Header

Egentligen skulle denna storytimen kommit upp första advent men bättre sent än aldrig.

Vi mjukstartar storytimes-adventskalender med en händelse jag inte längre skäms för men som var pinsam när det hände. Hoppas ni tycker det är lika roligt att lyssna på när folk skämmer ut sig som jag tycker, nu kör vi!

Vi hade köpt Lady för ca 2 veckor sedan och när vi skulle hämta henne första gången sa Lina som ägaren hette att Lady var förkyld, därav väntade vi med att hämta hem henne. De två veckorna var för långa och jag trodde på riktigt att tiden hade stannat.

Vi hyrde en transport på en mack eftersom vi inte hade hunnit köpa någon. Det tog ett bra tag innan vi fick upp låset på transporten trotts att dem som jobbade på macken sprayade låset flera gånger. Vi hämtade henne i Halmstad på en parkering med en stor väg precis bredvid. Hon visade hur cool hon var och kollade inte ens på lastbilarna som susade förbi trotts att hon bara var nyss fyllda 5 år.

Medan pappa som typ inte ser skillnad på en häst och en åsna fick hålla i Lady, tog jag på henne transportskydden. Mamma hade köpt ett marinblått/rosa fleecetäcke till Lady som hon skulle ha på sig. Täcket kändes väldigt stort och jag ville inte tappa det på marken under tiden som jag försökte lista ut vad som var fram och bak. Tillslut hittade fram på täcket så jag la på det.

"Jag tror täcket ligger åt fel håll." Säger Linas medhjälpare som var några år äldre än mig.
Och ja, då var det pinsamt. Tänk dig själv, jag hade precis fått min första ponny och nu tror dem att jag inte ens kan lägga på ett täcke... Även om det var väldigt pinsamt var jag så glad för att jag hade fått en egen ponny och därför var det inte pinsamt särskilt länge. Till mitt försvar såg täcket lite annorlunda ut eftersom det hade som en liten krage runt halsen vilket tydligen var lite förvirrande för 13-åriga jag.

Hoppas ni tyckte om denna storytimen! Som sagt var detta en mjukstart och tro mig, jag har en storytime på G som är heeelt sjuk...😅

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag red jag Lady ett kort dressyrpass på Holmen och ja, jag måste sluta rida så mycket dressyr innan jag blir en dressyrtant. Jag red mycket mjukgörande i skritt och trav samt tränade på hörnpasseringar och skänkelvikningar. Lady var mjuk och fin och hon gick väldigt stadigt i form.

Ca 13 gick tåget in till ishallen och jag kom fram tjugo min innan träningen började. Vi hoppade en del dubbelaxel och gjorde olika levlar i liggpiruett. Det gick ganska bra men levlarna var rätt svåra för min rygg var nog lite för stel, eller så hade jag för korta armar😜.

Först hade jag bara en timme träning så jag satte mig och pluggade matte i ca 1,5 h innan jag skulle på isen en timme till. Det sista ispasset var egenträningen så jag hoppade mycket dubbelöggel och försökte kombinera lite olika hopp med dubbelöggel.

När jag hade tränat klart missade jag den tidiga bussen med bara några sekunder men det gick en buss 20 minuter senare så jag tog den istället.

Jag och pappa gick in på Bolles och köpte massor med choklad och godis. Sen när vi kommit hem började jag bygga ett chokladhus för enligt mig är det lite mer originellt än pepparkakshus. Det blev fint från sidan men om man kollar framifrån ser man hur skevt det blev. Med tankte på tålamodet är det ett under att jag fick ihop det överhuvudtaget. Chokladkakorna gick sönder helatiden och när jag väl skulle sätta ihop bitarna rasade allt isär, dessutom råkade jag bränna choklad i mikron så det började ryka.

Likes

Comments

Jag har en nyhet så läs ända till slutet!

8:30 började min mattelektion, 9:30 franskalektionen och efter det hade jag ett mentorsamtal. Efter lunch cyklade jag till stallet och Lady hade lagt sig i den värsta leran i hagen så hennes hals var helt svart och manen var så lerig att den hade korvat sig. Jag tvättade av både täcket och Lady i spolspiltan och sen fick hon äta lite mat i boxen. Dressyrstaketen i stora ridhuset stod kvar efter helgens tävlingar därav passade jag på att rida dressyr. Jag gjorde mycket lösgörande så som; öppna, sluta, skänkelvikning och serpentiner. Det blev inte så mycket galopp men jag red igenom P-90 programet för fälttävlan och hon var superfin.

Jag har börjat rida på ett tvådelat eggbett nu och hon känns ungefär som på ett vanligt tredelat bara det att hon blir lite mer framåt samtidig som det är lättare att få tillbaka henne. Jag har aldrig velat rida på tvådelat eftersom det går upp i gommen på vissa hästar men jag det känns som att Lady tycker om det bettet väldigt mycket.

När jag kom tillbaka till stallet fick hon lite mash och hö innan hon fick gå ut till sina kompisar i hagen igen.

Och nu till nyheten... Ni kommer inte få reda på exakt vad det är, för det får jag tyvärr inte berätta än men håll utkik här på bloggen och på min Instagram; johannagrekula så kommer ni inte att missa det. Hur som helst har jag blivit nominerad och vad jag har blivit nominerad till får jag inte berätta. Jag är väldigt glad över att få bli nominerad och jag hoppas att jag lyckas bärga mig ett tag till!! 🙏🎉🎇🎆

Likes

Comments

Denna dagen började med att jag gick upp kl 8 och pluggade matte, min mattelärare är ledig på måndagar så när jag inte fattade började jag med franskan istället.

Om jag fick göra om mitt språkval hade jag valt Spanska för Franska är extremt svårt och tråkigt. Jag tror inte heller att det kommer komma till användning men förhoppningsvis klarar jag kursen så jag får extra meritpoäng. 🤓

Klockan var ungefär 14 när jag cyklade till stallet och jag började med att göra lite fint i sadelkammaren. Bland annat fixade jag bland mina schabrak, sopade och hängde undan lite täcken. När det var snyggt i sadelkammaren tog jag in Lady och började klippa henne. Senast jag klippte henne var för ca 7 veckor sen och jag ska eventuellt tävla om tre veckor så då kände jag att det var dax igen. Klippningen blev ganska bra och jag passade på att fixa till vissa kanter. Hon gillar inte när klippmaskinen kommer för nära huvudet så Hanna hjälpte mig att hålla i henne medan jag kunde klippa vid ganascherna.

Både Kingen (Hannas ponny) och Lady tävlade i helgen så vi skrittade ut "spökrundan" som vi kallar den. Dessutom var det kolsvart och duggade vilket det nästan alltid gör när vi rider den rundan. När vi var halvvägs blev hästarna spända och Lady som inte brukar göra någonting stannade och ville inte gå fram samtidig som Kingen blev spänd och började busa. Vi vet inte vad dem blev rädda för men antagligen var det bara ett rådjur eller en elg. Det var dock lite läskigt eftersom det var mörkt och hästarna inte brukar reagera på det sättet. 👻👹👽

I December kommer jag göra en liten "adventskalender" med storytimes. Det innebär att jag kommer lägga upp en storytime första, andra, tredje och fjärde advent, tro mig det vill ni inte missa!

Likes

Comments