Häromdagen så höll jag och min kompis Edvin på med vårat examensarbete. Det vi gjorde här var att få folk att tro att vi gjorde en jämförelse mellan PC & Mac, och sedan logga in på Facebook någon av dem. Sedan fick de som hade hjälpt oss kaffe och en kaka. De dem inte visste är att det vi egentligen gjorde var att ha en så kallad "keylogger" installerat på datorerna. BAAM så hade vi rent "teoretiskt" deras inlogg till fb.

Vi förklarade även efteråt riskerna med att bara "lita" på när någon ser snäll ut. Många var även lite försiktiga och öppnade inkognito fönster på google Chrome. Det hade ju dock inte hjälpt dem alls, då en keylogger sparar på tangentbordstryckningar.


Kul var det iaf, vi fick ett gäng personer som vi lyckades vilseleda. Värt att nämna är att vi har inte tagit någons användaruppgifter eller så, då detta är ett examensarbete inom Social Engineering så faller det på Nätverksteknik med IT-säkerhet vilket är programmet jag går.


Johan out

Likes

Comments

Jag stressar till skolan och kör som en jävla tok! Parkerar bilen och springer från parkeringen. Jag hann precis och när det väl blev paus så var jag törstig.

Till min stora förvåning så står den där och väntar på mig i kylen. HÖGSKOLAN VÄST har plockat in VANILLA Cola!
Så galet exotiskt och sjukt spännande!

Den var god. Känns som jag romantiserar Coca Cola lite för mycket. Nu, åter tillbaka till lektionen.

- Johan

Likes

Comments

Är detta en bra start tro? Hej?

Vi kör på "Hej" för jag tror att många är bekanta med uttrycket "hej". Detta är första gången jag någonsin försöker mig på en blogg. Jag har hatat på människor som har bloggar och lite av de förtjänar dem. För det finns ju verkligen MYCKET skit på nätet. Vart du än bestämmer dig för att vara, Youtube, Facebook, bloggar osv så finns det väldigt väldigt mycket skit. Visst att allt är relativt.

Jag kommer skriva av mig här lite då och då, kanske nästan aldrig. Vi får se, men här kommer jag verkligen skriva av mig när det är som stressigast i skolan eller när jag tycker något är intressant som jag vill dela med mig av.

Jag kan varna redan nu att det kommer nog bli en hel del tech saker.

Mitt namn är i alla fall Johan Jenssen, jag bor i landet vi kallar Sverige och jag studerar till nätverkstekniker( jag är bannemig bra också). Jag har en flickvän, samt en server atm! Flickvännen är att föredra (hon äger).

Men nu är det bannemig dags med lite Johan Jenssen på bloggar, så ta på er hatten för nu blir det att flyga av!


- Johan

Likes

Comments