I Helgen hade jag en dag med mycket känslor. Det ledde till en att jag inte ville ut ur hemmet förräns mot sen eftermiddag. Inte produktivt alls. Jag kunde varken se på film eller läsa. Allt var fel. Till slut kom jag på att det var synd om mig... då bakade jag en nutellapaj som jag nu har problem att ork äta upp själv. Haha!

Men, efter det blev jag lite mer positivt inställd. Jag ville iväg och kolla ut fåtöljer.
Såklart hittade jag inga som kändes rätt. Bara till att fortsätta leta.

Glad är jag att jag har en sambo som står ut med mig alla dagar, bra som dåliga. Surt att det ska vas så svårt att bryta banan när man har en dålig dag bara.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

På min kära arbetsplats har det varit hög ruljansen i personalen detta året, många nya och många som slutat. Detta har föranlett en kick off som hölls igår. Vi stängde redan kl 12 för att sedan bege oss till en bowlinghall där vi åt lunchbuffé, hade ett kortare möte och sedan bowlade.

Jag spelade riktigt bra faktiskt, fick höra mycket beröm vilket gladde mig. Efteråt var det prisutdelning. Tyvärr tävlade boningshuset och inte individuellt vilket innebar att vi inte vann. Mycket synd. Men det kan kvitta. Jag hade riktigt roligt at åt bara titta på allas spelstilar osv.

Innan prisutdelningen fikade vi. Det var en riktigt smarrig kaka, rostade nätter och gurkstavar med aioli som serverades. Intressant med en udda Fika.

Dagen till ära steg jag upp tidigare för att locka håret innan jobbet. Väldigt många noterade detta och utropade har fin jag var idag osv. Måste säga att det stärker en med beröm. Kände mig verkligen fin.

Likes

Comments

Det går mycket karriärstankar i huvudet just nu. Jag har ju jobbat någon månad nu på vårdcentralen och känner äntligen att jag är på ett ställe där jag trivs.

Mina två närmsta chefer slutar dock. Det är nervöst då jag tycker det är viktigt att trivas med och klicka med chefen. Jag är rädd att inte fortsätta trivas beroende på vem som axlar dessa roller fortsättningsvis. Med tiden kan jag nog tänka mig att vara chef, men, det känns inte aktuellt just nu. Jag vill känns att jag har koll på verksamheten och Inte se såhär ung ut den dagen. Ibland blir jag misstagen för att vara en student eller praktikant. Det hade inte varit positivt som chef! Haha. Mycket synd att chefsbyte på arbetsplatsen skall ske just nu, alldeles för tidigt. Men, det kommer alltid nya chanser. Denna gången är det helt enkelt inte rätt tillfälle.

En annan möjlighet har dykt upp. Jag har fått förfrågan om att vidareutbilda mig. Dock ingen betald utbildning. Tankarna går nu på huruvida det är värt att offra fritiden eller inte för det, och vad den tiden isåfall skulle kosta i lönepåslag för att vara lockande.

Likes

Comments

Efter stängningsdags i fredags åkte vi till Åhus för att till ringa helgen hos min familj. Vi åt färska räkor, spelade yatzy och bara hade det avslappnat och trevligt.

Jag passade på att rida, bada jacuzzi och ta lite promenader nere vid hamnen. Det är fantastiskt att tillbringa tiden utomhus i naturen på ett avslappnat vis när det är soligt!

Ludwig tycker det är så kul med alla i familjen som man kan kittla och busa med, för att inte tala om ankorna vid hamnen. Han älskar ankor! Och jag älskar honom :)

Likes

Comments

Jag lever i enväldigt oromantisk relation med sambon. Förut har jag blivit bortskämd med blombud, restaurangbesök, bio, spontana gåvor såsom parfym, kläder och smycken osv. Nu... ja, nä. Jag skall vara glad om en gåva är anpassad för mig och inte en man! Haha!

Lite av grejen med gåvor försvinner när man har gemensam ekonomi, man delar ju redan lika på allt man har, hela tiden, båda två. En present har man ju så sätt betalat halva själv. Men vad gör det, det är grejen att man blivit tänkt på!

Hur som helst. Jag har en fantastisk sambo som istället visar kärlek i gester så som att värna om ens trygghet. På bilden ovan ser ni en brant glänt bi tog oss nerför. Blöt mark och hala löv, en hel del kas. När Alexander kom ner vände han sig mot mig och sträckte ut sin hand. Det, det är vår typ av romantik :)

I skogen letade vi kantareller. Vi fann trattkantareller, taggsvamp och trumpetsvampar.

Trumpetsvamprna är svarta och lika goda som kantareller. Vi gjorde en pastasås idag och det var mycket gott. Svamparna är blåsvarta och ser rätt så läskiga ut.

Taggsvamp har jag aldrig smakat heller, det kommer bli spännande. De ser ut som kantareller men är taggiga på undersidan. Jag har många gånger trott att jag hittat kantareller, kollat undersidan och blivit ledsen! Men om de är goda... så kommer jag aldrig mer bli ledsen! Fantastiskt att ha fått kännedomen fler goda matsvampar isåfall!

Bästa finaste Linda som tar med mig ut! <3

Likes

Comments

Jag har kommit av mig med träningen. Den senaste tiden har jag haft magknip, trötthet, halsont, helt enkelt alltid något som kommit ivägen.

Gymkortet är förnyat, jag har köpt ett helt år till. Allt för att jag ska kunna träna. Idag tänkte jag jogga med Ludwig i vagnen. Tänker att jag bara ska dona lite först (tvätt, middag) men då ska det såklart börja regna! Livet är emot att jag ska träna.

I helgen red jag. Såklart var det flugor och bromsar som irriterade hästen till Max. Det blev sämsta passet i historien och kändes så onödigt. Jag var heeeelt slut resten av dagen, samt dagen efter och dagen efter det. Helt sjukt.

Funderar på om jag kommer orka att bli mer seriös med bågskytte? Gick en kurs i Lund när jag var gravid. Jättekul. Minns tillbaka med saknad.

Likes

Comments

Jag har en son som gillar udda saker. Kreativt i bar fall. Med barn i hushållet får man ständigt upp ögonen för nya kombinationer. Idag var det ris och smör, riktigt mumsigt. Så gott att han bad om mer och mer under hur lång tid som helst, och kycklingen med mozzarella och turkisk yoghurt kastade över bordet. Men ris! Och smör! Det ni, bästa som finns tydligen.

Själv har jag alltid gillat nutella med tunns krispiga gurkskivor, det ger en härlig känsla av att vara fräsch och nyttig :)

Kan också berätta att vitt vin och mynta i köttfärs kan gifta sig ganska fint, årets upptäckt!

Likes

Comments

Mina föräldrar bjöd på en helg i harasjömåla fiskecamping. Det hyrdes en liten stuga som vi fick övernatta i hela helgen som var.

Ludwig tyckte det var väldigt härligt med en regnig lördag utomhus hela dagen i stort sett. Mysigt att rida/hoppa på morbrors mage i soffan innan läggdags.

Mot söndagen upptäckte Ludwig något nytt, eko!
Ute bland sjöarna ekade det när han skrek. Detta fick inte busungen att bli tystare precis. Han skrek och skrek, av glädje och nyfikenhet.

Jag blev helgens storfiskare, 3 laxar och en mört. Alltid kul! Jag har nämligen varit livrädd i yngre far för att dra upp en fisk när det nappar. Har jämfört det med Kalle anka tidningarna där Kalle anka åkt i sjön då fisken var så stark.
Däremot har jag gillat sådana hör fiskeutfkykter. Ut med en roddbåt, läsa böcker, lugnet, se när spöna böjer sig när det nappar och bara njuta.

Likes

Comments

Jag träffade Rina i veckan som var. Underbart med restaurangbesök en helt vanlig vardagskväll efter jobbet! Vi ät på en spansk restaurang. Oxfilé med lite grönsaker tis och pommes.
I väntan på maten fick vi rostad majs och en var sin shot med någon alkoholfri majsdryck. Väldigt spännande. Var som en söt juice av något slag.

Jag och Rina träffas rätt så sällan, typ 1-2 ggr om året. Nu fick jag se hennes lilla flicka för andra gången, senast var hon typ nyfödd. Nu var det en vaken tjej med mycket bus och glädje.

Jag älskar glada barn. Det smittar rakt in i själen och ger en energi och eftertanke om vad som är viktigt i livet.

Likes

Comments

Jag har under årens gång blev uppvaktad med blombud ett par tillfällen! Det är ett häftigt sätt att visa uppskattning och kärlek på när man inte kan vara nära. Extremt fint faktiskt.

Häromdagen fick jag presenter i ett vadderat kuvert med posten. Det var fina saker från leilas general store, som en av mina fina vänner hade handlat. Tyvärr hann det inte komma till min födelsedag, synd med postombuden och förseningar där. Men ändå. Återigen kände jag mig så fantastiskt älskad, bortskämd och omtyckt. Det värmde gott om hjärtat.

Jag har nog de bästa vänner en kan ha! <3

Likes

Comments