Header

Checka in min Nya LookBook! och prenumerera på min youtube kanal! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hallå där!

längesen nu?! Jag är nu tillbaka i Dalarna och har inte har inte bloggat så mycket inför min flytt hem igen osv. men nu är jag på plats i Ludvika, det är fredag och framförallt det är Midsommar! Denna gång tillbringas den hemma istället för Leksand, hade såklart varit sjukt kul att träffa alla gamla lirare från Leksand igen, men det blir fler gånger som tur är! Ha en glad midsommar med alla glädjespridare, familj och vänner du har! Så hörs vi i nästa inlägg! 

Lägg gärna till mig på Snapchat för att vad jag gör och så jag får se vad ni gör idag! 

Min Snapchat! @Jockeblomgren 

Likes

Comments

Del 5

Och nu till den sista delen av "tillbakablicks fredag" och i förra inlägget berättade jag lite om staden Helsingborg och lite utanför isen hockeyintresset osv. Och idag tänkte jag berätta lite om själva Div 1 södra serien.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om alla lag och spelare osv men ska försöka hålla detta inlägg ganska kort! men vi kör!

Till en början så vet jag inte hur Div 1 ser ut i dem övriga delarna i Sverige så jag kan bara berätta lite utifrån mina erfarenheter och åsikter från södra serien från 15/16 som jag tycker har varit ganska jämn ändå förutom Troja och Västervik som höll en riktigt bra klass under hela säsongen! men jag tyckte också att inget lag var eller blev en så kallad "slagpåse" utan alla lag kunde spela bra men vissa hade svårare med att plocka fram det när det väl var match och vissa lag hade extremt svårt mot en del lag som låg lite sämre till i tabellen, Men det blev ändå Mörrum och Varberg som fick kvala neråt, där Mörrum åkte ur och Varberg blev kvar i div 1.

Båda lagen var rätt jämna som lag och ingen speciell kedja eller spelare som gjorde någon speciell skillnad tyckte jag. Sedan har vi i efter huvudrundan i placeringar Nybro, Tyringe, Helsingborg, Halmstad och Dalen, där jag kan säga att vi Helsingborgare hade det riktigt svårt mot just Nybro hela säsongen, som fick en tuff start på säsongen men vi hade desto lättare och väldigt mycket flyt mot just Tyringe och vann alla möten mot dem i stort sätt efter sudden. Halmstad var också ett stabilt lag där ingen riktigt stack ut, utan alla låg på en bra jämn nivå och kämpade som ett helt lag, men det fanns en spelare i Halmstad jag tittade lite extra på och det var deras målvakt Jonathan Sääf som jag tyckte var riktigt duktig! Se bild på honom nedanför.

Sedan kommer vi till de lagen jag tyckte var roligaste motstånden att möta där det var extra viktigt att hålla koll på vissa spelare, räkna in spelarna, ​stå rätt och ha tålamod, och det var mot Dalen, Kristianstad, Kallinge, Vimmerby, Troja och Västervik, extremt roliga matcher att spela! men lagen som jag tyckte hade lite ännu mer och det lilla extra var Troja och Västervik två lag som verkligen var kompletta men ändå med så olika spelstilar tycker jag.

Troja Ljungby var ett lag med bra grundspel med lika bra försvarsspel som anfallspel väldigt strukturerat spel över hela banan. Västervik var lite mera gå på mål mycket skott lite mer hungriga i anfallen och hade ett par riktigt heta spelare att hålla koll på! Västervik hade också såklart ett bra försvar med två riktigt duktiga målvakter. Och känslan av att dra på sig rånarluvan och vinna över ett lag som är bättre och har största delen av hela matchen är ju obeskrivlig.

Och ungefär så här såg jag ut efter en extremt rolig sudden vinst borta mot just Västervik inför cirka 1700 åskådare efter att ha räddat 38/41 skott.

Likes

Comments

Del 4

Det hade gått cirka en månad och Jag hade lärt känna hela laget mer och mer och fått känna pulsen på isen hos Div1 spelarna vilket var väldigt roligt men Jag blev mer och mer intresserad på själva staden Helsingborg som nu var ganska grämande för mig och lite större än Leksand haha, den visade sig vara en väldigt fin sommar stad enligt mig med riktigt nice shopping, fina hotell, strand och massa annat, jag började också undrade hur våra matcher se ut? skulle vi få mycket stöd från våra "fans"/publik? hur många skulle sitta på läktaren på våra matcher? hur ser Helsingborgarna på Hockey?

Dem har ju Malmö och Rögle två lag som nu spelar SHL och så mitt emellan ligger Helsingborg som ändå spelar i Div1! Sen får vi ju naturligtvis inte glömma att Helsingborg har ett Fotbollslag (HIF) som spelar i Allsvenskan. Vilket jag inte hade koll på eftersom jag inte tycker fotboll är särskilt underhållande men går absolut att kolla på ändå....

Helsingborg var ju en riktig fotbollsstad hade jag fått klart för mig tillslut, där dem flesta Helsingborgarna inte ens visste att dem hade ett Hockeylag i Div1...

Från att komma från ett Leksand där man bokstavligen äter, sover, andas hockey! till att komma till ett Helsingborg där dem inte ens visste vad en klubba och puck var för något det fanns inte i min värld haha.

Att Helsingborgarna hade Fotboll som det största intresset, som det verkligen inte var i Leksand, det var faktiskt en väldigt konstigt omställning, så kan ni ju gissa om vi hade särskilt mycket folk på läktaren på våra matcher under säsongen?!  (ain´t no body got time for that!)

Spelar såklart ingen roll hur mycket eller lite folk det är på läktaren så länge jag får lira min hockey som jag spelar och älskar för att jag tycker det är roligt! men tycker det är väldigt synd att när man ändå har ett bra lag i Div1 så låtsas man att dem inte finns när deras lag är bra! hockeyhallen också är väldigt fin och fräsch och har bra förutsättningar till att kunna utvecklas! antar att Helsingborgarna är lite bortskämda med två lag i Skåne lag i SHL och ett Fotbollslag i Alsvenskan och resten under det betyder ingenting.... Men lär ju finnas sånna städer också haha dem kommer nog kanske på om något år att skippa fotbollen för lite äkta fart och fläkt! Vi är ju ändå här för att lära och utvecklas! ;)

Det var allt för del 4 nästa del kommer såklart nästa fredag!

Likes

Comments

Del 3

Det var 1 Augusti och allting var packat och klart för start, bilen var utkörd och igång för att börja rulla från Ludvika till Helsingborg och klockan var cirka 05:00 på morgonen och när jag väl kommit ner till Skåne så kände jag direkt att Helsingborg var lite större än Leksand haha men iallafall vi började med att åka till hallen för att lasta av grejerna och hälsa på spelarna som befanns sig i omklädningsrummet.

Sedan var det dags att få min lägenhet som jag tyckte skulle bli så spännande att få se! Men det blev bara ett litet fel för jag hade fått fel lägenhet... jag hade alltså skrivit på för en annan lägenhet och det var ju såklart inte hela världen tänkte jag, men det var bara det att den jag hade skrivit på för var mycket fräschare och den jag fick var det lite små skavanker här och där, bucklor i golvet, skåp som inte gick att öppna utan våld haha, en toalett som läckte och en dusch som inte hade varm vatten.

som sagt inte hela världen men det är sånna där små saker som man uppskattar väldigt mycket exempel på morgonen att ta en varm dusch eller innan man ska lägga sig. Så vi sökte ny lägenhet hela tiden och jag hade den första som en tillfällig lägenhet bara, så när jag tittade på ny lägenhet så var det alltid något som jag tycktes sakna, därför tyckte jag att det var bättre att bo kvar på det första området och inte lägga så mycket energi på skavankerna eftersom det bodde andra från laget som också var nya och precis hade flyttat in så man iallafall skulle ha någon man kände igen och få hjälp av om det skulle vara något och för att komma in i laget snabbare.

Efter några dagar kom även första träningen med laget vilket såklart var ganska nervöst eftersom jag inte kände någon alls och jag fick se alla nya ansikten för första gången och Jag var också en dem yngsta i laget, men jag såg väldigt fram emot att få sätta på sig utrustningen och bara komma igång med Hockeysäsongen igen! 🙌

För övrigt hade jag inga förväntningar alls på hur spelarna skulle vara och vilken nivå det skulle vara på dem för jag hade ingen bra koll alls på div 1, och just (div 1 södra) "lilla alsvenskan" som jag har fått höra att den också kallas för.

Men hur kom jag in i laget då? Jo vi nya spelare som bodde på samma område umgicks väldigt mycket de första dagarna och hittade på saker käkade tillsammans och började lära känna varandra ganska snabbt mer och mer men dem övriga spelarna i laget kom jag närmare sakta men säkert i hallen och omklädningsrummet men jag var absolut inte rädd för att prata och presentera mig själv såklart, den enda jag var rädd för var att kunna förstå vad dom säger!? haha. Men i omklädningsrummet är jag absolut inte den som hörs och snackar mest, men iallafall så kom jag in mer och mer i laget efter varje dag, och vi som lag och grupp tillsammans kom också närmare varandra i form av inkilning och andra utflykter vilket ni kommer få läsa om i nästa del nästa "Tillbakablicksfredag" missa inte det!

Likes

Comments