Började morgonen med frukost och lite fixande i huset innan jag tog mig till skidspåret för att samla några kilometer. Det var väl inte direkt min bästa skidtur men det otroligt härliga vädret, solen som lyser och 30cm snö som kommit senaste dagarna perfekt till sportlovet, gjorde mig på bra humör. Ha en bra lördag allesammans!

Likes

Comments

Det har stått väldigt tomt här denna vecka men nu har jag äntligen sportlov efter en lång(!!) vecka. Två förhör har blivit skrivna som gick mycket bättre än förväntat och min fredag började jag med ett bra träningspass på morgonkvisten innan jag hade tre lektioner i skolan och därefter stod det mathandling och städning på schemat. Nu har jag ledigt från skolan en vecka vilket är så attans skönt och VÄLBEHÖVLIGT! Har några småplaner också inför lovet som jag ser fram emot och självklart gäller det att sporta lite extra nu haha, ska nog inleda sportlovet med några kilometer i skidspåret ikväll, tack vare all den snö som kom passligt till lovet. Ha ett riktigt bra sportlov nu, och njut!

Likes

Comments

Mitt mående går verkligen bara neråt och neråt för tillfället, usch. En sak jag ogillar är att sprida negativitet och därför tänker jag destu mera inte gå in på detaljer men idag blev jag hämtad från skolan tidigare på grund av att jag kände mig illamående, svimfärdig, skakig och yr. Bättre blev det inte heller när paniken slog till. En lugn kväll blev det helt enkelt för mig. Sovit, vilat och även fått gjort läxor till morgondagen. Bra så! Har varit sjuk och skadad nu en i över en månad så nu hoppas jag med hela mitt hjärta att det är över och att det vänder. Håller tummarna!

Likes

Comments

Alla har vi styrkor och svagheter även inom träningen och fokus på armar, axlar och bröst har nog aldrig varit min starkaste sida. Dels för att jag på det sättet inte har något mål inom det, men även för att jag inte tycker det är det roligaste att träna. Men under detta vinterhalvåret har jag ändå varit (enligt mig själv) duktig på att just fokusera mer på armar och axlar än tidigare, vilket har hjälpt mig otroligt mycket inom skidningen. Nedanför är några av övningarna jag tycker om och som jag brukar köra! Vikt är helt upp till dig själv.

Bänkpress 2-4x7-10

Bicepscurl 3x10

Chest press i maskin 4x7

"Hjulet" (bra för både mage, rygg och armar) 2-3x10

Flyes med hantlar 3x10

Bröstpress med hantlar 3x7

Likes

Comments

+ Tanken av att våren är på väg gör mig bara så ivrig och sprallig i hela kroppen, även på grund av att det inte är ett konstant mörker utomhus

+ En vecka kvar till sportlov

- Det känns som att det pågår så mycket nu och att allting öser ner över mig samtidigt

+ Ett sämre morgonhumör än mitt finns nog inte och därför har jag nu under några månader inte kollat mobilen direkt jag vaknar på vardagsmorgnarna därför att jag vill undvika negativitet så långt som möjligt, bland det bästa valet jag gjort.

- Är inne i en period då det känns som att jag är mer skadad och sjuk än frisk

Likes

Comments

Bloggen har stått tom i helgen på grund av olika anledningar. Har i alla fall fått en del träning gjord och tagit vara på solen genom promenader, vilket är det enda som får mig att kämpa igenom dagarna. Dock har jag fått undvika några övningar i gymmet på grund av min skadade rygg, men är ändå riktigt nöjd med den träning jag fått gjort och ännu nöjdare då jag fått personbästa!

Imorgon är det ny vecka, med nya möjligheter som man brukar säga. Med motivation lägre än noll ska jag ändå försöka kämpa mig igenom sista veckan före sportlovet med ett positivt humör. Hoppas du mår bra!

Likes

Comments

Blev uppstigning lite tidigare än vanligt denna torsdag så jag skulle hinna morgonträna. Dock blev det ändå ett lite kortare träningspass men med sjukt bra kontakt i benen som det var fokus på idag. Alltid lika glad under dagen när jag börjat min dag med att träna!

Fixade mig, tog bussen in till stan och mötte upp Jasmin för att gå till skolan. Eftersom det idag var abiturenternas sista skoldag hade de ordnat olika program för oss ettor och tvåor, vilket vi blev väl medvetna om redan i dörröppning då man fick fina konstverk i ansiktet haha. Förmiddagen fortsatte med program i festsalen innan vi hade ledigt någon timme för att se på när lastbilarna körde runt i stan, där även min storebror befann sig på en av de många lastbilarna. En riktigt bra dag och en upplevelse helt klart, om två år är det min tur.

Likes

Comments

En skoldag bestående av provrespons hela förmiddagen och är ändå helt nöjd med prov resultaten. Sämre i vissa, bättre i andra, men det är väl så det ska vara också? En håltimme, en kemi lektion och konst hade jag även före jag slutade för dagen.

Matlagning och småstädning blev det innan det var dags för dagens träning där det var 20 minuters konditionsträning (mest för att få upp pulsen lite) och mage som stod på schemat. Gick riktigt bra vilket alltid gör mig lika glad!

Nu är det läxor som gäller resten av kvällen och imorgon väntas en lite annorlunda dag i skolan, men mer om det imorgon. Kram!

INTERVALLER:

5min promenad med högsta lutning

20sek spring, 10 sek jogga x10

10 squats, spring resten av minuten x5

5min promenad med högsta lutning

MAGE: (med vikter)

Bicycle crunches 3-5x10/ben

Vertical leg crunches 3x7-10

Standing cable crunches 3x5

Hängande benlyft 3x7

V-situps 2x10

Olika övningar med plankan 2x3min

Likes

Comments

Inte en chans att jag skulle tacka nej till att åka söderut just nu! Solbränd kropp, löprundor längs med stranden, god mat i mängder och VÄRME är något jag verkligen skulle behöva för tillfället.

Likes

Comments