Header

Vardag

Nouw har en 30 day challenge i år igen och jag var ju med förra året och vi såg hur det gick haha. Men jag tänkte ge det ett försöka i år igen. Jag tycker ju om att skriva av mig och få försöka vara kreativ på olika sätt men de senaste månaderna så har jag känt mig så okreativ. Det känns mest som jag flyter med varje dag. Så nu tänkte jag använda den här utmaningen för att försöka få igång mitt driv att vara kreativ och hitta på saker. Let's go!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag

Godkväll på er alla!
Idag så var dagen för min omtenta och kan knappt beskriva hur jäklans nervös jag var imorse. Men tentan är nu skriven och jag gjorde mitt allra bästa, vet inte om jag förklarade varför den här tentan var så viktig men det är för att kursen är obligatorisk för att få läsa nästa termin. Nu ber jag bara att de är snabba med rättningen så man inte behöver gå och oroa sig för länge.
Jag gick runt på stan en stund sen och kollade lite men jag mådde inte så bra så åkte hem snabbt.
Jag har spenderat resten av dagen i sängen då jag känner hur jag börjar bli sjuk, men håller tummarna för att det ska försvinna.

Likes

Comments

Smink, Tips

Nu så behöver jag er hjälp, har länge funderat att börja bli vegan men jag vill verkligen vara försiktig och säker innan jag börjar mixtra med maten för att jag vet hur fel det kan gå för mig annars. Men något som jag kan påverka utan att känna mig orolig är skönhetsprodukter som jag använder. Så om någon av er har bra tips på veganska sminkprodukter så lämna de i en kommentar så vore jag väldigt glad.

Likes

Comments

Hoppas ni alla haft en bra och mysig dag!

Min dag har verkligen gått från 100 till 0. Hade en lugn förmiddag men var ändå uppe i tid för att komma igång med dagen. Först så pluggade jag inför min viktiga omtenta imorgon och sen så har jag gått min andra gång till den nya mottagningen som jag går till. Hittills så har jag haft två "intervjuer" och nu så ska jag få en kallelse för att träffa läkare där vi ska bestämma hur vi ska gå vidare. Men innan jag kom igång med plugget så hade en en enorm ångest och det slutade med att jag fick ta min medicin för ångest. Sen så kom jag iallafall gång med dagen men när jag väl kom hem så slog biverkningen av medicinen till och jag blev heeeelt slut. Så har sovit till och från i några timmar nu, ska även lägga mig snart igen för att jag är trött och ska upp tidigt imorgon men ska bara små fixa lite först.

Likes

Comments

Nu så är julen över men hoppas ni alla haft en bra jul! Själv så har jag först firat jul på julafton hos min moster och igår på juldagen så åkte vi till min mormor och åt lite mer julmat.
Idag så har jag haft en lång och mysig förmiddag. Började med sovmorgon och sen så har jag duschat och tagit det lugnt. Jag är sååå sugen att åka in till stan både pga mellandagsrean men även för att jag fick ett presentkort på Sephora i julklapp. Men jag ska skriva min väldigt viktiga omtenta på torsdag så måste stanna hemma och plugga.
Hoppas ni får en bra och mysig dag!

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Den 23 December, även kallad dan före dopparedan. Jag är en av många som älskar julen, jag älskar snön, jag älskar att pynta, jag älskar att köpa julklappar men framförallt så älskar jag själva julkänslan. Julen är något som jag vet kan bli ett stort stressmoment för många men jag har aldrig riktigt känt så. För visst är det kul att hitta den perfekta julklappen till någon, men gör jag det inte så är det helt okej ändå för att jag vet att det är tanken som räknas.

Något som dock gör julen jobbig för mig och som faktiskt i några årstid har fått mig att samtidigt som jag älskar julen hata den är maten. Jag vet inte riktigt om jag nämt det så mycket förut men jag har haft problem med just mat under några årstid, nu är jag dock bättre och det var väl aldrig så farligt att folk märkte. Men under några årstid så var mat min värsta fiende men under de flesta dagar kände jag att jag hade kontroll över den. Under julen så tappade jag den kontrollen för att det är så mycket mat runt omkring och det är nästan förväntat att man ska äta extra mycket och gå upp något kilo. Förra julen var den första där jag inte låste in mig och grät pga maten. Så även om jag har så mycket kärlek för den här högtiden så har den även varit otroligt jobbig för mig men tack vare att jag börjat få hjälp med mitt mående så känns det som att jag kommer kunna hantera dessa jobbiga känslor bättre.

Likes

Comments

Vardag

Min dag började redan vid 7 trots att jag var ledig för att kunna se på dagens julkalender på tv:n. Vid 9 åkte jag och mamma vid Thuns, vi åkte tidigt för att vi antog att det skulle vara fyllt med folk. Det var dock inte det, varken när vi kom eller åkte. De flesta är nog i Uppsala idag. Vi åkte iaf dit för att mamma behövde nya jobbskor och jag nya lakan.
Sen så har jag städat lite smått för att ha mindre att städa imorgon. Nu på kvällskvisten så har jag bakat lussebullar för andra gången denna månad och så har vi klätt våran gran.

Likes

Comments

Universitet

Mycket har hänt den sen senaste updaten jag gav er. Sist så berättade jag om att jag precis lämnat in min första hemtenta och klarade min första salstenta. Den kursen är nu helt klar, sen dess så har jag läst Svenska, varit ute på verksamhetsförlagdutbildning(praktik) och påbörjat en matematikkurs. Jag fick under veckan veta att jag inte bara klarat praktiken utan även klarat de skrivuppgifter som vi hade samtidigt. Det har dock inte bara gått framåt, jag klarade inte salstentan i Svenska så 28 December så ska jag skriva om den och jag måste klara den för att få fortsätta programmet nästa termin. Under matematiken så har vi haft två gruppuppgifter som vi lämnat in/presenterat denna vecka och tentan till kursen kommer i Januari.

Helt ärligt så har skolan och att plugga varit extremt jobbigt för mig och för bara några veckor sedan så kände jag mig så nära på att hoppa av. Men jag hittade en strategi för att lösa det. Jag trodde att skolan skulle bli enklare för mig nu än vad den var i gymnasiet men det var verkligen inte var som hände. Som det ser ut just nu dock så tänker jag inte kasta in handduken.

Likes

Comments

Vardag

Godkväll alla fina!
Idag har varit en rätt så lugn dag. Det började med en tidig morgon då vi hade ett tidigt seminarium. Sen så har jag spenderat typ hela eftermiddagen hos Majed, vi sov typ hela tiden då han hade ont i magen och jag ont i huvudet. Men det kan vara mysigt ändå att träffas även om man bara sover, hehe. Nu på kvällen när jag varit hemma så har jag haft familjemys framför filmen ELF.
Fun fact som jag lärt mig under kvällen, man kan tydligen enbart radera ett Apple-id om man skickar in ett godkänt dödsattest. Tycker ändå att set låter lite sjukt, har ingen officiell källa på detta egentligen så ta det med en nypa salt.

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Jag tänkte skriva en lite update om mitt mående då det är något som jag verkligen inte gjort på länge, tänkte även få ihop en universitets update snart. Men iaf back to mitt mående vilket har gått i extremt stora bergochdalbanor senaste månaderna. Ena dagen kan kännas och gå så himla bra och nästa dag så känns det som att jag är tillbaka på botten och lika gärna kan ge upp. Sen så är jag även en människa som blir EXTREMT påverkad av allt runt omkring mig, vilket kan vara kul och härligt men det kan även vara riktigt jobbigt när man går och blir väldigt nere lätt. Men i det stora hela så känns det ändå som att jag är på rätt väg, ångesten och nedstämdheten har inte blivit bättre men jag har blivit så mycket bättre på att hantera det. Jag har aldrig haft några bra sätt att hantera det jobbiga förr men nu känns det som att jag har hittat lite.

Något som känns jobbigt just nu är att jag är mitt uppe i ett byte av psykolog. Jag tycker verkligen att min psykolog som jag har just nu är så bra men efter årsskiftet så är jag för gammal för att gå där så just nu är jag i en övergångsfas. Jag har en träff kvar med min gamla psykolog och jag har hittills hunnit gå till det nya stället en gång. I skrivandes stund så kommer jag precis på att jag hade mitt andra möte på det nya stället idag, men det var något jag helt glömt bort. Det här är ett bra exempel på när jag lätt blir påverkad av egentligen inte så stora saker då jag just nu sitter och kokar här av ilska på mig själv. Jag glömmer ofta bort saker jag ska göra och dubbelbokar eller kommer på i sista minut och får stressa mig dit. Men jag brukar inte glömma bort helt så att jag faktiskt missar. Iallafall anledningen till varför bytet känns jobbigt är för att psykologen jag går hos just nu är den enda som jag känner har varit bra. Jag har träffat folk som varit helt okej de har inte riktigt hjälpt men samtidigt inte gjort saken värre, eller som jag inte känner att jag funkar ihop med och även en som fick mig att bli mer trasig än vad jag tidigare var. Så jag har egentligen inte så mycket tillit för psykvården, men första träffen kändes bra så jag försöker tänka att det här kommer bli jätte bra ändå.

Summan av kardemumman är att allt fortfarande är väldigt jobbigt men det känns som att jag är något bra på spåret.

Likes

Comments

Instagram@johannabilling