SKAM är serien som alla pratar om och som ingen kan sluta kolla på. Jag är besatt sedan första avsnittet.

Läste tidigare under kvällen en himla fin krönika på Veckorevyns hemsida om SKAM och varför den är så viktig. Det som gjorde mig varmast i själen är att 30!!!!% fler söker hjälp för sexuella övergrepp efter att ha sett serien.

Jag tror att SKAM är en slags vändpunkt och något som sticker ut alla dessa serier som finns. Aldrig har jag känt att jag sett något liknande som går att relatera till så mycket som SKAM. Det första min mamma sa när hon fick veta att jag kollade på SKAM var "men det handlar ju bara om sex, droger och våld. Är det verkligen så intressant?". Och ja, det är det. Faktumet är att det är såhär det ser ut idag och DÄRFÖR är den så intressant, men framförallt viktig. Finns inget program som tar upp ungdomar problem kring kroppsideal, kärlek och prestation som denna serie. Allt går mer eller mindre att relatera till. Framförallt är serien inte överdriven - att vara tonåring är en känslostorm. Allt är på liv eller död, och därför fastnar alla för serien.

Samtidigt som de tar upp sådant som kan vara ångestfyllt för den enskilda individen tar de upp psykiska sjukdomar och även den sexuella läggningen. Allt som är med i SKAM är värt att ha med, och allt visas på ett fint sätt. Det visar den hårda faktan av att få ett krossat hjärta samtidigt som de visar att psykiska sjukdomar inte är något att skämmas över.

MER SKAM ÅT FOLKET!!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 79 Readers

Likes

Comments

Hej. Som vanligt tar det lång tid mellan gångerna jag kikar in här. På senare dagar har jag känt mig så himla trött och tom? Kanske beror på mitt relativt "ointressanta" liv, som också bidrar till brist på bloggmaterial.

Just nu känner jag mig så seg. Känns som mina veckor bara går runt, på repeat. Samma saker varje vecka. Jobbar fem dagar i veckan, och på de lediga dagarna händer det inte mycket rafflande. Jag känner verkligen att jag saknar något? Det handlar inte om en person som alltid ska finnas tillgänglig att leva loppan med under mina lediga 24 timmar, utan kanske snarare att hitta ett intresse. En hobby. Har fått lite en liten idé av att söka en kurs. Samtidigt som jag känner att det skulle vara så svårt att kombinera med ett femdagars jobb.

När jag tog studenten bestämde jag mig relativt fort för att inte börja plugga, utan att jobba ett år för att komma ifatt mig själv och mina mål. Nu har det snart gått ett halvår, och det känns som det är så himla lätt att fastna. Att stå och trampa på samma ställe. Att tänka "jag kommer på det snart", istället för att testa sig fram. Jag är så sugen på att upptäcka nya ställen, lära känna nya människor. På samma gång känner jag att jag trivs på min arbetsplats, men inte blir tillräckligt stimulerad av att dag in och dag ut jobba i samma miljö.

När det blir såhär, att man känner sig vilsen, blir det nog lätt att hamna i en spiral. Man börjar tänka att det inte händer något, livet är enformigt, jag testar aldrig något nytt eller ingen har tid när jag har tid - precis som jag skrev i det första stycket. Tror jag ska ta några av de kommande dagarna till att fundera och kolla runt. Det blir nog bra.

Likes

Comments

Oj, länge sedan.. Hade ju en tanke att jag skulle komma igång med skrivandet, men har verkligen inte haft någon inspiration. Tanken var att jag inte ville smälta in i mängden med en typisk vardagsblogg då jag inte tycker att mitt jobb är värt att basera en blogg på.

Har i alla fall haft en riktigt fin helg. Hade lyckan att vara ledig. I lördags hängde jag på gymmet och köpte present till pappa. På eftermiddagen åkte jag pulka som jag längtat efter sedan veckans början. På kvällen blev det lite pizza tillsammans med ett gäng.

På söndagen fick pappa frukost på sängen och sen åkte jag och han och tvättade lilla bilen. Efter det rullade jag mot min käraste Linda för att baka lussebullar, kolla disneyfilmer och snacka skit. Mår så bra med Linda, hon är så fin!

(Tyvärr världens torraste utbud med bilder för tillfället...)

  • 112 Readers

Likes

Comments

DEN HÄR LÅTEN! Jag vet inte vad det är med den, förutom att den är vääääldigt catchig. Så mycket girlpower i dessa tre minuter.

Jag och Mathilda lyssnade på denna medan vi brummade på motorvägen på väg till Skärholmen och jag fick rysningar och lite blöta ögon. Detta är kanske den enda gången som jag verkligen önskat att jag blivit dumpad, bara för att man komma tillbaka och vara 100 gånger bättre än honom? Tycker texten kan få vilken tjej som helst att skita i killen som ENBART är slöseri med tid.

  • 151 Readers

Likes

Comments

Kan man mogna över en natt? Vissa dagar känns det som att jag verkligen har blivit vuxen, mentalt. Vissa dagar känner jag mig precis lika omogen som den 17-åriga tjej jag varit.

Jag har under så många år brytt mig om vad andra tänker, hur de skulle reagera och vad de skulle tycka. Samtidigt har jag så länge jagat det som andra har och det jag aldrig kommer kunna uppnå. Under senaste månaderna, framförallt veckorna har jag blivit otroligt mycket bättre på att acceptera och vara optimistisk. Sedan år tillbaka har jag haft svårt att glädja mig åt andra, vilket jag skäms över. Kanske handlade det om att jag i grunden ville byta plats med personen. Under det senaste året har så mycket hänt, vänner som skaffat partners, studenten som öppnat nya dörrar, bråk med vänner och familj och träffat nya vänner. Jag skäms när jag säger att jag ibland inte kunde glädjas åt vänners framgång eller när de haft roligt medan jag ruttnat hemma i mitt rum. Jag skäms över att inte känna entusiasmen när de berättar om något som gör mina vänner lyckliga.

På något vis känns det som att jag idag är tvärtom. Allt mina vänner gör glädjer även mig. Deras lycka blir min lycka. Blir varm i själen av att se närstående vara lyckliga, kära, skratta och kramas. Finns inte något som får mig att känna mig så lyckligt lottad som mina vänner. De som ständigt ställer upp, men främst för att jag är genuint glad för allt de åstadkommer. 

Samtidigt som jag är så glad att deras framgång gör mig stolt och varm i själen har jag verkligen insett att det är JAG som gör mig själv lycklig. Aldrig har jag insett att jag själv är så viktig för mig själv på det sättet som jag känner nu. Tidigare har jag varit egoistisk över mitt eget mående och egen prestation. Att sträva efter att vara bättre än andra i sådant som är nästintill omöjligt. Egoistisk på ett negativt sätt. Att aldrig tycka att man dög, utan ständigt jaga efter bekräftelse från andra som skulle göra mig tillfreds.

Det var länge sedan, om ens någonsin, som jag känt mig så tillfreds? Aldrig har jag nog känt mig så sunt lycklig? Att nöja sig med sig själv samtidigt som att kunna glädja sig åt andra. 

Likes

Comments

Dagen har gått i ett. Klockan ringde tidigt för att vara en ledig dag. Jag och Hanna har under dagen traskat runt i stan i jakt på födelsedagspresenter och andra nöjen. Har även hunnit en sväng på gymmet och avslutningsvis PH-kväll. 

Dagens lunch bestod av inget annat än hamburgare för en oväntad billig peng.

Likes

Comments

okej? Så detta händer alltså? Vet inte riktigt vart jag vill komma med detta, men vill nog bara ha ett ställe att skriva ner det som snurrar i en tankespridd hjärna.

Tänkte inte att detta skulle bli någon typ av vardagsblogg pga brist på variation i vardagen, men ska göra mitt bästa för att skapa intresse. HÄNG PÅ;-)

Likes

Comments