God eftermiddag!

Bara jag som tycker att skriva dagbok känns extremt underskattat? Jag vill verkligen hissa dagboken, för det är verkligen något av det bästa jag börjat anväda någon gång i mitt liv.

När man nämner ordet dagbok tror jag de flesta tänker på barn som skriver om vem de är kära i, i en glittrigt block med lås på, eller en äldre person som skriver om vad den gör på dagarna, i sin femårs-dagbok. Men det är faktiskt inte något av detta jag syftar på!

Jag har skrivit dagbok ända sedan jag var liten. Fast när jag var liten skrev jag mer om vad jag gjorde på dagarna och var tvungen att skriva varenda dag för att inte känna att jag halkade efter. Men så har jag det inte nu, nu skriver jag bara när jag verkligen känner för det, och inte för att jag "måste". Vilket känns väldigt skönt! Och nu skriver jag heller inte alls mycket om vad jag gör på dagarna, utan faktiskt om hur jag känner för olika saker och hur jag mår. Inte för att något är rätt eller fel, men det är just detta som jag känner gynnar MIG.

Jag är en person som tänker väldigt mycket, och att skriva dagbok är för mig ett jättebra sätt att få ut mina känslor på, och att inte känna att jag bär allt själv längre.

Jag har skrivit dagbok på det här sättet sedan början på 2013, och anledningen till att jag har gjort det regelbundet och så länge, har nog varit just för att jag inte känner att jag måste göra det annat än när jag vill. Just nu håller jag på med min fjärde dagbok, och min dröm är verkligen att ha en hel samling av dagböcker från livets olika stadier!

När jag har flyttar hemifrån har jag bestämt att jag ska köpa ett skåp med hyllor i, där jag ska ha alla mina dagböcker uppradade efter tidsperiod på. Tänk vad roligt att kunna läsa igenom alla sina dagböcker. en efter en, när man blir äldre. Det är verkligen en av mina stora drömmar! Att kunna läsa om hur man till exempel kände och tyckte när man var 19 år.

Jag vill verkligen tipsa er, som inte tidigare skrivit dagbok på det här sättet, att testa det! Det är verkligen ett jättebra sätt att lära känna sig själv på och att få ut alla sina jobbiga tankar och känslor. Och kom ihåg: gör det inte till ett tvång. Skriv endast när du känner att du vill göra det. För det handlar inte om hur mycket du skriver, utan om att det ska ge mer energi än vad det tar!

Puss & kram

Likes

Comments

Människor som bara tar, men aldrig ger. Människor som bara hänger runt dig när de behöver något. Människor som du aldrig vet vart du har. Människor som ena dagen "älskar dig", och andra dagen behandlar dig som att du är den minst omtyckta personen i världen.

​​Energitjuvar. Allt ska kretsa runt dem, och trots att du ställer upp i vårt och torrt är du ingenting. De utnyttjar dig gång på gång och du mår bara sämre och sämre. De stjäl all din lycka. 

Jag tror att väldigt många människor stannar kvar i relationer som dessa, just för att de inte förstår vad det är som är fel. Kanske tror det till och med att det är dem själva som problemet ligger hos. Men problemet ligger verkligen bara hos den andre, och du förtjänar verkligen så mycket mer än att vara i en osund relation.

Att bryta relationen med en vän man har känt i flera år, eller kanske till och med hela sitt liv, är aldrig lätt. Man har ju oftast så otroligt mycket minnen tillsammans. Men oftast är det ju inte personen man saknar, utan faktiskt minnena. Och det är just det som är så otroligt lätt att luras av, det är oftast mycket svårt att skilja på personer och minnen. För minnen kan du ju faktiskt skapa med vem som helst, fast med personer som behandlar dig lika och med respekt istället. 

Jag har brutit relationer med många energitjuvar, och självklart är det aldrig lätt. De har ju ändå varit en del av ens liv och när man helt plötsligt bryter relationen med dem, känns det konstigt. Det gör det. Men det som är bäst av allt är, att; oavsett om en person förändras, finns alltid minnena kvar. Du kan alltid blicka tillbaka i tiden och glädjas åt alla roliga stunder ni delat. För de försvinner aldrig.

Vart jag egentligen vill komma med det här är, att; du förtjänar så otroligt mycket mer än att ha personer, som bara stjäl all din energi, omkring dig. Att säga hejdå till personer som dessa är aldrig lätt, men i slutändan kommer du vara glad att du gjorde det. För du kommer må så sjukt mycket bättre, och du kommer göra dig själv en tjänst, för livet.


Likes

Comments

Att ha höga krav på sig själv kan ha många positiva effekter, men att ha allt för höga krav leder ofta till att vi mår mycket dåligt. Du blir blind för de hinder du tar dig över, lägger dem genast bakom dig och fokuserar endast på det du har framför dig.

Brukar du också ofta ha haft en hel vecka full med plikter och, trots att du klarat av varenda en av dem, inte kunnat inse hur mycket du faktiskt har fått gjort? Exempelvis ha gått på en arbetsintervju som du länge varit nervös inför, men så fort du kommer ut därifrån, är det enda du kan tänka på allt du har framför mig? Känner du igen dig? Jag tror verkligen inte att det här en bra livsstil att köra på, för att belöna sig själv är minst lika viktigt som att klara av en viss plikt.

Nu vill jag dela med mig av ett knep som jag började med för ett tag sedan, som verkligen har hjälpt. Att skriva ner "dagens tre stjärnor", vilket innebär att du antecknar tre saker som du klarat av under dagen. Då tvingar du verkligen dig själv att tänka efter och inse hur mycket du faktiskt har fått gjort. Och sakerna du antecknar behöver inte alls vara "stora". De är självklart olika för olika personer.

"Dagens tre stjärnor" handlar inte om att få nedskrivet så stora saker som möjligt, utan att skriva ner saker som du känner har utvecklat DIG. För en person kanske det kan innebära att ha tagit körkort, medan det för en helt annan att ha ätit frukost. Ni förstår poängen!

Jag tror att detta knep är nyttigt för alla människor, så jag hoppas verkligen att det hjälper er också!

Likes

Comments