Header

När jag var yngre så brukade jag alltid promenera till biblioteket på vår skola innan jag gick hem. På vägen till biblioteket försökte jag parera mellan illaluktande mopeder och tjuvrökande tonåringar. Jag var ju bara 10 och det enda jag funderade på var vad Torak skulle göra åt ondskan i Vargbröder. Väl där inne i trygghet bläddrade jag i böcker och plockade på mig allt jag tyckte var intressant medan jag gömde mig bakom hyllorna. Ut därifrån traskade jag sedan med en tung ryggsäck och meterlångt kvitto. Väl hemma hos mormor och morfar dök jag ner i soffan för att läsa. När mamma senare hämtade mig på kvällen så suckade hon högt och nämnde varje gång att ''det finns andra barn som vill läsa böcker också du behöver ju inte låna alla på en gång''.

Jag fortsätter såklart att läsa, även om det inte blir på samma sätt som förut. Men det är fint det där, över hur nostalgiskt böcker blir och hur en får en viss relation till dom. Tänkte hur som helst tipsa er om lite sommar-böcker att läsa!

Alla dessa böcker är relativt korta och lätta att läsa, särskillt de i högra hörnet eftersom de ingår i en novellsamling (billigt och bra att köpa noveller ju dessutom!!!). Alla behandlar ämnet sorg/destruktivitet på något sätt och det brukar ju vara lite lättare att ta in på sommaren när allting runt omkring en är lite mer glatt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår när jag vaknade var det sol och även om jag inte bokstavligen hoppade ur sängen så kändes det som en morgon man bör ha gjort det. Framför mig väntade midsommarlunch med mormor men först var jag ut på en cykeltur där jag bor bland alla sommarstugor och andades in svensk sommar i mina lungor.

På eftermiddagen packade jag ner mitt vin och lite varma kläder för att bege mig till Lisa där vi skulle träffas och äta middag. Vi hade inga planer på vart vi skulle senare varav det slutade med att vi hamnade i en taxi påväg till Hanna där vi spenderade resten av kvällen och natten. Typisk hemmafest kväll när folk slinker ut och in hela tiden och man träffar på människor som man inte träffat på hur länge som helst. Härligt.

Likes

Comments

Mhmm vill att mitt liv ska vara som en chiliplanta för tillfället. Få stå i solen och att någon föder en med läskande näring så att man inte vissnar. Lite besk men snart stark. ´

Likes

Comments

Så vad har hänt sedan senast då? Det känns som att de senaste veckorna bara har flutit in i varandra och att jag sovit alldeles för få timmar. Jag har varit i Stockholm och sett Håkan, spenderat tid utomhus med olika sorters picknickar och dessutom har jag fått jobb! Så så idag ska jag faktiskt åka in och skriva på papper och hämta kläder, ska jobba heltid ca 3 veckor i sommar och det känns bra att inte jobba hela sommaren men få in mycket på kort tid! Dessutom kommer jag extrajobba en del också, så det löser sig.

Har ju dessutom firat mina fina vänner som tagit studenten + Agnes vilket gör att jag dessutom ätit gudomlig mat när jag svängt emellan dessa mottagningar. De är så himla duktiga och jag kan inte vänta tills det äntligen blir min tur att lämna.

Likes

Comments

Startat ett nytt lite mer obekvämt indieband del 2 i helgen.

Likes

Comments

Är så himla stressad över skoluppgifterna jag har att ta igen att jag bara gör annat istället. Ska hinna massor innan imorgon för på torsdag åker jag äntligen till stockholm med Agnes och vi ska bara mysa och ha det göttigt. Sedan när vi kommer hem är det bara 3 dagar kvar av skolan och sedan kan man officiellt gå på sommarlov. <3

Likes

Comments

Heji. Efter en lång söndag sitter jag nu i sängen och klankar på tangenterna, älskar att skriva av mig all ilska och sedan bara radera allt. Eller sparar det i en mapp långt bort i ett mörkt hål för vill kunna kolla tillbaka. När jag var mindre hade jag en speciell bok som jag skrev i. Jag hade fått den från mamma och pappa efter att de hade spenderat en helg i Köpenhamn och jag var avundsjuk. I den skrev jag om hur jag mådde då och det slutade med att jag rev ut alla sidor och klippte upp de i små bitar för kanske 3 år sedan för jag klarade inte av att läsa det. Idag hade jag velat haft kvar det som ett bevis för mig själv. Därför kanske jag inte raderar, vem vet.

Idag har jag iallafall jobbat 10h innan jag mötte upp Agnes och Anna en stund, skönt att bara träffas en liten stund för att prata. Imorgon ska jag vara på sjukhuset kl 08, sovmorgon mhmmm ledig dag vad är det ens. Imorgon tror jag iallafall att jag ska åka till en väns stuga för att bara ha kul och ha endags rehav´b.

Likes

Comments

Denna helgen har verkligen varit fin och mysig. Solen har skinit, jag har vart på SSU kurs med vänner och dessutom premiärat årets första utefest. Avslutade med mini-picknick på norra berget.

Idag däremot har jag en rätt obefogad ångest, det kryper i hela kroppen och känns som att jag sitter fast. Kan inte ha täcket runt omkring mig utan att få svårt att andas för jag känner mig instängd. Kanske beror det på att det är mycket i skolan nu och det känns bra med några extra lediga dagar denna vecka för att hinna ikapp med allt skolarbete. Det är verkligen en av de saker jag hatar med skolan, att man gör så lite i skolan att man måste hinna ikapp utanför. Att jag har vänner som sjukanmäler sig inte för att hoppa över skolan utan för att hinna med, och att våran skola rent av är sämst på att stötta och fånga upp elever som hamnar efter

Tänker på alla i Manchester också som på något sätt blivit drabbade av det som hänt. <3

Likes

Comments

Aldrig kollat brevlådan så många gånger som i väntan på denna tidning i vuxen ålder. (obs vi alla minns väntan efter kamratposten) Inte hunnit läsa den ordentligt i helgen så gjorde det äntligen imorse. Älskar att den har två olika framsidor och innehållet är BRA. Tips!<3

Likes

Comments