Alltså vet knappt var jag ska börja egentligen. Det senaste har allt bara blivit för mycket!
Jag har känt mig så stressad över typ allt, känns som att jag håller på och gå sönder. Allt med vovven, hans insjuknande och allt som hörde till det. Att klara av allt ekonomiskt efter hans operation. Att samtidigt som allt detta jobba heltid, ta körkort och plugga. Det har bara blivit för mycket.
Jobbet har alltid varit min fristad för där kan jag tänka på annat och så är det väl fortfarande. Men sömnen, att jobba natt osv. Antingen sover jag en hel dag från det att jag slutat jobbet vid 06 och tills 21 då jag snart ska jobba igen, eller så kan jag inte somna alls.
Jag lider ju också av sån prestationsångest, det är både positivt ovh negativt.. Positivt att jag har höga betyg, negativt att jag sliter ut mig typ vad jag än gör. Rädsla för att inte duga och inte klara av det. Har börjat "behandla" det med min psykolog och ska börja i en grupp... Då jag fått besked för tusende gången av min läkare att jag faktiskt inte kan köra på som jag gör. Mitt hjärta mår helt enkelt inte bra av det.
Jag hoppas verkligen på att det blir bättre snart och vet att det är jag som måste göra en förändring, lugna ner mig och återfå min balans i vardagen.

mina tips att hantera ångest!

🌺Ta en promenad med bra musik/podd
🌺Intala dig själv att det är okej att inte orka
🌺Prata med en vän/familjemedlem eller bara någon som ger dig trygghet
🌺Gör nåt du tycker är roligt
🌺Håll koll på din andning
🌺Kolla på asmr/något annat som lugnar
🌺Vila

Detta är några tips som hjälper mig att hantera min ångest! Finns så mycket mer men detta är vad jag oftast gör helt enkelt. Hoppas att det finns något där som kan hjälpa någon utav er!
Vad brukar ni göra för att hantera ångest?

Gillar

Kommentarer

Han blir bättre och bättre för var dag min fina vovve! Blir så glad av att se att det går framåt denna gången! Kommer bli ännu bättre mot slutet av veckan när han får ta bort stygnen och slippa ha tratten på sig. Han slipper ha tratten när han är ute och när han ska äta, men annars har han den på sig hela tiden och han går verkligen från lycklig till deppig när han får ta på sig den igen!
Men det är ju för hans egen skull han får ha den på sig, även fast han hatar det hehe.. Men snart så slipper han den och då har jag nog min hund tillbaka ordentligt. Fina fina Theo!

Gillar

Kommentarer

Jag är väldigt strikt när det gäller min mat nu för tiden, då jag just nu har ett fokus på att gå ner i vikt. Jag äter och lever mer hälsosamt och jag mår verkligen så bra av det. De dagar som jag inte rör på mig, cyklar eller tar en promenad eller en sväng till gymmet, det är dom dagarna som jag blir deppig. Då sätter min depression liv i vardagen och jag ligger i soffan och är deppig helt enkelt. Så har insett att jag faktiskt behöver träningen mer än vad jag tror!
Men igår (söndag) så bestämde jag mig för att ha min första cheatday på länge och gjorde panerad fisk med "pommes" i ugn. Gjorde även extra så det skulle räcka till en matlåda till middagen innan jobbet igår! Brukar annars hålla mig borta från potatis och panering, men detta var verkligen både enkelt och gott för en lat söndag!

  • Mat

Gillar

Kommentarer