Header

Hej! Jag har befunnit mig på Stora Strand under en vecka, dock är jag inte så bra på att ta kort själv vid dessa tillfällen MEN som tur var finns det duktiga personer för detta. Cred till Pelle!

Jag har även varit i Åmål i tre dagar nu och bara haft det allmänt mysigt, ni borde bli avundsjuka för detta var sååååå mysigt! Och snubben på bilden är Måns, me like.

Och hörni! Imorgon (otroligt tidigt) så åker jag, mamma och pappa till underbara Öland! Längtar såååå!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Godmorgon eller godmiddag kanske jag ska säga.

Just nu befinner jag mig i tankar som säger att jag är så otroligt tacksam. De senaste dagarna har jag träffat härliga människor och igår befann jag mig i Mariebergsskogen där Håkan Hellström spelade. Och jag är så tacksam att jag har chansen att genomföra dessa saker i livet. Det är så små saker som att vara med otroliga människor som får mig att le som gör mig så lycklig. Jag är så otroligt tacksam att jag har möjligheten att gå på konsert, det var min första konsert och för vissa människor kanske inte detta är stort alls men det finns så många individer som inte har chansen att befinna sig i dessa stunder.

Jag är så jävla glad och så förbryllad att dessa småsaker gör mitt liv bättre! Tack till alla!

Likes

Comments

Godmiddag, jag är tillbaka!

De senaste dagarna har jag spenderat i Molkom hos min kära bror och hans familj vilket varit mysigt och jag valde att inte blogga något där för jag ville njuta av tiden. Jag har haft mysigt stunder med min brorsdotter Ingrid, åkt båtbuss och bara umgåtts med min kära familj.

Sista dagen jag var hos min bror och hans familj åkte jag, Malin och Ingrid in till stan med en båtbuss (som var sååå mysigt, rekommenderar verkligen!) och vi gick in en snabbis på HM, det är ju trots allt sommarrea och jag hittade världens mysigaste dress som jag kommer bära varje sommarkväll som är möjlig! Vad fyndade jag den för? 100 KRONOR!

Fasters goa prinsessa!

Likes

Comments

Hej! Idag är det satan så varmt. Eller ja iallafall när solen är framme, försvinner den så blir det kallt direkt. Svensk sommar tror jag det kallas.

Idag händer det inte så jättemycket faktiskt det är mer sitta hemma och vila lite, tog en promenad med mamma och sådär. Jag ska till Karlstad på lördag (kanske redan nämnt det) såååå känner att jag vill vara hemma innan.

Jag hoppas ni kommer få en fin dag!


Likes

Comments

Eyyyyyy! Bokstund!

OBS SPOILERS 

Jojo Moyes är kvinnan på 47 år som tog världen med storm när hon gav ut romanen “Livet efter dig”, en bok med mycket bra recensioner och belöningar genom olika priser. Jag valde att läsa denna bok och jag har numera förståelse för vad som är speciellt med den. Jag blev meddragen i en fantastisk och känsloväckande roman som fick tårarna att spruta av glädje och av sorg, en livsupplevelse genom text.

Louisa Clark eller Lou som hon helst vill bli kallad bor i en liten stad placerad i England. Genom en anställning på ett kafé har hon med nöd och näppe råd att försörja sig själv och hennes familj. Lou har i hela sitt liv endast varit bosatt i denna lilla stad och hennes enda jobb hon någonsin haft är jobbet på kafét. Detta har resulterat i att Lou inte har sett utanför staden, hon har inga som helst tankar om en framtid utanför. I stunden kan man tro att denna idé är en stabil grund i livet men det visar sig senare bli mer problematiskt då ingenting varar för evigt. Detta visar sig när Lou en dag blir arbetslös. Patrik, pojkvännen är inte till stor nytta. Genom att ha blivit klämd mellan träningar och möten om träningar så har inte Lou haft så mycket att säga till om, men detta kommer det snart bli ändring på.

Lou får snart ett jobb som sällskapsdam för den förlamade, oförskämda och dystra Will Traynor, detta ger Lous liv en helt ny väg. Will, med sin historia om motorcykeln som totalförstörde ett perfekt liv har bestämt sig att göra jobbet mycket mer komplicerat för Lou än vad hon hade väntat sig. Hans liv är fyllt med sorg och vrede och han är 100% säker på hur livet ska ta slut. Lou gör mer än vad hon kan för att få Will att ändra sig men detta helt ovetande att deras liv aldrig kommer bli detsamma.

Jojo har gjort valet att beskriva Lous hemstad och tidigare liv som en händelselös bubbla som inte innehåller någon färg alls. Hela staden kretsar mot slottet som råkar vara den enda sevärdheten vilket har blivit otroligt uttjatat. Genom att beskriva omgivningen som en grå och tråkig plats tänker man mer på karaktärerna och deras tankar, känslor och handlingar. Man kan lätt komma på sig själv att flyta bort i Louisas tankar och känslor samt befinna sig med samma känslor när det blir mer dramatiska scener.

Den 26 åriga Louisa Clark är den absoluta huvudkaraktären i boken. I början av boken sticker hon inte ut alls utan verkar vara en väldigt lätt person som inte har så mycket att säga till om. Hon lever simpelt genom att göra det hon måste göra, säger endast det hon måste säga men grejen är den att hon inte riktigt vet vad hon vill göra med sitt liv. Det känns nästan som att hon är hjälplös att hon inte har så mycket till val, hon bara glider med strömmen. Trots detta vill man veta mer om henne för hon verkar vara en så otroligt spännande person som döljer sidor som aldrig visas. Hennes klädstil gör henne fysiskt unik. Hon har en egen stil och hon struntar verkligen fullständigt i vad andra tycker om den vilket gör att man ser henne som självmedveten och självsäker vilket hon bär med sig genom hela boken.

Denna storyn bär med sin många händelser som Louisa Clark är inblandad i. Hon möter på situationer som hon aldrig trodde att hon skulle möta på och hon upptäcker helt nya sidor hos sig själv, men det som uppskattas mest är att hon blir mycket bättre på att säga vad hon tycker. Hon utvecklas otroligt mycket psykiskt som person under bokens gång och hennes personlighet börjar äntligen blomstra. Hon börjar få en syn på vad hon vill göra med sitt liv, hon börjar inse att det finns ett mycket bättre liv att leva. Men tro inte att detta gör allt perfekt för hon tvingas vid flera tillfällen uthärda frustration, vrede men även olycklig kärlek och sorg.

Den andra huvudkaraktären vi möter på är Will Traynor. Will och Lou är raka motsatserna. Will hade ett perfekt liv, han mådde bra och det kunde inte bli bättre. Detta fram tills dagen då hans perfekta liv blev slitet i bitar och blev förstört. När man blir förlamad från bröstkorgen och neråt så finns det inte mycket man njuter av. Med hans hopplösa inställning har han bestämt sig att hans liv är glädjelöst och dystert och att det inte finns någon bättre lösning än att avsluta det hela. Som tidigare nämndes gjorde Lou verkligen allt för att ändra Wills inställning. Detta hjälpte inte på det sättet som hon hoppats men det var inte förgäves för vi får se helt nya sidor av Will också. Hans skratt väcks till liv, hans humor smyger sig tillbaka och för första gången på länge känner han sig levande.

Två personer till vi får möta är Wills mamma och Lous syster som lyfter fram huvudkaraktärerna ännu lite mer för att vi ska få lära känna dem.

Boken är skriven i dåtid eller i perfekt form från Lou perspektiv. Kombinationen av beskrivningar och bildligt språk samt dialoger gör att man blir fängslad i boken och vill läsa vidare. Variationen i språket gör att man kan sträckläsa boken utan att bli trött, den är så lätt att läsa.

Jojo som är författaren valde ett väldigt känsligt ämne att skriva om och jag själv har inte läst en bok med denna tanken tidigare. Och jag känner att det är många som gått efter Jojo på känsliga ämnen som detta. Jag själv tolkar budskapet som att man ska ta vara på det man har. Man ska visa sig och våga vara sig själv och ta vara på varje stund och att man ska älska det man gör. Jojo får verkligen fram budskapet på ett så vackert sätt i denna fängslande historia.

Jag själv finner så stor kärlek till denna boken. Jag ser Lou som en inspiration eftersom jag själv är en väldigt osäker människa och har svårt att våga vara mig själv. Deras historia gör mig helt varm och jag ville inte sluta läsa denna boken! Tårarna rann nedför mina kinder, jag är en otroligt känslofull människa men denna boken skulle få den mest känslokalla personen att bli tårögd. Det är en romantisk historia som bryter alla samhällets regler och visar att gör vad ni verkligen vill och älska det ni gör.

Jag rekommenderar verkligen denna boken i åldern 14-15 år och uppåt, men även om du är en person som gillar känslofyllda böcker och inte är rädd för att gråta. Trots att det är en kärlekshistoria ska man inte döma boken för den är verkligen inte på den smöriga nivån som vissa andra romaner är.

Jag ger boken 9 av 10 bullar. Det som inte var bra är att den tog slut.


Likes

Comments

Godmorgon. Idag är det ännu en händelselös dag inom Johanna Haugenesets sommarlov. De senaste dagarna har jag till 90% endast legat i sängen och sett filmer, pratat via datorn och kollat för mycket youtubeklipp. Men jag får ha tålamod för sommaren har ju bara börjat och till helgen ska jag faktiskt till Karlstad och vara några dagar hos min bror, hans fru och barn vilket ska bli mysigt.

Jag har även fått tillbaka mitt läs-flow under dessa senaste dagarna vilket resulterade med att jag hittade en bokrea och fyra nya romaner är påväg hit och jag är så taggad! Jag håller just nu på att läsa "Arvet efter dig" av Jojo Moyes men efter den så har jag ingen bok hemma jag inte läst och jag måste expandera min boksamling, speciellt nu på sommaren! Jag har faktiskt varit nördig på den nivån att jag har en bokblogg också MEN jag har inte lagt ut något där men jag funderar på om det är värt att börja? Eller ska jag göra någon slags bokstundsserie här?

Ni får i vilket fall ha en underbar dag och ta hand om er! Kramis

Likes

Comments

Söndag. Seg jävla söndag. Vad mer ska jag säga?

Likes

Comments

Godkväll och glad midsommar!

Idag är det en typisk svensk midsommar. Det är runt 18 grader, regnet kommer i omgångar och maten äts i orimliga mängder. Det blir faktiskt en hemmakväll med mor och far idag och det är jag lite glad över, jag är så trött nu för tiden.

Vi tog oss faktiskt en tur till midsommarfirandet på öa här i BIllingsfors, dock var det lite kyligt och sådär och märks att jag ej är liten och springer runt längre. När vi kom hem tog jag mig en vilostund och somnade en timme.. Är inte ens överraskad själv längre, har blivit som en rutin. Sedan grillade vi förstås och åt mat och det var SÅ GOTT! Grillad fläskytterfilé och baguette, mums.

Hoppas ni har haft och kommer ha en fortsatt trevlig midsommar, kramiiis.

Likes

Comments

Idag är dagen efter jag kom hem från fantastiska Västerås och jag är SÅ TRÖTT! Jag gick upp i morse och gick till sista jobbdagen så nu har jag äntligen sommarlov på riktigt, funderar på att fira genom att sova en stund. Jag känner mig lite tom i dag men ändå så otroligt överväldigad av alla händelser. Jag är i chock att det är över för denna gången, detta är något jag älskar och något jag kommer fortsätta med och aldrig ge upp.

Annars mår jag helt okej, tränat lite, ätit en orimlig mängd kakor redan men jag känner att äsch
..

.

kramis

Likes

Comments

UKM för mig är glädje och lycka. Det är dagar fyllda med talang, kärlek, gemenskap och händelser som kommer finnas kvar i minnet för evigt. UKM är för mig ett tillfälle då de som inte vågar visa sig i samhället för att samhället råkar vara helt jävla idiotiskt kommer fram i rampljuset. Det är en tid då vi visar de vuxna och alla de fördomsfulla människor att även fast vi är unga så är vi SÅ JÄVLA GRYMMA!

UKM för mig är livräddande. Festivalen tar fram det bästa hos varje individ och skapar en gemenskap som inte är likt något annat. UKM ger oss en otrolig möjlighet att utvecklas i oss själva samt upptäcka nya människor som kommer vara vänner för livet.

UKM för mig är fan allt. UKM är det mest fantastiska jag varit med om. Tack för att jag får uppleva detta, nu ska vi få alla andra uppleva detta också.

Likes

Comments