Vi spenderade nyss en vecka i Montenegro, närmare bestämt i Budva. Budva ligger på kusten i södra Montenegro och där turistade vi. Istället för att ligga still och steka på stranden så snorklade vi, klättrade på och hoppade från klippor och kastade en hel del macka. Vi njöt av långa, varma kvällar och av kunna bli svalkade i havet under de varma dagarna. En helt underbar vecka helt enkelt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har varit ledig i några dagar nu, så då passade jag och Anna på att ta en fika. Innan vi fikade så spelade vi minigolf, och ingen av oss hade en bra minigolfdag, (det har jag iofs aldrig, hehe) på de 3 första hålen hade vi bara 7or... men vet ni vad? Vi hade kul och det är ju det viktigaste!

Likes

Comments

Jag har varit hemma hos mamma och pappa i några dagar nu. Vi har gått långpromenader med hunden, ätit glass i Slagsta, jag har tränat lite och så har vi haft det allmänt mysigt bara. Det är skönt att komma hem till dem ibland och koppla bort alla måsten lite, då behöver man inte tänka på tvätten, maten, räkningar, städa och jobba utan kan bli några år yngre för en stund. Det är också extra skönt att komma hem efteråt när jag varit ifrån Filip några dagar!

När jag skulle åka i förmiddags var Johan och hunden med ut för att gå en promenad. Så när jag skulle hoppa in i bilen skulle de gå vidare. Dock tyckte inte Debsi att det var någon bra idé, utan la sig på marken och senare även golvet och vägrade gå ifrån mig. Lilla skrothund ❤️

Likes

Comments

I söndags kom vi hem från vår trip till Idre (och på vägen hem ett stopp för att gå på Maddes 20-årsfest) och nu efter det har vi jobbat en vecka. När vi tagit helg efter veckan så åkte vi till Visingsö, vilket var min födelsedagspresent till Filip. Vi hyrde en tandem, cyklade runt på ön, sov i en liten stuga, skyddade oss för regnet i en lada och så spelade vi minigolf och schack. Idag innan vi åkte hem åt vi rökt fisk i hamnen och när vi kom över till Gränna med färjan kikade vi på polkagristillverkning och njöt av en mjukglass i solen.

Filip verkar nöjd med helgen och jag tycker att vi har haft det toppen!

Likes

Comments

Mitt nya favoritdjur måste vara renar! Titta här bara vad fina de är! Här i Idre kan man få syn på en ren vart man än går.

Likes

Comments

Hej svejs!
Just nu befinner sig Johanna med världens bästa gäng i Idrefjäll för en vecka med massa träning, gött häng och god mat.

Hon är här med ett gäng orienterare från Örebrotrakten som tillsammans tar in kontroller från alla veckans tävlingar. Veckan har inletts med trevligt midsommarfirande där kvällens höjdpunkt var när hela stugan lurade Anna att Dajje var full (riktigt bra skådespeleri).

Idag har tävlingarna börjat och på dagens schema stod en fin långdistans uppe på Nipfjället. Otroligt härlig och utmanande fjällorientering med allt ifrån strålande solsken och hagel. Hade man tur kunde man även se några flockar med renar.

Resten av veckan väntar en fjällsprint och en tredagars. Däremellan lite intagning, ytterligare träning och chill i stugan.

Vi hoppas på en riktigt fin vecka, så hörs vi !

/xoxo Anna

Likes

Comments

Den här dagen har varit tålamodsprövande, minst sagt. Och jag som har lite av den varan från början. Först fick vi hem vårt vitrinskåp, i paket för att bygga ihop. Filip kom hem på lunchen och hjälpte mig så att det kunde resas. Sen stog jag i en timme och försökte få i EN skruv. Jag kan vara envis, men inte i detta läge. Jag hatar att bygga ihop saker när det inte går som det ska...

Efter det tog jag bilen in till Örebro för att möta Elin och sen åka till blodcentralen. På vägen dit började bilen ryka ur motorhuven. Så då fick bärgis komma och ta bilen till verkstaden. Tur vi hann en snabbfika (på stående fot) i väntan på bärgarn. Så nu är stackars bilen hos doktorn och om vi ska tro pappa så kommer den kanske inte ens hem igen. Man ska visst inte köra när det blåryker ur avgasröret när man startar. Jag trodde bilen bara var trött eller så och körde in till Örebro ändå.. Sen började det lukta bränt och jaa, det blev som det blev.

Tur att jag hade bra sällskap i alla fall!

Likes

Comments

Friendos

Igår tävlade vi utanför Örebro, efter tävlingarna bestämde killarna sig för att de skulle ut och äta på kvällen. Vi tjejer hakade på in till Örebro, men valde en annan restaurang eftersom vi var lite för många för att hitta en restaurang med plats utan att ha bokat bord (framförhållningen är inte den bästa ibland). Kvällens bästa var att vi fick beställa in hur mycket sås och pommes vi ville!! Och såklart att få hänga med dessa pinglor, gött mos!

Likes

Comments

I helgen som var så var det tiomila! I år sprang jag själv inte, men jag var med och hejdade! Benhinnorna krånglar (krånglade, för nu verkar de vara påväg tillbaka!!).. Jag trivs verkligen med gänget. Det spelar ingen roll om man springer, hur man springer eller om man står vid sidan, man blir peppad ändå!!

På fredagen satte vi upp tält på tc och handlade. Det ösregnade hela dagen så när vi var hela dagen vid tävlingen fick vi bada i ett lerhav. Jag accepterade rätt snabbt att jag inte skulle kunna hålla mig ren. Det var dock inte troligt att packa upp sen.. Men leran hindrade inte oss från att ha det trevligt, så det hade vi! Några fina dygn!

Likes

Comments

Jag har alltid varit social, haft lätt att ta kontakt med människor och inte varit speciellt blyg. Det finns tillfällen, både när jag var liten och nu, då jag inte varit så smidig i mina möten med människor. Exempelvis när jag kom dragande med med en okänd man som pratade holländska i släptåg för att jag inte förstod vad han sa. Eller som när jag antog att alla ville leka och prata med mig fast de egentligen kände sig ganska obekväma i situationen, och när jag avbröt Pippis teater på Astrid Lindgrens värld för att jag tyckte att hon skulle vara snäll mot fåren.
Med tiden har jag väll blivit lite bättre på att läsa av situationen och blivit lite försiktigare. Sen har det funnits perioder när jag själv inte varit på topp. Och då har inte orken och självförtroendet funnits där.

Jag hade framförallt lätt att ta kontakt med människor som jag såg upp till, eller som på ett eller annat sätt hade något som jag imponerades av. Det sjuka är att jag idag är just en sån person som Johanna 8 år hade sett upp till.

Jag studerar på ett universitet (vilket jag tyckte var fett coolt som liten), jag har sambo och har blivit "vuxen på riktigt" med bil och lägenhet och allt och så tränar jag och tävlar under resten av tiden samtidigt som jag har tid för kompisar och chilltid också. Hade någon kommit som vikarie till min skola och berättat detta för mig när jag var liten så hade jag tänkt woooow!!

När jag vikarierar försöker jag verkligen att se alla och visa intresse för det som eleverna pratar med mig om, samtidigt som jag försöker göra undervisningen rolig och komma med idéer som passar enskilda elever. Jag älskade när det kom nya lärare eller vikarier med nya tankar och roliga idéer.

Och nu är jag just en sån person som lilla jag hade sett upp till! Cool känsla!

Likes

Comments