Header

Tips

Något som jag gjort detta år som skrämde skiten ur mig var att säga upp mig från mitt fasta jobb och börja plugga istället trots att skolan aldrig varit min grej.
Men jag började och gör mitt bästa, så då bestämde jag mig att testa något annat som jag har funderat på att göra i flera år men hela tiden kommit på ursäkter för att slippa. För två veckor sedan bokade jag det, förra veckan gjorde jag mitt första pass och idag mitt andra. JAG BÖRJADE DANSA. Att behöva gå dit, inte känna någon och göra något jag aldrig testat förut skrämde SKITEN ur mig men nu är jag sååå glad att jag tog steget för det är sååå kul.
På söndag så har jag bokat in något annat som skrämmer mig som jag försökt mig på sååå många gånger men alltid ställt in, men mer om det på söndag.
Min poäng med det här inlägget är att, ibland så måste man ta sina chanser även om det känns läskigt. Det värsta som kan hända är att du inte gillar det eller inte klarar det och det är INGEN skam i något av det.
Ha en fin torsdagskväll!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tips, Filmer

I fredags så var jag och Majed iväg och såg den nya skräckfilmen IT. Jag själv är inte så speciellt rädd för clowner och mötte som tur nog ingen när det var en liten clown epidemi. Men eftersom den här filmen har fått så många bra recensioner så hade jag väldigt höga förväntningar på den.

Mina förväntningar blev mötta fast på ett helt annat sätt än vad jag trodde. Jag hade helt glömt bort att den film är baserad på en känd bok och jag tror verkligen att det var de som gjorde den bra. Jag anser at skräckfilmer kan gå åt två olika håll, antingen inte läskig alls och bara cheesy eller så är dem skit läskiga. Det är sällan skräckfilmer hamnar någonstans däremellan, för antingen är den riktigt bra eller så suger den. Men eftersom den här var baserad på en bok så kändes det som att den verkligen hade en bra planerad storyline. Filmen var ju helt klart läskig men inte bara utan den var även rolig och ledsam. Den kunde bli lite cheesy ibland med verkligen inte på ett dåligt sätt.

Jag tyckte filmen var väldigt bra och skulle nog ge den 9/10. Helt klart sevärd.

Likes

Comments

Universitet

Hej allihopa! Här kommer min andra universitets update. Jag har gått på lärarlinjen i ca 2 veckor nu och idag gjorde jag min allra första tenta. Innan så kändes det inte de minsta bra då jag har känt mig så lost på kursen vi läser just nu(lärande och utveckling) och tycker det är så mycket svåra och jobbiga ord. Men sen när jag läst igenom alla frågorna så började det kännas lättare. Sen så hände det som inte får hända men som tyvärr ofta händer mig under prov, jag fick en blackout. Men jag gjorde mitt bästa och svarade ändå på nästan allt. I värsta fall så får jag göra en om tenta i oktober.
Nu så väntar jag på att Majed ska fixa sig så ska vi sen ha en date night där vi bland annat ska se filmen DET.
Vad ska ni görs denna fredagskväll?

Likes

Comments

Smink

Rihanna har ju släppt en ny makeup line och självklart så blev jag såååå exalterad. Gick till min närmaste Sephora butik(yes de har en i Uppsala nuuuu) och köpte två av hennes produkter, en primer och en foundation. Igår så testade jag de för första gången första bilden på mig är hur det såg ut med bara de två produkterna(man skulle kunna tro att jag skulle vara smart och ta en förebild). Sista bilden så har jag massa annat smink på också.

Primern känns lite annorlunda än de andra som jag använt tidigare känns nästan som en fuktkräm men för min torra hy så tyckte jag att det ändå var bra. Vet dock inte om den gjorde så att foundationen faktiskt stannade på längre än vanligt.

Foundationen hade jag testat på handen i affären för att hitta rätt färg och mitt första intryck då var att den var väldigt rinnig och tunn, inte det bästa helt enkelt. När jag kom hem märkte jag att man skulle skaka men tyckte att den var väldigt rinnig även då. Dock så var den verkligen inte så tunn som jag tyckt i affären. För mig så kändes den snarare som en lite lättare sommar foundation men den var också väldigt lätt att bygga upp för att få den lite mer täckande. Mitt enda problem med den var att eftersom jag har så torr hy och denna var hyfsat rinnig så la den sig väldigt konstigt på mina väldigt torra partier syns dock inte på bilden.

Jag önskar att foundationen inte skulle lägga sig konstigt på mina torra partier, men det är ett problem som jag haft mer eller mindre med alla foundation som jag testat. Ska testa primern med den foundation som jag brukar använda sen för att se hur den fungerar där. Något jag ångrar mig lite att jag inte köpte är highlighter, har hört VÄLDIGT bra saker om den. Slutsatsen är ändå att jag är hyfsat nöjd med mitt köp.

Likes

Comments

Vardag

Nu är jag äntligen hemma efter ännu en fullspäckad dag på universitet. Men det är så skönt med fredag och detta kommer bli en mysfredag. Mamma håller på att göra fajitas och sen till ikväll så har jag köpte lite(läs: mycket) godis från hemmakväll. Så kvällen kommer bestå av mys och en skräckfilm då jag är sååå sugen på det. Någon som har bra skräckfilms förslag?

Likes

Comments

Vardag

Hej! Idag så har jag egentligen inte gjort så mycket förutom en väldigt rolig sak. Jag var på min första lägenhetsvisning idag. I ca 1 år så har jag letat lägenhet i Uppsala men letandet har gått lite sådär. Men en av alla dessa lägenhetsköer som jag står i mejlade mig förra veckan och bjöd in mig på en visning i deras visningslägenhet då de har många nybyggda lägenheter som ska hyras ut de kommande månaderna. Jag skulle få ett mejl imorgon om de lägenheter som finns som jag kan lägga intresseanmälan på. Tror nog inte att jag faktiskt får en lägenhet då jag helt ärligt inte stått i kön så speciellt länge men jag är ändå super glad att jag fick gå på min första visning, för det är ju iaf ett steg åt rätt riktning. Måste även säga att fastän jag och mamma bara var där en kort stund så tyckte jag att det var super kul att gå runt där och kolla, skulle lätt kunna gå på visningar bara för skojskull.

Likes

Comments

Universitet

Halloj!
Tänkte försöka mig på att skriva universitets update inlägg, ingen aning hur det kommer bli eller hur ofta de kommer upp men tänkte ändå att det kanske skulle bli lite kuuuul.
Idag efter mitt nattpass så drog jag direkt till universitet för idag så hade vi intro dag. Våra egentliga lektioner börjar nästa vecka men idag så fick vi en massa info om olika saker. Under de ca. 6 timmarna som jag var där så fick man såå mycket info så mot slutet så kände jag mig helt slut, kan ju även bero på att jag hade jobbat natt.
Men något som vi fick lite info om var insparken. Lärarinsparken håller på i ca 2,5 vecka på vårt universitet och jag känner mig så kluven kring insparken. En del av mig vill iaf försöka gå någon/några gånger bland annat för att faktiskt lyckas lära känna några. Men min sociala ångest sätter helt klart käppar i hjulet. Så vi får se hur det blir med inspark för min del. Någon av er som läsare som antingen gick eller inte gick på er inspark? Ångrar ni er eller är ni nöjda med ert val?

Likes

Comments

Vardag

Ja som rubriken säger så kom jag in, jag kom in på universitet! Jag har länge gått och tänkt på vad jag ska göra med mitt liv och helt ärligt så är jag inte helt 100% än men det vet jag inte om jag någonsin kommer att bli. Men något som skulle vara väldigt kul att bli är speciallärare, vilket jag typ "kom på" i somras. Så jag slängde in en senanmälan till Grundskollärarprogrammet på Uppsala Universitet, jag var helt säker på att jag inte skulle bli antagen då mina betyg från gymnasiet inte är så värst bra. Men i måndags så fick jag ett mejl om att jag faktiskt hade blivit antagen. Lyckan jag kände när jag fick veta att jag blivit antagen var helt otrolig. Men nervositeten var även där, då skolan egentligen aldrig har varit min grej men vafan jag SKA klara detta.

Men jag ska ju inte säga att allt gick helt smärtfritt för det senaste året sen jag tog studenten så har jag ju jobbat och snart precis ett år sedan så fick jag en fast tjänst som personlig assistent. Så när jag fick beskedet att jag kommit in och efter att jag tagit valet att jag verkligen ville gå så var det ju dags att faktiskt säga upp min tjänst. Detta var jobbigt av flera anledningar både för att jag säger upp mig så sent och trots allt har en månadsuppsägningstid. Men mest var det jobbigt för att jag trots allt tyckte om mitt jobb och det kändes nästan som att jag svek dem när jag skulle säga upp mig. Det var så jobbigt för mig att allt slutade i en panikattack där det kändes som att jag skulle dö.

Men jag tog mig i kragen och ringde först föräldrarna till min brukare, vilket var det som jag faktiskt tyckte var jobbigt. Det gick så bra, de var bara glada för min skull och erbjöd mig att få stanna som timvikarie. Vilket jag MER än gärna gör. Det har även löst sig med min en månadsuppsägningstid, flera ställde upp och hjälpte att lösa mina pass. Så mitt sitta schemalagda pass blir natten mellan idag och imorgon. Det känns lite jobbigt att säga upp mig från något som lite smått varit min säkerhet och trygga punkt, men ändå känns det bra för att även om älskar mitt jobb så gör de olika arbetstiderna mig galen.

Idag så ska jag iaf gå på någon slags introduktion där man får information, träffa lärare och andra elever, dka bli väldigt spännande.

Likes

Comments

Rant

Den här känslan av att inte komma någon vart, fyfan vad jag hatar den. Det är så mycket i livet som känns så konstigt och uppochner just nu. Jag vet inte vad jag ska göra eller hur jag kan ta mig ifrån stället där det känns som jag står och stampar på. För ungefär en vecka sedan så skrev jag en text på instagram om min ångest som jag dagligen kämpar emot. Men just nu så vet jag inte om den är det största problemet. Självklart så är det jobbigt att dagligen behöva kämpa ett monster i sitt huvud.

Men känslan att man bara står och stampar och inte komma någon vart suger lika mycket. Folk säger hela tiden att om man inte är nöjd med sitt liv så är det bara att göra en förändring, men vad gör man när det känns som att man inte kan. Jag älskar mitt jobb, jag älskar att ta hand om andra, men arbetstiderna gör så att jag aldrig får en rutin på mitt liv. Jag har så mycket jag vill göra, ca 1000 saker snurrar just nu runt i mitt huvud om saker som jag vill och borde göra. Jag har energin för att göra alla dessa saker men ändå så kommer jag inte igång. Hur göra man en förändring i sitt liv när man inte ens vet vart man ska börja?

Jag har aldrig känt mig som en person som behöver rutiner, jag fungerar utan dem. Jag har alltid känt att jobba olika arbetstider varje vecka är något som håller mig igång även om det ibland kan trigga ångesten. Men under min semester så började jag inse att jag kanske behöver rutiner. För under semestern så började jag skapa rutiner och började göra helt andra saker än vad jag brukade göra. Jag började hålla efter mitt rum som alltid har varit så stökigt att det nästan blir äckligt, jag började träna mer, jag började att göra några av alla de saker och ideer som finns i mitt huvud.

Det känns som jag kanske bör avsluta detta inlägg här. När jag skriver av mig så kan det ibland bli mycket och allting kanske inte riktigt hör ihop. Men ibland så känns det skönt att kunna skriva av sig, så här kommer ett litet inlägg även om det blev lite rörigt.

Likes

Comments

Vardag

Hej på er!
Jag har verkligen haft fullt upp senaste veckan. Jag har jobbat sen i måndags och skulle egentligen jobba 11 dagar i rad men den nya vikarien på vårt jobb var ok med att ta mitt pass på söndag så då får jag iaf en dag ledigt.
Jag har inte heller bara jobbat utan varje dag, det har det varit något att göra efter jobbet. I måndags så var jag t.ex till gymmet efter jobbet och igår så fixade jag naglarna. Så nu är jag överlycklig att jag iaf är ledig på söndag.
Just nu så sitter jag på bussen hem och är hemma snart.
Hoppas ni haft en bra dag!

Likes

Comments

Instagram@johannabilling