Tävling.


Jag tävlade 60 & 70cm, 60 klassen gick inte alls bra, han var koncentrerad på allt utom hinderna. Han var rädd för allt runtomkring, men han blir så på mysa ställer. Han vägrade även 60 vilket han ALDRIG gjort med mig förut, men han tyckte att något var läskigt med hinder 4.

70 klassen gick däremot mycket bättre, blev 4 fel som jag tar på mig helt! jag styrde fel mot hinder, gjorde en för snäv sväng så vi kom fel & snett på hindret. Så jag stötte i och välte hela hinderstödet med min fot.

Men nu är vi tbx efter en lång dag i alla fall👌💪

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vila.


Idag fick han vila då det spöregnade heeela tiden, riddarhuset är fullt med grejer just nu så jag kunde inte rida snabbt där heller. Kunde inte rida i paddocken för där var lerigt & inte alla något roligt haha, så har fick helt enkelt vila.

Jag hade egentligen behövt rida honom, eftersom att det är tävling imorgon, men det får väl gå som det går.

Likes

Comments

Utedressyr/uteritt.

Jag + 2 stycken till i stallet skrittade till "brasan"/"majbrasan", det är ett ställe vid ett hur längre bort där dom brukar ha majbrasa, som vi då kallar brasan eller majbrasan. Där red vi som vi ville runt brasan, blev nästa som lite "utedressyr" för mig och fox, för mig brukar inte utedressyr fungera för alla hästar jag ridit har varit så koncentrerad påa llt utom ridning när man rider ut hahah.

Men jag är nöjd, jag övade lite på galoppfattningar, typ från halt & skritt. Han var super duktig på det! Han kan ju om hn väl vill lixom!

Sen skrittade vi tbx. När man kmr tbx är det en stubbåker & så kan man svänga in mellan 2 hagar där så kommer man t stallet, dom andra ville inte galoppera snabbt på åkern så dom började gå mot stallet medans jag bara skulle galoppera fram & tillbaka 1 gång på åkern. Jag hade galopperat upp & skulle ner igen och svänga in mellan hagarna så ville inte han sakta nerså han gled nästan in i staketet till en av hagarna & gick nästan om kull haha. Men ja, sånt kan hända, han ville ju inte riktigt som jag hahah.

​Från uteritten🎀

Likes

Comments

Hoppträning.


Idag hopptränade vi, Högsta var 85cm, för att jag ville hoppa mycket & inte högt. Jag tyckte han kunde få hoppa. Det var ett ganska tufft pass & han blev ganska trött.

Jag övade mycket på min sits, eftergift det har jag, men själva sitsen är inte den bästa.

Jag är väldigt nöjd & han skötte sig prima👌

​väldens bästa ponni har jag❤🎀

Likes

Comments

Vila.

Jag åkte till stallet för att fixa grejer till Fox, som hö, vanligt hö. Jag lämade några schabrak, ryktade honom, smörjde hans hovar osv.

Likes

Comments

Fox är en welsh ponny från stuteriet Anell. Han är en c-ponny valack på 12 år, 03:a. Han är fux med ljus man & svans, han har en stjärna i pannan. Fox är verkligen en riktigt stjärna i hoppningen. Riktigt fin i dressyren, men där är han svårare att rida, han är ganska svår att ställa, få i rätt form osv.

Han är verkligen en änglaponny som älskar att bada & galoppera på stubbåkern när sommaren börjar ta slut! Han är gud så mysig & en riktigt riktigt fin ponny. En ponny som man kan ha riktigt riktigt kul med! Han är alltid rolig & överraskar en ofta med massa nya olika & roliga saker om honom som man inte märkt innan.

Fox han e fin stam.

Hans far heter Linksbury Royalist. Hans mor heter Sjömillans Silly Surprise. Sedan hans morfar som heter Coed Coch Targed.

Han är min nu i 1 år framöver, vi får se hur det bli efter det.

Fox är en alldeles awesome ponny som bara går att älska!❤

Likes

Comments

Longering


Jag longerade honom för första gången idag, först skrittade jag fram honom, sen fick Inger ta över eftersom att jag inte är ett proffs direkt haha. Man märkte direkt att han visste vad han skulle göra. Sen i den andra varvet tog jag över. Tror jag ska börja logera honom lite mer, det känns som en ganska bra grej om man inte har tid eller ork att rida varje dag.


​Blev en lite annan bild haha

Likes

Comments

Markarbete, bara ett vanligt tråkigt pass markarbete.

Vi la ut några bommar som jag kunde trava över + en bom på högervolten så jag kunde galoppera på en volt över bommen.

Han var lite stel till en början men när jag börjat få igång honom & när han blev varm i bakbenen var han mycket enklare & finare.

Jag skrittade ut på slutet, vilket jag försöker göra efter varje pass eftersom att han inte är van vid stället än och jag ska försöka vänja honom.

Jag tog in honom, satte honom en stund i boxen för att se om han bet i krubban (han är krubbbitare) och tyvärr så bet han, men vi ska smörja sån grej på så han inte biter. Tycker så synd om honom om han ska ha den krubbbitarsaken runt halsen hela natten, om han ligger ner och sånt.

Sen innan jag tog ut honom kom hovslagaren, första gången han skos här hos mig. Han hovar var Förfärliga så mycket död hov osv, hans bakhovar var helt sena och traktorn var helt nersliten, så han fick skor bak också. Men nu är dom fixade & är på bättringsvägen!

​Bebisen❤

Likes

Comments