View tracker

Nu får ni börja påminna mig att skriva i bloggen. Dagarna flyger förbi och jag glömmer nästan bort att jag har en blogg.

Sen sist har det inte hänt så mycket. Som sagt så är vardagarna sig lika. Jag har inte blivit moster ännu utan väntar med tålamod på min lilla prinsessa.

Denna helgen så var det dax för att ha kul. Jag åkte till Helena på fredagskväll och slaggade hos henne. På lördag hämtade vi upp Jessicka för att åka vidare till Cherie. Det var dax att ha en riktigt rolig kväll då det var Cheries sista. Hon har valt att åka hem då det inte riktigt funkade med familjen, tyvärr. Jag kommer sakna henne så mycket. Hon är en utav de roligaste personerna jag träffat i mitt liv. Så jävla äkta och ärlig.

Nåväl, vi blev inbjuda till Harvard College på lite förfest för att sen dra vidare till MIT. Linnea, min svenska gudinna mötte upp oss på Harvard. Jag hade super kul med mina bönor! Vi dansade i källaren på MIT med alla andra svettiga människor.

Efter det så drog vi till Boston College och hängde hos några vänner, det slutade med att vi alla stod och dansa och sjöng till Julmusik. Kvällen tog slut klockan 5 på morgonen. Men oj, vilken College Tour och vilka roliga människor jag träffat.

Det hände massa roliga saker under kvällen men jag sparar dem minnena i min bok och med mina vänner. Men jag måste ju säga att det är ganska tufft att jag har varit på dem college's som man sett i filmer. Det är svårt att föreställa sig! Låter töntigt och smörigt men det är en upplevelse i sig.

Idag kom också första riktiga snön till MA, ja... det märktes. Det tog oss 2 timmar att komma till skolan. På vägen var den bilar som krockat. Åkt av vägen och till och med voltat.

Saken är att det är inte någon lag på sommar och vinterdäck som vi har hemma. Bara bilen går igenom besiktningen en gång om året så är det lugnt. Vilket är jävla dumt, för personer som ger sig ut på vägarna med dålig däck kan utsätta oss andra för fara. Man får vara försiktigt. Det lilla som kom idag var ingenting och jag förväntar mig berg av snö i januari/februari.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 11 readers

Likes

Comments

View tracker

Ja, Thanksgiving var helt underbart! Det var familjärt, mysigt och massa god mat.

Det började på morgonen när Grace skulle springa Turkey Fun Run, 5 Miles vilket är cirka 8 km. Hennes tid blev 37 min, så sjukt duktig!! Kate och jag gick ner till mållinjen för att heja på henne men hon var redan klar.

Efter det var det bara hem och börja göra sig iordning då gästerna var välkomna från 12, jag vart ganska chockad att det började så tidigt! Middagen serverades klockan 2 och Kate bad mig att göra potatismoset, herre Jesus tänkte jag. Hur kan hon låta mig göra det? Men det gick bra som tur var.

Två stora rätter som är ganska udda är:
Green bean casserole: Vilket är gröna bönor med dräddfil, ost och rostad lök i en form som tillagas i ugnen. Galet gott.

Corn pudding: Låter förfärligt. Majs med ost, gräddfil och en deg som jag tyckte var liknande pajdeg i en form som också tillagas i ugnen. Mumma!

Till efterrätt vart det äppelpaj och pumpkin paj! Och en fantastiskt ostbricka.

Efter middagen var det öppethus hos oss så det trillade in mer och mer personer. Det var fantastiskt trevligt och kvällen avrundades runt 10 på kvällen för alla var helt slut. Thanksgiving får högsta betyg.

  • 40 readers

Likes

Comments

View tracker

Jag har haft en fantastisk helg med vänner, skola, Boston, fest. You namn it. Jag älskar faktiskt mitt liv här och det är många dagar som jag tänker på frågan som kommer komma längre fram... ska du förlänga ditt år?

Vissa dagar är det ingen tvekan om förlängning. Andra dagar säger jag, men 6 månader extra skadar väl inte?
Fåtal dagar, men dem finns, gråter jag så min kudde är svart från mascaran jag bar. Inte för att jag vill hem, men för att jag saknar min familj. Men de dagarna är få, men dem finns där. Självklart, det vore onaturligt om de inte kom. Jag har ju så många fantastiska människor där hemma som betyder allt för mig.

Lika många fantastiska och meningsfulla människor har jag träffat här, som man fäster sig vid väldigt snabbt. Jag är så tacksam för varenda person jag lärt känna här, för det är personer som kommer finnas med mig livet ut.

På tal om tacksamhet så är Thanksgiving runt hörnet. Jag längtar så mycket. Vet ni varför? För att vi ska fira, tillsammans med familjen och vänner. Min andra familj, på andra sidan Atlanten. Som jag fäst mig vid väldigt mycket, jag älskar dem! Jag kunde inte fått en bättre familj.

Väldans vilket emotionellt inlägg det blev. Men det är ganska otroligt hur man kan fästa sig och få leva ett helt nytt liv i ett helt nytt land. Jag är imponerad av mig själv och alla andra, speciellt yngre personer som vågar göra detta. För utåt på sociala medier kan det ju verka ganska glammigt och roligt 24/7. Men så ser ju inte verkligheten ut.

Fick frågan "Hittar du på mycket på vardagarna? Hänger med vänner osv och hittar på massa roliga saker?"

Nej, det gör jag inte. Jag jobbar, och äter alltid middag med min familj på kvällen. Det är vår tid att samlas och prata om vår dag. Jag går upp tidigt vilket gör att jag går och lägger mig tidigt. Men på helgerna lever jag ut och försöker hitta på så mycket som jag bara kan! För jag vill inte att sena vardagskvällar med kompisarna ska påverka mitt arbete och påverka familjen. Men sociala medier kan lätt få det att se ut att man lever loppan 24/7! Men det gör vi inte 😉

Men vad vi får uppleva, minnen som aldrig kommer försvinna. Dagarna flyger förbi och jag har nu passerat 3 månaders sträcket på min resa. Jag ser fram emot varenda dag som kommer.

  • 115 readers

Likes

Comments

Ja då vart det söndag igen. Efter en spännande natt av konstiga drömmar och 11 timmars sömn bestämde vi oss att åka till Providence. Gå runt, chilla, njuta. Ska jag vara ärlig så hade vi inte jätte roligt.

Men jag hade ett gott umgänge som tur var. Jag är så glad att jag har Helena och när jag var i DC lärde jag känna Linnéa ännu bättre och hon känns som en person jag känt hela livet.

Nu ska Patriots spela, vilket är Massachusetts amerikanska fotbollslag och dem är så jäääkla duktiga. Så då är det ju kul att kolla på matcherna!

  • 86 readers

Likes

Comments

Varför har jag inte bloggat? För jag har inte gjort något på hela veckan (förutom jobbat självklart).

Igår var väl den enda dagen som det faktiskt hände något, det var Vetrans Day så JR var ledig från skolan. Efter jag lämnat av Grace som då inte var ledig, kom JR's kompis förbi och vid 9.30 åkte vi till Skyzone. Ett trampolin hus! Vi kom dit tidigt som tur var för efter oss bildades det en låååång kö. Alla skulle ju dit och rasta sina barn! Haha. Helena var också där med sina kids så det var en mysig dag. Efter två timmar av studsandes så åkte jag och killarna till Chick Fil-A, fastfood. Vi stod i drive-in kön i 20 min innan de äntligen fick sin mat!

På kvällen kom Helena hit och sen åkte vi till Blackstone Valley för sushi och bio. Vi kollade på Shut In som handlade om en familj vars far och son råkar ut för en bilolycka, pappan dör och sonen överlever men sitter i rullstol och varken pratar eller kan göra något själv. Tror vi.... ja det var då en thriller. Jag vet inte vad jag tyckte om den. Blev lite frustrerad av den!

Sen åkte vi hem till mig och nu har jag precis vaknat, som vanligt vaknar jag först och Helena ligger och sover fortfarande! Idag ska vi åka och vandra... dax att röra på fläsket.

  • 91 readers

Likes

Comments

Ja, det går väl inte att missa vad som sker här borta.
Igår låg jag vaken till 10.30 för att följa valet så mycket jag kunde. Vaknade kl 4 på morgonen och läste att Trump hade vunnit vilket var en stor chock, som för alla. Vi var så säkra att Hillary skulle vinna, för vem skulle sätta Donald Trump i vita huset med makten över Amerika?

Massachusetts, där jag bor vann Hillary. Men jag blev chockad när Donald vann Florida. Jag är absolut inte insatt men jag har under flera veckor följt så mycket som jag kunde. Och jag kan inte förstå att folket, eller ja kvinnorna skulle rösta på en man som han?

Nåväl, vi får se hur detta spelar ut sig. Obama sitter kvar året ut vilket känns bra!!

Sen blev marijuana lagligt i min stat också! Vilken vecka....
Trumpan kan ta den i rumpan.

  • 99 readers

Likes

Comments

Detta var so far den bästa helgen på länge. Washington var den vackraste staden jag sett.

Bussresan var sjukt lång dit, cirka 10 timmar. Men hem flöt det på riktigt bra med trafiken.

Under lördagen var vi ute på två guidade turer. En under dagtid och en kvällstid. Kvällstid var absolut den bästa. Det var en helt annan känsla, magiskt. När vi åkte till Abraham Lincon Memorial så kändes det overkligt. Sjukt mäktigt och jag kan knappt förstå att jag varit där.
När jag stod där tänkte jag på Percy Jackson filmen som spelades in där. Helt otroligt vad jag får vara med om och uppleva. Jag skulle inte tveka att åka dit igen, och om jag gör det blir det i april när körsbärsblommorna slår ut.

Jag är väldigt glad att jag fick träffat Linnea och Evelina igen som jag reste hit med! Dem bor i Newton vilket är 45 min från mig, men det blir ändå inte att man träffas så ofta! Men tror det blir mer nu 😊

Jag är så tacksam för att vara här och att jag får uppleva detta. Önskar att min familj kunde varit med mig 😘

  • 105 readers

Likes

Comments

Idag är jag riktigt nöjd med livet. Jag är en person som lätt jagar upp mig över små saker, men kan också blunda för dem och säga "det löser sig nog" eller att man faktiskt bara nöjer sig med det första bästa.

Innan jag åkte hit var det mycket saker som skulle förberedas och fixas med. Tex, utgifter och avtal som man sitter på hemma i Sverige. Min störta utgift som jag inte kunde lösa var min mobil. Jag hade det största abonnemanget med hur mycket surf som helst och betalar 652kr/mån. Hur kul är det att betala det varje månad men faktiskt inte använda ett öre av dem pengarna? Fyfan vad surt. Jag hade nog pratat med tre olika personer på tre och det går inte att frysa eller säga upp det innan bindningstiden är slut. Man får ju bara ha full förståelse, man kan ju inte heller veta vad som händer två år framåt när man står där och skriver under avtalet! Haha

Nåväl, jag sitter här borta på andra sidan Atlanten och kollar på min trasiga mobil som inte går att använda här då den är låst till tre. Jag kollar sedan på min lilla iPhone 5C som jag fick av min familj som jag också lyckats krossa skärmen på när jag dammsög mitt rum. JAG BEHÖVER EN NY TELEFON. Men med känslan och vetskapen om att jag har inte råd att punga ut med 6000kr för jag kan inte teckna ett abonnemang här, och jag kan inte betala med mitt svenska konto för pengarna där ska gå till mina räkningar (mobilen!!!!)

Jag ger inte upp, inte idag när mina fingrar kliar så mycket och jag vill ha en ny hel telefon. Så jag mailar kundtjänst på tre och förklarar min situation. Tacka fan att personen på andra sidan datorn har en bra dag och ger mig min slutfaktura, men inte bara det. Han halverar det åt mig som goodwill. En sådan liten enkel sak har gjort min dag. För nu vet jag att jag har möjlighet att köpa en ny telefon utan att känna att de drar nästan 700kr i månaden för min gamla trasiga.

Det lättade mitt hjärta faktiskt, för man sitter här borta och problemet är hemma i Sverige. Då är man tacksam över det så kallade internet som finns så lätt tillgängligt till mig. Och jag har också insett att jag inte behöver 20gb data varje månad. Här har jag 4 GB och jag delar den med kidsen!

  • 124 readers

Likes

Comments

Imorgon är det TORSDAG?! Men hur snabbt går inte veckorna? Jag börjar bli mörkrädd.

Pappa kommer hit om 9 veckor, då är det 2017?
Jag är iallafall sjukt peppad på att det är torsdag imorgon för det betyder att fredag är runt hörnet och på fredag förmiddag åker jag ju till Washington DC! Pepp som fan.

Trodde att jag inte skulle känna en själ på resan men Evelina som jag reste hit med från GBG ska också dit! Tror jag kommer känna igen många ansikten faktiskt med tanke på att det är en "travel class".

Vi kommer åka buss till DC och kommer passera många spännande plaster på vägen. Åka igenom några stater!
Det är en spännande tid att resa dit med tanke på att presidentvalet är runt hörnet! Bokstavligt talat, nästa tisdag smäller det. Ni kan nog inte förstå vilken hysteri det är här borta. Den ena är ju värre än den andra och det är skandaler efter skandaler.

Bussresan är lång så imorgon ska jag ladda upp med E böcker och någon film på paddan!

  • 123 readers

Likes

Comments

Då var Halloween över för denna gången och jag tycker Halloween är superkul. Önskar att vi gjorde mer utav det hemma dels för barnen! Pynta husen och gör oss redo för alla underbara ungar som klär ut sig!

Hemma hos oss hade vi pyntat och vi hade också musik utanför entrén, och hos oss gav vi alla barn en chokladkaka var. Som en 100 grams marabou hemma. Så vårt hus var poppis!

Nu är ju mina kids mer tonåringar så det var knappt att vi fick ut dem. JR klädde ut sig till en hockeyspelare och Grace hade världens roligaste utklädnad. Hon var ett bacon! 😂 vi gick upp och ner längst vår gata så vi var ute i 30-40 min. Alla är så trevliga och våra grannar går all in för halloween.

Idag mår jag inte hundra, det började igår med ett tungt huvud och idag är det samma så när jag kom hem gick jag och la mig. Planerar på att ligga här tills jag måste åka och hämta Grace. Försov mig imorse, vaknade av att Kate knackade på min dörr kl 06. Jag har stängt av mitt larm i sömnen. Drömde om mamma och Paulin. Kan varit därför, haha!

Det blir inte mycket denna veckan för jag laddar upp inför Washington DC på fredag!!

  • 126 readers

Likes

Comments