Orientering & Träning

Som sagt så var vi och kikade på VM för några veckor sen. Filip och hans mamma sprang publiktävling och jag gick runt med kameran och hängde på TC. Första dagen var det otroligt fint väder då stafetterna sprangs och jag njöt verkligen av tillvaron. Andra dagen regnade det och var kallt så då satt jag under ett litet tak och lät kameran stanna i väskan.

Här följer lite bilder, både från publiktävlingen och VM-stafetten. Tyvärr blev det inga bilder tagna under damernas stafett då batteriet mystiskt nog dog.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vardag

Just nu går tiden oerhört fort. Två veckor i skolan har passerat och vi satte verkligen igång med raketfart. Vi har redan hunnit med att läsa flera böcker, skrivit två inlämningar, haft två seminarium och en hel del föreläsningar. Igår hade vi info om VFU som alltså betyder verksamhetsförlagd utbildning. Redan vecka 40 går vi ut på praktik, och jag har nog aldrig varit så glad över något som har med skolan att göra, det ska verkligen bli riktigt roligt!

Under tiden sen jag skrev sist så har jag också hunnit med att vara sjuk en gång till, så att springa någon publiktävling under VM var det inte att tala om, jag fick sitta vid sidan och heja. På vägen hem från Strömstad fick jag riktigt ont i magen och det resulterade en natt på akuten där man kunde konstatera att min gallblåsa var svullen och att jag hade en infektion i kroppen. Efter någon dag försvann smärtan och på sjukhuset var man osäker på vad som hade varit felet, så jag vet fortfarande inte vad min lilla kropp ville förmedla. Det är bra nu och mina blodvärden är tillbaka på normala nivåer vilket ju är huvudsaken.

Nu har jag kommit igång med träningen igen, dagarna rullar på och vardagen har infunnit sig. I onsdags träffade jag pappa som hade tid hos optikern inne i Örebro. Vi fikade och lunchade vilken var väldigt mysigt! Sen har jag varit i skolan på dagarna och tränat på eftermiddagen/kvällen. Det är otroligt skönt att ha en vardag med riktiga rutiner utan osammanhängande arbetstider. Jag är en sån person som tycker om rutiner och vardag, då känner jag mig trygg i tillvaron och kan fokusera på rätt saker utan en massa funderingar.

Likes

Comments

I söndags jobbade jag sista passet på schemat för den här sommaren. Fick otroligt bra respons av de gamla när jag sa att det var min sista dag, vilket såklart gör mig jätteglad! Nu får vi se vilken tid som finns, men då och då kommer jag tillbaka som timvikarie. Nu har jag lite sommarlov, de här sista dagarna innan vår introduktion sätter igång på torsdag och sen är det skolstart på måndag. 

Så igår träffade jag några blivande klasskompisar efter att jag tillbringat någon timme med Elin och Maria inne i Örebro, idag har jag varit hos frisören och ikväll väntar lite intervaller. Resten av tiden tar jag igen mig med serier på soffan eller VM i orientering på tv. Rätt najs om jag får säga det själv. 

Likes

Comments

Igår när jag åkte från jobbet så lyste det i fönstren på olgy, och det var nog då som det faktiskt gick upp för mig att jag inte längre är en olgyelev. Jag var tvungen att stanna bilen för någon minut och så reflekterade jag lite över tankarna som dök upp i huvudet. Innanför elevhemmets väggar satt det, igår kväll, troligtvis ett gäng nya, nervösa ettor och inväntade sin första skoldag. Precis så som vi gjorde, fast för tre år sedan. Och så de nya treorna och tvåorna som troligtvis härjade runt av glädje över att ses igen efter ett långt sommarlov.

Sen kom jag hem, gick in i vår trappuppgång och reflekterade över att vi nu lever ett "vanligt" liv. Där dörrarna är stängda in till lägenheterna, det är tyst i huset så länge ingen tappar något i golvet på våningen över eller en hund skäller av glädjen att se husse eller matte i någon av lägenheterna. Det är ingen som kommer hit och städbesiktar på torsdagar och ingen som spontant kommer in för en pratstund eller ett vattenkrig när man minst anar det.

Visst är det ganska skönt att få ha det tyst, kunna sova utan att sucka (med glimten i ögat) åt en bandymatch i korridoren utanför eller en dansuppvisning till dunkande musik. Och visst är det ganska najs att få vara ensam med stängd dörr utan att bli nyfiken på vad som händer utanför när man verkligen behöver plugga. Det här vanliga livet har sina fördelar. Dock sticker jag inte under stolen med att jag kommer att sakna livet på holgy, det är någonting som jag troligtvis aldrig kommer att få uppleva igen, någonting som jag kommer att minnas livet ut, och någonting som gett vänner för livet. Det är verkligen en tid i mitt liv som alltid kommer ligga mig varmt om hjärtat, tre otroligt givande och fantastiska år!


Likes

Comments

Jag är trött. Trött och helt utan tålamod. Jobbet tar på krafterna, och efter 8 arbetsveckor i en miljö där jag inte riktigt trivs till 100% så har det blivit svårare och svårare att hålla humöret uppe dag ut och dag in. Missförstå mig rätt, jag trivs otroligt bra med mina arbetskamrater, trivs med platsen jag är på och har inget problem att ta mig igenom dagarna. Men då arbetstiderna får mig att tappa fattningen om dagar, timmar och veckor, och konsten att släppa jobbet när jag åker hem inte har infunnit sig, så blir det lite tungt efter ett tag och jag är helt slut på kvällarna. Jag har så svårt att sluta tycka synd om, sluta fundera över om jag gjort rätt under dagen och svårt att sluta tänka på hur livet och tankegångarna som gammal är. Tro mig, jag försöker, men det är svårt.

I normala fall har jag inte världens bästa tålamod, men när det verkligen behövs så kan jag hålla det uppe. Nu börjar det tryta och jag längtar efter att få några dagars lugn, där jag kan bygga upp tålamodet och komma ur förvirringen över veckodagar. Efter idag är det 7 dagar kvar på mitt sommarschema och på söndag har jag mitt sista pass. Jag kommer att vara kvar som timvikarie om det behövs lite då och då. Men framförallt ska jag fokusera på skolan, det ska bli så skönt att sätta mig i skolbänken efter sommarlovet och få plugga någonting som jag själv tycker är roligt och intressant!

Tålamodet ska hålla ihop till söndag och sen får jag vila, vila några dagar innan vi styr kosan mot Strömstad. Där går VM i år och vi ska dit och springa publiktävling. Det kan inte bli ett bättre avslut på sommarlovet!

  • 1097 readers

Likes

Comments

I morse runt 06:00 knackade mamma på dörren här hos oss med ett storpack delicatobollar i handen! Hon blev avsläppt av pappa och Johan som skulle iväg på tävling. Vi somnade såklart om där på morgonkvisten och klev istället upp 08:30 för lite frukost. Sen har dagen rullat på, vi har pratat, fikat, tagit en tur till dollarstore, ätit hämtmat till middag, satt upp gardiner och spelat kort. Det har helt enkelt varit en mysdag, för bara mig och mamma (och så Filip när han varit hemma) vilket var otroligt längesen och också välbehövligt.

Jag har fortfarande ett otroligt lock för båda öronen efter öroninflammationen, och det tjuter som om jag har tinnitus x 100. Det finns rätt mycket trötthet kvar i kroppen, men som tur är ingen feber längre. Därför var det extra skönt att bli ompysslad av mamma, som skickade mig till soffan när disken skulle plockas undan och som borstade mitt hår (alltså typ det bästa som finns) när jag behövde sitta ner en stund.

Som ni hör, en toppendag!

  • 1214 readers

Likes

Comments

Har ni sett programmet "Vem bor här?" på SVT? När jag såg det började jag fundera över mitt eget hem, och vad som visar att just jag och Filip bor i vår lägenhet. Vad är egentligen att sätta sin prägel på hemmet? Nu när vi bor i en hyreslägenhet kan vi såklart inte göra exakt vad vi vill och eftersom vi inte bott här jättelänge så är inte allt helt färdigt och inrett som vi vill ha det. Vi saknar den soffa som vi vill ha (men som troligtvis kommer hem till oss på söndag!!!) och så har vi ännu inte hittat några tavlor som fallit oss i smaken till 100%. Men jag tänkte ändå visa er några saker som jag tycker visar att just vi bor här.

  • Gosedjuren högst upp är mina. Francis kanske ni känner igen i från Tele2s reklam. Han har varit med under hela min olgytid och suttit på min säng som en trogen vakthund. Nu har han fått sin plats på mitt nattduksbord istället, lite hårdare för rumpan men en mycket mer prestigefylld plats. 
  • Apan fick jag av min familj (framförallt pappa) på studenten, det är en intern grej i familjen och den apan ligger mig varmt om hjärtat. 
  • Sen kommer hatten och lortiga träningskläder. Lite kontrast, men det visar ju att vi inte alltid är skogsmullar med leriga strumpor och barr i håret. Hatten är nog mitt käraste klädesplagg (om man kan kalla det så) som jag lovar att använda mer.
  • Och så har vi lite kuber (konstig pluralform?) som just nu är prydnad, men när Filip sätter igång så går det undan, jag förstår ingenting men det vore kul att kunna.  
  • Longboard är troligtvis Filips favoritsätt att transportera sig på. Om vi saknar mjölk tar han hellre den till affären än att jag går eller att vi går tillsammans. Det är iofs rätt bra, då går det fort att akuthandla när det behövs. 
  • Lila prydnader, det är mitt fel. Jag tycker om lila, inte i för stor utsträckning, men lite lagom. Därför har vi mest lila prydnadssaker då jag hade de med mig hemifrån. 
  • Och så vadmassagen, som vi tog över efter Filips farmor. Om man inte vet vart Filip är så sitter han ofta där. 

Likes

Comments

Det är perfekt att bli sjuk lagom till den enda lediga helgen på tre veckor! (Eller inte) Jag har åkt på halsfluss, men inte nog med det, jag har även öroninflammation. Doktorn kollade medlidande på mig och frågade vad jag gjort för att lyckas med det. Men trött och febrig ryckte jag bara på axlarna och åkte till apoteket för att hämta ut min penicillin. Sen satt jag på en stol med min filt och läste receptet medan Filip lagade maten. Lyxigt kan man tycka, men jag hade hellre hjälpt till.

Idag mår jag bättre, inte alls lika ont i öronen och äntligen kan jag svälja utan att grina illa. Därför ska jag fira med mina små blåbärspajer efter frukost, för nu har även lite av aptiten kommit tillbaka!

  • 1245 readers

Likes

Comments

Hemma hos oss

​Eftersom jag har blivit sjuk så får träningen utesultas. Men skogsmullar som vi är så tog vi en tur till skogen ändå, inte med karta och kompass, utan denna gång för att plocka blåbär. Vi åkte till Blåberga, just av den anledningen att vi tyckte det verkade logiskt att det skulle finnas mycket blåbär där. Varför skulle det annars heta Blåberga liksom? För min del så tror jag att fler blåbär hamnade i magen än i bunken, men Filip plockade flitigt i alla fall. Jag kan ju tillägga att jag egentligen inte tycker om blåbär, men igår var det faktiskt gott, måste vara blåbergablåbären som leverar. Så kom vi hem och Filip satte igång med att koka blåbärssylt medan jag bakade blåbärspajsmuffins! 

Likes

Comments

Orientering & Träning

Sommaren rullar på, och förra veckan var det dax för min lediga vecka, alltså oringenveckan! Det var otroligt skönt att komma iväg, släppa jobbet, träffa härliga människor och njuta av tillvaron till max. Jag orienterade utifrån mina förutsättningar (med en stukad fot, sned rygg och en kass form) och är nöjd med min insats då orinteringstekniken aldrig suttit så bra förut. Etapp 3 var den enda etapp där jag bommade kontrollerna, då på grund av att jag var stressad, övertaggad och hade lämnat huvudet hemma. De andra loppen bestod av stabil orientering (med endast något dåligt vägval) vilket inte är så vanligt för att vara mig. Jag är så bra på att börja stressa, sluta tänka, tappa fokus och helt enkelt låta bli att orientera. Målet med oringen var att kunna fokusera, och verkligen ORIENTERA. Det tycker jag att jag lyckades med och trots att jag som vanligt alltid vill mer, och har lätt för att bli besviken trots att jag uppnått mina individuella mål, så är jag NÖJD.

Såklart är en vecka i fina miljöer med fantastiska människor så mycket mer än bara orientering. Jag bodde väldigt bra med Filip och hans föräldrar i en stuga med komprimerad planlösning (sängarna låg i köket och sovrummet låg vid matbordet.). På eftermiddagen och kvällarna vilade vi upp oss inför kommande etapp, spelade kort inne hos Elin och Jesper, liveloxade och bara tog det lugnt. Dagarna gick och plötsligt var det tid för vilodag, då var vi ett gäng som åkte mot Älvdalen för att spela paintball, vilket resulterade i spänning, många skratt och blåmärken. Vi avslutade dagen med glass och bad vid en sjö innan resterande etapper transporterade oss mot den sjätte etappen!

Sjätte blev en härlig kväll, då vi först träffades i vår lilla stuga där vi var lite för många på antalet kvadratmeter. Men finns det hjärterum, så finns det stjärterum som man brukar säga. Det var trångt och trevligt! Sedan tog vi oss mot bussarna som gick till Tandådalen där "avslutningsfesten" hölls. Där åt vi wrap, dansade, hängde i toakön och njöt av kvällen. Sedan rullade vi hem med bussarna, tog en promenad tillbaka till stugan och morgonen efter så var det dax för hemfärd. 

Likes

Comments