View tracker

Nej men ser man på vem som är tillbaka, haha vi får se hur länge det varar. Iaf update på mitt liv, jag tog studenten och har fått ett nytt jobb. Jag jobbar fortfarande som personlig assistent men på ett nytt ställe.
Jag och min pojkvän firade 6 månader 23 November så då åkte vi till ett spahotell och sov där. Det var så himla fint där både rummen och spat. Det bästa på spat var definitivt utepoolen, jag blev helt kär i den. Men vi var iaf där och hade det mysigt då jag var ledig och han fick ta ledigt från skolan.
Den här helgen kommer bestå av typ enbart jobb, jobbar 8-15 hela helgen. Är påväg dit nu, men ja som sagt så får vi se hur länge jag lyckas hålla upp bloggandet den här gången.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

"Sluta vara så lat." "Du behöver bara försöka." "Det är bara att förbättra din attityd." "Ryck up dig bara." Dessa och så många andra ord är något som folk med psykisk ohälsa får höra hela tiden. Skulle jag få en krona för alla gånger jag hört detta eller liknande saker så skulle jag utan överdrift nästan vara miljonär.

All psykisk ohälsa ser olika ut beroende på vad det är och vilken person som går igenom det men en sak som de alla har gemensamt är just att de är PSYKISKA. Självklart så kan många få fysiska reaktioner på sin psykiska ohälsa men det börjar fortfarande i psyket.

Jag själv kämpar, som vissa vet och andra inte vet, mot ångest och depression vilket jag gjort i flera år nu. Det var för lite mer än ett år sedan som jag valde att faktiskt ta hjälp, det var då jag förstod att jag kommer behöva stöd för att ta mig ur detta. Att förstå psykisk ohälsa är inte alltid lätt när man inte gått igenom det så det är inget jag begär men en sak som jag faktiskt begär är att man ska lyssna och acceptera.

Typ alla mina dagar är på ett eller annat sätt en dåliga dagar men jag har ändå valt att försöka dela upp mina dagar i bättre och sämre dagar. En sak som många har svårt att förstå och acceptera är hur mycket energi t.ex. depression och ångest kan ta ifrån en. Just på mina sämre dagar kan jag t.ex. vakna upp och redan då känna noll energi till att gå upp, och det är inte för att det är tidigt eller för att jag varit vaken hela natten utan oftast så är det min ångest som slår till och gör det nästan fysiskt omöjligt för mig att ta mig upp ur sängen. Vissa dagar är allt jag kan åstadkomma att, efter några timmar av försökande, ta mig upp ur min säng och om jag har riktigt tur kanske även göra något litet hushållsarbete som att plocka in/ur diskmaskinen. Sen så har jag de dagar som jag väljer att kalla för bättre dagar, under dessa dagar så är det rätt så lätt att ta mig upp ur sängen, att göra hushållsarbeten och kanske till och med få något skolarbete gjort. Alla dagar ser så olika ut men det viktiga att komma ihåg är att jag varje dag gör mitt allra bästa som jag kan just då.

Som tidigare nämt så ser psykisk ohälsa olika ut för alla och därför om du har någon i ditt liv som lider av det så är mitt förslag att LYSSNA. Det jag beskriver här kommer från egna erfarenheter och på vad jag hört från folk som går igenom liknande saker men det finns så många saker inom psykisk ohälsa som jag själv inte upplevt. Så om du vet att någon i din närhet lider av detta, snälla ta en liten stund av ditt liv för att lyssna på vad HEN BEHÖVER snarare än vad DU TROR att hen behöver.

Vill även påpeka att jag inte skriver detta för att folk ska tycka synd om mig eller liknande utan för att jag har tröttnat. Tröttnat på att om och om igen möta på människor som inte förstår och inte lyssnar. Men också för att jag tröttnat på att få höra av så många andra med psykisk ohälsa om hur människor förstör och trycker ner för att de inte förstår.

Så nästa gång innan du pratar och dömer, snälla lyssna.

Likes

Comments

View tracker

Likes

Comments

 
Nejmen hej!
Vaknade och var på as dåligt humör imorse och hade en debatt med mig själv i ca 30 min om jag verkligen skulle gå upp eller inte. Jag gick till slut upp och drog mig till skolan och med mig hade jag frukost, godis och Redbull. Hanna och jag spenderade hela förmiddagen med att prata istället för att jobba vilket var så otroligt jäkla skönt, så glad att jag har henne där. Vi båda var på dåligt humör så vi visste att vi inte skulle få något gjort så vi satt i ett grupprum istället. Sen så hade vi mentorstid innan lunch istället för efter vilket gjorde att jag kom hem vid 13:20 (aka väldigt tidigt). Jag åt lunch och gick ut med Charlie. Sedan dess så har jag mått illa och varit på FRUKTANSVÄRT humör så istället för att göra produktiva saker så har jag sovit och kollat på x antal vänner avsnitt.
Just nu sitter jag och lyssnar på "Little House" med Amanda Seyfried och HON ÄR SÅ JÄKLA BRA!!! Nu så ska jag försöka börja lite med en uppgift för lovade min lärare att jag skulle ha börjat med till imorgon, önska mig lycka till.

Likes

Comments

 
Vid nyår så släppte Taylor sin nya video för hennes nyaste singel Out of the Woods. För det första så blev jag överraskad av valet till singel samtidigt som jag inte var förvånad. Tror att det här är en av Taylors favorit låtar från albumet även om den inte är störst bland alla fans. Jag personligen älskade inte den först men efter en månad av att lyssna på den så ÄLSKADE jag den bland annat för att bridgen är helt underbart bra så jag blev glad över låt valet. En sak jag tycker om med hennes senaste musikvideor är att hon gör de så olika från vad man trodde men de är alltid så bra. Älskar den här videon och älskar budskapet, definitivt en av mina favoriter. Så bra och så sevärd.

Likes

Comments

 
Nu så är det julafton, här i Sverige så firar man oftast redan idag medan i de flesta andra länder så firar man imorgon. Det är självklart inte alla som firar jul och jag har inte koll på alla högtider som finns men jag skulle nog ändå säga att jul är en av de mest givmilda högtiderna. Då det är otroligt mycket mat, julklappar och glädje, kärleken att ge till andra är som störst nu för många. Jag personligen anser att jul är en av de bästa högtiderna och jag börjar tagga redan i September på jul. 
Och det är just den sidan som de flesta ser, den glada sidan där folk spenderar julen med sina nära och kära och äter god mat. Men samtidigt som all denna glädje så finns det så mycket misär under just den här högtiden. För det första så är det otroligt lätt hänt att det blir lite för mycket alkohol bland de vuxna under julen, för många så är det inget speciellt men för en del så blir det så mycket alkohol bland de vuxna att barnen mår dåligt. Det är många som inte vill vara hemma under julen då de vet att det kommer vara mycket alkohol, för folk som egentligen inte har alkohol problem får ofta ändå i sig lite för mycket. 
Vi har de som faktiskt inte har någon familj att spendera julen med antingen för att de gått bort eller för att de har stängt en ute. Det är otroligt många LGBTQ+ människor som får spendera julen ensamma för att deras nära inte accepterar de för vilka de faktiskt är.
Sen har vi sådana som kanske har problem med lite annat som t.ex. maten. Maten är en väldigt stor grej under julen, vilket gör så att vissa kan känna stor press inför den. Det är just en tanke som jag tror flest har svårt att förstå, "vadå 'känna stor press inför allt mat?'". Jo under julen så är det en norm att man ska äta riktigt mycket, nästan så man spricker för att man är så himla mätt. Men just den tanken är så triggande för många, för i vår värld så har vi en sådan stor vikthets och otroligt stränga idealbilder, och alla vet att man blir inte som idealet om man proppar i sig mat, eller hur? Just den här saken har jag själv en erfarenhet av. Att äta lite mat för att man inte vill gå upp i vikt och få höra "vad lite du äter, ät mer det är ju jul". Så när man får höra det så tar man lite mer men när man ätit det lilla mera så slår ens inre mobbare tillbaka. Nu mår man dåligt just för att man ätit mer än vad man "får", man vill bara försvinna. Julen har under många år sett ut ungefär såhär för mig, jag har försökt att räkna varenda kalori som jag trycker i mig. Det sluta alltid med att jag äter "för mycket" och får så dåligt samvete för att jag åt den där extra kötbullen som om det vore kriminellt. Jag brukar alltid hamna inne på en toalett och gråta för att jag gav in och åt mer än planerat. Förra julen var nog den värsta, jag åt knappt någonting men hamnde ändå inne på den där jävla toaletten med gråten i halsen och planerade hur jag inte skulle äta något de kommande dagarna för att väga upp för de jag åt under julafton. Jag blir bättre, iår har jag ätit mer än förra året och mår ändå bättre men jag skulle ljuga om jag påstod att jag inte hade några problem med mat längre, speciellt under julen.
Sedan så finns det självklart OTROLIGT mycket andra anledningar till varför vissa har det extra svårt under julen.
 
Men med det här inlägget ville jag mest bara uppmärksamma alla som inte har en sådan perfekt jul som många tror och till er som har det lite svårare ETT STORT GOD JUL och kom ihåg att ni klarar det här. <>

Likes

Comments

 
(Inlägget skulle kommit upp igår)
 
Så dagen för dopparedagen har nu anlänt vilket innebär både att det är jul imorgon och att 2015 snart har kommit till sitt slut. Idag så har jag storstädat och rensat mitt rum vilket inte hänt på mååånga år, jag har även kollat i kapp lite serier som jag låg efter i. Jag har även haft lov i snart en vecka och den veckan har bestått av serie kollande, rumstädande och lite jobb. Jag har enbart jobbat 3 dagar på mitt nya jobb men jag älskar det redan, jag är så otroligt glad över att jag fått det. 
Just nu sitter jag och väntar på bingolotto uppresittarkväll och på att en väldigt speciell människa ska komma på besök. Talk to you another time.

Likes

Comments

Jag och Veronica var ute och fotade några höstbilder igår.
 
Hejsan, ja som rubriken säger long time no see. Mycket har hänt samtidigt så lite, sen sist så har jag bland annat påbörjat mitt sista i år på gymnasiet. Men skolan går fortfarande lite sådär och jag ligger igen otroligt efter med allt skolarbete. Så mycket har ändrats men mycket är även precis som förr.
 
Just nu så har vi höstlov vilket är helt underbart men samtidigt så har jag inte gjort skolarbete vilket jag VERKLIGEN borde gjort. Jag har mest bara tagit det lugnt och stressat lite över skolan. Idag så åkte jag bland annat till Thuns för att kolla runt och såg lite julsaker OCH JAG ÄR SÅ PEPPAD. Annars så fyller jag 18 imorgon, ARTON!?!?! Sen när hände det???

Likes

Comments

 
Det här är Doves nya reklam där de har satt två skyltar över två ingångar. På ena så skrev de "Average" och "Beautiful", sedan så fick var person välja varsin ingång. Antalet som valde att gå igenom "Average"-ingången gjorde mig lite ledsen. Att så många kvinnor/tjejer inte inser hur vackra de faktiskt är. För varje person som gick igenom ingång där det står "Average" så forsattade jag att tänka "Varför går hon där? Hon är ju jätte vacker."
Sen så tänkte jag vad hade jag gjort om jag hade hamnat i den här situationen. Antingen så skulle jag gjort som en tjej vid mitten av videon gjorde att bara vända och ta någon annan ingång eller så skulle jag utan att tänka gå igenom dörren där det står "Average". Men varför gör vi det? Ett av svaren hittade jag i kommentarerna där någon skrev "But most of these girls aren't beautiful." Jag tror att många någon gång fått höra att man inte är vacker, att man kanske till och med är ful. Men det viktiga att komma ihåg att det inte är sanningen. Många som säger att någon är ful säger det av två anledningar, den första är att de kan vara avundsjuka och den andra är att de kanske inte känner attraktion till dig. Men bara för att man inte blir attraherad av någon betyder inte att den personen är ful. Sedan så kan man ju välja att se skönhet i något trots att man inte är attraherad till det och det är just det som jag tycker att alla människor borde sträva efter. Att se det vackra i varje person som de möter. Men om någon nu skulle kalla dig ful kom ihåg det här citatet(tror det var sagt av Miley Cyrus) "If someone tells you you're not beautiful, turn around and walk away so they can have a great view of your fabulous ass."
Sedan så är det ju även att vi varje dag ser vackra modeller på omslag där även de har blivit photoshopade. Det viktiga att komma ihåg då är för det första att bilden har gått igenom photoshop först och att bara för att hon är vacker med sitt utseende betyder inte att du inte är det.
Många har även kritiserat videon eftersom att den gör så att ordet average låter dåligt då ordet egentligen inte Jag kan hålla med lite att man kanske skulle valt ett annat ord men samtidigt så tycker jag att man borde lägga mer tyngd på ordet beautiful.
 
Vous êtes belle
You are beautiful

Likes

Comments

 
Idag så är det sööndag! Vilket innebär att jag ska till stallet och istället för att gå som jag brukar så cykla jag. Att cykla dit gick lätt, att cykla hem däremot... När jag skulle hem var det blåsigt som FAN(jag höll på att blåsa ut på vägen), det regnade jätte mycket och var hur kallt som helst. Iaf i stallet så fixade jag först allt sedan så red jag Kolle. Det var ett lugnt och kort pass då jag inte riktigt kände mig så närvarande(hehheeheh).
När jag kom hem var det bara att värma sig och så har jag kollat på serier, fixat en massa saker och spelat lite gitarr. 
Nu så ska jag försöka plugga, önska mig lycka till!

Likes

Comments