Finns det något godare? Svar nej. Jag delar därför med mig av receptet här nedanför. Det räckte perfekt till fem personen (två hela plåtar).

Recept
15 gram jäst
2,5 dl ljummet vatten
2 msk olja
0,5 tsk salt
2,5 dl grahamsmjöl
3,5 dl vetemjöl


Blanda först ut jästen i det ljumma vattnet innan resten av ingredienserna tillsätts. Knåda samma degen ordentligt, antingen för hand eller med slev i bunken. Vi lät den jäsa i över en timme, men det räcker med en halvtimme.

Sätt ungen på 150 grader. Dela upp degen i två och kavla ut. Lägg sedan degarna på varsin plåten bakplåtspapper med olja på. Vi tog även olja på pizzorna och satte in de i ugnen i ca 2 min för att få de lite krispiga. Lägg sedan på valfri topping. Jag rekommendera seranoskinka och ost med tacokrydda! Pizzorna är färdiga efter 10-15 minuter i ugnen. Mums!

Likes

Comments

Är just nu på väg mot Stockholm i en helt fullpackad bil. Har längtat så mycket till dessa dagar i huvudstaden då vi har massor av roliga saker  inplanerade!​ Det ska också bli skönt att komma fram så jag äntligen kan få röra och vrida mig. En hund och en tvåkubikmeter stor väska hindrar mig nämligen från att göra detta just nu...

Likes

Comments

Kul att du hittade hit!

Har varit sugen på att skaffa blogg länge så nu har jag äntligen tagit mig i kragen för att göra det. Ni får dock inte för höga förväntningar på denna blogg, för det har inte jag… Vi kan försöka se på det som ett experiment. 

Likes

Comments