Jag har läst boken Dålig Karma som är skrien av David Safier. Boken handlar om Kim Lange som är en Tysk tv stjärna och en egoistisk sådan. Kim tänker bara på sig och är elak mot sina medarbetare och sin assistent. Kim sätter arbetet före allt. Hemma så har hon en man som heter Alex, de grälar jämt. Kim har tappat sina känslor för Alex men hon vill att det ska fungera eftersom de har en dotter tillsammans som heter Lilly som Kim älskar. Kim är nominerad i en gala för att tilldelas det stora journalist priset, hon åker iväg för att iväg för att tilldelas detta, hon åker samma dag som Lilly fyller år. Efter en jobbig kväll efter galan tar sig Kim upp på hotell terassen för att ta lite luft då hon träffas  i huvudet av ett brinnande tvättställ från en rysk rymdstation. Hon vaknar sedan upp igen och inser att hon har blivit till en myra. Kim inser snart att detta har blivit pågrund av hennes dåliga handlingar och inser snabbt att hennes uppdrag blir att samla god karma för att komma upp i reinkarnationsstegen. Kim gör även allt i sin makt för att få se Lilly igen. Kims resa tar oss genom myrstackar till labb där man gör djurförsök. Men visar även att den sämsta kan bli den bästa. 

David Safier är en tysk manusförfattare han är också en av Tysklands bäst säljande författare. Dålig karma som kom ut år 2013 har sålts i hela 2 miljoner exemplar, endast i Tyskland.

Boken kanske inte är den bästa jag har läst eftersom det inte riktigt är in typ av  genre då jag gillar mer läskiga böcker än denna sm jag upplever mer som komisk. Men jag tycker att den på något sätt var inspirerande. Jag själv tror på karma och om nu karma finns så är denna boken en tankeställare eftersom jag själv inte skulle vilja födas till en myra eller ännu värre en tarmbakterie. Boken får en att tänka på hur en beter sig mot andra, och även hur jag skulle vilja förbättra mig som person. Skulle tipsa denna bok till personer som tror på Karma och vill läsa en rolig bok. 

källa till faktan om David Safier: http://www.bazarforlag.se/forfattare/david-safier/5543

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments