Header

Ligger här i soffan och tycker synd om mig själv. Är genom förkyld och känner mig så risig. Fick gå hem från jobbet då det verkligen inte gick alls idag.

Tänker tillbaka till torsdagens resa på vågorna med VikingLine. Jag och två vänninor chekade in för en 22 timmars Raps kryssning. Det är tredje gången jag åker nu och jag har lika kul varje gång. Nu börjar man verkligen känna igen flera som återkommer vilket är så kul. Det är så kul att utbyta erfarenheter och upplevelser med andra inom samma branch. Raps står nämligen för Räddningstjänst, Ambulans, Polis och sjukvård. Jag vet att kryssningar kan ha sitt dåliga ryckte men jag skrattar sällan så mycket, eller dansar för den delen, så mycket som jag gör på dessa resor. Sen känns det onekligen lite lyxigt då just dessa resor medför en goodiebag. Och jag älskar ju goddiebags.


Jag tycker även att det är kul att det är så många som kommer från hela landet. Du kan verkligen träffa kollegor från norr till söder. Ett ryckte sa även att ett gäng passade på att ha en konferens asmtidigt. Man har ju sådana möjligheter på båtarna.

När vi checkade in blev vi även överraskade med att ha blivit uppgraderade. Kändes verkligen lyxigt att få en så stor hytt på översta däcket och det dessutom ingick bubbel. Inte alls illa. Problemet är ju nu att man inte kan gå tillbaka till det vi brukade ha, min väninna har redan bokat inför nästa resa, haha. Jag där emot avvaktar något ;), vem vet vad som händer.

Vår fina hytt

​Längtar redan till nästa resa

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I bland kommer verkligheten ikapp. Oftast när jag lägger mig för att sova. Då saktar karusellen i huvudet av och saker når ytan.
Jag inser att jag är nära att tappa taget och undrar vem som har koll. Hur vet jag att vi har koll på dom där kalaset för jag har det inte, har jag fått information om att det är fixat eller har jag glömt informera?
Det där mailet som kom förra månaden det har jag visst glömt svara på. Då var det kanske inte så viktigt eller jo det var det ju. Kommer jag minnas göra det imorgon, förmodligen inte. Har ju glömt bort det varje dag senaste 3 veckorna.
Jag blir lite rädd, blir lite yr när karusellen snurrar så där fort, måste hitta bromsen men jag vet ju inget om karuseller.

Panik, ett nytt inslag i livet, en ny känsla, en jobbig sådan att hantera.

Jag måste hitta bromsen, jag vet att jag kan även om jag inte är karusell förare. Det är ju det som är lösningen, att hitta lösningar.

Eller blir det ännu snurrigare.

Likes

Comments

​Hemkommen helt slut efter den nog mest intensiva dag jag haft på länge. Kan säga att det var länge sen jag knappt hade tid att sitta ner och äta lunch och det har nästan aldrig hänt att jag varit tvungen att lämna över saker jag inte hunnit och aldrig så mycket som idag. 

Det var ett arbetspass utöver något jag varit med om, eller så är det för jag är ringrostig. Men jag kan nog säga att jag aldrig haft patienter med så mycket mediciner som idag och inte flera stycken. Kan inte säga att jag är förtvivlad över arbetslasten för jag tycker det är helt ok. Hellre att jag har mycket än att rulla tummarna. Och så länge inte livet hänger på det så fungerar det bra att lämna över sånt man inte hunnit. Men jag är trött, Både fysiskt och psykiskt. 

Nu borde vi sitta vid middagsbordet men jag har inte ens orkat tänka på middag. Blir det take out mån tro. helst skulle jag bara vilja gå och sova för i morgon är det dags igen.

Likes

Comments

Nu bär det av mot Amsterdam med ett härlig häng.

Inleder resan med att ta mig till flygplatsen med Arlandas service Door to Door. Det blir premiär att testa denna service.
Sökte lite alternativ i går och var även inne på att ta bilen ut. Men efter lite kollande hit och dit konstaterade jag att denna service faktiskt var billigast. 528 kr tur och retur, tom Arlanda express var dyrare och då måste jag ta mig in till stan först.

Även om det innebär samåkning och att man stannar någon gång på vägen (max 2) så var det väldigt smidigt. Jag fick sms 20 min innan bilen kom med exakt tid den skulle komma. Sen kunde man följa bilen om man ville och se exakt var den var.

Prisvärt allternativ till taxi måste jag säga. Skönt att slippa åka in till stan först och skönt att slippa sätta sig i en bil när man landar mitt i natten.

Stort plus att det fanns UBS utag vid sätet i bilen så jag kan ladda telefonen samtidigt 😆

Likes

Comments

Barnen tjatar om husdjur, helst vill dom ha en hund, men det är alldeles för mycket jobb. Det skulle bara sluta med att jag får göra allt jobb, och vad ska vi göra med den när vi reser bort.

Sen ett par år bor det fiskar hos oss. Det började med att vi fick adoptera några vänners akvarie med fiskar, sen uppgraderade vi akvariet och även grannarnas fiskar fick flytta in. Fiskbeståndet har förändrats då jag har svårt att hålla dom vid liv, men en ursprungsfisk lever kvar.

Så häromdagen kom ett sms. Vill ni ta hand om Bob?
Bob är en hamster, och efter lite diskussion här hemma fick även den flytta in här. Jag säger att den är till låns på obestämd tid 😆Vad det är för kön kan jag inte säga. namnet till trotts så saknas, de beskrivna i litteraturen, stora testiklarna. Så jag misstänker att det är en tjej men vad gör det. Här hemma går den vid tilltalsnamnet musen, namnad av Alexander.

Micke var lite orolig att hans allergi skulle kicka in, men så har inte skett, ännu i alla fall.

Barnen är helt förälskade i detta lilla djur, speciellt Alex. Han vill vara nära, nära hela hela tiden. Om han fick skulle han krama livet ur den stackaren. Han vill ha den på golvet och leka och inte i buren 😁. Ska införskaffa en lekboll så den kan vara på golvet och springa.

Visst är den söt.

Likes

Comments

Huvudvärkens tid är åter. Jag funderar mer och mer på om jag behöver söka läkare och utreda om det är migrän jag har och även försöka hitta orsaker till att jag får så ont.

Igår började det igen. Det börjar alltid likadant. Det smyger sig på med lite lätt obehagskänsla till huvudvärk för att eskalera undernatten till outhärdlig smärta. Jag vaknar ofta mitt i natten av smärtan.

Jag har aldrig stannat hemma från jobbet men nu senaste gången var värre än någonsin och huvudvärken utlöste ett sådant illamående så jag trodde faktiskt att magen skulle vända sig ut och in denna gången. Värktabletter- jättebra- om dom hjälper. Det tar udden av den värsta värken men den finns fortfarande kvar lite diffust i bakgrunden, och efter någon timme slår det till i full kraft igen.

Det enda man längtar efter är att krypa ner under täcket, släcka ner alla lampor och bara tystnad. Hur lätt är det i en familj med 3 barn. Hur ska man lösa ekvationen med barn som behöver mat och tvättas, underhållas, när man mår så dåligt.

Funderar mycket på alternativ dieter. Läser ofta om hur man blivit huvudvärksfri genom att utesluta socker, gå över till vegetarisk kost etc. men samtidigt verkar mina problem vara säsongsbetingat. Kommer inte ihåg att jag hade ont i somras utan det är nu när det börjar bli kallt som problemen kommer. kanske finns det en anledning till varför jag längtar bort från detta kalla klimatet.

Likes

Comments

Nu har vi hållit på och bråkat med banken i veckor för att de ska åtgärda ett fel som blivit när vi utökade bolånet sist. Jag fick klartecken i fredags att allt var klart och vi kunde köra vidare med vår låneansökan för nya köket.

Så sitter jag nu med banken i telefon för andra gången idag. Han säger att han ska gå igenom vissa punkter med mig och börjar med att säga fel lånegrundande värdering. Men va f-n, det skulle ju vara löst. Det skulle ju var ändrat och klart.

Jaha ännu ett samtal till banken som tagit upp min tid som inte har lett till någonting. Jag blir tokig. Börjar nästan tro att det inte är meningen att vi ska ha något nytt kök. Jag orkar inte med mer diskussioner med de här längre.

Jag har redan påbörjat processen att byta bank. Efter 42 år som trogen OCH nöjd kund, drar jag någon annanstans, nu gäller bara att välja rätt.

På min nuvarande får jag inte det jag vill ha längre.

Likes

Comments

Jag tyckte jag hade så bra struktur idag. Redan vid 10 hade jag lastat bilen full och var på väg till tippen. Tänkte att, ja men det här går ju bra, kommer lätt hinna med alla mål på listan. Nu sitter jag här tre timmar senare och har inte kommit mycket längre. Än så länge är bara tippen och betala räkningar avbockade på listan. Någon lunch har jag inte hunnit med ännu, heller.

Mitt ärende med banken, som bara skulle ta någon minut att göra klart via telefon, visade sig ta betydligt längre tid och är inte klart ännu. Åter igen har de varit otydliga och oärliga i sin hantering av mitt ärende. Allt som sas var klart och bara väntade på en signal från mig var inte alls klart.

Sen skulle lite skolarbete göras. Behövde då göra lite förberedelser inför kommande uppgifter. Ladda ner skype. Borde också vara nått som går i ett nafs. Speciellt när man haft det på datorn innan, men nej, naturligtvis skulle det strula där med, så ytterligare en timme gick åt att försöka fixa det. Inser mer och mer att jag behöver uppgradera min dator till en ny då, gärna. Julklapp kanske ;)

För att göra saken bara lite värre, ringer en student till mig och just idag när jag är ledig, så är det strul. Så återigen går lite tid åt för något som inte ingick i min planering.

Men nu behöver jag ändå en paus. Promenad står också på min lista så jag avverkar den nu. Så får jag andas lite i min frustration.

Listor är bra, när de funkar

Likes

Comments

När man har barn som utövar en sport så krävs det en del trixande och fixande. Har man sen två blir det ytterliggare lite till.

Hela dagen idag har spenderats i en idrottshall och för Micke även i går kväll då han är coach. Det har nämligen Blackebergscupen denna helgen
Basket för den som inte hänger med i vårt liv. Även om det inte blev något slutspel denna gången så avslutade tjejerna starkt. Dom var så duktiga.
Jag tycker det är ganska trevligt att spendera en hel dag så här i hallen. Man kan ju inte planera in något när det är sånt här, inga middagar eller så, för man vet inte hur länge det kan dra ut på tiden dom här saken. Men dom här dagarna blir väldigt trevliga med umgänge av likasinnade.
En otrolig god lunch intogs med två andra familjer på Troxhammars Golfklubb. Gud vilken god mat dom hade.

Men nu är vi hemma efter en lång dag och jag ska slänga mig i sängen och vila huvudet för en envis migrän gör att dagen blev lite tuffare än normalt.

Likes

Comments

Nu skulle jag kunna rabbla upp precis allt jag gjort idag, men fy vilken tråkig läsning. Jag kan inte själv läsa dessa inlägg som börjar "idag gick jag först till parken med barnet, sen gungade vi bla  bla bla.

Men jag skulle vilja lyfta fram vilken otrolig arbetsplats och kollegor jag har. En av mina kollegor slutade idag och verkligen alla kom och avtackade henne. Fler än jag som kom in trotts att vi var lediga. Till och med sjukhusdirektören kom, nu var det väl en ren tillfällighet men det var en otrolig trevlig gest från henne. Hon visste att vi hade avtackningen så lite medvetet var det.

Det är denna gemenskap som gör att man vill vara kvar fast man får bättre lön på andra ställen, nu har vi ganska bra i relation till andra sjukhus men med bemanningsföretagen, där ligger vi i lä.

Likes

Comments

Instagram@johannas_vardag