Barnens dröm var att få fira midsommar med kompisar precis som deras vänner gör.
Vi har ju inga traditioner och som en vän uttryckte sig, det är svårt att spränga sig in i ett redan existerande traditionsfirande. Och inbjudningarna haglar ju inte precis över oss.

Men så kom en. Min fina kollega på jobbet bjöd in när jag kved över min midsommar frustration.

Mickes reaktion var väl " ska du släpa med mig till folk jag inte känner igen", barnen lite "vi känner ju inte dom barnen".

Men jag måste säga att det blev en otroligt bra dag. Barnen klickade direkt och Micke fann flera nya kompisar. Tydligen ska han på kill resa till Hofors nu 😂😂 fråga mig inte varför. En av tjejerna förvånades tom när jag sa att M aldrig träffat dessa människor för. Hon tyckte dom verkade så tighta 😆 bra betyg flr min makes social skills 😉

Men jag kan summera dagen med förhoppningar om en nyskapad tradition, nyfunna vänskaper och super mumsig mat. Inte dumt att ha en hobby kock med på en midsommar 😉. Längtar redan till nästa gång

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I dag är tjejerna hemma själva hela dagen för första gången. De har varit själva tidigare och Emma brukar ju passa Alex en timme här och där. Men en heldag har det inte blivit. Främst för att de inte har velat, eller i alla fall Emma, Rebecca är lite modigare men inte så pålitlig.

Men igår när jag la fram förslaget på bordet, för både jag och Micke jobbar idag och inga sommarlovs aktiviteter eller fritids är inplanerade just idag, sa förvånansvärt nog Emma, visst inga problem, vi kan äta rester till lunch.

Hur ofta hör jag det? Aldrig, brukar alltid vara gnäll när det handlar om att äta rester och vara själv. Kan ju visserligen hjälpa att Kompisen är hemma i grannhuset och de planerar hänga hela dagen.

Ska bli intressant att se hur huset ser ut när man kommer hem, men det kan inte vara så mycket värre än hur jag lämnade det.Likes

Comments

I ett tidigare inlägg skrev jag om när Alexander föll genom en ruta på dagis. Det var en ruta i en av innerdörrarna som lossnade när han gick mot den. Han föll med rutan när den föll ur och landade ovanpå rutan som gick i tusen bitar.

Tack och lov skadade han sig inte men flera dörrar på förskolan som är provisoriskt lagade och risken för att det ska hända igen är överhängande. Bara ren tur att det inte hänt igen under dessa månader jag försökt få dom att åtgärda felet.

Tillslut fick jag nog, tyckte bara att de skyllde på andra aktörer och tog inte sitt ansvar. Till slut ringde jag till utbildningsförvaltningen som har tillsynsansvar av privata aktörer inom barnomsorgen. De blev lite smått upprörda av vad jag berättade och ville jag skulle skicka in en skriftlig anmälan till dom.

Jag ville ändå ge förskolan en chans att åtgärda felen en sista gång, men än en gång kom bara ursäkter och det skylldes på andra, så jag skickade in en anmälan. Det var väl några veckor sen.

Så pratade jag med en av pedagogerna härom dagen, berättade att jag gjort en anmälan. Under hela denna procedur har jag haft en kommunikation med pedagogerna på förskolan som känt sig överkörda och ohörda då även dom har påtalat bristerna utan respons. Jag påtalade för henne att jag inte hört något mer än att de tagit i mot min anmälan.

Då berättade hon att det hänt saker på förskolan. Samtliga dörrar skulle bytas ut. Folk har varit där flera gånger senaste veckorna och mät senast dagen innan.

Skam den som ger sig och jag hoppas att de nya dörrarna sitter på plats efter semestrarna. Tråkigt bara att man som förälder ska behöva gå så långt som att anmäla för att saker ska hända. Men jag har glada och tacksamma personal på förskolan som gör ett utmärkt jobb och kan slippa oroa sig för en mindre osäker miljö för barnen.

Likes

Comments

Det gäller att passa på när orken infinner sig. Jag vet nu inte hur många år vi har haft pool hemma. En sån där på ställning ni vet, intex, som man kan köpa i vilken butik som helst. Jag tror att vi haft i minst sex år. Och fortfarande vet jag inte hur man rengör den på rätt sätt.

Vi är en sån där lat familj så vi plockar inte in den under vintern utan den får stå ute. Tänker att det är lättare att rengöra än att bygga upp skiten varje sommar. Åtminstone har vi flyttat den från Äppelträden så det var inte fullt lika mycket löv och skit i år men ändå.

Tre timmar av slit tog det. Viss öshjälp från Rebecca och hennes kompis. De fick ta hinkarna från sandlådan och hjälpa till att ösa. När vatten nivån kommer under utloppet så rinner det inte ut av sig själv. Jag stog med en kvast och försökte borsta ut sdet sista tillsammans med allt skräp med dålig framgång.

Men till slut så var den ren. Dock inte fullt fylld ännu men barnen hade ganska kul i det lilla som var. Men jag skulle verkligen vilja veta hur man gör, om det finns något knep att städa dessa pooler på ett bra sätt.

Likes

Comments

Solen lyser i alla fall. Men vinden var ganska kall nu på morgonkvisten.

Idag jobbar jag hela dagen men sen ska jag på roligheter i em. Bjuden på ett Event med Loppi som jag ser fram emot. Alltid kul att få bryta vardagen med något annorlunda. Blir inte jätte mycket event för min del men de jag går på brukar vara väldigt kul.

Men först blir det arbete.

Likes

Comments

Vissa dagar är påfrestande som förälder. Det gäller att ta djupa andetag och jag är inte alltid så bra på det.

Hämtning på dagis utan vagn! Gäller att stålsätta sig. Som när det går upp för Alex att han måste gå hem från dagis.

Ta en djupt andetag sätta sig ner, vänta ut , försöka avleda. Det är så svårt. Jag har ingen naturlig fallenhet för avledning av barn. Det fick bli myror men först vänta ut det värsta ur känslostormen.

Jag vet att jag borde nu fortsätta med att gå hem för att få bort beteendet, men jag orkar faktiskt inte. Det kommer nog en tid när han vill själv, precis som med blöjorna.

Likes

Comments

Ibland träffar men en sån där personen som man skulle kunna lyssna på för evig.

I Torsdags fick jag tillfälle att få träffa och lyssna på Staffan Nordstrand. Han har skrivit trilogin under floden, som jag sträckläste, och Byggfirman, som ännu inte finns i min bokhylla men troligen kommer inom en snar framtid 😉

Bara denna mans bakgrund är spännande och imponerande. Efter att tillbringat mycket lite tid i skolan under sin uppväxt och kämpat med dyslexi, tog han tag i livet och läste in allt han missat. Han hamnade sen i byggbranschen och den i sin tur förde honom till Thailand, där alla böcker har sin grund. Inte nog med att hans berättelser är spännande och fängslande. Jag, med liknande dyslexi problematik, blev så otroligt inspirerad av hans motivation och vilja. Och jag tror han skulle kunna inspirera många ungdomar med sin historia. Han har en vision om att gå ut i skolorna och berätta om sitt liv och sitt arbete med sina böcker, hur livet tog honom till platser han aldrig trott när han var yngre och livet gick emot. Vilken upplevelse det skulle vara för barnen att få höra. Jag hoppas hans vision blir verklig och att fler får ta del av historien bakom böckerna.

Själv kunde inte sluta prata om detta fantastiska möte när jag kom till jobbet senare. Om jag kunde återberätta hälften av allt han berättade skulle ni förstå. Hur han fick fly för sitt liv, Hur det tog två år att komma upp i bergen där ingen annan fått komma. Kontakten han har med personer i sina böcker. Ja det fortsätter

Nu har Staffan precis kommit ut med en ny bok som heter opium. Och likt de tidigare böckerna bygger den på verkliga händelser som är skrivna i romanform. Den är skriven utifrån kunskap Staffan inhämtat när han gjorde research för Under floden Trilogin. Och det ska bli så spännande att läsa den.

Att lyssna på denna man är fullständigt fascinerande. Hans reaserch inför sina böcker är otrolig och jag skulle kunna lyssna i timmar på hans berättelser och jag skulle kunna prata och diskutera minst lika länge. Hur mycket som man än läser i böckerna så är det ju ändå så att historien bakom är så mycket mer. Vi fick även se en opium våg han hade fått på en av sina resor under arbetet med böckerna.

Under tiden vi lyssnade fick vi avnjuta en fantastisk frukost buffé på Usine ile Roi på Flemminggatan 7. Alltså vilken frukost, hit tänker jag gå flera gånger. Dom choklad doppade jordgubbarna med kokos och nötter tog hem alla priser. Gud så gott det var. Fantastisk personal och mysig miljö. Blir sugen bara jag tänker på det. Dom serverar lunch med och den är jag lite sugen på att pröva den med.

Tack Staffan för en otroligt spännande morgon och jag kan inte nog rekommendera tidigare böcker och ser fram emot med spänning att ta mig an denna senaste skapelse.

Likes

Comments

Svårt att tro att man bor i ett stor stadsområde när jag sitter här i trädgården idag. Det är helt tyst och bara fåglar hörs. Eller jo i distans hörs bruset från motorvägen men det stör inte idyllen.

Vädret är perfekt. Solen skiner från en blå himmel och bara en lätt bris blåser.

Som vanligt när det är helg så finns det saker som väntar på att bli gjorde. Men det känns som det kan vänta. Gräsmattan är klippt och klar. Har nu hittat ett grann-barn som gärna tjänar en extra slant så om ni behöver hjälp bara hojta så förmedlar jag kontakt. Känns bra att kunna hjälpa ambitiösa ungdomar som trots stora ansträngningar inte lyckats få ett sommar-jobb.

Blir faktiskt upprörd över hur oflexibla företag kan vara. Hur lätt är det att komma på en intervju när man är och studerar på andra sidan Atlanten och när det föreslås att man kanske kan ta intervjun via skype, vilket är ganska vanligt när det kommer till utländska företag BTW, så kan man "bara" ha det en tid då intervju kandidaten är i skolan. Jag blir faktiskt ganska arg när jag tänker på det igen.

Men om ni söker den där extra ambitiösa, pålitliga extra handen så säg till. Jag har en super kandidat :D

Men nu ska jag njuta av frukost i trädgården och fundera på vilka aktiviteter som ska få uppta vår dag.

Likes

Comments

Jag är på väg till bussen för att åka till jobbet. Helt plötsligt reagerar jag på ett barn som gråter och tittar runt mig. Ser inget barn men blicket faller på en bil.

Inte är det väl så att någon lämnat ett barn i bilen eller? Det är ju supervarmt ute.

Närmar mig bilen och jo, där sitter en liten tjej och gråter floder. Vad kan hon varit, kanske 2 år kanske mindre?
Alla föster är öppna men vad gör det det blir ju lika varmt ändå i en bil.

Stannar och pratar med flickan. Gråten övergår till snyftande och ett upprepande av "mamma" i frågande ton.

Misstänker att mamman är på det närliggande dagiset men jag vill inte lämna flickan för att leta.

Jag ser en pappa på cykel komma ut från dagiset. Ropar till honom om han vet om mamma är där inne. Jo han tror det, han kommer till bilen, jo han känner barnet.

Han säger han kan stanna hos barnet så jag kan fortsätta till jobbet. Efter en snabb innre överläggning går jag vidare och lämnar över till pappan som ändå känner barnet.

Nu har jag lite ångest. Jag hoppas att pappan säger åt mamman på skarpen och upplyser henne om att det hon gjorde var väldigt fel. Kanske jag borde stannat och sett till att hon förstog men främst skulle jag väl sprungit in på dagiset och hämtat mamman. Vad jag ångrar nu att jag gick. Jag gjorde ett felval känner jag, men jag lägger mitt hopp till pappan på.cyckel och till nästa gång, vilken jag aldrig kommer för jag hoppas att människor har större förnuft, kommer jag göra andra val

Likes

Comments

Tänk det blev en tur till Ikea igen igår. Tror aldrig jag varit där två gånger samma dag.

Men när M kom hem ville han åka och kolla om inte den där sängen ändå fanns kvar på fynd hörnan. Good luck tänkte jag. Hur stora är oddsen att denna eftertraktade säng ligger kvar 7 timmar senare. Dom om min förvåning när det faktiskt gjorde det, och inte nog med det dom hade sänkt den till 999 kr, ibland har man tur.

När vi ändå var där ville jag visa M alternativ till bänkskivor till nya köket. Han vill helst ha en svart granit skiva men det skulle kosta nästan lika mycket som köket, så vi har pratat om att ta ett billigare alternativ till en början med, så kan man byta om några år när man har råd, haha.

Men när vi kom upp på köksavdelningen löpte han helt amok och hittade den ena saken efter den andra han ville ha i köket. Bland annat en gasspis så tickade alla boxarna. Tyvärr fungerade den bara att ha där det fanns gas redan så den gick bort men fläkten blev han väldigt kär i och även jag. Så då tyckte han att vi skulle se om vi kunde få en dropp in tid till så vi kunde ändra lite igen i planeringen.

Vi lyckades få en tid och hängde där tills dom stängde. Måste säga att Alex som var med var väldigt tålmodig. Nu fick han förvisso ha telefonen att titta på så det distraherade lite.

Men nu har vi ytterligare en version att välja på.

Mitt stora dilemma är nu golvet. Vi ska ju byta golvet med, men det beror ju på vilket kök vi väljer i slutändan vilket golv vi ska ha.

Att välja är svårt

Likes

Comments