​Jag är så taggad på ett eventuellt blivande projekt. Vill inte säga vad det är fören det är bestämt till 99%, men jag lovar er värt att vänta på. Det kommer bli stort och perfekt för min fortsatta satsning. En dröm i uppfyllelse. Håll utkik, vem vet när inlägget om överraskningen kommer ;) 

Likes

Comments

Åh nej, jag menar inte appen, utan min ponny.

NI vet ingenting om henne egentligen, och ibland känns det som om jag inte häller gör det. Men för att klara upp lite vad det är för ponny ska jag skriva ner det jag vet och vad jag tänker det ska bli i framtiden.

Snapchat eller Snappan som hon kallas är ett sto född 2011. Hon är alltså 6 år men vid årsskiftet blir hon 7. Hon har okänd härstamning och är import från Irland. Vad personerna som importera henne vet så är hon helt grön. Hon är sent inriden och är bara riden i cirka ett år. Jag ville köpa mig ett utbildningsprojekt och det är ju precis vad hon är. Jag köpte henne själv för mina en del utav mina aktiepengar och planen var att hon skulle betala min framtida storhäst.

När jag provred Snappan var hon mycket lugnare än vad hon är nu. Vet inte vad det beror på kanske att hon kände sig lugn och trygg med stallet hon bodde i eller människorna och hästarna runt henne. Hon var lite svårsvängd och försiktig för skänklarna. Hon kunde knappt några grunder och har fortfarande svårt för det.

När jag köpte henne hade vi som tanke att komma ut och tävla på direkten nästan då hon var så himla lättriden på provridningen. Hon travhoppa 110 och hoppade med lätthet utan nästan någon hjälp 120. Man satte en galopp och hon höll samma hela vägen fram till hindret och löste det själv. Trodde knappt att en sådan lätt och fin ponny var så lite riden som hon var. Planen höll inte riktigt som jag tänkt mig. Första träningen var hon nästan vild. Hon kändes så stressad och nästan rädd, var som om jag inte fick kontakt med henne. Hon överhoppade sig på alla språng och tog inte mina hjälper åt nått håll. Jag kände bara, vad har jag köpt? Kommer jag reda ut detta och hur lång tid kommer det ta? Det blev bättre redan till nästa träning men ändå inte den lugna och stabila jag provred. Ibland kommer den ponnyn fram, vissa språng, vissa dagar men inte alls så ofta som jag räknade med.

Snappan har så mycket kapacitet som gömmer sig under allt jobb. Jobb, jobb, jobb ja det kommer ta så mycket jobb. Och på ett sätt var det väl vad jag sökte efter. Jag vet inte hur länge jag ska ha henne men planen är tills jag är 18/19 iallafall då jag kommer sälja Ronja troligtvis hösten 2019. För i grund och botten handlar det om pengar för mig. Min familj har inte ekonomin att köpa "färdiga ponnyer". Vi får utbilda oerfarna med mycket kapacitet. Det är kul men tar mer energi för även fast man själv kan göra helt rätt kan ponnyns orutin komma i vägen. Och de gånger jag gör fel, jag då blir det fel.

Jag vill hopa iallafall Msv på Snappan, men jag har ett litet problem som kan bli ett stort. Min längd, jag är just nu i längsta möjliga på Snappan för att inte störa hennes balans. Jag vill inte bli längre, känner att min längd funkar bra i alla sammanhang. Jag har inte generna för att bli så lång men man vet aldrig, enligt kolsyster i åttan skulle jag bli 155cm och är nu cirka 165cm, så vet aldrig vad som väntar.

Likes

Comments

Än en gång har jag gjort en blogg, vad är det nu femte? Ingen aning och får se hur länge denna håller innan den glöms bort.

Anledningen till att jag starta en ny blogg är för att jag saknar att skriva. Jag håller ju på med Youtube och kommer fortsätta med det, men ville göra nått mer. Jag vill ta upp mer allvarliga saker här. Tycker det är lättare att få fram mina åsikter i skrift än att säga det. Hinner tänka igenom mina ord mer och få ut exakt rätt saker ur munnen. När jag pratar går allt så fort och jag hinner knappt själv inse vad jag sagt fören det är sagt.

För jag har mycket känslor, tankar och åsikter och kommer nog alltid ha det. Men att få ut dom rätt utan att någon tar illa upp är svårt och kommer alltid förbli svårt då alla inte delar mina åsikter.

Vad har hänt sedan vi sågs sist då? Självklart massor, men tänkte dra några stora viktiga saker snabbt.

Jag har börjat gymnasiet.

Det stämmer. Från och med nu går jag på Realgymnasiet i Borås och linjen jag läser är Naturbruk inriktning häst. Både linjen och skolan passar mig bra och jag känner att jag kommer trivas tre år där.

Jag har satt första SM-kvalet

Ronja och jag har fått mer rutin och vi har fått vår första nolla i MsvB! Nu kämpar vi vidare och hoppas på att det blir SM i sommar!

Jag har köpt min första egna häst

Eller häst och häst, snarare ponny. Jag har köpt mig en orutinerad 6 år gammal C-ponny vid namn Snapchat, ja ni får skratta. Jag hoppas kunna utbilda henne och med hjälp av hennes kapacitet hoppa de högsta klasserna, sedan sälja henne och finansiera i en storhäst.


Jag kommer inte uppdatera dagligen, utan göra detta när jag har mycket att skriva om eller när det blir lite videotorka på kanalen. Heter Teamfelin på Youtube för er som inte visste, kika gärna in där.

Efter denna rivstart säger jag nu godnatt och hoppas ni tycker detta verkar kul. Jag tycker detta ska bli superkul och hoppa ni väljer att följa mitt liv även här.

Mvh er bästa Johanna

Likes

Comments