Header

Var och fotade igår på Lou in Love’s event tillsammans med cava märket Anna de Codorniu. Kan verkligen säga att temat gick i starka & inspirerande kvinnors-anda. Två starka tjejer bakom Lou in Love, en stark kvinna bakom Anna de Codorniu och ett rum fyllt av kvinnor som gjort sig ett namn genom att vara starka och självständiga.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hade en väldigt märklig händelse på jobbet för ett par dagar sen. Den har har satt sig på minnet av både en god anledning, men en också rätt konstig.

Vi använder oss av inhyrd personal för att stötta oss i det ökade arbetsbehovet under julen. En av de inhyrda personerna, som jag nästan inte pratat med överhuvudtaget, kommer fram till mig och frågar på en fransk-svenskbrytning.

-Johan, är du tuff?

-Ja, jo, det skulle jag väl ändå påstå att jag är.

-Jag tror inte du är tuff!

Ganska förvånad att personen faktiskt pratar med mig, men även samtalsämnet och att den säger emot gör mig lite lätt irriterad för vi känner inte varandra. Finns ingen som kan berätta för mig vad jag är och inte är. Så svarar aningen irriterat.

-Nehe, och vad baserar du det på?

Han tar två snabba steg fram, tar tag i min kockrock i halshöjd och visualiserar med andra handen hur han drar en kniv över min hals.

-Om någon skulle stå med en kniv nu och precis skära halsen av dig, då skulle då gråta.

-Klart jag skulle gråta, vem skulle inte göra det?

-Men då är du inte tuff.

-Tuff handlar inte om du gråter eller inte. Att vara tuff är att vara ärlig mot sig själv och sina känslor.


Stämningen var aldrig hotfull. Personen förstår inte att det den gjorde var fel. Så det är ingen skada skedd, mer än att jag gav honom en utskällning för hur man beter sig mot kollegor. Men det gav mig, förutom att rätt tråkig upplevelse, en tankeställare.

Att vara tuff handlar inte om att spela matcho, att inte våga gråta eller tro att hela man klarar av allt i hela världen. Slår man upp "tuff" så kommer ord som orädd, känslolös och hård upp, men även uppriktig. Och det är det allt handlar om i slutet av dagen, att vara uppriktig och ärlig mot sig själv. För hur man känner, för vem man är. Att våga gråta, att våga skrika ut sin frustration, men framförallt att våga älska sig själv.

Så, är Du tuff?

Likes

Comments

Det jobbigaste med att vara sjuk är väl ändå att inte kunna göra något? Inte kunna träna, inte kunna gå ut och vandra i stan eller hitta på saker. Nu jobbar jag visserligen för annars hade jag gått under. Att bara sitta hemma är det värsta som finns och det kryper i kroppen av bara tanken.

Förutom det faktum att jag får tända massa ljus om kvällarna för att mysa till det så har jag nu också bokat biljetten ned till Bali. Lämnar Sverige den 4 februari och det känns inte som en dag försent.

Och i och med att jag ska vara borta ett tag och väldigt gärna vill dela med mig av resan som ska få mig att hitta tillbaka till mitt gamla, men ändå nya jag, så klickade jag igår hem en ny kamera på Black Friday-rean. Den kommer antagligen någon gång under veckan och då kommer jag berätta mer om varför jag valde den, vilken kamera det faktiskt är och om den faktiskt är värd pengarna.

Tänkte också försöka göra lite vloggar igen. Ska iväg på en grej med min bror på fredag och då blir väl det en alldeles fantastisk möjlighet att få prova kameran.

Ha en grym söndag, försök håll i pengarna de sista timmarna på bl-rean och ta hand om varandra.

Likes

Comments

Hur blickar man fram efter att man sårat en annan människa och sig själv?

Livet handlar om att ta tillvara på de tillfällen du får till att vara lycklig. Ibland behöver du ta beslut som inte gör dig lycklig, men som är bra för dig. Ibland är de besluten inte det som gör dig bra, utan de som sårar dig innerst inne, för du håller fast i en princip.

Det är svårt att inse det där och då. När du ljuger både för dig själv och för den andra. Och när inget du längre säger hjälper och du känner dig maktlös, förlorad. Arg och förbannad på dig själv. Att lära av sina misstag hör till livet, men ibland känns den läxan större en vad man egentligen klarar av.

För livet handlar inte om vad du gör, utan vem du delar det med.

En vänlig påminnelse till oss alla.

Likes

Comments

- I samarbete med The Man Box -

Har en ledig måndag efter jobbhelg. Känns grymt att få vakna i lugn och ro vid 8, äta frukost och kolla Big Bang Theory till morgonkaffet. Finns nog inget bättre än BBT och HIMYM. Jag har ju redan hunnit kolla klart säsong 2 av Stranger Things och gillar inte att fastna i serier då jag redan har så mycket på agendan och bara blir stressad av det ligger en ouppklarad grej i mitt bakhuvud (som det är att börja titta på en serie). Då funkar BBT och HIMYM alldels utmärkt på morgonen.

Fick ett sms här om dagen att jag hade ett paket att hämta ut. Så vandrade ned till Fridhemsplan idag efter frukosten och hämtade ut det. Det var från The man box och innehöll superhärliga grooming produkter för män. Fick frågan av dem för ett tag sedan om jag ville samarbeta med dem och finns det något jag älskar så är det att ta hand om sin kropp, så där fanns det inga tvivel.

Det bästa är att man får ordentliga produkter att testa. Något jag stör mig på är när man får en liten testtub av något som företaget vill att man ska fastna för deras grej, men möjligheten att den lilla tuben ska hinna påverka min hy eller vad det nu kan vara är ju obefintligt. Sånt tar tid och därför är The man box grymt att använda för att du får just de riktiga produkterna och möjligheten att testa dig fram om det passar ditt behov.

Likes

Comments

Facebook
Snapchat
Youtube
Instagram
Blogkeen
Nouw

Instagram@johanbenno