Den här måndagen kände jag för att erkänna någonting som jag burit på under flera års tid. Jag är påverkad av det "duktiga flickan- idealet". Det aldrig varit min grej att vara felfri, vilket har gjort att jag känt en enorm press på mig själv. Jag har känt att jag måste överprestera för att bevisa att jag är en bra människa. Detta har resulterat till åratal av ångest och oro. Jag skulle inte vela påstå att det har försvunnit men på grund av att jag känner detta på en mildare nivå är jag idag mer benägen att prata om det.

Idag bor jag i Stockholm för att studera någonting jag faktiskt är intresserad av, till skillnad från mina tidigare studier på Luleå tekniska universitet, där jag endast studerade för att samla duktighetspoäng. Detta resulterade i att jag mådde jättedåligt i perioder.

Det går bra för mig i skolan nu, men jag känner ändå en rädsla över att misslyckas. Trots att jag inte har någon som helst anledning till detta. Finns det kanske någon fler där ute som kan dela med sig av sina erfarenheter?
Må detta vara ett framgångsrecept? Haha

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

När Oscar var här nere i Stockholm testade vi att äta på innestället Greasy Spoon. Det var självklart en upplevelse eftersom man längtat efter att få uppleva vad alla postar på instagram. Det var självklart gott, precis så som avokadomacka och pannkakor är men jag måste säga att jag blev mer imponerad av Mahalo hälsocafé. 

Det sistnämnda stället hade superroliga smoothiebowls och mina blir ALDRIG så bra när jag gör dem hemma. En avokadomacka däremot... De kan ju inte variera speciellt mycket och därför anser jag att Mahalo hälsocafé är ett roligare frukost/brunchställe. Tips till folket!

Likes

Comments

Igår var vi på fältövning hela dagen och på bussen hem hör jag hur några jublar och säger grattis till varandra. Det måste vara tentaresultatet! Jag blev alldeles panikslagen och vågade inte öppna mitt resultat men efter övertalning av Klara som hade klarat tentan så öppnade jag mitt resultat. GODKÄNT!

Känns verkligen ofattbart skönt med tanke på att jag klarat de två första uppgifterna som genererat i högskolepoäng på första försöket! Det kan jag säga att det inte hände när jag studerade på LTU. Känns som att jag hittat rätt nu. Vi får hoppas!

Ha en bra dag

Fältövningen igår

Likes

Comments

Lördag idag.

Då passar jag på att blicka tillbaka på presenterna jag köpte till mina syskonbarn inför hemresan till Boden. Jag minns hur glad man blev när man var liten och man fick presenter av de som hade varit borta länge så jag vill överföra traditionen till mina små sötungar.

Elviras present blev såhär gullig

Valde den mörkrosa

Likes

Comments

Har flertalet gånger fått höra att jag är lik Olivia Wilde. Det har jag verkligen tagit som en komplimang eftersom jag tycker hon är sjukt snygg, hehe. Undrar ibland om jag borde testa sminka mig likadant som henne någon gång för att se hur lik man kan bli. 

Jag valde en bild på mig och försökte leta upp en bild på Olivia Wilde där vi hade ungefär samma pose.

Vad tycker ni? Lika eller olika?

Likes

Comments

I torsdags så var det kundkväll på NK så jag och Klara var där och firade den tuffa perioden som vi haft i skolan. 

Jag köpte med mig doftpinnar till mitt studentrum så det skulle börja lukta Johanna där inne och så njöt vi av varsin skagenmacka med ett glas vitt. Det var en härlig kväll man kan se tillbaka på i höstmörkret.

Likes

Comments

Det har tagit ett tag för mig att komma in i Stockholmslivet men saker börjar sakta falla på plats. Jag har fått ett studentrum i Nacka som jag kommer flytta in i när min möbelbeställning är på plats. Under tiden jag väntat på lägenheten har jag bott hos min fantastiskt snälla och trevliga släkting Ann Cathrin i Gustavsberg. Gud så fint det är här!

Jag vid Gustavsbergs hamn

Likes

Comments

Vädret som har härjat i Stockholm de senaste dagarna får en att längta efter regnkläder. Som tur är finns det numera massor med trendiga regnkläder som man mer än gärna skulle bära. Jag suktar efter en ljusrosa jacka och ett par låga gummistövlar att ha till.

Den här skönheten kommer från Rains och finns att köpa på bland annat Wakakuu

Likes

Comments

Första helgen i Stockholm är avklarad. Nathalie har varit på besök och vi har gjort massor med roliga saker!

Lördagen började med tjejmilen. Trots att vi blivit förkylda så gick vi milen runt för att ta del av stämningen. Det var ett fantastiskt bra event som jag gärna besöker fler gånger.

Idag (söndag) så gick jag och Nathalie på Mahalo hälsocafé och det var nog bland det bästa jag har gjort! Supertrendig café där jag åt en blå spirulina bowl med "tiki" topping, vilken bestod av raw nutella, banan och jordgubbar.

Ha en bra vecka!

Likes

Comments

Gaaah!

De senaste veckorna har jag verkligen sprudlat av lycka. Jag och Oscar har förlovat oss! Trodde verkligen inte att det skulle hända i sommar så jag blev väldigt chokad när det kom på tal. Gud som jag ändå har längtat efter att få förlova mig med Oscar. Jag har verkligen världens underbaraste pojkvän, eller man kanske ska säga blivande man? Hihi.

Likes

Comments