Äntligen fick vi till en tjejdate igår. Vi tre som ofta sågs över mat och har de härligaste träffar med mycket skratt, ljupa samtal och högt i tak. Båda dessa unspirerar mig på olika sätt den ena med sin krativitet och den andra med sina superkrafter som mamma. Båda har en förmåga att hjälpa en upå när man är lite låg.

Vi körde vårt favorit ställe #kohpangan denna gång i Uppsala. Hade dock missat att man till skillnad från Stockholm där måste boka bord. Men tackvare envishet och kontaktet som någon av oss besatt 😉 (inte jag) fick vi till oss ett bord. Och som vanligt blev det massa skratt och jag åkte hem med en känsla av lätthet. Jag saknar oss och det var ssssååå längesen vi gjorde det här. Vi måste bli bättre på att planra in det oftare

Kom hem ganska tidigt men var astrött så gick och la mig. Fick sova ända till 0220 sen började cirkusen. Sen 04 har jag legat och fått sparkar i huvudet alternerat med skallningar. Fajt om täcke.

Det blir en tung dag.

Likes

Comments

Här sitter jag vid isbannan. Veckor av tjat har äntligen gett resultat. Jag är så sämst på att ta ut barnen på sånt här. Och nu får jag dessutom sitta vid sidan då det visade sig att Emma vuxit ur sina skridskor så hon fick ta mina.
Måste bli bättre på det här. Kostar ju faktiskt bara parkeringen och vi får frisk luft och motion. Ja inte jag då, jag får nöja mig med frisk luft. 😂

Likes

Comments

Mina två största laster, shopping och godis/kakor/desserter.

Varje månad säger jag till mig själv att denna månaden ska inga köp göras, inga kläder, inga skor, inga onödiga köp. Och varje månad går det åt helskotta. Igår inhandlades skor till Emma och Rebecca. Visserligen till 50 % men de behöver ju igentligen inte fler skor. Köpte ju sneakers bara för någon vecka som ännu inte använts. Dock blev Emma väldigt glad över sina och gick runt hela kvällen i dom.

Och sockret ska vi inte tala om. Varenda morgon börjar jag med " idag ska jag inte" och ändå när klockan passerat 19 slukar jag allt jag hittar i skåpen. För ett år sen hade jag ju jättebra karaktär. Efter en 9 dagars med C9 boxen från Forever var sötsuget borta. Men på sommar semestern föll jag tillbaka och har sen inte lyckats förmå mig själv att ta mig ur beroendet. En gång missbrukare allt missbrukare. Risken för återfall finns alltid där. Oavsett om man pratar socker, shopping eller riktiga droger.

Men ok, jag började dagen som vanligt "inget socker idag" så nu kör vi igen. Shopping nja vi får se, skulle vilja ha en bikini till vår resa, för visst håller dom bara ett år 😂

Likes

Comments

Halv fem i morse vaknade jag av en kraftfull stämma " mamma kissat sängen"

Det har verkligen exploderat med talet nu hos Alex men hur gulligt det än är så blir man något matt när klockan visar 04:30 och man vet att han inte kommer somna om. 45 minuter senare gav jag upp och jag bröt mot reglerna jag satt om tv förbud på morgonen. Men jag orkade inte, jag var så trött. Ibland har nöden ingen lag.Likes

Comments

Eller var rädd för det.

Utförde lite trädgårds arbete i den sköna vår solen. Bestämde mig för att röja undan en taggig buske i rabatten och naturligtvis stack jag mig på den.

Inget att orda om det hör ju till när man röjer i trädgården. Men framåt kvällen började tummen svullna och göra riktigt ont. Blev lite rädd då jag faktiskt inte vet vad det är för buske. Tänk om den är giftig och att det är giftat som börjar sprida sig.

Googlade frenetiskt och tror nu att det är häckberberies det var. enligt google så är det endast bät och blad som är giftiga vid förtäring.
Mer troligt är det väl att en liten del av taggen blev kvar där inne i tummen och irriterar skiten ur den.
Så fram med pinceten så får vi ut den jäveln för det gör skit ont.

Likes

Comments

Egentligen är detta fotoutmaningen från den 8 februari men då uppladdningen av foton inte funkar till bloggen från telefonen längre så har det blivit liggande tills nu när jag hann sätta mig vid datorn.

Hittade denna i högarna hemma.

Insåg att jag faktiskt inte läst den. Började på den och fastnade direkt. Hur har jag inte läst den tidigare. Har ju säkert haft den i flera år.
Sträckläste i två dagar, ja jag läser ganska snabbt, och blev besviken när den var slut.
Ville fortsätta läsa om denna underbara relation mellan en ung kvinna och en gammal man, som utvecklas och blir till något alldeles speciellt.

Den får 5 stjärnor av mig

Likes

Comments

Jaha suttit och väntat på att de ska öppna och när de väl gör det har dom inte ens reebok i butiken. Missvisande annonsering kan man lugnt säga 🙁.

Har gått och spannat på dom där thightsen ett tag nu. Ser ju annonsen varje gång jag öppnar skåpet på gymmet och blir bara mer och mer kär. Något besviken kan man ju säga

Likes

Comments

Här ligger jag och drar mig. Missade mitt inbokade shape pass så nu är jag väl utelåst från internetbokningen en månad 😶 har missat 3 mornar då jag försovit mig.

Hela huset sover så inte konstigt igentligen att man inte vaknade. Rebecca och micke är sjuka (micke skulle dock aldrig erkänna det så han drar väl till jobbet sen) Emma har sov morgon, Alex har haft en orolig natt, troligen pga gårdagens förändringar, och sover tungt nu, min kropp skriker ligg kvar, ligg kvar. Misstänker starkt en inkommande förkylning eller så är det bara träningsvärk 😅

Men en god morgon till er som redan är uppe. Njut av dagen.

Likes

Comments

Sitter på tunnelbanan på väg till jobbet när en mamma kliver på med sin son.
Dom pratar danska och jag har inga problem att förstå.
Pojken vill sitta vid fönstret och platsen bredvid mig är ledig. Mamman sätter sig mitt emot mig.

Jag frågar henne om hon inte vill byta plats med mig så hon får sitta bredvid sin son. Hon blir glad och tackar så mycket.

Vi byter platser och pojken tittar begrundade på mig sen vänder han sig till sin mamma och säger på danska "mamma hon pratar som oss, ja det gör hon svarade mamman tillbaka".

"ja vi pratar ganska lika", var jag ju bara tvungen att svara. Han var så gullig så jag kapitulerade totalt. Vet inte om det är så kul att höra att man pratar danska när man tror man jobbat bort skånskan till stor del plus att jag inte tycker det är det vackraste språket men när han sa så där till sin mamma var han bara för söt och jag älskar barns ärlighet.


Likes

Comments

Just idag har de planeringsdag på dagis. Passade jättedåligt då Micke måste vara på disputation då han är handledare och jag har studentaktivitet på jobbet. Ingen av oss kunde helt enkelt vara ledig.

Så då blev lösningen jourdagis. Långt åt fanders och ingen personal Alex känner. Aldrig varit med på en sådan dålig lösning. Det brukar i alla fall vara minst en personal från den avdelningen barnet kommer från på plats. När dessutom en av dom ska enl föreståndaren vara "vikarie". Men nu börjar jag undra om dom anställt henne fast utan att säga nått.

Var inte kul att lämna idag.

Likes

Comments