Header

Östersund

Tentaresultatet har kommit och jag är godkänd! Känns så otroligt skönt att äntligen kunna rikta in sig helt på att ta examen i januari. Det är overkligt. I fyra år har jag varit sjuksköterskestudent men nu om 1.5 månad är jag istället legitimerad sjuksköterska och ingen student längre. Det känns så stort.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Första dagen av tre klara på mässan. Har varit jätte givande och flera härliga människor har varit fram och ställt massor med frågor och vill veta mer så det är kul. Hoppas vi får fler som åker! Att åka som volontär är ett av dem bästa valen jag gjort i mitt liv. Borde vara fler som åker och även killar, vi behöver er!

Likes

Comments

Östersund

I morgon är det praktik mellan 6:45-15:30 sedan blir det att ta kvällsflyget ner till Stockholm, Kungsängen. Där ska jag stanna till på fredag först hos mina föräldrar till på onsdag och sedan hos min bästa vän Hanna och hennes kille de sista nätterna. På onsdag - fredag är det äntligen dags för SACO-mässan i Älvsjö igen, där jag ska stå med volontärresor och prata om deras projekt men framför allt barnhemmet i Thailand. Så för er som är sugna att komma veta mer om att volontärarbeta kom och säg hej vettja! Det är på Stockholmsmässan i Älvsjö mellan 9-16 onsdag-torsdag samt 9-15 på fredagen :)

Likes

Comments

Östersund

C-uppsatsen/examensarbetet examinerades för ett par veckor sedan och vi blev godkända, otroligt nog fick vi betyget B som vi är väldigt stolta över. Kunde knappt tro att det var sant! Alla gånger det tagit emot att sätta sig och skriva, alla stunder med hjärnsläpp och alla gånger vi läst vårt arbete om och om igen för att göra det bättre har varit värt allt slit. Här kan ni läsa uppsatsen om ni vill. Förra fredagen skrev vi också den teoretiska NKSE-tentan vilket är en tentamen som de flesta sjuksköterskeprogram har i Sverige. Den tentan skriver de studenter som går sista terminen på utbildningen. De kunskaper som bör finnas med en när man ska ut som sjuksköterska sätts på prov. Tentan kändes bra och vi borde ha svaret senast nästa fredag! Håll tummarna med mig! <3

Inte nog med det så startade praktiken i måndags, så just nu och åtta veckor framåt finner ni mig på barnavdelningen på Östersunds sjukhus. Känns hittills jättebra! Nästa vecka, 28 november - 1 december, ska jag ner till Stockholm igen och prata om barnhemmet på Saco-mässan i Älvsjö. Titta gärna förbi om ni kan :)

Utöver det så kan jag knappt tro det själv, men en ny resa är bokad! Nästa år den 11 februari åker jag tillsammans med Linus till Thailand och då ska vi starta resan med en vecka på barnhemmet och sen blir det till att resa runt i Thailand, Laos och Kambodja i fem veckor. Själva rutten är inte helt klar än, så reseplanen kommer upp lite senare. Dock så stannar jag 2 veckor längre än Linus, totalt 8 veckor, och då ska jag spendera varje minut av dem två sista veckorna med barnen på barnhemmet.

Likes

Comments

Östersund
Snart har det gått 4 år sedan jag flyttade upp till kalla men otroligt fina Östersund. Jag har kämpat mig igenom utbildningen och gjort omtenta efter omtenta men nu står jag här med 2.5 månad kvar och har nu i veckan lämnat in C-uppsatsen, vilket är utbildningens sista uppsats. Det som väntar här näst är opponeringen på ett annat arbete och sedan efter det NKSE tentamen. NKSE kan man säga är sjuksköterskornas nationella prov. Den tentan skrivs fredag 17e november och på måndagen därefter går vi ut på praktik. Kan knappt tro det, på den här praktiken ska jag kunna vara tillräckligt bra för att sedan kunna jobba på egen hand?!! Lilla jag som hela tiden bara haft det som en dröm, men nu är jag där och ska få uppleva den. Att jag snart är i mål och inom kort kan kalla mig själv för Legitimerad Sjuksköterska är en otrolig känsla men fortfarande så overklig. Det bästa med allt är dock att jag ska få spendera mina sista 8 veckor av utbildningen på Barnavdelningen på Östersunds sjukhus. Och jag vet redan nu att jag kommer ha en helt fantastisk handledare.Likes

Comments

Här sitter jag på soffan mitt i någon känslostorm som tagit över mig. Det går från att ena sekunden känna extrem lycka och tacksamhet över allt jag har runtomkring mig och allt jag fått äran att uppleva, till att känna extrem saknad och ensamhet. Jag har alltid varit en person fylld med känslor som spelar sitt egna lilla liv, men på något sätt gör dem ändå mig till den jag faktiskt är. Det som idag lät första tåren rulla ner för min kind var den där tunga känslan av saknad till barnen i Thailand, barnen som ger mig den där extra lilla dosen av kärlek. Det är en evig saknad som alldeles för ofta gör sig påmind. En av dem sakerna som gör mig lite extra ont i hjärtat är att det finns barn som lämnat barnhemmet, barn som jag trodde jag skulle få träffa igen när jag kramade dem hejdå förra året. Nu har känslan slagit mig att det är några av dem barnen jag inte kommer få lägga mina armar om igen, barn som jag inte kommer få se igen. Tänk så många barn jag mött och fått lärt känna där borta som det just blivit så med. Vad gör dem idag? Hur mår dem? och Vart är dem? Jag hoppas med hela mitt hjärta att dem har det bra hos dem personerna dem är med nu. För jag har verkligen ingen aning om vart. Utöver denna saknad så är jag så enormt tacksam över att ens få ha dem alla i mitt liv, att jag fått den äran att lära känna dem. De är fantastiska på alla sätt och vis.

Snart tar jag dessutom examen, om 3 månader och lite till, allt som allt 14 veckor. På vägen dit har jag en C-uppsats som ska in om 2 veckor, en NKSE-tenta (Nationell Klinisk Slutexamination) att skriva och att göra praktisk under den avslutande praktiken samt några mindre examinationer. Apropå praktiken som börjar 20e november så har vi, fram till och med idag, fått önska vilka platser vi vill vara på, 1a val till 3e val. De platser jag önskat är 1. Barnavdelningen, 2. Gynekologiska avdelningen samt 3. Akutmottagningen. Håller mina tummar på att jag får mitt förstahandsval då jag hoppas på att få börja jobba där när jag är klar. Efter att jag fått resa igen.

Att resa igen är just tanken, det som får mig att bli ännu mer motiverad till att få utbildningen i mål. Så fort jag är klar med alla de delar som krävs så kommer väskorna att packas för att ännu en gång besöka barnhemmet och Thailand. Den här gången kommer Linus vara med mig från start och vi kommer börja med att fylla på energi hos barnen i några dagar. För att sedan bege oss vidare norrut. Planen är inte helt lagd då vi inte vet när jag blir klar med alla delar av studierna, men en sak vet jag och det är att jag ska kämpa ända in i det sista.

Tack alla fina människor som ger mig så mycket att älska överallt i världen <3

Likes

Comments

Hej allesammans nu var det veckor sedan jag skrev här. Jag gjorde ju ett väldigt personligt inlägg under min resa, där jag skrev om hur jag kämpat med att må bra i mig själv. En sak jag vill förtydliga är att jag ALLTID vetat vem jag själv är och aldrig slutat vara den personen, det som för det mesta svackat är känslan av att tycka om mig själv precis som jag är men det har aldrig fått mig att bli någon jag inte är.

Nu när jag är hemma igen på svensk mark och har kommit in i vardagen igen är jag så otroligt tacksam att jag gjort den resan jag faktiskt fick chansen att göra. Jag träffade människor längs vägen som utan någon som någon helst tvekan hängt med glädje tillsammans med mig, jag har mött människor som funnits vid min sida och alltid ställt upp trots att vi bara känt varandra i några dagar, jag har fått fina hjärtliga handskrivna lappar lämnade i min säng från folk jag bott med där dem skrivit hur mycket dem uppskattat att ha mig runt sig, jag har haft folk som alltid sätt till att jag känner mig trygg, jag har haft folk runt mig som låtit mig varit just precis knäppa pratiga glada JAG och inte stört sig på det, även mött tjejer som jag bara känt i några dagar/timmar som är redo att spendera SINA resdagar på sjukhus tillsammans med mig bara för att dem vill finnas där för mig. Allt detta måste ju betyda att jag på något sätt gjort ett stort intryck hos dem. Något jag aldrig trodde att jag kunde, jag trodde aldrig heller att jag skulle åka iväg och att folk av egen vilja skulle vilja vara med mig. Men här är jag nu och jag har fått vänner för livet som fått mig att utvecklas som människa. Tack till alla er som tagit emot mig med öppna armar och visat mig vägen till den lycka jag idag känner över att vara mig.

Idag tror jag på mig själv, jag vet vem jag är och jag tvekar aldrig på att det duger. Jag är jag och det är jag otroligt tacksam över. Detta skriver jag med en känsla i min mage som är obeskrivlig. Glöm inte bort att vi alla är värda att få känna den känslan för vi alla duger precis som vi är!

Likes

Comments

Mina 9 veckor har nått sitt slut. Jag har landat på svensk mark igen och befinner mig just nu hemma hos mina föräldrar i Kungsängen, Stockholm. Det har varit 9 veckor fyllda med så mycket av allting. Jag valde att göra resan efter mina egna behov och för mig var målet att få njuta, kvalitet före kvantitet. Jag hade hunnit få se så många fler länder och platser på alla dem veckor jag faktiskt var ute och reste men för mig var inte det det viktigaste utan der var att få njuta av varje plats och få göra det jag ville. Jag gjorde inte den här resan för någon annans skull. Jag tänkte summera mina veckor här och kolla tillbaka på vad jag faktiskt gjort. Jag tänkte också försöka summera vad jag tycker har varit det bästa även om det kommer bli svårt.

Min resa började i Thailand dit jag köpt min tur och retur biljett. Mina första två nätter spenderades med mina efterlängtade barn på barnhemmet. Sådan lycka att få kliva in där igen och få höra alla ropa ens namn, få krama om alla och bara få känna deras närvaro.

Efter barnhemmet var det dags att åka och möta upp min efterlängtade vän Elias i Taiwan. Det blev en vecka i det landet tillsammans med honom. Där fick jag bland annat åka gondolbana, vandra i nationalpark, bada i fantastiskt vatten, träffa hans vänner som jag också fick bo hos, jag fick vara med om en tyfon och jag fick se hur vården i Taiwan fungerar 😉

Då der blev flygförseningar och jag blev sjuk så missade jag mitt flyg som jag bokat till Koh Tao. Vilket gjorde att jag struntade i öarna runt där. Jag åkte istället till barnhemmet igen och fick vara med om en av dem lyckligaste helgerna i mitt liv. Jag fick vara med på ett läger i Hua Hin där der var sammanlagt ca 350 barnhemsbarn från 6 olika barnhem. Det var helt klart något utöver det vanliga och jag är så tacksam att jag fick chansen att åka med.

Efter lägret åkte jag till Bangkok i två nätter för att möta upp Cameron och Andreas. Två helt fantastiska killar som på en gång blev som två brorsor för mig. Dem följde sedan med mig till barnhemmet i en vecka och barnen blev totalt förälskade i dem.

Efter den veckan åkte jag för första gången till Indonesien. Jag började min tid på Kuta beach och fick även där inspektera vården. Men där fick jag också möta tjejer som gjorde varje dag ännu roligare att vakna upp till. Det var tjejer som också reste helt ensamma och min tid i Indonesien kunde inte börjat bättre. Trots att jag reste ensam och inte trivdes så bra i just Kutaområdet så gjorde dem hela min vistelse där till något extra.

Efter Kuta åkte jag ut till Gili-öarna, med start på Gili Trawangan. Redan på färjan mötte jag fyra trevliga grabbar från England, Irland samt Estland som jag började prata med. Det slutade även med att jag spendera mina eftermiddagar och kvällar tillsammans med dem. Ett stort tack till dem för att dem varje dag oavsett vad gick med mig till mitt hotell så jag aldrig skulle behöva gå ensam på dem mörka gatorna. Evigt tacksam.

Efter 3 nätter på Trawangan åkte jag ut för att få lugnet på Meno. Där bodde jag på ett helt fantastiskt boende, Seri Resort. På det resortet träffade jag mina första svenskar under resan, Rosa och Fredrika. Vi snorklade tillsammans och hade flera trevliga middagar, tack för ert sällskap och för att jag fick chansen att lära känna er. Rosa fyllde dessutom år nu för någon dag sen också så jag vill bara säga STORT GRATTIS I EFTERSKOTT ROSA! 🌹

Efter mina dagar på öarna och Kuta igen så hade redan 7,5 vecka passerat och jag fick äntligen möta upp Linus i Bangkok. Vi åkte ut till Koh Chang och även till Barnhemmet. 10 helt fantastiska dagar fick vi och jag är så lycklig och tacksam! ❤

En summering av vad jag tyckte var bäst:

Bästa stranden:
Bästa stränderna var definitivt på Gili-Öarna. Dem alldeles kritvita stränderna med helt fantastisk snorkling. Jag rekommenderar starkt att hyra en cykel och cykla runt öarna, speciellt Trawangan. Då hittar man små fina stränder där inga båten ligger.

Vackraste naturen
Ja stränder är ju alltid vackra och rogivande. Men den plats som fascinerade mig allra mest var Taiwan. Dem flesta säger att grönskan på Koh Chang är helt fantastisk och ja det håller jag absolut med om men grönskan i Taiwan var ännu grönare! Det var så man fick påminna sig själv att stänga munnen igen när man hela tiden höll på att tappa hakan.

Bästa folket
Om man tänker på dem människor jag mött som också rest runt så är det tjejerna på Amazing Hostel på Kuta beach som jag kom så nära. Speciellt Susan och Laura, två tjejer som jag har varmt om hjärtat. Men kulturen i Indonesien är inte något som passar mig. Deras kvinnosyn är hemsk tycker jag men det är helt min egen åsikt. Något jag inte skrivit om här är när jag checkade ut från Kuta min andra gång, precis innan jag mötte upp Linus. Då fick jag hjälp av en personal att gå ut till huvudgatan för att få en taxi, det var mitt i natten så det var skönt att slippa gå själv. Jag har dock inte pratat med den här personen förut och inte nämnt mitt namn eller ens hälsat. När jag sedan sitter i taxin på väg till flygplatsen plingar det till i min telefon och då är det han som har skrivit till mig på whatsapp. Whatsapp är för er som inte vet en app på mobilen som är kopplat till ens mobilnummer, där ringer man och smsar gratis när man är uppkopplad på internet. Han har alltså sökt upp i min hotellbokning vad jag heter och mitt nummer. Under loppet av 4 timmar ringde han mig 5 gånger och skrev 6 meddelanden även fast jag bett honom att sluta.

Den absoluta bästa lokalbefolkningen hittar man i Amphawa i Thailand. Alla är så hjärtliga och har ett sånt fantastiskt bemötande. Det är inte många turister där så dem har inte hunnit tröttna på oss utan är istället så tacksamma att vi är där.

Bästa hotellet
Det finns så många olika saker att kolla på. Men bästa stället att träffa människor är ju på Amazing Hostel på Kuta beach. Hostelet ligger på Poppies 2 som är gatan med det stora shoppingcentret och gatan som går bort till skygarden. Det ligger också bara 5 minuters promenad från stranden. För 6 nätter betalade jag 432 SEK och standarden är hög med både varmvatten och kallvatten i duschen.

Mercure hotel på Koh Chang var ju också något av det extra, lite dyrare men då hade vi ju en helt egen poolvilla. Hotellområdet ligger också på stranden.

Hotellet vi bodde på i Bangkok var också superbra. Lyxigt och endast 5 minuters promenad till MBK och Siam Paragon. Dock också dyrare men var så värt att bo så nära.

Bästa helhetsintrycket
Det är nog Gili-öarna där det var härlig avkoppling blandat med underbart folk och fina stränder.

Jag vill också avsluta det här inlägget med att tacka alla människor som jag mött längs vägen. Ni som givit mig trygghet och styrka! Ni har hjälpt mig att utvecklas som person och få mig att tro mer på log själv. Ett enormt tack!
I also want to finish this post by thanking all the people I've met along the way. You who have given me strength! You have helped me to grow as a person and make me believe more in my self. A huge thank you! ❤

Likes

Comments

Barnhemmet, Thailand

Helt otroligt att jag fått följa denna lilla sparvel från han bara var dagar till nu när han är 3 år. Hans mamma Jik har pratat varje dag med mig om att jag faktiskt också är hans mamma "Gun har två mammor" under dem här veckorna.

Ni som har följt mig sen min första resa till barnhemmet vet att när jag var där då, 3 år sedan, så var det en liten bebis där. Han heter Gun och var då bara 30 dagar gammal. Hans mamma Jik är lila gammal som mig och är själv uppväxt på barnhemmet. Hon bor nu fortfarande där tillsammans med Gun och alla andra barnen. När Gun var nyfödd hade hon ingen aning om hur man tog hand om en bebis. Att han behöver mat, vatten, blöjbyten och sömn. När han skrek efter maten gav hon honom vatten för hennes bröst ömmade så mycket, även om vi köpt mjölkersättning till honom. "Han slutade ju gråta efter vatten också". Hon förstod inte att det bara var för stunden. Så under mina fyra veckor var han fastklistrad hos mig. Han var så liten och så söt!

Sen växte han och när jag kom dit andra gången så var han strax över ett år gammal. Då var han så mammig och volontärerna var inte av intresse. Men idag springer han fram till mig så fort han ser mig och ska kramas och mysa.

Tänk att jag fått följa honom under ALLA år av hans liv. Att få se han växa och se hur han utvecklas. ❤

Likes

Comments

Barnhemmet, Thailand

Nu tänkte jag göra ett försök att summera vår tid på barnhemmet.

Vi kom fram 22:30 i tisdags, då sitter Mai och Dtoey och väntar på oss. Vi ser också att ena lampan uppe hos barnen fortfarande är tänd så när vi lämnat av väskorna i vårat rum gick jag upp för att få krama dem andra. Linus stannade kvar och bäddade i ordning sin säng. När jag kommer in till barnen blir jag överröst med kramar och skratt. Dem visste inte om att jag skulle komma just då. Det var som härligt att se alla igen och få höra deras röster. Sedan gick jag ett varv bland alla som fortfarande sov och klappade dem godnatt. Sist men inte minst så kom jag fram till Oat, jag la mig brevid honom och sa att jag var där och att jag älskade honom. Då vaknade han till och kollade på mig, lade sina armar om mig och sa att han älskade mig också innan han somnade kramandes med mig. Alla tjejer ville förstås hälsa på Linus också, så på led hand i hand gick vi ner till honom och sa hej innan det var dags att sova.

Onsdag
På morgonen när jag kom ut fick jag gokramar av alla barnen och fick ännu en gång höra alla barnens härliga stämmor. Linus satte sig på en bänk och bara försökte fånga in vart han var någonstans tror jag. Eller försöka lista ut hur han ska få kontakt med barnen 😉 men för mig var lyckan total!! Ända till jag kom fram till Oat. Han kramade knappt tillbaka och fick vi ögonkontakt så log han inte ens. Det gjorde så ont i mig. Dagen fortsatte och han satte sig i mitt knä på bussen men han visade ingen kontakt till mig i huvudtaget. Han klev av bussen på skolan utan att ge mig bamsekramar som alltid hört till hans vana att göra när jag är där. Dagen gick och jag och Linus undervisade en klass sedan hängde vi på förskolan. Det har kommit två nya barn till barnhemmet för bara någon dag sedan. Två syskon, en storebror på kanske 6 år och en lillesyster på 3. För tjejen var allt det här jätte jobbigt, hon klarade inte av dagarna i förskolan utan satt bara och grät eller kollade ut i intet. Hon pratade inte i skolan heller. Då hon tyckte hela situationen var väldigt jobbig så ville jag inte heller ta massor med bilder på henne och hennes bror. Så på förskolan satt hon mest i mitt knä och jag försökte få med henne med dem andra barnen. Snälla gulliga lilla Face tog så väl hand om henne. Såg till att hon kom till mig eller någon annan vuxen när hon var ledsen. Gav henne något att dricka och försökte se till att hon mådde bra. När Face själv kom till barnhemmet var hon exakt likadan och kan hända att hon känner igen sig.

Linus fick sig en liten följeslagare på en gång på morgonen. Lilla söta Emmi, hon hängde på honom hela tiden, hon till o med somnade i hans famn.


Under mina veckor här nu i sommar har jag fått mig en liten pojke fastklistrad i min famn. Sky heter han och har en tvillingsyster som heter Star på barnhemmet också. Så på alla bilder där jag är med är också lilla Sky då han alltid skulle vara nära mig förutom på kvällen då dem minsta lagt sig


När barnen kom hem från skolan vid 16-tiden som vanligt var Oat fortfarande likadan. Till slut när Mai och Da också såg hur han betedde sig så bad jag dem fråga vad det var som var fel. För till mig svarade han inte på den frågan. Så tänkte att om dem tar det på thai till honom kanske det känns lättare. Men icke då, han var helt knäpptyst. Då bad jag dem förtydliga för honom att det är viktigt att han säger till om han är arg eller ledsen för annars tar det bara energi av honom och att jag kommer älska honom lika mycket i alla fall. När fem sagt det började han storgråta. Han kröp upp i min famn och la armarna om mig och grät så han kiknade. Lilla pojken, vad det gjorde ont i mig ❤ efter 45 minuter då var han tvungen att gå och duscha innan maten skulle serveras. Då tog han min hand och log. Vi gick tillsammans bort till dem andra barnen som duschade och jag satte mig i trappen brevid. När han duschat färdigt kom han fram till mig, gav mig en kram och sa att han älskar mig. Sen var allt som vanligt igen. Tyvärr har jag inte fått några fina bilder på mig och Oat vilket jag hoppats på att få med mig hem. Men han var ju som han var dem här dagarna 😧💕 men huvudsaken är att han känner sig bättre.

Kvällen blev mysig både jag och Linus myste med barnen tills dem gick och la sig. Då gick Linus in till rummet och jag hade tjejmys en sista gång med alla dem äldre tjejerna. Vi låg på golvet på varandras magar, spelade musik, sjöng, åt svenskt godis och gjorde läxor. Det var precis vad jag behövde. Finaste tjejerna.

Torsdag
Vår sista dag, då var vi i skolan. Vaknade upp på morgonen med massor av leenden och tok med barnen. Allt var som vanligt och inga knasigheter o inga sura miner. Det kändes så bra. Vi åkte skolbussen och barnen tog ton till musiken. Kan inte påstå att det är vackert i den bemärkelsen men det ger en så mycket energi och glädje. I skolan var vi ännu en dag på förskolan där vi också sa hejdå till alla barnen. Jag gick från klassrum till klassrum och kramade om dem en efter en. Lärarna avbröt till och med sina lektioner för att dem själva ville krama mig. Så där stod vi alla tillsammans, grät och skrattade, vi kramades och sa att vi ses igen. Oat var såklart den som tog allting hårdast. Men han frågade om jag kommer tillbaka och det sa jag att jag gör. Alltid. Även om det kan dröja mellan gångerna. Och det förstod han. Alla tröstade varandra och det blev en jobbig stund. Jag som hade hoppats på motsatsen när vi faktiskt var i skolan men men. Nu har jag nog provat alla möjliga sätt att vinka av barnen och jag med det säga att INGET av dem är enkelt. Det är bara inse, ett hejdå är aldrig enkelt vad man än tror.

Här kommer massor av bilder på barnen och på oss. Då det mest är dem allra minsta som vill vara med på bild och tar för sig mest så är det flest bilder på dem. Linus var det som höll i kameran och han var bara där en dag och det var dem minsta som tog mest kontakt, som det brukar vara den första dagen för dem flesta. Om ni undrar varför det är mest bilder på samma barn 😉

"I've heard it said that people come into our lives for a reason
Bringing something we must learn
And we are led to those who help us most to grow and we help them in return."

Likes

Comments

Hejsan hoppsan alla nyfikna.

Jag har så mycket att berätta för er om dem senaste dagarna. Men tyvärr har jag inte orken att berätta allt för er nu. Vi har som sagt varit på barnhemmet och det har varit så mycket blandade känslor från allas sida och jag har knappt kunnat sova något. Att säga hejdå till några man älskar sååå mycket tar extremt på krafterna, speciellt när man inte vet när man kommer att ses igen. Mina finaste älskade tokungar.

Just nu är jag och Linus i Bangkok och ska spendera våra sista två nätter här. Känns helt knäppt att mina 9 veckor redan nått sitt slut. Nu när det börjar närma sig och hjärnan ställt sig in på Sverige så längtar jag faktiskt. Jag längtar efter min säng, svensk mat, mina VÄNNER åh vad jag längtar efter er, min familj mamma och pappa men kommer kännas så tomt att inte träffa lillebror där hemma då han redan åkt tillbaka till USA saknar dig massor Adam, ska dessutom få träffa min gudson med familj som jag längtar efter, mina svärföräldrar och familjen i sundsvall, längtar också till skolan och min första praktik på ett sjukhus och sist men inte minst ska jag springa in hemma hos mormor och morfar så fort jag kan ni är otroligt saknade. Jag har så mycket att se fram emot när jag kommer hem, tacksamheten över allt jag har där hemma är överflödig.

Nu ska jag sova och få tillbaka mina krafter ❤

Vet att ni vill ha massor av bilder och texter om våra timmar på barnhemmet och det kommer. Inte just idag bara, hoppas att det går bra ❤🙌

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag lämnar vi Koh Chang och beger oss mot barnhemmet. Tyvärr går båtarna och bussen så sent så vi kommer fram till barnhemmet runt 21-21:30 ikväll. Förhoppningsvis sitter dem äldre tjejerna vakna så man får kramas med dem i alla fall 😍 Som jag saknar dem. Helt otroligt vad lycklig jag är idag, JAG SKA TRÄFFA MINA BARN!  En sista gång innan vi åker hem. Så i morgon kommer vi åka med till skolan och undervisa och på kvällen mysa med barnen. Sen på torsdag åker vi med till skolan men direkt efter det hem. Vi hade kunnat stanna till kvällen men av tidigare erfarenhet vet jag att jag och barnen blir minst ledsna och det blir minst jobbigt att lämna varandra när barnen är fokuserade på annat. Sitter vi hemma så räknar dem ner minutrarna och fram till taxin kommer sitter alla och gråter och kramas. Det gör det bara värre så den här gången valde jag att lämna mitt på dagen 😐 Vi kommer inte ha något internet från och med när vi lämnar här. För mitt simkort försvann någonstans i Indonesien och har inte köpt något nytt då vi har wifi alla dagar förutom 2 på barnhemmet. Så åter kommer jag förhoppningsvis vara på torsdag kväll vår tid.

På lördag åker vi hem. Jag kan inte fatta att jag varit borta i 9 veckor redan! 9 helt fantastiskt lärorika veckor!

puss o hej så länge så hörs vi så fort jag har kommit tillbaka från barnhemmet! Då lär jag ha hur mycket som helst att skriva.

Likes

Comments

Igår hade vi som vanligt en lugn och skön dag på hotellet. Men vid middagstid tog vi oss till resturangen och jag fick massor med vattenmelon till efterrätt, vilket betyder en extra glad Johanna 👌 Linus beställde också in en efterrätt, friterad banan med glass. Men in kommer servitören med en stor tallrik bananer!! Jag trodde inte mima ögon. På tallriken låg ungeför 20 bananer i en klase och vi försöker få han ännu en gång att förstå vad vi beställde. Tror vi alla fick oss ett stort gott skratt och definitivt en servitör som skämdes när han gick tillbaka med alla bananer igen. Kan i och försig se framför mig Linus sittandes med den där tallriken på bordet och skala banan efter banan. Vilken dessert! 🐒

På kvällen sedan visades en eldshow på stranden som vi såg. Löjlig som jag är tycker jag sång där är superläskigt men ändå häftigt. När vi var ute och reste förra gången och såg då också en eldshow så tappade showaren ena klotet och det landade på en tjej i publiken. Ingen skada skedd men var ändå läskigt. Det ser ganska häftigt ut när dem snurrar runt på dem där och gör alla möjliga grejer 🔥

Just nu är klockan 7 på morgonen här och jag ligger ensam vaken. Någon säkring har gått på vårat rum inatt så ACn har lagt av. Förstår inte hur Linus inte kan vakna av denna värme 👀 haha.

Nu ska jag kolla på lite film tills det är dags för frukost 😋

Likes

Comments

Idag hyrde vi moppe för att köra runt lite på ön. Vi var till ett vattenfall och till fiskebyn 😀 här kommer lite charmiga bilder från dagen, dock nästan bara på mig då mästerfotografen har hand om fotograferingen 👍 så alla foton som läggs upp är tagna av Linus. Sen var man ju så otroligt charmig i dem här hjälmarna och speciellt med hakskyddet! Kanske ska köpa med mig en hem??

Ikväll när vi satt och åt middag kom en STOR fjäril inflygandes i resturangen. Först trodde jag det var en fladdermus men när dem kom närmre såg vi att det var en vacker fjäril. Det flög runt alldeles.förvirrad tills den tillslut satte sig i taket. Då såg gekkosen (miniödlorna) sin chans att attackera.. inte alls snällt. Så efter den brutala misshandeln vi fick bevittna ramlade fjärilen ner i marken och tappade sin flygförmåga. Så från och med nu tycker jag inte alls om dem där små ödledjuren. Men fjärilen satte sig fast på mitt finger under en bra stund. Dock efter att jag tvekat av rädsla flera gånger, för en vacker liten fjäril. Hur töntig är man inte?!! 😂

Det var tyvärr allt för idag, men här kommer som sagt lite bilder från dagen.

Och mormor o morfar, jag har tappat bort min laddare till Ipaden så kan inte ringa eller skriva till er. Jag vet ju i alla fall att ni läser här så det är bra, därför skickar jag min hälsning här istället. Jag saknar er massor och längtar såå mycket efter att få krama er igen. Hoppas allt går bra för er och att ni gamlingar inte har allt för mycket ålderskramper, puss o kram från er dotterdotter som älskar er så mycket som ingen annan kan göra ❤

Likes

Comments

I morse åkte jag och Linus iväg till Koh Chang. Bussen tog oss ca 5 timmar och sedan färja i 20 minuter. Väl på ön åkte vi en busstaxi 😉 en bil med flak bakpå och på flaket har dem sittplatser. Svårt att förklara och tyvärr har jag ingen bild just nu 😉 jag hade dock turen att få sitta inne i framsätet i ACn tillsammans med chauffören. Han lärde mig massa thailändska ord, dock lite för många så alla är glömda nu..
Vid 3 tiden kom vi fram till vårat hotell, ett stort lyxigt hotell med egen strand. På hotellet bor vi i en villa med pool och jacuzzi. Hur lyxigt som helst, nästan så vi båda undrade om vi kommit rätt 🙈 men nu är vi här och trivas under den kommande veckan kommer vi nog göra utan tvekan!!

I morgon är tanken att bara slappa, på stranden och i vår pool. Sedan en annan dag ska vi nog hyra en moppe och se ön lite mer! 😀

Likes

Comments

Igår var mitt internet inte på min sida så kunde inte göra något inlägg. Men idag har jag landat i Thailand igen, just nu spenderar jag mina sista timmar som ensamresande och bara längtar efter att få möta upp min älskade på flygplatsen!! Kan inte förstå att vi nu har varit ifrån varandra 8,5 vecka. Under resan har jag inte tillåtit mig själv att sakna honom för då vet jag att jag inte skulle kunna njuta av resan så mycket som jag vill. Men i förrgår kom en våg av saknad som gjorde precis det jag var rädd för skulle hända, jag kunde inte koncentrera mig alls på att njuta utan ville bara att den här dagen skulle komma. Så tacksam att det kom nu och inte tidigare. Just nu sitter han på flyget på väg hit och jag är sååå lycklig! Endast 5 timmar kvar till han landar. Det är en obeskrivlig känsla att ha någon som betyder så mycket för en. Att man hela tiden, oavsett hur långt ifrån man är varandra, aldrig känner sig ensam. Det kan kännas tomt och jobbigt men man har alltid varandra att vända sig till med både sorg och glädje. Tack för att jag får äran att ha dig i mitt liv Linus ❤

Nu ska jag ut och jaga bussbiljetter till oss för i morgon när vi ska åka till Koh Chang! 😀

Likes

Comments

Halloj allesammans, nu är det bara i morgon kvar här på Bali. På hotellet där jag bor har jag frukost inkluderar, där jag får välja en sak från menyn. Men igår tyckte jag att det var lite lite. Så idag kom jag på att jag faktiskt betalar för ett dubbelrum och då också dubbla frukostar så jag gick till receptionen och frågade om jag kunde få en till frukostbiljett för varje dag och det fick jag 😉 så nu får jag både smörgås och pannkaka eller yoghurt. Sen får jag också juice och te vilket jag fick välja mellan innan 😉 så nu har jag dubbla rätter till frukost i morgon också 👍

På dagen idag var jag och kollade på en surftävling nere på stranden. Men det var inte så mycket att se då dem hade väldigt dålig tajming med vågorna! Der var knappt några idag 😌 jag har heller inte några nya bilder att visa då jag glömde kameran hemma och mobilkameran krånglar förutom selfiekameran.. haha.

Nu blir det sängdags för mig! Natti Natti från andra sidan jorden, kramar på er!

Likes

Comments

På mina nästan 7 veckor utomlands har jag fått varit med om en tyfon och på grund av det inställda flyg, 2 veckors sjukdom med sjukhusvistelser och antibiotika, två trasiga väskor och nu bombas det i Thailand dit jag ska om 3 nätter. Haha ja jag har ju fått varit med om en hel del sjuka grejer som jag till vardags hemma inte fått varit med om i alla fall.

Mitt i allt detta har jag fått möta så otroligt många fina människor som hjälpt mig i alla lägen och idag fick jag träffa en av dessa fina tjejer återigen.
Eftersom Kuta, Bali, är känt för att vara det stället som är mest drabbat av stölder här borta väljer jag att inte gå ut med bankkort eller mycket kontanter. Detta gör jag speciellt inte på kvällen då det är störst risk att bli rånad. Eftersom jag var tvungen att köpa en ny resväska idag så gick jag iväg till centrum medan det fortfarande var dag och hittade mig den här gången en rullväska. Sen på vägen hem därifrån i värmen bestämde jag mig för att gå in på McDonalds och köpa en glass men jag hinner inte ens innanför dörrarna innan jag blir vettskrämd. Någon kommer utspringandes därinnefrån och slänger sig på mig. Personen säger massor av saker gråtandes som jag inte hinner uppfatta förrän personen släpper mig och ser på mig. Då ser jag att det är Susan!! Underbara fina Susan, sydkoreanen som jag träffade här när jag kom hit. Vilken lycka! Hon stod och grina och sa massor med saker på koreanska och jag började på svenska och båda grät tills vi insåg att ingen av oss förstod något av vad den andra sa, haha. Vi satt i två timmar på McDonalds och pratade. Hon skulle egentligen ha kommit till Gili Trawangan bara några dagar efter mig och jag har försök få tag i henne men inte fått något svar. Det visar sig att hon blivit rånad. En man hade "råkat" knuffa henne så hon for i backen av någon anledning och några andra indonesier kom för att hjälp henne upp. En av dem som höll på att hjälpa henne slet tag i hennes väska istället och sprang iväg. Så nu har hon inget bankkort, endast några kontanter som hon hade på andra ställen. Mobilen åkte också i vattnet samma dag så hon har ingen fungerande telefon därav inga svar från henne. Men hon hade varit smart och skrivit av alla nummer på kortet så hon kan fortfarande betala hotell och så på nätet 👍 Det verkar som det är fler som har otur här borta precis som jag. Men tack och lov ha jag i alla fall alla mina tillhörigheter kvar! förutom mina två trasiga väskor då haha! Men i morgon åker hon till Gili T för att möta upp tre koreaner som ska ta ut pengar åt henne. Enklast så då dem har samma bank i sitt hemland 😀 men tråkigt att hon ska lämna nu när jag kom hit. Hon är verkligen hur underbar som helst, önskade så mycket att jag skulle stöta på henne här men Kuta är stort så hon skulle kunna vara vart som helst. Men mitt i allt så såg hon mig och vi stötte på varandra! Kan inte beskriva lyckan! ❤❤ ikväll blir det middag tillsammans 😀

Likes

Comments

Som sagt fortsätter min otur men så länge jag är oskadd så får man väl bara skratta åt det antar jag. Jag berättade väl förut i början av min resa att min ryggsäck/väska gick sönder? Då busschauffören slet i den. Idag åkte jag båt från Gili T till Bali och hela dagen har det varit kanon väder så jag har verkligen kunnat njuta på stranden. Sen när båten skulle gå (idag bara 1t 45min sent) så kom det några regndroppar men när vi väl kommit en bit ut på havet slog ett riktigt oväder till. I vissa lägen var det riktigt läskigt samt att det låg folk överallt och spydde... Så var inte den trevligaste åkturen, stackarna!! Sen när vi väl kom fram så slängde personalen allas väskor på en hög och alla sprang fram och slet i allas väskor för att hitta sin egen. Precis när jag ser min från håll går jag fram för att hämta den men just då drar någon sönder mina axelremmar på ryggsäcken.. den ena är helt sönder medan den andra är lite klen. Så nu är det bara ut och leta en ny väska ännu en gång den här resan 😉 inte nog med det så är min telefon trasig också och behöver uppsöka någon som kan ta en titt på den. Men det tar jag när jag kommer hem, den funkar i alla fall till vissa saker fortfarande.  ja det är bara skratta åt det, vad ska man göra. Ingen människa har ju kommit till skada i alla fall 👍 och om 4a nätter kommer Linus äntligen och möter upp mig i Thailand! Så hjälp oss att hålla tummarna för att dem här bombningarna ska vara över då 🙌

puss o hej

Nu är det dags för mig att sova

Likes

Comments

Igår kom jag tillbaka till Gili Trawangan, den största av dem tre Gili öarna. Hotellet jag bor på är inte det fräschaste men det funkar. Igår gick jag och satte mig på en strandbar och bara myste med en bra ljudbok i öronen, det var så härligt. Efter det gick jag och lyxade till det med en grillad hummer och till den så var det en stor buffé för endast 170 svenska kronor. Här borta är det en dyr måltid men jämfört med Sverige är det hur billigt som helst! Det kan du precis hitta en burgare för på en resturang hemma.

Idag hyrde jag cykel och cyklade till samma lilla mysiga strand som senast och ända fram till 11:30 hade jag stranden helt för mig själv. När jag på kvällen skulle och boka in mig på en båt för i morgon så mötte jag Sophie och Giovanna, två tyska tjejerna jag var på poolpartyt med i Kuta, och vi pratade en bra stund. Var kul att träffa dem igen 😀 i morgon lämnar jag som sagt Giliöarna helt och åker tillbaka till Kuta beach. Men morgonbåten var fullbokad så jag får ta båten som går 15:30, om jag har tur så går den då. Det jobbiga är bara att man måste checka ut från rummet 10:30 vilket betyder att jag måste ta med mig alla grejer ut från hotellet då sa personalen. Dem har ingenstans jag kan förvara mina grejer på under dagen så jag åtminstone kan få gå o bada lite. Då helt plötsligt från ingenstans dyker 3 stycken superfantastiska tjejer från Tyskland upp på hotellet, dem kom hit idag och ska stanna i tre nätter. Dem gav mig deras extranyckel så jag kan låsa in mina grejer i deras rum i morgon och jag får även låna deras dusch innan jag åker tillbaka. HUR SNÄLLT ÄR INTE DET?!! så nu kan jag lägga mig till sängs lycklig över att morgondagen har löst sig perfekt 👌 jag är fortfarande så chockad över hur många fantastiska människor jag mött under dem här veckorna. Människor jag alltid kommer att minnas. ❤

Likes

Comments