Header
View tracker

​Hallå hallå. Jag går rakt på sak: 

Jag är ganska så så sugen på ett deltidsjobb på helger och kvällar. 
Finns det möjligtvis någon av mina 345 facebook-vänner som skulle ha någon aning om det finns något sådant? 
Om det är så, kontakta gärna mig via mejl (johanna.ericksson@hotmail.se) eller
​PMA mig på facebook så kan jag m
ejla mitt CV. 

Tack på förhand! 
 

Likes

Comments

Tjoo folket. Hoppas ni har en bra början på veckan.

Helgen var rätt så händelserik, i fredags spontanbestämde jag att jag skulle sova hos Sofia på kvällen.
På lördagen var jag, squaden, min kille + hans kompisar hos en kille och hade en jätterolig kväll.
Söndagen (alla hjärtans dag) låg jag och killen och myste i princip hela dagen, sjukt mysigt.

Hadee


Likes

Comments

Tjo folket. Hoppas eran helg var bra och att ni haft en bra måndag.

Bilder från helgen:

  • Basic
  • 324 readers

Likes

Comments

  • Basic
  • 345 readers

Likes

Comments

Tjo folket. Hoppas att alla haft en bra dag och en fin kväll.

Idag har vi firat Frida (en tjej i klassen). Vi gick till Fridays och åt middag för att fira.

Innan vi gick till Fridays gick vi (squaden) och tränadepå friskis. Jag fixade även Los hår!

Kan verkligen rekommendera denna restaurang! Inte allt för dyrt, stora och bra portioner, jättegod mat (har ätit deras ribs där innan jag blev vegetarian och dom är otroligt goda!). Jättebra ställe att gå på om man ska fira födelsedag eller bara äta bra middag med vänner ute. Jag åt en pastarätt som på menyn hette "Crispy Lemon Shrimp Pasta", jättegod!
Till det drack jag en alkoholfri drink som hette "Strawberry Lemonade Crush" (lemonad blandat med jordgubbar) och det måste vara något av det godaste jag druckit! Hade sommaren varit i dryckesformat hade den absolut smakat såhär, utan tvekan. 

Ha en bra fortsatt kväll

Hadee

Likes

Comments

Tjo folket. Hoppas ni haft en bra början på veckan.

Visste du att köttindustrin står för 18 procent av våra utsläpp av växthusgaser?

Något jag tycker är väldigt intressant är frågorna jag får angående mitt vego-liv.
Lite snabb info innan vi går in på ämnet mer: Jag äter fortfarande fisk och skaldjur så är egentligen "pescetarian". Jag väljer att inte äta kött - kyckling, nötkött (allt rött kött) - för att produktionen är dålig för miljön. Gillar att äta vissa typer av kött men ger upp det för att jag delvis tycker synd om djuren, men främst är det för miljön (och kanske även lite för min egen hälsa).

När jag hade bestämt mig för att bli vegetarian var det många (vissa väldigt okunniga) som ifrågasatte det. Jag tänkte att det kanske skulle vara intressant/underhållande/skrattretande att få läsa lite frågor som jag fått under min vego tid. Lite svar på tal helt enkelt!

Ni äter upp djurens mat!
Vad anses vara djurens mat? Djuren äter inte en sallad, qourn, pasta osv. Dom flesta djuren betar gräs eller blir utfodrade med hö/enslilage/halm och ev. pellets.

Du får inte i dig tillräckligt protein
Det är många som tror att man får brist på protein när man slutar att äta kött och det är såklart inte lika självklart att veta om man får i sig tillräckligt om man är vegetarian. Men jag tror att många har dålig koll på vilka produkter som är rika på protein. T.ex. är linser rikare på protein är kyckling! Andra rika proteinkällor är quinoa, sojabönor, tofu, bovete, kikärtor och qourn.

Det är naturligt att äta kött. Människor har alltid ätit kött!
Bara för att människan ätit kött genom sin tillkomsthistoria betyder det inte att djurätande är nödvändigt för människan. Vi kan få i oss alla näringsämnen genom annan föda och det finns därmed ingen anledning att äta djur. Dessutom åt männsikan vilt kött från början, vilket inte har nån påverkan på miljön.

Det är inte jag som dödar djuren
Nej, bokstavligen är det inte du som dödar djuren. Men köper man kött (eller vilken annan produkt som helst) har man en efterfrågan efter det. Är det många som efterfrågar så betyder det alltså att det måste produceras mer!

Vad ska vi göra med djuren om ingen äter dom?
Om vi skulle sluta att äta kött helt och hållet skulle djuren inte avlas fram på samma sätt. Nu föds så många djur fram för att sedan dö och bli mat. Dessutom lever dom under fruktansvärda förhållanden under den lilla tid dom får leva.

Om detta var intressant att läsa kan jag göra en del två i framtiden!

Hadee

Likes

Comments

Tjo folket. Hoppas allt är bra med alla som möjligtvis läser detta. Vet inte riktigt vart jag ska börja nu...

Brief info: Är född och adopterad från Vietnam, kommer säkert skriva mer om det någon annan gång då jag har mer tid att analysera/diskutera/filosofera/uttrycka mina åsikter och känslor om det. Har alltid bott i Stockholm men har flyttat runt lite och bor nu på Södermalm. Är en relativt öppen person som även är väldigt ärlig (ibland lite för mycket). Kan ha ett ganska häftigt temperament men coolar ner ganska snabbt. Kompisar är en viktigt del i mitt liv, just nu skulle jag säga att jag har 5 stycken jag verkligen kan kalla riktiga vänner. Även familjen är väldigt viktigt men har lite annorlunda förhållanden och även det kan jag skriva om mer någon annan gång när jag har mer tid att gå djupare in på ämnet. Kärlek är också en viktigt del av mitt liv, jag är verkligen en "förhållande-tjej". Just nu är jag inte i ett förhållande, kommer dock att skriva mycket om kärlek och om "förhållande-problem". Just nu är inte mitt skolliv på topp men jag hoppas att det ska ordna sig snart. Går estetisk linje och läser fotografi. Lyssnar otroligt mycket på musik och det är en extremt stor del av mitt liv just nu och har alltid varit.

Det var lite kort om mig och det kommer såklart komma mer!

Hadee

Likes

Comments