Header

Om ni bloggar på Nouw kan ni inte ha missat #nouw30daychallenge. För er som inte vet så är det en utmaning som går ut på att blogga varje dag i 30 dagar, hitta sin nisch och utvecklas som bloggare och arbeta med bloggen på ett mer professionellt och strukturerat sätt. Det här tycker jag är en bra idé och det kommer förmodligen göra mig mer peppad till att faktiskt ta bloggen till nästa nivå. Ännu roligare är det ju att man har chansen att vinna en weekend till Paris! Det skulle vara superroligt att vinna men jag skulle fortfarande vara stolt över mig själv om jag lyckas hålla en kontinuitet blandat med skolan och mitt UF-företag.

Under de kommande 30 dagarna så är mina ambitioner att involvera er i olika fotoutmaningar och utveckla era fotografiska ögon samtidigt som jag också gör det. Jag vill inspirera er till att våga följa era drömmar och jag vill dela med mig av min resa mot att bli fotograf på heltid.

Är du också intresserad av att tävla? Då kan du läsa mer om utmaningen HÄR.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Hej allihopa, hoppas allt är bra! Jag tänkte bara höra med er om ni skulle vara intresserade av att jag har en fotoutmaning på bloggen varje veckan? Jag personligen skulle vilja utveckla mitt fotograferande och jag kan ju inte vara ensam med att vilja göra det. Jag tänkte kalla det "Photo Friday" och lägga upp ett tema varje fredag. Under den veckan ska man alltså fota något som man själv tycker passar temat. Det kommer alltså inte vara någon tävling utan jag kommer samla in ett par foton som är med i utmaningen i ett inlägg så vi andra kan ge feedback till varandra och bli inspirerade.

Vad tycker ni? Låter det som en bra idé?

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Kamerahus

Canon EOS 70D - I juli 2017 så tog jag beslutet att äntligen lägga pengar på en ny kamera. Det var det bästa köp ja gjort under det året kan jag säga! Att gå från pappas gamla 350D till en 70D var en väldigt stor förändring då det fanns så många fler funktioner och jag är fortfarande inte helt säker på kamerans alla inställningar. Drömmen är ju fortfarande att införskaffa en fullformat men så länge får denna crop-sensor ligga i kameraväskan.

Canon EOS 350D - Den här kameran är min första systemkamera. Pappa köpte den till sig själv men det sluta med att jag tog över den. Efter att ha gått över till 70D så inser jag hur liten den här kameran är. Displayen är väldigt liten och det saknas många funktioner som jag ville använda. Den har i vilket fall varit väldigt bra att lära sig grunderna med och idag används den endast som reserv.


Objektiv

Canon EF 50mm f/1.8 II - Ett superbra objektiv för porträtt men även andra typer av bilder. Det är billigt för att vara ett sådant bra objektiv. Vill man ha ett objektiv med bra ljusinsläpp och en stor bländare för en liten peng så rekommenderar jag detta objektiv.

Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM - Är det någon gång jag verkligen inte kan använda 50mm så använder jag det här objektivet. Det här är ett bra all-around objektiv och det skiljer sig stort från 50mm då detta har zoom.


Tillbehör

Advanced axelväska Messenger Pixi Svart för DSLR/CSC - En kameraväska som jag fick i julklapp av mina svärföräldrar. I den får det plats en kamera med ett monterat objektiv + 1-2 objektiv. Många fack som man kan justera storleken på själv och sedan fick man med ett regnskydd.

Weifeng WT-3550 Trebensstativ 156 cm - Ett praktiskt stativ som köptes billigt för ett par år sedan. Den håller alltså än efter mina turer överallt.

JJC Mini Fjärrkontroll för Canon - En väldigt liten fjärrutlösare som har en räckvidd på ca 1 cm - 8 m. Dock kan den vara lite problematisk ibland att få kontakt med kameran så jag vill införskaffa en som är bättre när jag tar självporträtt.

+ minneskort, UV-filter, motljusskydd.


Redigeringsprogram

Camera RAW & Adobe Photoshop CS6

Likes

Comments

Bilder från vintern 2016

Alltås WOW! Tack så mycket för responsen och välkomnandet hit till Nouw i mitt första inlägg! Jag tycker det är superkul att den här portalen har en helt annan kommunikation mellan bloggare.

Jag är så förvånad att jag kom upp i tid i morse. När man har jullov är det väldigt lätt att vända på dygnet och jag har kämpat med att vända tillbaka det. Nu verkar jag ha lyckats så det kommer bli enkelt sen när man börjar skolan igen på måndag. Har ni fortfarande ledigt eller har ni börjat med skola/jobb för i år?

Likes

Comments

Jag kan börja med att säga "Hej Nouw"! Jag har tidigare bloggat på Blogg.se och jag har verkligen älskat den bloggportalen. Nu kände jag dock att jag ville vidare till en portal med en yngre målgrupp som passar mig bättre.

Jag tänkte inleda min nya blogg här med ett inlägg om vad jag har för mål inför det nya året. 2017 hade jag en del mål som ni kan läsa om HÄR . Även fast jag inte klarade alla mål så tog jag mig faktiskt ett snäpp längre fram vilket jag är väldigt stolt över. Jag lyckades ta mitt körkort, stå upp för mig själv och mina åsikter mer och började bygga upp en portfolio. Även fast jag inte lyckades skaffa ett extrajobb så startade jag mitt UF-företag (Johanna Davidsson Photoraphy) som fotograf vilket jag anser vara ett tufft extrajobb. 2018 så kommer några punkter från förra året få följa med och några nya punkter kommer att få hoppa in.

Driva företaget vidare efter studenten - Jag tar studenten i år och som tidigare nämnts så driver jag ett UF-företag för tillfället som fotograf. Mitt mål är att jag ska kunna driva det vidare som en enskild firma efter UF-året och ha jobb regelbundet.

Satsa på mina sociala medier - För att jag ska kunna få fler fotojobb som jag vill ha så måste jag börja synas. Därför ska jag i år satsa på min blogg och min instagram.

Jobba med influencers - Att fota andras outfits älskar jag att göra och därför skulle jag vilja jobba mer med influencers som inriktar sig mot mode. Samtidigt så får jag in fler bilder till min portfolio.

Modell: Chanapha Intichan

Stå upp för mig själv och inte låta någon trycka ner mig - Jag hade det här målet förra året och jag vill fortsätta jobba på det då det verkligen gav resultat under 2017.

Minska min köttkonsumtion - Jag vill verkligen dra ner på detta så mycket som möjligt. Jag kommer att äta så veganskt jag kan men göra undantag de gånger jag måste. Det kanske låter konstigt att jag inte bara slutar helt men jag anser att det är bättre att jag tar "baby steps" än att strunta i det helt..

Fortsätta med träningen - 2017 drog jag verkligen igång träningen bra men fick en svacka i slutet av året, Jag måste skapa konkreta mål för att jag ska hålla i min motivation.

Resa utomlands - Jag vill väldigt gärna åka till en härlig plats tillsammans med min pojkvän och fota så mycket som möjligt.

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments