Hur ska jag börja? Varning för lång text. Vill du inte läsa om någon annans tankar. Stäng ner sidan.
Detta är ju en fotoblogg men har ingen annan stans att skriva det jag ska skriva nu. Bara att börja det rakt på, om någon nu skulle läsa det jag har att säga.

Har alltid varit ensam, alltid varit den personen som ingen vill vara med. Började skolan 2006, då började kampen mot mig själv. Har fortfarande ångest för saker jag gjorde för 7-8 år sedan, Små saker i era huvuden, men största för mig. Det har alltid varit svårt för mig att kunna vara mig själv, för har alltid haft känslan att jag inte duger tillräckligt.
Som en gång när vi hade fruktstund i skolan, gick i årskurs 1 tror jag. Jag sa till lärarna att jag skulle hämta min jacka för att jag frös, men när jag kom tillbaka med min fleecetröja istället suckade dom och kollade snett på mig. Har fortfarande den förnedrande känslan kvar i kroppen, den gror inuti mig. Som att det var jag som gjorde fel, fel, fel. Jag gjorde inte rätt som hämtade min tröja när jag frös. Det var fel, skulle aldrig ha hämtat tröjan. För det var fel.

Många säger att ångest och rädsla är bara dåligt självförtroende. Det är det väll. Men att vara livrädd för att göra fel. Tre lektioner innan engelskan kan jag vara stressad över att göra fel. Det är som att på Engelska lektionerna ska man vara bra eller så får man gå ut. För man duger inte om man svarar fel, för då har man inte lärt sig någonting på dom antal åren man haft engelska i skolan? Är det rätt att känna så? Är det rätt att vara livrädd innan man går in på lektionen? Att vara livrädd när läraren frågar om någon kan? Att vara så rädd när man får en fråga att man bara stammar och svarar fel, när man vet det rätta svaret? Hur ska man kunna visa sin kunskap när man är rädd.

Är man osäker är man fel. Är man dålig är man fel. Kan man inte rätt svar är man fel. Stammar man är man fel. Pratar man så snabbt för att man är osäker är man fel. För allt jag gör är fel. Varför kan jag inte göra någonting bra som någon tycker om någongång? Det är en fråga jag frågar mig väldigt ofta, för ofta för att kunna få ett svar.

Det är säkert jätterörigt det jag skriver nu, men då får det vara så. För är jävligt trött på att anpassa mig efter alla andra. För det är det jag gör hela tiden. Anpassar mig, och när man måste anpassa sig för att vara med någon annan som inte tycker om en för sitt riktiga jag så står något inte rätt till.

"Nu börjar du 9an ju, bara ett år till gymnasiet ju! Vart ska du gå? Vad ska du läsa? Vad ska du göra efter gymnasiet?"
Några av frågorna som jag får var och varannan dag. Bara ett år kvar. Ett år av ren skit, ett år av ångest och stress, ett år av anpassning, ett år av fel. Sen åter 3 år av samma saker. Massor med fel, fel, fel.
Vem är jag ens längre? jag känner inte mig själv längre? Alla fel och anpassningar har gjort mig till någon jag inte är. vart är jag? Vart har jag tagit vägen? Vart är Johanna? Inte här iaf. Kan inte säga att jag kommer hitta tillbaka, för just nu är jag påväg bort, bort, bort. In i det mörka hål som bara blir mörkare.

I det hålet har jag varit i ett tag. I 1 år nu typ. Ett hål av fel. Det hålet har gjort så jag mår skit. Mår fruktansvärt dåligt. Men det syns inte, för har lärt mig hur jag sätter på ett pokerface efter all den skit jag fått utstå. Men att bära ett pokerface är tungt och svettigt. För man måste bete sig och spela någon annan. Utan mitt pokerface skulle jag inte vilja göra någonting, gå med tårarna rinnandes hela tiden. Tårarna tränger alltid bakom ögonlocken. För så fort någon säger att jag gjorde fel. Då är det FEL. Fel fel fel. Då kommer tårarna. För det minsta fel är som att bli skjuten flera gånger. Det gör så ont i mig.
I det mörka hålet finns det ingen. Ingen och inget. Allt är svart och kan inte se ett enda ljus någonstans.

det är svårt att förklara hur det är att må som jag gör. För inget som sitter i huvudet kan skrivas. Mår bara äckligt jävla dåligt. Inte förkyld eller mår illa eller har ont i magen. Utan psykiskt. Mår psykiskt skit. Som att jag inte duger till någonting, duger bara att titta snett åt och hata. Någon att prata skit om. Så vad gör jag här egentligen? Jag duger inte som jag är.

Flera nätter har jag legat i min säng och tänkt att vad gör jag? Varför är jag ens här? Börjat gråta för något jag gjort för flera år sedan, något jättelitet. Har panik för ångesten tar över allt annat.

pratat med en kurator på BUP. Det pågick i typ 2 månader, sen gav jag upp. Sa att jag inte behövde komma något mer, att jag mår bra nu. Men egentligen är det helt tvärt om, mår ännu sämre. Gav upp att prata med henne för när jag var där tänkte jag så långt in i huvudet att jag började gråta på varenda möte. För det gick inte, ville inte gräva i dom minnena och det mörka hålet. Det hjälpte mig ingenting. Jo ett möte hjälpte mig. Kuratorn berättade saker för mamma som jag inte kunnat berätta själv. Det var jättetungt, men samtidigt en stor lättnad.

Vill bara komma till slutet med detta nu. Sluta påpeka allt jag gör, sluta himla med ögonen om jag säger något konstigt, sluta kolla på mig som om jag vore dum i huvudet. För då börjar jag tillslut tro det också. Men då är det ju inget konstigt. för då är det ju sanning.

Det finns personer som hjälpt mig extra mycket, brytt sig mer än andra. Tänker inte nämna några namn utom ett. Victor Höglund. En youtuber som lagt upp två videos om självskade beteende m.m. Det har gjort mig att försöka tänka om. Tack. Gjort mig tänka om hur jag ska skriva detta inlägget. Gått ganska bra, men inte fått med allt ännu. Att han la upp dom videorna är starkt, då man får både kritik och positivt för det. Jag vet att det hjälpt många genom liknande saker. Tack Victor.

hur många ärr på benen har uppstått innan jag fått stopp på det? den som gissar rätt vinner en kaka.

Inte ens i närheten av allt jag ville säga. Men det tog musten ur mig att skriva allt detta. Tagit mig 4 dagar´, en del tårar och en del felstavningar. Läste du hit är du inte ett dugg mer speciell än vad du var innan. för alla är speciella på sitt sätt. Inte mer speciell för att ha läst om hur dåligt någon annan mår.

Godnatt.

/Johanna

(OBS! Dela gärna så fler får läsa om hur det faktiskt är att må dåligt. Många har inte orken eller tiden att skriva ett inlägg. Tack)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Deltar i tävlingen om ett presentkort värde 200 kr från Hööks! Tävlingen görs av bloggen som ni hittar HÄR

jag gjorde tre produkter till varje häst, men kan välja endast en som så behöves. 

 
Likes

Comments

Fotade Lina och hennes fina ponny för några dagar sedan, här kommer lite bilder från den dagen. även lite bilder på hia :) STOR COPRIGHT PÅ ALLA BILDER!

Likes

Comments

Igår var hästarna sjukt pigga! Dom åker ju nästa vecka och tänkte passa på att ta lite bilder när det var så fint väder. Lukas var väldigt "på" och skulle vara i kameran hela tiden haha, men fick några fina bilder faktiskt,. Sen kom sura damen och ville vara med, satte igång lukas lite, jag tänkte lite trav kanske och sedan ta lite fina still bilder också. Men dom tänkte annat. Dom rusade i full fart fram och tillbaka i hagen och hade inte en tanke på att stanna :P 

fick mycket fina bilder medans jag också fick suddiga och ut zoomade bilder, några fick jag beskära, några öka konstrasten på och några fick jag sänka ljusstyrkan på. Solen var verkligen inte på objektivets sida... 

Iaf! Här är bilderna :D 

xx 

Likes

Comments

här är bilderna på mig och lukas, jag vet att jag inte rider speciellt bra så strunta ni i det :) 

xx

Likes

Comments

här kommer bilderna från när Felicia var här. Jag vet att jag inte har världens bästa sits eller världens finaste häst. kommentera gärna och ge tips och sånt men klaga och döm inte ;)


Likes

Comments

hallu ! drog till Allum imorse tsm med farmor för var verkligen tvungen att köpa något nytt, skolan börjar ju imorgon igen :(
Fick köpt tre byxor och en tröja, åt även på subway. på hemvägen körde vi genom Lerum och fick köpt flugspray och ett par boots till vera. fanns sjukt många olika färger och kom aldrig fram till vilken jag ville ha, men tillslut blev det ett par rosa :)
ska rida Lukas idag eftersom jag red vera igår. Det är så sjukt tråkigt när ingen vill rida med mig. lina bor ju i Lerum och kan inte komma så ofta, carro är på skidsemester och Felicia vill jag inte släppa i skogen :( så det blir att rida själv.


Likes

Comments

Hej! Idag var felicia (som ni hittar här)här och red tsm med mig. Vi red först Vera, var verkligen längesedan jag red pinglan nu, och jag skrittade runt där och kände lite på henne. När jag ridit färdigt satt Felicia upp och red runt lite. När vi skulle trava och jag sprang brevid sparkade hon backut och felicia gjorde en fruktansvärt snygg avramling :P Blev dock väldigt rädd för det är ju inte så kul att ramla av för första gången liksom. Men det gick bra och vi gick upp å hämtade Lukas. vi tog även med Felicias kamera så vi kunde ta kort när vi red. Jag började på lukas, wow han var som en tickande bomb haha! när som helst skulle han bara kunna kuta iväg, Han gick jätte fint i form. Gud vad jag är stolt över han! förra sommaren kunde jag knappt rida honom alls, men nu är han en helt annan häst. Galopperade lite också, gud vad han drog första gångerna haha. Han har inte blivit riden på 2 dagar så det förstår man ju faktiskt  varför han var pigg. Felicia knäppte bilder när jag red och dom kommer upp här :) 

Efter det hoppade hon upp på lukas och skrittade runt. Det gick bra. vi sadlade av och tog med veras träns ner till hagen igen. Hon var inte färdig än haha. Barbacka såklart! Jag har ingen balans kvar alls över huvud taget. Höll på å åka av hela tiden :3 Felicia hoppade upp också och såklart ramlar hon av två gånger till hahaha nu har hon bara 96 gånger kvar :P . Bild på det finns på hennes blogg och den är länkad där uppe. 

Dagen var väldigt lyckad haha. 

bilderna kommer upp senare, ska få alla bilder skickade till mig och behöver redigera lite å så :) 

bye bitches 

Likes

Comments