Header

Ni hittar mig numera på JOHANNADAY.SE

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Älskar färgen, nytt från Gerard Cosmetic, finns hos Madlady!

Likes

Comments

Likes

Comments

På tävling med mamsen, hon blev placerad som nummer 9 i första klassen och nu inväntar vi resultatet från klass nummer två.

Likes

Comments

"GO CONFIDENTLY IN THE DIRECTION OF YOUR DREAMS, LIVE THE LIFE YOU HAVE IMAGINED"

- Henry David Thoreau

Idag har jag spenderat dagen med skådespelerskan Emelie Dahlskog, jag har fotat nytt material till henne, samtidigt passade jag på att intervjua henne. Så här följer ett litet reportage om Emelie och hennes resa.

Vem är hon? Emelie är uppväxt i Norrköping, där började allt med teaterkurser, klätterväggar och drömmar, så fort hon slutat Gymnasiet såg hon sig om efter eventuella teaterskolor, hon fastnade för en skola i Falkenberg, Katrinebergs folkhögskola, där spenderade hon två intensiva år, hon introducerades för chubbuck tekniken och method acting. Hon lärde sig allt om film, teater, agerande och manusanalys. När hon gått klart skolan gick flyttbilen mot Stockholm, här spenderade hon ett år med att spela in kortfilmer och musikvideor. Hon fick ett jobberbjudande i Norrköping vilket ledde till att hon flyttade tillbaka dit igen, jobbet tog sedan henne vidare mot Göteborg där hon bor idag.

Vad har hon gjort? Emelie har redan gjort många roller men några är hon extra stolt över. Bland annat hennes rollprestation som Alice i uppsättningen CLOSER av Patrick Marber på Arbisteatern i Norrköping. Dessutom har hon spelat huvudkaraktären Sara i kortfilmen "Låt oss glömma". En annan huvudkaraktär hon har spelat är Alia, en roll från långfilmen The Blood Of Alia, vilket är en psykologisk konstfilm.

Vad gör hon idag? Förutom att Emelie är ständigt aktiv på workshops runt om i landet så håller hon på att förbereder sig inför sommarens arbete och roll i långfilmen "Han hette Harald", där hon spelar birollen som Selma. Hon hinner där emellan med modelluppdrag, träning och auditions.

För att kunna utvecklas och bli mer självmedveten i sitt agerande anser Emelie att man som skådespelerska kan ta hjälp av diverse olika övningar för att kunna agera i nuet, för att få den balansen utövar Emelie både yoga och meditation. Detta har gett henne en god kontakt med sitt inre jag. En annan viktig del är hennes konst, de är oftast färgstarka akryltavlor med abstrakta mönster som blir till när Emelie håller i penseln. Till vardags läser hon mycket om oss människor, psykologi och vårt sätt att vara och förhålla oss i diverse situationer.

Hur ser hennes framtid ut? Frågar man Emelie så har hon höga förväntningar på vad framtiden har att erbjuda, hon siktar mot större roller och fler projekt på regelbunden basis. Hon vill spela i allt från komedier till djupaste dramat. Det är inte bara Sverige som lockar utan även USA och hennes förkärlek till Frankrike.

Emelies hemsida finner ni HÄR, där kan ni läsa mer om henne och se lite mer material och jobb hon har gjort. 

Likes

Comments

Har ni provat en "plattångsborste" ännu? Om inte så testa den HÄR ifrån Fyndiq.se, jag har hört om och sett väldigt mycket olika recensioner på youtube och bloggar osv, en del fungerar och en del inte alls. Men den här fungerar verkligen, jag brukar aldrig orka blåsa mitt hår efter duschen och då blir det väldigt frissigt och fluffigt, då är det enkelt att bara köra igenom håret med borsten en omgång. Kommer även en upp en video på min YT kanal inom kort där jag visar hur den fungerar. 

Likes

Comments

Spana in den här lampan med inbyggd och trådlös högtalare, hur smart? Bara att ansluta via bluetooth och köra igång musiken, sedan kan man anpassa ljusstyrkan och byta låtar med en liten fjärrkontroll som följer med. Jag köpte våran på Vanity Planet som ni hittar här.

Likes

Comments

Likes

Comments

  • Bloglovin
  • Blogkeen
  • Nouw