Det har tagit ett tag för mig att komma in i Stockholmslivet men saker börjar sakta falla på plats. Jag har fått ett studentrum i Nacka som jag kommer flytta in i när min möbelbeställning är på plats. Under tiden jag väntat på lägenheten har jag bott hos min fantastiskt snälla och trevliga släkting Ann Cathrin i Gustavsberg. Gud så fint det är här!

Jag vid Gustavsbergs hamn

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vädret som har härjat i Stockholm de senaste dagarna får en att längta efter regnkläder. Som tur är finns det numera massor med trendiga regnkläder som man mer än gärna skulle bära. Jag suktar efter en ljusrosa jacka och ett par låga gummistövlar att ha till.

Den här skönheten kommer från Rains och finns att köpa på bland annat Wakakuu

Likes

Comments

Första helgen i Stockholm är avklarad. Nathalie har varit på besök och vi har gjort massor med roliga saker!

Lördagen började med tjejmilen. Trots att vi blivit förkylda så gick vi milen runt för att ta del av stämningen. Det var ett fantastiskt bra event som jag gärna besöker fler gånger.

Efter tjejmilen gick vi till Vigårda och åt veganska hamburgare innan vi mötte upp Klara och Oscar för att spela sällskapsspel på Biljardpalatset (biljardborden var upptagna). Om jag inte minns fel så var det Klara som tog hem vinsten!

Idag (söndag) så gick jag och Nathalie på Mahalo hälsocafé och det var nog bland det bästa jag har gjort! Supertrendig café där jag åt en blå spirulina bowl med "tiki" topping, vilken bestod av raw nutella, banan och jordgubbar. Efteråt mötte vi upp klara för en sväng på Mall of Scandinavia. Vi kikade runt och jag hittade en badrumshandduk och ett doftljus till mitt kommande studentrum (kan visa i ett senare inlägg).

Efter besöket i Mall of Scandinavia så avslutade vi Nathalies vistelse i Stockholm med ett besök på Feca som hade veganska pizzor. Jag tyckte de var supergoda och jag hoppas att Nathalie tyckte det med!

Helgens minus var att jag tappade bort mina solglasögon som var av märket Chanel. Det är inte de billigaste solglasögonen man har ägt om jag säger så. Tur att det blir vinter snart så jag kan spara till ett par nya nästa år. Lär dock inte bli ett par Chanel igen. De var alldeles för dyra om jag ska hålla på att tappa bort dem hela tiden!

Grattis till den som orkade läsa igenom allt.
Ha en bra vecka!

Likes

Comments

Gaaah!

De senaste veckorna har jag verkligen sprudlat av lycka. Jag och Oscar har förlovat oss! Trodde verkligen inte att det skulle hända i sommar så jag blev väldigt chokad när det kom på tal. Gud som jag ändå har längtat efter att få förlova mig med Oscar. Jag har verkligen världens underbaraste pojkvän, eller man kanske ska säga blivande man? Hihi.

Likes

Comments

Ni kan även följa mig på instagram via johannahagbergs (klicka på namnet). Där delar jag mest med mig av träning- och matbilder. I sällsynta fall kan det även dyka upp en selfie. Som idag till exempel, hihi.

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Jag har inte avslutat min vistelse i Boden på bästa sätt. Jag har varit lite sjuk då jag haft magkramper och blod i urinen (förlåt för avslöjande information). Tycker så synd om Oscar för jag ville verkligen att vi skulle ha en rolig tid tillsammans innan jag åkte men istället har jag varit sängliggandes Nu börjar det däremot vända och jag ska försöka njuta av sista tiden tillsammans med honom och familjen! Ikväll ska vi på middag hos Joel och Maria med hela stora familjeskaran. Det kommer bli toppenkul så jag längtar verkligen.

Den här fina staden kommer jag att lämna i minst tre år framöver. Det kunde man inte tro för 5 år sedan. Eller?

Likes

Comments

Tidigare i sommar gjorde jag hemmagjord granola för andra gången. Eftersom det bara är att välja ingredienser som man gillar så blev det en succé.

När jag har gjort granola har jag använt mig av olika nötter och havregryn som bas och sedan lagt till lite smått och gott. Denna gång blev det kokosflakes, gojibär och små bitar av mörk choklad.

Ni borde testa någon gång!

Likes

Comments

Näst sista helgen i norra Sverige spenderades tillsammans med Oscar uppe i Kirunafjällen. Det var min första fjällvandring någonsin och med eftertanke så ger jag det tummen upp! Lite gormigt att sova i tält och äta frysmat men vad gör man inte för en fantastisk vy och värk i benen?

Likes

Comments

Är du blodrädd? Kolla hit!

Mitt råd till dig som är blodrädd är att be om att aldrig få se utrustningen samt säga till dem att de aldrig ska säga vad de håller på med. På så sätt kan du låtsas som ingenting, kanske att du ligger på en sandstrand i Grekland eller något annat kul istället.. Kom däremot alltid ihåg att du bestämmer över din egen kropp och att det inte är ett tvång att ge blod så du kan avbryta processen när du vill. Det är en enorm trygghet.

Likes

Comments

Jag gjorde världens godaste raw minisemlor ikväll så jag tänkte dela med mig av receptet på dem. Eftersom jag inte hade någon matberedare som alla recept krävde så hittade jag på ett eget recept och hoppades på att det skulle gå vägen. Därför är det inte ett jättelätt recept att följa men jag hoppas det går någorlunda bra i alla fall..

INGREDIENSER

Bulldeg:

2 dl havregryn

1 dl mandelmjöl

1 påse Coop änglamark dadlar (kärnfria)

1 tesked kardemumma

Mandelmassa:

Ungefär 1 dl mandlar

3 skedar agavesirap

en sked av "grädden"

Grädde:

1 paket havrevisp

1 paket cocosmatlagningsgrädde

1 tesked vaniljpulver

SÅHÄR GÖR DU

Bullarna:

Börja med att mixa havregrynen tills det blir som ett mjöl (till detta går det bra att använda en smoothiemixer utan att den går sönder). Sedan blandar du havregrynen med mandelmjölet och kardemumman. Efter detta så hackar du dadlarna så fint du kan och lägger ned dem i "mjölet". Därefter knådar du degen tills det går att rulla bollar av den. Går det trögt att få degen till en bra konsistens kan du lägga i lite agavesirap (det gjorde jag). När du är färdig rullar du degen till små bollar och lägger dem i frysen medan du förbereder resten av semlan.

Mandelmassan:

Du finhackar mandeln för att sedan blanda den med ungefär 3 skedar agavesirap och en sked cocosgrädde (smaka av så det blir bra och ändra därefter)

Grädden:

Detta går förmodligen att göra på ett smidigare sätt men jag tog i alla fall ett paket havrevisp och blandade det med cocosmatlagninsgrödde och en liten sked vaniljpulver. Det blev otroligt mycket grädde över så man hade kunnat halvera mängden.

Likes

Comments