Förhandsvisning på superswede fixad till mig och maken.

Lyckas han komma i tid? Nä inte alls så nu står man här men inte han. Super lång kö och jag ser chanserna för sittplatser bredvid varandra försvinna i horisonten om han ens hinner i tid med 20 minuters körtid kvar sen hitta parkering och slutligen promenera till biografen.

Där fick man för att man anstränger sig. Att vara gift med en tidsoptemisst kan vara väldigt stressande.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Så har hela sommaren gått utan att jag kommit i väg som jag planerat. Men idag så. Trotsar risken för regn och drar till Täby på bakluckeloppis.

Jag har så otroligt svårt för att slänga saker samtidigt som jag inte riktigt har energi för Tradera och för snål för sellpy 😆.

Men att knöka bilen full dra på bakluckeloppis och sälja för strunt summor, är kul 😂.

Känns mycket bättre att komma hem med några kronor på fickan än att slänga.

I bland blir jag irriterad när de försöker pruta på redan löjligt billiga priser men oftast är det bara trevligt.

Jag har testat både Solvalla, Kista och Täby och av dom är Täby absolut bäst. Idag fick jag dessutom superbra plats mitt framför kiosken plus att det inte är jätte många säljare, vilket alltid är gynnsamt.

Nu hoppas vi bara på att regnet håller sig borta och kunderna fortsätter ramla in.

Likes

Comments

Då var familjen på väg hem igen. Detta blir nog längsta sträckan vi sträck- kör under vår sverige vecka.

Vi har hållt oss runt två timmars etapper längsta var nog mellan skene och skåne men då tog vi spontan stopp på Ullared så var tjejernas dröm om att få åka dit någon gång uppfylld. Jag tror vi har rekord i snabbast besök på Gekås Ullared. Total tid 2 timmar och då åt vi lunch på nyöppnade thai restaurangen bredvid själva Gekås,
Kan verkligen rekommendera denna buffe restaurang, så fräscht och gott, tog oss igenom själva Gekås med miljoner människor och en tur in på panduro outlet.

Det har gått förvånansvärt bra med alla barn i bilen. Alex har varit mycket enklare än jag trodde. Han har somnat nästan var gång vi satt oss i bilen och övrig tid varit ganska nöjd.
Tjejerna har nästan inte bråkat något alls, vilket är rekord. Lite gnissel har det varit men annars helt ok.

Det har varit en underbar vecka med härligt umgänge med kusiner, sysslingar och vänner. Jag är glad vi gjorde denna turné, sverige runt, vi har inte hunnit träffa alla jag velat men det blir repris och då får de, som vi inte han med denna gång, besök. Så gör er redo, om ett år kommer vi 😉

Likes

Comments

Sverige trip sista veckan på senestern. Noga planerad med flera stopp på vägen för att rasta barnen. Men när ett av våra stopp-alternativ föll igenom på vår väg nedåt södra delarna i sverige, var jag tvungen att hitta något alternativ. Gärna inte för långt från mororvägen och inte allt för dyrt.

Tidsmässigt skulle stoppet vara ca 2 timmar tänkte jag, och googlade febrilt under första timmen av bilfärden.

Vingåker outlet? Ja tyckte micke, min blick föll ut genom fönstret och det fina vädret. Nä tyckte jag. Kul för oss men inte barnen. Kände jag ville göra nått barnvänligt.

Kolmården då? Nä det är dyrt och en heldags aktivitet.

Av en slump sökte jag på att göra i Linköping med barn och fick upp Friluftsmuseet gamla Linköping. Tyckte det lät kul och läget var bra.

Vilket ställe!

Vi började med lunch på wärdshuset. Trevligare personal är nog svårt att hitta, och flitig. Så imponerad hur denna tjej ensam skötte bordsplacering, beställning, servering, betalning men ändå hade ett leende på läpparna och busade med barnen.

Vi parkerade för två timmar men om ni ska besöka gamla Linköping räkna med längre om ni ska äta med. Fanns massor av se och vi han med den gamla skolan där man kunde pröva på både hur det var att skriva på griffeltavla och med bläckpenna som doppades i bläck.

En tur med tufftuff tåget tillsamans med spelande sommar ungdommar i tidstypisk klädsel var en upplevelse både vi vuxna och barnen uppskattade.

Därefter fick vi snällt gå tillbaka till bilen eftersom parkeringen tpg slut. Hade gärna stannat ett tag till då det fanns massor att se, göra och uppleva.

Vi han i alla fall med ett snabbt besök på cloettas fabriksbutik och efter lite speedshopping och chokladfrosseri var vi ute på vägarna igen, men med avsikten att komma hit igen nån gång .

Likes

Comments

Sommar sverige kan verkligen leverera i bland. Trots att vädret verkligen har varit skit sen vi påbörjade vår sverige tour, har det nu när vi nått södraste delarna klarnat upp och bjuder nu på sol.

Hade släktträff igår med sol och härliga möten. Vi konstaterade att mitt bröllop var senast vi alla var samlade.

Alla sysslingar bondade och hade väldigt kul. Planer smides på en repris redan nästa år. Så ser fram emot kusin träff snart igen.

Likes

Comments

Bloggandet har tagit en lång paus. Har inte riktigt känt lusten att skriva. Inte för att inte tankar och ideer finns för det finns i massor, utan av andra anledningarna.

Jag har haft turen att inte fått erfara nätbobbare här inne som många andra. Jag har aldrig fått elaka kommentarer. Jag har sett mig själv som tursam som sluppigt.

Men det finns en annan form. En som inte syns utåt, en som görs i det dolda. Baktalande och spridande av falsk information som påverkar livet direkt. Som ger praktiska konsekvenser som kanske inte en elak kommentar ger (förringar inte det på något sätt heller). Detta förtal som påverkar hela familjen genom förlorad inkomst.

Nu blir det ingen jättekonsekvens denna gången men tappade lusten totalt att skriva. I mellan åt kom lusten över och känslan av att dela med mig men det har blivit mer på Instagram istället med bilder, för när jag ska skriva blir det bara stopp.

Känslan av att vilja ge igen är ständigt närvarande och jag måste kämpa med att påminna mig själv att jag är vuxen och inte ska sjunka till samma nivå. Samtidigt med allt jag vet.....

Jag säger bara, var försiktig med vem du bråkar med....

Likes

Comments

Jag har inte skrivit mycket senaste tiden. delvis på grund av dålig uppkoppling men även på grund av mycket funderingar.

Har för första gången i mitt vuxna liv och roll som sjuksköterska, blivit beskriven som mindre hjälpsam.

Det tar tid och energi för mig att smälta det, för det rimmar dåligt med den jag är, både som privat och yrkesperson. Jag vänder och vrider på allt och undrar vad jag gjort eller inte gjort. Funderar på vilka situationer jag varit i där jag inte hjälp till vid förfrågan eller efterfrågat om hjälp behövs, men kan inte hitta någon.

För faktum är att man inte kan göra mer än att fråga, och får man så svaret nej tack det behövs inte, ja då är det ju inte mycket mer man kan göra.

Och för dig som läser detta som har åsikter om vilka tidpunkter jag skriver och lägger upp inlägg och dessutom bakom ryggen på mig, så är detta inlägg tidsinställt, dvs skrivet vid en annan tidpunkt men inlagt för att publiceras nu, av en anledning som faktiskt inte är skyldig att förklara, vilket många av mina inlägg är.

Likes

Comments

Blev en spontan resa till familjens stuga på Fårö. Min syster är hemma från Schweiz och ville gärna att tjejerna skulle komma över.

Hittade en biljett för hyfsat pris så tog chansen och bokade. Dyrast var att ta med bilen. Hade jag lämnat den hemma hade resan kostat typ 300 kr, hur billigt som helst, barnen kostar 14 kr.

Och vilken tur med vädret. Det brukar var ok men förra året hade vi inte jättetur men i år så.

Sitter här på Sudersands strand och njuter av solens värme och härligt gunging musik. Snudd på medelhavskänsla.

När sverige verkligen levererar är det svårslaget.

Likes

Comments

Hemma på svensk mark sen 4 dagar. Familjen är kraftigt jetlaggade, jag har klarat mig hyfsat och vaknar i rimlig tid, lite svårare att somna bara.

Föll direkt in i stressrutiner med städning och annat men har lyckats hålla lite semester tempo kvar. Dessutom är ett barn utlokaliserat några dagar. Inte klokt vilken skillnad det gör här hemma. Bråk och skrik i stort sett obefintliga.

Ganska nöjd med att vädret ändå håller sig hyfsat skönt och idag verkar det tom som att vinden lagt sig.

Ligger fortfarande och drar mig i sängen men längtar ut till altanen och solen.

Hoppas vädret håller sig fint då både spontan resa till Fårö och skåne tripp väntar innan ledigheten är över för denna gången.

Likes

Comments

1. Res inte med Finnair. Dom kommer garanterat slarva bort barnvagnen, både på dit vägen och hemvägen!!

2. Om ni reser med två barn se till att ni har två fönster-platser eller sitt mitt i planet utan fönster om möjligt.

3. Se till att det alltid finns plats för en skillje dommare mellan barnen. Behövs när de rycker ihop för att de nuddar varandra.

4. Glöm inte myggmedel. Dom må vara små och osynliga men ger bett som hajar. Stora kratrar som kliar i veckor.

5. Packa inte förmycket. Syna barnens packning, om möjligt använd minnet från senaste resan och försök komma ihåg vad de använde sist. Inte sju par shorts iallafall.

6. Smink, behövs det verkligen? Orkar man lägga ny makeup efter varje neddushning av bomben i poolen.

7. Om möjligt ha barnen i separata rum så dom inte slår ihjäl varandra.

8. Shoppa gärna med barn om du handlar till dom. Minsta sneglade på en snygg klänning eller bara antydan till att du vill hoppa in en snabbis i provrummet kommer leda till: när är vi klara? jag har tråkigt! Hur länge ska vi vara här igentligen? Suck, suck, Suck, kan vi gå nuuuu?

9. Om du ändå vill utmana ödet: ladda ett provrum med kläder för barnen. Släng in dom där och gå och prova själv. Med lite tur hinner du klart innan dom 😆

10. Det är semester njut

Likes

Comments