Hej svejs!
Just nu befinner sig Johanna med världens bästa gäng i Idrefjäll för en vecka med massa träning, gött häng och god mat.

Hon är här med ett gäng orienterare från Örebrotrakten som tillsammans tar in kontroller från alla veckans tävlingar. Veckan har inletts med trevligt midsommarfirande där kvällens höjdpunkt var när hela stugan lurade Anna att Dajje var full (riktigt bra skådespeleri).

Idag har tävlingarna börjat och på dagens schema stod en fin långdistans uppe på Nipfjället. Otroligt härlig och utmanande fjällorientering med allt ifrån strålande solsken och hagel. Hade man tur kunde man även se några flockar med renar.

Resten av veckan väntar en fjällsprint och en tredagars. Däremellan lite intagning, ytterligare träning och chill i stugan.

Vi hoppas på en riktigt fin vecka, så hörs vi !

/xoxo Anna

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Den här dagen har varit tålamodsprövande, minst sagt. Och jag som har lite av den varan från början. Först fick vi hem vårt vitrinskåp, i paket för att bygga ihop. Filip kom hem på lunchen och hjälpte mig så att det kunde resas. Sen stog jag i en timme och försökte få i EN skruv. Jag kan vara envis, men inte i detta läge. Jag hatar att bygga ihop saker när det inte går som det ska...

Efter det tog jag bilen in till Örebro för att möta Elin och sen åka till blodcentralen. På vägen dit började bilen ryka ur motorhuven. Så då fick bärgis komma och ta bilen till verkstaden. Tur vi hann en snabbfika (på stående fot) i väntan på bärgarn. Så nu är stackars bilen hos doktorn och om vi ska tro pappa så kommer den kanske inte ens hem igen. Man ska visst inte köra när det blåryker ur avgasröret när man startar. Jag trodde bilen bara var trött eller så och körde in till Örebro ändå.. Sen började det lukta bränt och jaa, det blev som det blev.

Tur att jag hade bra sällskap i alla fall!

Likes

Comments

Friendos

Igår tävlade vi utanför Örebro, efter tävlingarna bestämde killarna sig för att de skulle ut och äta på kvällen. Vi tjejer hakade på in till Örebro, men valde en annan restaurang eftersom vi var lite för många för att hitta en restaurang med plats utan att ha bokat bord (framförhållningen är inte den bästa ibland). Kvällens bästa var att vi fick beställa in hur mycket sås och pommes vi ville!! Och såklart att få hänga med dessa pinglor, gött mos!

Likes

Comments

I helgen som var så var det tiomila! I år sprang jag själv inte, men jag var med och hejdade! Benhinnorna krånglar (krånglade, för nu verkar de vara påväg tillbaka!!).. Jag trivs verkligen med gänget. Det spelar ingen roll om man springer, hur man springer eller om man står vid sidan, man blir peppad ändå!!

På fredagen satte vi upp tält på tc och handlade. Det ösregnade hela dagen så när vi var hela dagen vid tävlingen fick vi bada i ett lerhav. Jag accepterade rätt snabbt att jag inte skulle kunna hålla mig ren. Det var dock inte troligt att packa upp sen.. Men leran hindrade inte oss från att ha det trevligt, så det hade vi! Några fina dygn!

Likes

Comments

Jag har alltid varit social, haft lätt att ta kontakt med människor och inte varit speciellt blyg. Det finns tillfällen, både när jag var liten och nu, då jag inte varit så smidig i mina möten med människor. Exempelvis när jag kom dragande med med en okänd man som pratade holländska i släptåg för att jag inte förstod vad han sa. Eller som när jag antog att alla ville leka och prata med mig fast de egentligen kände sig ganska obekväma i situationen, och när jag avbröt Pippis teater på Astrid Lindgrens värld för att jag tyckte att hon skulle vara snäll mot fåren.
Med tiden har jag väll blivit lite bättre på att läsa av situationen och blivit lite försiktigare. Sen har det funnits perioder när jag själv inte varit på topp. Och då har inte orken och självförtroendet funnits där.

Jag hade framförallt lätt att ta kontakt med människor som jag såg upp till, eller som på ett eller annat sätt hade något som jag imponerades av. Det sjuka är att jag idag är just en sån person som Johanna 8 år hade sett upp till.

Jag studerar på ett universitet (vilket jag tyckte var fett coolt som liten), jag har sambo och har blivit "vuxen på riktigt" med bil och lägenhet och allt och så tränar jag och tävlar under resten av tiden samtidigt som jag har tid för kompisar och chilltid också. Hade någon kommit som vikarie till min skola och berättat detta för mig när jag var liten så hade jag tänkt woooow!!

När jag vikarierar försöker jag verkligen att se alla och visa intresse för det som eleverna pratar med mig om, samtidigt som jag försöker göra undervisningen rolig och komma med idéer som passar enskilda elever. Jag älskade när det kom nya lärare eller vikarier med nya tankar och roliga idéer.

Och nu är jag just en sån person som lilla jag hade sett upp till! Cool känsla!

Likes

Comments

Det här är Doris (och Filip också såklart, han har inte bytt namn) när vi firade att hon flyttat in hos oss. Doris är vår hjälpreda som gör precis det vi ber henne om. Som tack matar vi henne med damm och skräp. Jag tror hon är nöjd med sin situation för hon fortsätter troget att städa lägenheten! #robotdammsugare

Likes

Comments

Jag hänger lite hemma hos mamma och pappa i några dagar nu. Myser med hunden och pluggar tenta är vad jag gör. I morgon är det dax för tenta och sen väntar 10-mila. Mina benhinnor krånglar så jag ska coacha, men det brukar alltid vara så
mysigt att heja på tc under stjärnklar himmel. Det kan ju vara så att det ösregnar och är svinkallt också, men jag hoppas på det bästa! Sist det var bajsigt väder satt jag, Agnes och Tom i en varsin stol, under ett varsitt paraply i en varsin sovsäck. Det var mysigt och väldigt trevligt, men kallt och blött. Det var väldigt skönt att komma in i värmen sen må jag säga.

Det var ett sidospår, hehe. Jag ville väll bara kika in, skriva några rader och berätta att det är bra med mig. Jag har kommit in i en fin vardag, som jag trivs med och aldrig skulle vilja byta ut. Det är skönt att äntligen ha landat, att äntligen kunna njuta av nuet utan att hela tiden ha känslan av att vilja vara "där framme". Det är en känsla som jag är så van vid, eftersom jag alltid varit lite för otålig, men det är så skönt att slippa den "stressen" som det har inneburit. Jag har landat helt enkelt!

Ännu ett sidospår blev det visst. Uuups, aja den senaste tiden har varit fin och väldigt bra helt enkelt.

Likes

Comments

Idag tog jag bilen till Järbo för att träffa en av mina närmsta vänner från grundskolan. Det var himla mysigt att ses igen, och svårt att förstå att det var så längesen sist. Det som ändå vittnade om att det gått lång tid var hennes brorsbarn som var bebis när vi sist sågs och nu hunnit bli 3 år! Sjukt att det gått så lång tid, men också så skönt att komma dit och se att allt är som vanligt. Vi började babbla på och skratta direkt, så som det brukade vara!

Vi tog hennes bil och cruisade runt så att jag fick se allt som ändrats, (sist cyklade vi runt och nu har vi bil och körkort!!) köpte fika och åkte till den sjö där vi spenderat en hel del timmar i våra liv. Det var dock kallt, så vi fick äta sista fikat i bilen.Likes

Comments

Jag har påbörjat en ny diet, smoothie till frukost, lunch och middag! Hallon, blåbär och vaniljyoughurt, kan det bli bättre?

Jag skojar såklart. Lite sanning finns det dock, för jag mixar ihop en smoothie så fort jag får chansen. När jag gick i trean (gymnasiet) fick jag en smootiemaker av mormor och morfar. Nu när vi har diskmaskin används den lite oftare. När jag gick på olgy var jag helt enkelt för lat för att diska. Men nu senaste veckorna har jag njutit av en smoothie både till frukost och mellanmål. Det är mums!!

Likes

Comments

Alltså denna jacka har jag haft lite (mycket) svårt att slita mig från. Sommaren mellan 5an och 6an köpte jag den under en dagstripp med mamma till Stockholm. Det är alltså 9 år sen, och man kan ju tro att jag borde vuxit ur jackan. Det har jag inte gjort, och den har hängt med sen dess trots att jag köpt nya jackor som jag ändå dissat efter ett tag.

Men nu har nog min favvo gjort sitt. I helgen när vi var på dagstur till Botkyrka och sen vidare till farmor och farfar så sprack den i armhålan och ner efter sidan. Frågan är laga eller gå vidare i mitt jackaliv. Det tar emot att slänga kan jag lova...

Likes

Comments