View tracker

Hej!
Det har gått en väldigt lång period sedan sist.
Jag har totalt fallit igenom och börjat äta "som vanligt" igen, och det fungerar inte för mig, tyvärr... jag skulle väldigt gärna vilja vara "som alla andra" men det är jag inte. Orken har försvunnit, magen är svullen och jag mår inte speciellt bra, varken fysiskt eller psykiskt.


Jag har beslutat mig för att under 10 veckor utmana mig själv maximalt!
LCHF är den livsstil som kommer att vara min framtid.
Det kommer att bli en tuff detoxperiod med tanke på att det snart kommer att vara både jul och nyår.

Jag har satt utmaningen till 10 veckor för att sedan göra en utvädering och se hur strikt LCHF passar mig. Mitt m´ål/ min förhoppning är att gå ner 10 kg.


Känns både spännande och skrämmande att ge sig ut på okänt vatten!

Imorgon kör jag igång :-)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

​Just nu läser jag Vitt begär -En personlig berättelse om sockerberoende av Gunilla Sahlin


Många förknippar socker med det där paketet som man har i skafferiet och tar fram när man ska baka. Men socker är så mycket mer och det finns överallt både i synlig och i dold form.

Inte alla i min omgivning förstår att även mjöl är socker. Tex är 2,5 dl pasta 10 tsk socker eftersom kolhydrater omvandlas till socker av kroppen.


Bitten Jonsson skriver i förordet:

Jag anser att just matberoendet är det svåraste av alla. Det är lättare att sluta med alkohol. Jag behöver inte alkohol men jag måste äta varje dag. Det är en kamp varje timme i ett samhälle som dränker oss med reklam med beroendeframkallande mat, en omgivning som kan vara ytterst oförstående och en sjukvård som blundar för problemet.


Jag skriver absolut inte detta för att du/ni ska tycka synd om mig! Jag vill bara försöka förklara hur jag känner. Jag har ofta fått höra: Men det innehåller ju så lite så det är väl ingen fara?

Jo för mig är det farligt. För just det där lilla startar en process i min kropp/hjärna som bara vill ha mer och mer och jag kan helt enkelt inte nöja med det där lilla.


 Anledningen till varför jag anser att jag har ett beroende är att jag smygäter och gömmer samt att jag alltid ser till att ha något sött eller snax hemma. 

Mitt sug efter sötsaker började ganska tidigt och jag har ärr på mitt knä som vittnar om ett misslyckat försök att stjäla glass i frysboxen.

Tidigare har jag ätit något sött i princip varje dag så det är en svår omställning.


Det finns så mycket i denna boken som stämmer in på mig och jag kan verkligen rekommendera den. Om du inte själv är drabbad så kommer du att få en förståelse för de som är drabbade.

Likes

Comments

View tracker

Jag är i början av min resa. Man tror att man vet vem man är och hur man fungerar men jag har insett att jag egentligen inte har en aning...

Jag har nyligen kommit fram till att jag är "sockerberoende" och att jag "inte tål" kolhydrater/stärkelse. 

För dygt ett år sedan påbörjade jag min resa och på mindre än 6 månader gick jag ner 20 kilo och höll min lägre vikt under ett par månader. Sedan kom julen och mina närstående tyckte att jag skulle unna mig det ena och det andra och det var efter det som jag började gå upp i vikt. Ytterligare ett par månader senare åkte jag på en längre resa med min man och under resan och efter den tappade jag helt fokus och gick upp 10 kilo.

Nu är jag redo för min nystart tillsammans med min man. Jag vet att jag kan!

Detta är min nya livsstil!


Jag har läst en del för att förbereda mig och L-Glutamin är en aminosyra som finns naturligt i kroppen och jag har läst att många blir av med sitt sockersug efter att ha druckit vatten med 1-2 tsk av detta pulver och ja det verkar fungera för mig också!

Likes

Comments