shopping

Nu var det länge sedan. Innan jag började med Matkomforts matkasse var min favorit Mathems kasse. prisvärd och lättlagat sen var det plus att man kunde handla övrigt med samtidigt.

Nu har dom dessutom ingört samma dag leverans så om man beställer innan 14 tror jag kan man få leverans samma dag. Men det är först till kvarn som gället och tiderna går åt fort. Men det finns ju alternativt dagen efter😉.

Hos oss gapade det tomt på grönsaker och mjölk igår så jag slängde in en beställning och nu är allt påfyllt igen. Att dom dessutom har 20 kr vecka gjorde ju att jag fick massor för liten peng.

På köptet slängde dom in en freebee. Lika i nya smaken som Emma senast i helgen sa att hon absolut ville pröva.

Faktiskt helt ok även om grapefruit inte är min favoritsmak. Och häromdagen ringde dom från mathem och undrade om de dick ställa lite frågor. Som tack fick jag fri leverans i 3 månader. Helt ok för en väldigt liten ansträngning.

Det gället att spara när man kan så slösaktig som jag är 😂😂

Likes

Comments

View tracker
Kost och Träning

06.15 Hur sjutton tänkte jag nu? Måste vara galen, Knappast jag kunde hålla ögonen öppna. Men det gick!
En timmes crosstraning tog jag mig igenom. Det var tufft men jag mådde ganska bra när jag kom ut på andra sidan.
Slapp ju stressen hemma med. Även om morgnarna fungerar såååå mycket bättre nu förtiden kan det fortfarande bli väldigt tjatigt och nu slapp jag det.
Kom hem färdigtränad och färdigduschad. Barnen var påklädda och nästan färdiga för skolan.
Baksidan är att Alex inte riktigt klarar av att jag kommer hem emellan. Då vill han mysa och inte gå till dagis.
Men man måste nog vara lite galen för att fixa de där tidiga morgonträningarna eller 15 år yngre 😉
Tur man är galen då för någon tidsmaskin har jag inte i källaren.

Likes

Comments

View tracker
psykisk ohälsa

Då har vi en sån dag igen. Jag ogillar verkligen dagar som den här. stress och ångest som kryper i alla delar av kroppen.

Den blir till ett monster jag inte kan hantera. Det fräser och bubblar och minsta lilla så slår det gnistor och strax flammar elden aldeles vild.

Samtidigt sliter ångesten i bröstet att man inte vill men det finns ingen chans att släcka.

Likes

Comments

Allmänt

Jaha klart att jag skulle lyckas.

Var är dom? Tog av dom när jag kom till gymmet. Glömmde helt bort att jag ens hade med dom. Sitter på pendeln och kommer inte ihåg om jag la dom i väskan eller var. Men skåpet var definitivt tomt när jag gick.

Jag hoppas, hoppas verkligen de ligger i träningsväskan.

Likes

Comments

Debatt

Jag slås dagligen av kontrasterna mellan min fritid och mitt jobb.

Jag möter samma kategori av mäniskor på jobbet, i affären och på gymmet. Den äldre mäniskan. Och då menar jag 75 plus ja tom kanske 80 plus, innan dess räknas man knappt som äldre i dagens samhälle.

Den största kontrasten är nog ändå mellan gymmet och jobbet. Jag möter dessa äldre som knappt kan gå utan rullator sim är så beroende av hjälp både där och i hemmet. Samtidigt har jag samma åldersgrupp som håller igång på gymmet, går på seniorklasserna, sitter efteråt och umgås i sofforna utanför. Jag tjuvlyssnar ofta på deras samtal och de handlar om resor de precis kommit hem från, en bok de läst eller film de sett.

Jag funderar ofta på vad som är skillnaden mellan den äldre på gymmet och den äldre på sjukhuset. Visst är många av våra äldre på sjukhus väldigt sjuka men även den äldre på gymmet har sina krämpor. Man får höra mycket när man tjuvlyssnar och ibland även får vara med i samtalen.

Jag är så nyfiken på vad dom har som inte mina patienter har.

Skulle det vara etiskt att jämföra? Är det livstilen som gör det, ekonomi eller social kompetens?

Hur som helst vet jag vilken äldre jag vill va i den åldern och jag tror stenhårt på att man kan välja.

Likes

Comments

Helg och ledig. Eller är man ledig på helgerna. Ja kanske från jobbet men inte från allt annat. Min att göra är så lång så jag ger upp bara vid tanken. Funderar på att bara strunta i det mesta och bara göra det som kommer i min väg.

Hitintills har julgardinerna kommit ner till hälften och barnen är utfodrade. Kvar är allt annat för att ge exempel, vika tvätt, dammsuga, ta ner granen, slänga skräp, slänga vissna blommor.

Samtidigt spelar stora tjejen match idag; och vår lokala inredningsbutik har utförsäljning då de ska stänga. Borde svänga förbi och hämta mina glasögon med som kommit, så kanske jag kan se något med.

Dags att tänka prioritering, tror jag prioriterar HELG och tar ledigt.

Likes

Comments

Nu får ni hjälpa mig!
Jag vill byta namn på min instagram men vet inte till vad.

Tycker att det är alldeles för långt i sin nuvarande form och sticker inte riktigt ut på det sätt jag vill.

Så vad säger ni, har ni några bra förslag?

Likes

Comments

För några år sen var det kyckling nu är det Tacos.
Vad pratar jag om? Fredags middagen naturligtvis.

Här hemma blir det inte jätte ofta tacos och sällan på fredagar men har förstått att det blivit en grej. Och idag när jag handlade (brukar inte handla en fredag em/kväll) var det trängsel i taco hyllan på Coop. Nästan slagsmål om att komma först 😉

Så just idag är vi en av Tacofredag familjerna men bara idag.

Likes

Comments

statist

Ja vad ska jag säga. Jag måste verkligen anteckna vilka roller jag söker. Och kanske tänka efter en extra gång innan jag klickar intresserad.

Nu var det inget speciellt läskigt men annorlunda. Jag måste verkligen spela någon helt annan. Nog för det är så för det mesta men här måste jag verkligen släppa allt som är jag och tänka i en annan riktning. Det, mina vänner, var utmannande.

Castingen i sig tog inte lång tid. Bara 15 min och min motspelerska var super gullig så det kändes ganska lätt att agera. Men prata det kunde jag inte. Tunghäfta är ordet.

Nu är det bara att vänta och se och om jag dyker upp i rutan kommer ni nog reagera 😉

Likes

Comments