Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Snälla ge mig bara en stor gammal villa och några miljoner att renovera den för och jag har allt i livet jag behöver.

Likes

Comments

​Det är måndag igen efter en veckas höstlov för mig. Det har varit så oerhört skönt, behövde verkligen få sova ut bara ta det lugnt. Så synd att man inte alltid kan få leva så som man gör när man är ledig. Har just nu rast innan min sista lektion för dagen. Har trivts väldigt bra på jobbet, men hade verkligen inte alls lust att komma tillbaka. Jag är så stressad på jobbet hela tiden, inte för att jag har mycket att göra men för att det är en stressig miljö. Mycket ljud, mycket folk osv. Känner mig även inte riktigt hemma i att kunna slappna av helt. Vill liksom sätt  mig i ett rum och sjunka ner i soffan själv och titta på youtube på min rast. Men känner alltid att man måste bli iakttagen av folk och att de andra som jobbar skulle tycka att jag inte sköter mitt jobb. Jag vet inte, svårt att förklara men har verkligen svårt att hitta ro. Är hela tiden på spänn. Glömmer dricka vatten, glömmer ta med mellanmål. Sliter liksom ner mig. Har mer och mer hittat ställen jag kan vara ifred på, men någon kan ändå alltid gå in och då känner jag alltid att jag måste sitta ordentligt och jobba med något viktigt, alltså inte ligga i soffan och sova lite. Och ändå är det ju min rast där jag få göra vad jag vill, men kan liksom aldrig slappna av helt. Känner också att jag måste skynda så mycket. Hatar att skynda mellan saker. Skynda mellan lektioner, skynda mellan jobb och hemma, skynda mellan träningar osv.  Börjar mer och mer känna hur jag vill ha ett jobb där jag jobbar mycket hemifrån, vill ju träffa människor men får göra det på fritiden, för det är sån befrielse för mig att kunna disponera dagen som jag själv vill. Så frågan är ju vad fan ska man bli? Det är ett anant ämne så jag avslutar här. Hade i alla fall ett underbart höstlov, nu är det bara att håla ut till jullov och sen Nya Zeeland!

Likes

Comments

Hej. För en månad sedan så gick jag till en naturläkare för att få hjälp med mina problem (immunförsvar, trötthet, mgprobmlem osv..). Där tog jag blodprover som skulle testa de vanliga blodvärdena man testar men även en komplett mineral och vitaminanalys och fettsyreanalys. De sistnämnda görs inte i den svenska sjukvården (vilket är otroligt konstigt) vilket gör att testerna måste skickas till Tyskland för analys. Detta är väldigt dyrt, iaf enligt mig. Alla tester och fösta besöket gick på ca 7000kr. Sjuk jobbigt summa att betala men kände ändå att om jag fick hjälp så var det värt det.


Fick iaf tillbaka provresultaten idag och det känns bra. Blev en till stor kostnad på dyra tillskott men jag litar på henne jag går till och att det är dyrt för att det är det bästa. Men iaf så fick jag svaren. Hade en del brister som jag ska gå in på nu lite mer i detalj. Om det känns ointressant, skrolla vidare.


Här ovanför ser ni resultatet på mineralanalysen (vänster) och vitaminanalysen (höger). Blodtesterna från mineralanalysen visade att jag hade stark brist på flera mineraler, bla magnesum, koppar, kalium. Vitaminanalysen visade bra värden förutom på Q10 som hon sa, jag citerar "de lägsta värdet jag sett". Jag är fortfarande inte helt insatt i vad dessa innebär och vad alla av dessa saker ger för negativa effekter. speciellt inte Q10, var väldigt ovetande om vad det ens va och det marknadsförs mest till gamla människor. men tydligen är det inte helt ovanligt att idrottare också kan få brist.
Här är svaret på fettsyrorna. Detta är på tyska, jag har översättningen men tänker inte gå in så mycket på vad allt är för vet inte riktigt själv. Ska dock läsa på ordentligt så jag har koll. Man kan dock se att flera är väldigt låga. Men det jag skulle åtgärda var iaf att jag har fått tillskott så jag ska få rätt balans mellan omega3 och omega6. Det va även något met matsmältningen.
Generellt var det så att jag antagligen utvecklat dessa brister på grund av att min matsmältning inte haft förmågan att ta upp dessa saker och inte nödvändigtvis för att jag inte fått i mig dem. Hade till exempel stor brist på koppar vilket är en väldigt ovanlig sak att ha brist på då det finns i nästan allt vi äter, men att min kropp då inte tagit upp mineralen är då en förklaring till bristen. Jag tog även järnprov, prov på selen och testade sköldkörteln, allt detta kom dock tillbaka med bra värden. Blodvärdena var också väldigt bra (röda/vita blodkroppar, snabbsänka osv). Så mineraler, fettsyror och Q10 är vad jag ska fokusera på. Samt få magen att fungera som den ska så jag kan ta upp dessa vitaminer och mineraler.


Planen lyder följande:

Från vänster till höger:

Multivitamin/mineral, genom denna ska jag få mineralerna jag har brist på samt generellt vitaminer man behöver som D-vitamin nu under vintern. Ska tas till frukost och middag.

Fettsyror som jag inte minns exakt vad de gjorde men de skulle hjälpa till till en normal cell funktion, tas på kvällen.

Cellenzym, alltså enzymer för att bryta ner maten ta upp dess näring, tas innan varje måltid.

Fettsyror igen, denna tas på morgonen då den och den andra Fettyseretilskottet på något sett motverkar varandra.

Q10, tas 3 gånger per dag.

Magnesium, tas 2 gånger per dag.


Ska även ta en örtblanding hon blandade ihop efter varje måltid. Den ska också hjälpa med matsmältningen och upptaget av näring.

Utöver detta ska jag äta vad hon kallar det "medelhavskost". Mycket fokus på bra fetter och råvaror. Alltså mycket grönsaker, rotfrukter, fisk, ägg, olivolja, kokosolja, nötter, frön osv. jag ska undvika vitt mjöl, också spannmål generellt, socker såklart och mjölkprodukter. Rött kött kommer jag undvika automatsikt så det inte är något jag vill äta. Lite kyckling då och då blir det för att det är en väldigt lätt källa till protein. Men fisk står i fokus.


Även fast detta blev en väldigt dyr historia (så dyr att det ger mig ångest) så tror jag ändå verkligen på att investera i sin hälsa. Den vanliga sjukvården hade aldrig kunnat gett mig dessa svar. Nu har jag svart på vitt vad jag har för brister, och de i kombination med att äta bättre och att fokusera på en antiinfalamtorisk kost, och med fokus på maghälsa så känner jag att jag verkligen kan bli kvitt mina problem. Utan detta hade jag aldrig vetat att mitt Q10 va så lågt, och om det verkligen va så lågt som hon sa så är det ju självklart att det påverkar min hälsa negativt. Jag vill må så bra som möjligt, jag vill fungera optimalt, vägrar nöja mig med något halvdant. Så även fast det är dyrt, så rekomenderar jag verkligen att söka alternativ hjälp utanför den traditionella sjukvården.  

Likes

Comments

Hej. Idag har varit en väldigt rörig dag. Vet faktiskt inte hur jag ska förklara den. Det har varit väldigt mycket på sistone. Det är egentligen inte några dramatiska saker som hänt, men har verkligen inte känt att jag hängt med. Allt är liksom kaos för jag hinner inte. Mår som allra bäst när jag får ligga steget före i allt, men nu har jag legat 20 steg efter. Egentligen inget ovanligt för mig, hamnar alltid där. Men vet inte blev bara för mycket. Började med att jag igår åkte in till stan för att gå på dans för att mötas av ett sms skickat medan jag körde att den va inställd. Hade skyndat för att hinna tanka, betalat svindyr parkering och så var det bara att vända. Började böla som man gör och skrek väldigt dramatiskt i parkeringshuset som jag antog att jag va själv i. Åkte hem med mest känsla av panik över all tid som försvann som jag verkligen behövde. Det i samband med att jag försökte få ihop ett veckoshema och insåg att tiden jag behöver för att hålla någon slags struktur inte finns. Sen idag så skrev jag ner en lista på allt jag behövde göra för ville bara få ner det så jag kunde beta av och snabbt insåg hur lång listan blev. Sen så hade jag planerat att gå till gymmet men insåg då att det inte fanns något sett för mig att kunna gå dit utan att betala för ett årskort eller ett fyramånaderskort, vilket inte går för åker till zya zeeland. Kände mig otroligt kränkt och tog det självklart som ett personligt påhopp. Bröt ihop, stack ut och sprang helt utanför min egen kropp, va noll jobbigt, mamma trodde jag hade psykos, för kunde typ inte prata. Satt i duschen som ett psykfall. Tittade maniskt på en serie och så va jag tillbaka. Allt känns fortfarande väldigt rörigt och ur min kontroll men ska börja lösa det imorgon. Detta kanske låter jättedramatiskt, men alltså detta är verkligen inget konstigt för mig. Är verkligen inte en stabil person, står för det. Känns väldigt tråkigt och odramatiskt att vara det? Alltså alla sitter väl på golvet och bölar hysteriskt ibland. eller?

Likes

Comments

Idag så har min dag bestått av att springa intervaller och sen vara för trött för att orka göra något annat. Men det känns bra. Om man kört svinjobbiga intervaller en lördagsmorgon så bryr man sig inte rktigt om att åstadkomma något under dagen, känner mest att jag gjort mitt. Kändes bra på träningen, har dock ganska ont nu eller är svintrött i typ rumpan. Den fick fan slita, så hoppas jag inte gjort något dumt men är typ bara övertrött. Min höftböjare gjorde ont idag, inte helt oväntat efter löpskolningarna i början, och det går ju över men pallar inte få ont hela tiden. Hade såhär förut fast på andra benet, problemet är att jag inte minns hur det försvann? Men tror jag kanske vet lite så får göra vad jag kan. Går bra att springa bara springa, men att göra övningar och att springa i brötig skog blir ont. Men det går också, men ont liksom. Ska dränka kroppen i voltarensalva, min lösning på allt.

Det var verkligen en sjukt fin morgon! SOL, och perfekt temperatur och verkligen lagom mycket höst. Min bästa årstid är när det är lagom höst. Alltså typ slutet av september. Känner mig bara lugn! Har därför till denna höstdags ära letat upp de mest höst-inspo tumblr bilder jag kunde hitta. NJUT!

Likes

Comments

Det är fredag, alltså min dag! (frida(y) ja ni ser ju). Kom precis hem från jobbet. Var på thaimassage på vägen hem. (lägger ju tyvärr hela min lön på massage och hälsokost från life) Har hittat ett ställe typ 1,5 km från där jag bor och dom är sjukt bra. Kan verkligen rekommendera. https://www.liahsthaimassage.se/ . Jättetrevliga och duktiga. Sa ja till "hård" idag för jag ba whatever kör. Men alltså jag dog. Vilket dock är bra för hatar när man får massage och så tar dom typ inte ens i. Men ett tag där var det kritiskt läge. Lär ha skapligt ont imorgon. Dom vill ju egentligen att jag ska komma en gång i veckan nu i början vilket jag behöver men kostar ändå 400 kr, dock kan jag ju komma oftare och då ibland ta halva tiden för 200. Får nog bli så. Måste verkligen fixa min rygg och axlar nu, Har alltid ont och det strålar upp i huvudet så får spänningshuvudvärk. Samt kan ibland bli yr också och det ilar typ i heöa ryggen. Obekvämt och obehagligt. Sen måste jag ju dock för det första fixa orsakerna till problemet (aka jordens sämsta hållning och svagaste bål). Men det är ju så skönt att bara hasa ihop.... ska FÖRSÖKA vara duktig framöver..

Nu ska jag också FÖRSÖKA vara diciplinerad och ta tag i min packing från förra helgen och städa upp lite. Sen ska jag göra lite yoga och sen ska jag kolla en miljard avsnitt på serien jag är besatt av atm. Imorgon förmiddag blir det intervaller, kul!


Likes

Comments

Väldigt seriös rubrik. Kommer liksom inte gå in på hela livet, bara tiden närmst. Skulle dock kunna gå in på hela min livsplan. Måste alltid ha en plan. Eller alltså går ständigt runt och planerar i mitt huvud, sen följer jag ju inget och 95% av alt jag gör i livet sker på impuls helt utan plan. MEN nu ska jag iaf berätta om det som är bestämt!

Jag ska jobba på skolan fram till jul, sen så åker jag antagligen till Sydafrika på träningsläger! Inget som är klart än, men friidrotten ska dit och jag har alla planer för att åka med och det verkar som lägret blir av, så antagligen men inte säkert.

Sen efter eventuellt 3 veckor där så händer det som är klart! Jag och Amanda och Elsa åker till Nya Zealand!!! I två månader!! alltså dröm ju! Vi ska åka runt i en van hela tiden också, så jävla basic men så jävla underbart! Vi ska vandra och träna och sola och bada och bara leva fucking life. Sen efter 2 månader så drar vi till Australien i 10 dagar och sen bär det hem. Så underbart att liksom skippa vintern i år. Den har sin charm men detta år känner jag mest nej tack. Så så blev det! Ska skriva mer om denna resa i ett separat inlägg! Och är på jakt efter en kamera för att ta riktigt bra bilder där, så bloggen lär ju leverera! Tänker inte känna någon press över att hitta internet där men om inte annat så mycket att visa när jag kommer hem!

Kommer hem i slutet av mars. Från då fram till nästa höst har jag noll plan. Tänker att det nog blir plugg till nästa höst, uppsala, men alltså kan ändra mig fort så inget är spik, ska komma in också liksom. Velar om vilken riktning man ska ta också ca 3 gånger om dagen. Ska man safea eller ska man follow the dream? Dock är mitt problem att jag inte har någon tydlig "dream" så de är ganska svår att följa. Min dröm är ju liksom att inte jobba och bara ha kul, liksom orealistisk. Har mer drömmar om att inte jobba än att jobba med något jag älskar. Men såklart något vill man ju göra. Tanken nu är ju då att jag ska gå civilingenjör, miljö vatten-teknik. Vill ju typ forska inom klimatförädringar och hitta nya hållbara lösningar. Vill vara ute mycket i praktiken och typ ta prover på glaciärer och rädda korallreven och sånt. Naturvård och rädda haven :). Men vill ändå ha ingenjörsdelen, för typ bra att ha? (sluta ljug endast status ju) Nej men om det inte går som jag vill kommer jag ändå få ett bra jobb. Men detta tar vi sen, blir ju ändå aldrig som man tänkt sig, Haha vill va experten i cola naturdokumentärer. 

Moving on. Det är det. Ska också resa med min familj under sommaren. Kommer resa så extremt om Sydafrika blir av. Tar allt på en gång liksom. Lika bra carpe diem.

Likes

Comments

Holla, como estas? estoy bien! u tu? längre än så kommer jag tyvärr inte på mina 6 år av spanskaundervisning, väldigt sorgligt ändå. Sådär apropå ingenting. Tänkte uppdatera lite vad som händer i livet. Don´t get your hopes up. Nej men bloggar ju en gång i månaden ungefär så varje inlägg blir ju av denna karaktär. Där jag lämnade er sist (oh so nice language) hade jag ju jobbat i 2 dagar, eller va det två veckor? oklart. Nu har jag iaf jobbat i en och en halv månad ungefär, och det går bra! Känner lite stress nu för ska på något sett bedöma dem utifrån det första provet jag haft med dem och kunskapskraven är ju det flummigaste som någonsin skrivits så känner mig sjukt lost. Bortsett från det så flyter det på bra. Vissa dagar är jag helt slut pga allt skrik, inte på lektionerna någorlunda koll på ungarna har jag, lovar! men generellt liksom. Så mycket skrik och liv, va man verkligen så i skolan? Skoja jag va värst. Men det tär. Men det är hanterbart! Och trivs jättebra med kollegor och tycker om eleverna också. Så jobb är ju jobb men det är väldigt givande och trevligt! Har även tränat på helt ok. Mängden är väl inget att hänga i julgranen (förlåt) men hyfsad kontinuitet faktiskt. Lite små ont i halsen historier och liknande men inget förödande. Samt juniortiden är ju så gott som slut nu så känner mig lugn. Ingen stress liksom. behöver inte tränat perfekt till april utan jag kan ha tränat bra till april om 3 år. Liksom ingen stress. Nu ligger fokus på STYRKA! (har inga muskler driver inte) och kontinuitet. Sen att långsamt öka på mängden för att komma upp dit jag vill vara. Men igen ingen stress. Tänker att jag skriver ett annat inlägg om planerna framöver, detta får vara mer vad som hänt. Eller vet inte vad detta är egentligen! GUD fick sån tagg på att blogga nu!!! Ska hetsskriva massa inlägg nu!

Likes

Comments

Nu har jag varit två dagar på det nya jobbet och det känns faktiskt väldigt bra, lite överväldigande, men bra. Jag har ju då fått en tjänst som vikarie i höst som matte/no lärare. Dock visar det sig nu att jag endast har matte på schemat vilket är lite synd för hade varit kul att ha NO också, men samtidigt hade det varit mer jobb att förbereda sig inför de lektionerna då jag skulle behöva läsa på mycket mer. Sen känner jag mig ibland lite som en bluff typ? Jag tror absolut att jag kommer klara av jobbet men känns ändå lite konstigt på något sätt att jag helt plötsligt ska vara läraren när jag så länge varit på andra sidan. Sen är jag ju långt ifrån behörig lärare, samt har ingen erfarenhet av att jobba på skola alls. Detta vet ju dom som anställde mig, men ändå. Känner mig själv inte som en vuxen och helt plötsligt måste man verkligen vara en, speciellt med tanke på att jag ska ha högstadieelever. Lågstadie och mellanstadie elever ser ju verkligen folk i min ålder som vuxna men i högstadiet är man ju ändå ganska gammal? Vi får se hur det blir, förhoppningsvis gillar eleverna mig och lär sig något av mig. Hur som helt lär det bli en väldigt bra erfarenhet. Kanske går därifrån och vill plugga till lärare?

Mer som hänt är att jag fortfarande är "sjuk". Hade ju en hemsk vinter med sinnesjukt mycket sjukdom, som ledde till operation för att få bort problemen. Sen operationen har jag faktiskt varit frisk, har blivit som små förkyld men inget mer. Har som max haft 2 dagar jag känt mig hängig och lite snorig och sen är det borta. Har dock haft problem med att min hals kliar väldigt ofta. Det kliar liksom på samma sätt som det alltid gör/gjorde när jag var i första stadiet av en förkylning. Har dock varit väldigt bra på många plan i många veckor men nu efter o-ringen så har jag haft småproblem hela tiden så det har knappt blivit någon träning alls. Har ont i halsen och är lite småtäppt och kliar och svider också i halsen. Och så fort det går mot det bättre och man tror att det ska bli bra så kommer det tillbaka. Vill bara komma igång ordentligt med träningen någon gång, vill tillbaka till friidrotten som jag varit på ett pass på sen slutet av januari(!!!!!!!!!??????). Ibland känner jag verkligen att allt jag vill i mitt liv är att springa svinpissjobbiga intervaller på bana. Men det kommer, någon gång kommer jag få kontinuitet och jag kommer få göra det jag vill. Har ju varit så mentalt påfrestande under denna period med förkylningar så jag är ju fortfarande inne i tänket att jag är en sjuk person som ibland lyckas vara frisk snarare än en frisk person som ibland som alla blir blir sjuka. Måste nog också ta mig ur den mentaliteten för tror verkligen den påverkar. Pallar inte hela tiden vara besatt av att inte bli smittad av någon tex. Det löser sig nog med tiden.

Långt och kanske ointressant inlägg, men skriver för mig själv, för att jag ska kunna mala på om saker jag vill få ut, så ibland kommer det vara så.

Likes

Comments