Ikväll blev det fisk och räksoppa med egen fond på räkskalen. Till det vitlöksbröd och aioli. Mumsigt :)

Därefter blev det mys med sonen. Vi tittade på youtube-klipp och hade kramkalas. De nya hörlurarna invigdes. Ludwig tyckte om dem! Så himla söt med sina lurar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ikväll såg jag en annons gällande en föreläsning i närheten, den verkar handla om att kontrollera sitt humör och sin lycka.

Sitter nu och funderar på huruvida man är sin egen lyckas smed eller ej.
Man kan ju trots allt enbart styra sina handlingar, sina ord, och inte hinderna som man utsätts för. Sjukdomar man råkar ut för osv. Ibland tycks ödet göra det omöjligt att uppnå vissa saker.

Jag blev lite nyfiken, kommer nog köps en biljett och gå på föreläsningen. Kan en föreläsare göra mig lyckligare på kort och lång sikt, ge mg bättre kontroll över känslor osv så är det ju fantastiskt! Toppen för både privat och jobbliv.

Likes

Comments

Det är sjukdomsperiod nu. Vi alla har varit förkylda, hängiga med halsont och hosta. Fördelen med om en i taget blir dålig är att man kan få lite uppassning. Den turen hade vi inte.

Vi har varit mycket trötta. Mot helgen tröttnade vi på att bara ära mackor och färdigmat. Men med påverkade smaklökar krävs riktigt god mat om det ska smaka gott, tänkte vi. Det blev därför färsk hummer och sedan oxfilé. Hummern smakade salt? Och vätskade en hel del. Vi har aldrig ätit färsk, så teorin är att den legat i saltlake eller att havsvattnet påverkat. Hur som, hädanefter återgår vi till fryst då det varit godare, mycket förvånande. Oxfilén var fantastisk. Så också jordgubbssaften jag plockade ner i vagnen när vi väl tog oss kraft att handla.

När jag var liten fick jag alltid nyponsoppa med glass eller grädde samt någon tidning att läsa. Såklart handlade jag det nu med. Det är viktigt med de där små sakerna för att ljusa upp!

Likes

Comments

Tänker tillbaka på året som varit, och funderar på vad som komma skall.

2017 innebar mycket jobb, omtumlande känslor, en hel del tv-tittande, läsning och diverse möten. Vi avverkade en hel del serier, jag läste en 5-6 Harry potterböcker. Vi var på ett bröllop och gjorde några resor. Ett trädäck byggdes och vår trappa målades om, Ludwig fick en gungställning och massor med roliga leksaker.

Vi hade också inbrott, en del olyckliga händelser inom familj och vänskapskrets. Men vad vore livet utan brokiga vägar? Det gör oss starkare i längden.

I år, ser jag fram emot ytterligare en god väns bröllop, troligtvis en härlig möhippa. En resa med familjen och att läsa färdigt ett antal böcker som ligger och väntar. Jag hoppas på en lång fin sommar med gott om ledighet.

Det finns såklart framtidsdrömmar som man aldrig kan garantera att de inträffar eller när. Jag drömmer om att få lära mig surfa, åka vattenskidor, få mer energi, åka skidor igen, våga prova på snowboard osv.

Likes

Comments

I år blev julfirandet hos mina föräldrar. Ludwig har velat äta nötter och clementin hela dagen lång. Varit fascinerad av granen och velat gömma sig bakom den.

Nästan alla paket under granen var till honom. Tomten kom, Ludwig tyckte inte att det var läskigt utan han blev glad av alla paket och gav gärna tomten en kram.

Mina favoriter på julbordet är och kommer nog alltid bara skinkan, revben och vörtbröd med gräddost.

Min familj vill ha en mängd andra grejer, såsom sylta, ål, några olika sorters sill och slemmig lax. Jag har aldrig smakat ål och känner ingen nyfikenhet på det heller. Det är lite svårt för mig att förstå varför man önskar det på julbordet faktiskt.

Det fina med stora julbord är ju å andra sidan att där finns något för alla smaker.

Nu är det dags för ris a la Malta.

Likes

Comments

Många gånger har jag hört om råraka, men aldrig stött på att få äta det. Har betraktat det som något krångligt och onödigt.

Igår kväll blev jag dock väldigt sugen på att testa det! Sagt och gjort. Idag blev det rårakor med skagenröra. Fantastiskt gott faktiskt. Funkar bra både till förrätt eller som huvudrätt. Vi blev mätta och mycket nöjda. Knepet verkar vara att smöra lite extra på järnet samt salta o peppra. Det gifter sig utmärkt med en enkel skagenröra.

Jag gjorde röran på fil, majonnäs, dill, citron, rödlök, salt och peppar samt räkor såklart. Enkelt och helt enkelt fantastiskt gott.

Likes

Comments

Vi köpte till slut nya fåtöljer. Denna gången valde vi att vara lite normbrytande och vågade, det blev ljusturkosfärgade fåtöljer.

Nu kan jag äntligen slippa störs mig på att fåtöljerna är av olika modeller och olika färger, känslan av att ha ett tillfälligt halvdant hem.

Ludwig tycker om fåtöljerna, han hjälpte till att skruva ihop dem och var först med att provsitta dem, även i butiken. Där var han fräck och klättrade upp på fåtöljen vid sidan om den jag satt mig i, klättrade sedan över i min bakom mig och föste ur mig ur fåtöljerna med fötter och ben. Fräckis! Han var tydlig med att visa att han gillade just DEN fåtöljen. Det förenklade valet avsevärt.

Likes

Comments

Långvarig huvudvärk skulle jag inte önska någon. I början var det hanterbart, molande värk relativt lindrigt. Successivt blivit fler kraftiga attacker. Idag, har jag haft en dryg timme som var molande, resterande vaken tid har varit med rejäl värk.

Vill inte bo i mitt huvud!

Jag har testat diverse olika smärtstillande, akupunktur, avslappning, värmedyna, massage... än finns det mer att testa i alla fall. Tur det.

Det sista som lämnar en är hoppet. Kan säga att det är inte lätt när livet är tufft mot en att försöka hålla lågan uppe.

Förut har det inte synts på mig. Men idag såg till och med en kollega på mig att det inte är bra.
Det känns fint när man märker att omgivningen bryr sig. Dock är jag nog inte så van att släppa in så pass. Jag är tjejen som normalt säger att ’jag mår bra’ vid frågan på hur det är, även när det inte alls är bra. För vem vill höra om det som tynger? Om allt det som är jobbigt?

Det är en värld full av fasader vi lever i. Där det vi visar är allt som är bra, eller där det dåliga döljs i vart fall.

#fightformyself

Likes

Comments

Jag har en period då jag inte riktigt orkar fokusera så länge, då passar det bra med typiska tjejserier där det tar evigheter innan man kommer till poängen och man kan missa halva avsnittet utan att riktigt märka det. Jag har med andra ord börjat titta på... gossip girl!

Så, ett tips för trötta dagar. Titta på det. Det passar utmärkt för att bläddra i mobilen, blogga, kolla igenom post under tiden.

Likes

Comments

Igår tänkte vinprovning en nyhet från #arlaköket en #grönsaksyoghurtbuzz. Vi tänkte oss att det skulle vara gott att använda som dipp. Testade att dippa med cheddarost chips. Det var ingen hit, kanske hade fungerat bättre med lättsaltade chips.

En tanke föddes dock, att grönsaksyoghurten nog kunde vara gott till kött eller fågel. Vi bestämde oss för att göra kalkonfärsbollar med citrongräs, ris och servera med yoghurten. Sist åt vi den med rysk yoghurt. Detta var ännu bättre. Faktiskt riktigt gott!

Likes

Comments