Här kommer min sammanfattning av dag 4. 

Tyvärr inga beräkningar eftersom maten tillagats innan jag började räkna.​

Frukost: 1 fröknäcke med mycket cream cheese

Lunch: 2 kokta ägg med 3 rejäla matskedar majonnäs

Snax: Fläsksvålar

Kvällsmat: 2 stekta korvar som var baconinlindade 


Säkert för mycket protein och för lite fett, men imorgon är en ny dag och då tar jag nya tag. Är stolt att jag inte besökte någon snabbmatskedja igår :-) suget var enormt hela dagen men jag lyckades att stå emot!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Dag 3

Även idag har det blivit en del rester :-) 

Ingen frukost, eftersom jag inte var hungrig. Till lunch blev det 2 schnitzlar och dragonsås och nu ikväll har jag mumsat på ost som lagrats i 36 månader riktigt smulig och smakrik :-) 


Idag har jag hunnit med att göra egen majonnäs, det låter kanske avancerat men är riktigt enkelt.


1 ägg

Dijonsenap 

Salt & vitpeppar 

Citronjuice 

2dl rapsolja (inte kallpressad)

Jag lägger allt i en bringare och mixar med en stavmixer.

Likes

Comments

​Dag 2 gick i resternas tecken

Frukost: Schnitzel med sås

Lunch: Blomkålsmos och köttfärssås

Mellanmål: grädde +kvarg


Efter jobbet körde jag till en sjukgymnast i Värnamo eftersom min axel fortfarande trilskas. Jag fick råd, tips och övningar så nu håller jag tummarna att den ska bli bra. :-)

Likes

Comments

Kvällsmat dag 1

Kvällsmaten har jag ingen uträkning på eftersom jag gjorde köttfärssåsen för några dagar sedan. 

Hur som helst, ikväll blev det blomkålsmos och köttfärssås. 


När jag gör blomkålsmos så rostar jag blomkålen med salt peppar och olja iugnen. När blomkålen fått färg mixar ihop den med en skvätt grädde och färskost. 

Jag tycker faktiskt att blomkålsmos är mycket godare än potatismos :-) 

Likes

Comments

​Just nu läser jag Vitt begär -En personlig berättelse om sockerberoende av Gunilla Sahlin


Många förknippar socker med det där paketet som man har i skafferiet och tar fram när man ska baka. Men socker är så mycket mer och det finns överallt både i synlig och i dold form.

Inte alla i min omgivning förstår att även mjöl är socker. Tex är 2,5 dl pasta 10 tsk socker eftersom kolhydrater omvandlas till socker av kroppen.


Bitten Jonsson skriver i förordet:

Jag anser att just matberoendet är det svåraste av alla. Det är lättare att sluta med alkohol. Jag behöver inte alkohol men jag måste äta varje dag. Det är en kamp varje timme i ett samhälle som dränker oss med reklam med beroendeframkallande mat, en omgivning som kan vara ytterst oförstående och en sjukvård som blundar för problemet.


Jag skriver absolut inte detta för att du/ni ska tycka synd om mig! Jag vill bara försöka förklara hur jag känner. Jag har ofta fått höra: Men det innehåller ju så lite så det är väl ingen fara?

Jo för mig är det farligt. För just det där lilla startar en process i min kropp/hjärna som bara vill ha mer och mer och jag kan helt enkelt inte nöja med det där lilla.


 Anledningen till varför jag anser att jag har ett beroende är att jag smygäter och gömmer samt att jag alltid ser till att ha något sött eller snax hemma. 

Mitt sug efter sötsaker började ganska tidigt och jag har ärr på mitt knä som vittnar om ett misslyckat försök att stjäla glass i frysboxen.

Tidigare har jag ätit något sött i princip varje dag så det är en svår omställning.


Det finns så mycket i denna boken som stämmer in på mig och jag kan verkligen rekommendera den. Om du inte själv är drabbad så kommer du att få en förståelse för de som är drabbade.

Likes

Comments

Jag är i början av min resa. Man tror att man vet vem man är och hur man fungerar men jag har insett att jag egentligen inte har en aning...

Jag har nyligen kommit fram till att jag är "sockerberoende" och att jag "inte tål" kolhydrater/stärkelse. 

För dygt ett år sedan påbörjade jag min resa och på mindre än 6 månader gick jag ner 20 kilo och höll min lägre vikt under ett par månader. Sedan kom julen och mina närstående tyckte att jag skulle unna mig det ena och det andra och det var efter det som jag började gå upp i vikt. Ytterligare ett par månader senare åkte jag på en längre resa med min man och under resan och efter den tappade jag helt fokus och gick upp 10 kilo.

Nu är jag redo för min nystart tillsammans med min man. Jag vet att jag kan!

Detta är min nya livsstil!


Jag har läst en del för att förbereda mig och L-Glutamin är en aminosyra som finns naturligt i kroppen och jag har läst att många blir av med sitt sockersug efter att ha druckit vatten med 1-2 tsk av detta pulver och ja det verkar fungera för mig också!

Likes

Comments

Vispade ihop 1 pkt vaniljkvarg utan socker med 5 dl vispgrädde och åt sedan ca 1 dl.

Detta ger endast en fettkvot på 1.9 och innehåller 3.2 kolhydrater så i fortsättningen får jag försöka komma på ett bättre alternativ.

Likes

Comments

Frukost dag 1

Idag är första dagen som jag försöker att äta enligt Skaldemans fettkvot. Frukosten bestod av en stekt fläsksnitzel som vägde ca 80 gram innan stekning och dragonsås.


Recept Dragonsås :

Smält 125 gr smör. 

Tillsätt 1 buljongtärning. 

Vispa i 5 dl Creme fraiche.

Smula i 1,5 msk dragon.

Koka upp.


Jag åt ungefär 1 dl sås och detta ger då en fettkvot på 2,5


Likes

Comments