View tracker

Hidalgo, Queen's Gunfire, Ronja, Tävling

Det var ingen bra dag igår. Dalgo som just nu är bäst i dressyren fick en bockattak innan jag hann hoppa upp och var spänd resten utav passet. Vi fick ihop 65% och den som vann hade 69% och andraplatsen 66%. Firre är jag mest nöjd med. Ritten var fin tills lite i sluter då han tappade intresset och började slänga lite med huvudet. Vi fick ihop 63% vilket är bättre än förra gången vilket jag är glad för. Detta program kändes mycket bättre än innan.

Ronja var jättefin när vi red fram men blev jobbigare när vi kom in på banan. Hon sänkte sin form och bara älgade på. Hon surade ihop i ett hörn i galoppen så vi fick ett avbrott precis innan den ökade. Men det var min första dressyrstart ihop med henne och jag har bara ridit henne i ungefär en månad.

Nu ska jag strax iväg till stallet inför dag två på KM, hoppning!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hidalgo, Queen's Gunfire, Ronja

I helgen är det KM alltså klubbmästerskap på min klubb. Idag (lördag) är det dressyr och imorgon (söndag) är det hoppning. Jag ställer upp med alla tre ponnyerna i båda grenarna.

Jag är rätt nervös, men vinnarskallen i mig bara kör. För mig är KM ett sett att visa hur bra man är för de andra i klubben. För mig är det ingen vanlig tävling. Det är speciellt. Bara en gång om året. Bara en chans. Sumpar man den får man vänta till nästa år.

Förra året vann jag dressyren och kom på delad förstaplats i hoppningen. Detta gjorde att jag vann kombinationen. Jag har större komkurens i år och det kommer bli tuffare, men även jag har ju blivit bättre sen förra året.

Jag sitter iallafall i bilen påväg till klubben nu. 12:45 rider Dalgo lätt B:1 13:48 rider Firre lätt B:1 och 14:57 rider Ronja lätt B:1.

På Dalgo har jag som krav att han ska göra som han brukar. Han är stabil i dressyren och detta program passar oss bra.

Firre och Ronja vill jag bara att vi gör så gott vi kan. Firre gillar inte dressyr så värst mycket, och Ronja har sina humörsvängningar så henne vill jag bara få runt i programet. Fattningen till galopp i högra varvet sitter inte bra men det andra är helt okej. Firre vill gärna byta i ena galoppen men det är bara en punkt.

Nu ser jag ridhuset och måste sluta. Skriver senare hur det går. Önska mig lycka till!

Likes

Comments

View tracker

Allmänt

Jag har bestämt mig för att börja blogga igen. Jag hade ju youtube ett tag men med vissa ändringar i livet (tar de sen) så sätter jag liv i bloggen som inte tar riktigt lika lång tid.

Hör kommer en kort lista som hänt sen vi hördes sist!

1. Jag har börjat nian

Vilket innebär massa prov, läxor, gymnasieval och annan skit enligt mig.

2. Jag har fått en "ny" ponny!

Jag har fått en ny ponny eller typ ny. Ny för er iallafall. Det är så att Sara har slutat rida och då har jag fått ta över hennes D-ponny Ronja. Mer om henne om de andra hästarna tar jag någon annan gång.

3. Det har blivit höst..

Förra gången jag skrev ett inlägg var det sommar. Nu är det höst vilket jag tycker är ganska tråkigt.

Nu börjar jag skolan om 5 minuter så vi hörs senare!

Likes

Comments

Vardag

Ja jag har klippt mig och inte lite heller utan cirka 20cm och jag älskar det. Som ni ser på före bilden har min nya jacka kommit plus skorna jag skrev om storfavoriter båda två!

Likes

Comments

Ska till Värnesborg imorgon och hoppa lätt B/ätt A med båda killarna. Med Dalgo blir det debut i Lätt A. Jag har inga krav och inga förväntningar utan bara vill få debuten avklarad. Jag har fjantat mig med den för länge. För Dalgo blir det livsdebut medans jag har lite fler Lätt A:er i nacken. Jag känner att jag och Dalgo är redo så då är det "bara " att göra det. Som sagt inga krav eller förväntningar. 

Likes

Comments

Shopping

Här är två produkter jag funderar/ska köpa till skolstarten. Det är ett par skor och en jacka så titta och kika. Om ni ser något som ni börjar gilla så kommer jag länka alla varor. 


Din Sko Sneakers Textilsko Textil Vit

Först ett par fräscha vita skor med marmormönster. Tyckte dom var stilrena men det gråa fläckarna lyfte upp skon vilket gjorde den lite mer speciell. Den är från din sko och kostar egentligen 349+frakt men just nu är den på rea så 249+frakt.. Inget speciellt märke men det var designen jag fastnade för så. Länken till skorna http://www.putfeetfirst.com/se/dinsko/Dam/Sneakers/Textilsko/p/296105


Sen har vi denna skinnjacka från Chiquelle. Den är militärgrön och enligt mig så snygg. Jag har alltid haft svarta skinnjackor och ville ha en ny färg som inte så många har. Vet att bomberjackor är så inne just nu men det ser inte så bra ut på mig så jag jag väljer skinnjacka. Chiquelles är så fina med massa detaljer. Länken till jackan http://www.chiquelle.se/klader-online/jackor-kavajer/moto-jacket-armygreen


Likes

Comments

Vardag

​Idag är det fredag och helg. Inte för att det gör så mycket nu när jag ändå har sommarlov. Imorgon ska jag till Floby och tävla så mycket att göra tills dess. Hur det går där får ni läsa på andra bloggen om några dagar. Jag ska rida båda ponnyerna idag och fixa allt till tävlingen. Jag håller på att städa mitt rum men tog en liten paus för att få upp ett  nytt inlägg. 

Precis var det fint väder och nu börja det spöregna.. svensk sommar i ett nötskal. Hoppas det slutar regna då jag och Sara ska iväg och rida om 20 minuter och har inte lust att bli dyngsur. Ska byta om och packa allt då hästarna står på ett annat bete en bit bort så vi måste få skjuts dit med sadlarna och allt. 

Hoppas ni får en fin dag så hörs vi! Likes

Comments

Vardag

​Vi har bestämt att göra en gemensam blogg med BARA hästar, träning och tävling. Så vill du läsa det så kolla vår gamla blogg nouw.com/teamferlin !

Men detta är iallafall min egna och privata blogg där bara jag kommer skriva inlägg om min vardag med skolan, kompisar och så mycket annat. På denna blogg ska det vara så lite hästar som möjligt så hoppas detta låter intressant så hörs vi i nästa inlägg!

Likes

Comments