Den fantastiska möjligheten att tjäna 1,1 öre per läsning och 70 öre per klick på länkar har inte riktigt funkat för mig...
Man skulle kunna säga att mina inlägg saknar något i popularitet...
Det skulle kunna vara för trista saker jag skriver, men det skulle jag väl aldrig tro. Självklart beror det enbart på att jag befinner mig i fel sammanhang och inte har gjort tillräckligt med reklam, som jag inte har fått mitt stora brejk ännu.

Dags att ta tjuren vid hornen och försöka laga min egen hemsida igen. Jag gav det ett försök och det funkade inte... Och var tråkigt... Och svårt...
Skam den som ger sig.
Den egna sidan har reklam på min bil.
Den har både blogg och fasta flikar.
Det blir nog bra när det blir klart.
Säljer jag en enda meter sidenband, så har jag tjänat tusenfalt mot vad jag har skrapat ihop här med goda vänners hjälp.
Fast det är lättare här.
Det funkar utan att jag fattar.
Men det förstås, om jag inte lyckas få ordning på www.pysselparty.se på egen hand, så känner jag några duktiga människor som kan hjälpa till.
Oberoende är för amatörer.
Alla vet att proffsen tar hjälp av andra proffs när det är något de inte kan själva.
Jag får ge det några timmar.
Ett riktigt försök.
Kanske redan nästa helg.
Eller nåt.
Om inte Calle blir klar med listerna i pysselverkstad förstås, då är det fullt upp med det roliga bekymret att inreda och flytta allt skojigt pyssel dit!
Tjingeling!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Papperspåsar är otroligt användbara. Lätta att bära, rymmer mycket, bra översikt på innehållet, de kostar nästan ingenting och är lätta att göra sig av med när de blir sunkiga. Synd bara att de så lätt faller ihop, så att man måste hålla i påsen när man kastar i en grej. Inga problem med Possy - den fantastiska påshållaren!

Min uppfinning från 2005 håller sig än och jag har INTE sett den till försäljning, så passa på. Om DU tar tag i detta och går vidare med produkten, så vill jag förstås veta. Jag kommer garanterat att köpa ett par stycken av dig när den finns på marknaden.

Possy underlättar ditt liv
-
Enkelt att slänga i återvinning, tvätt eller pantburkar när Possy håller upp påsen för dig
- Påsarna är lätta att placera när Possy håller formen
- Mycket snyggare med stilrena raka påsar

Konstruktion
Possy består av en ram och fyra ben av metallpinnar, sammanhållna av fyra plasthörn.
Varje sida i ramen består av två metallpinnar som går i varandra. De spänns ut av spiralfjädrar. Det är spiralfjädrarna som gör att Possy är både flexibel för påsstorlek och viktigast av allt, sträcker ut påsen till sin fulla bredd och längd.
När du placerar Possy i påsen drar du med ett enkelt handgrepp ihop hörnen och sätter ner Possy. Släpp långsamt och påsen blir rak och öppen som en låda.
Att benen inte har några fötter ger två stora fördelar
- Det går att sätta i Possy i en redan påbörjad påse
- Det går lätt att ta ur Possy när påsen är full och ska iväg

Tvätten i garderoben
När jag bodde i en lägenhet med många garderober och tvättade i tvättstugan på gården, började denna uppfinning ta sin form. Ja, jag vet, det är ovanligt med för många garderober, men just där och då hade jag det så. I botten av en garderob utan hyllor, fick det precis plats fyra papperspåsar från mataffären. De fick stå långsida mot kortsida i en tät cirkel för att få plats och det var perfekt passform. Där sorterade jag tvätten direkt. Ljust 4o, ljust 60, mörkt 40 och mörkt 60. En ritning över vilken påse som skulle innehålla vad, satte jag på garderobens innervägg. På den tiden hade jag inga barn och det fungerade utmärkt att sortera så då. Nu har min tvätt ändrat skepnad och jag sorterar enligt ett annat system...

När det var tvättid, var det hur lätt som helst att bara bära iväg de påsarna som var fullast och sätta igång med dem. Om handtagen gick sönder eller påsarna blev smutsiga på gården medan jag letade upp nyckeln till tvättstugan, så var det bara att slänga och ta en ny fräsch påse.

Detta smidiga sätt solkades bara när påsarna säckade ihop och kläderna hamnade ovanpå. Jättejobbigt verkligen - att behöva lyfta plagget igen, hålla upp påsen och sedan lägga ner det på rätt sätt. Puh, att jag inte avled av all ansträngning.

Självklart hade jag behövt fyra stycken Possy.

Merförsäljning - kompletterande produkter
En tjusig låda att ställa det hela i hade inte varit fel. Kan utformas som en kista, bänk att sitta på eller ett helt hyllsystem där varje påse går att "välta ut" lagom långt.
Kanske målad, tapetserad eller med berarbetad metallfolie på utsidan.
Kanske tjusiga krokar för att hänga upp andra saker som hör till. Tvättmedelhållare om det är för tvätten.

Snälla börja producera den här nu. Jag vill ha!

PS
​I sanden är vinjetten för mina och andras idéer och uppfinningar som har runnit ut i sanden. Först samlade jag dem i idéburken, men när den blev full flyttade jag över dem till idémappen. Nu publicerar jag dem här. Jag skriver gärna om dina uppfinningar med om du inte vill hålla dem hemliga längre.
DS

Likes

Comments

Ville bara säga det... För att det poppade överaskande upp i huvudet och gjorde mig helt fnissig. Jag inser förstås att det finns en hel drös Madde-fuckers i vårt land, eftersom vi har en hel del Madde bosatta här. Men roligast är det när det är lite kungligt.

Undra sa flundra om detta blir censurerat?

Likes

Comments

En stor broms i mitt företagande är att jag har ett alldeles för bra jobb! Hade det varit urtrist och plågsamt med en dum chef och kass lön, så hade det varit lätt att lämna. Nu prickar jobbet in nio punkter av tio på min önskelista. Det gör beslutet svårt. Man lämnar inte något så bra för att testa några idéer. Eller?

Fördelar med mitt fantastiska jobb:

- Jag får ta emot besöksgrupper och hålla låda
- Jag får skriva
- Eget kontor
- Flextid
- Bra lön (helt ovetenskaplig bedömning, bara min egen upplevelse)
- Eget ansvar
- Trevligt folk
- Relativt riskfritt att vara mitt eget crazy jag stor del av tiden
- Firmakläder till överkroppen, som är gratis och valfritt att använda i olika sammanhang
- Ibland finns det mat och godsaker över som jag kan smaska på
- Massor av experter som kan förklara saker när jag frågar
- Kopieringsmaskin
- IT-avdelning som hjälper till när det blir knas i datorn
- Skåp med kontorsmaterial
- Jag känner mig duktig

Nackdelar med mitt fantastiska jobb:

- Stressigt
- För mycket eget ansvar
- Måste samarbeta mycket
- För lite tid och pengar till utbildning inom det jag tycker är roligt
- För många IT-system och funktioner att lära mig

Troligtvis rätt så normalt. Troligtvis bättre än många andra jobb. Garanterat bättre än de flesta andra jobb jag har haft.

Ändå funderar jag på att lämna detta guldläge. Bara för att jag har ett så stort sug efter att få vara hemma mer. Slippa stressa iväg varje morgon till jobbet, och sedan stressa iväg varje eftermiddag för att hämta på dagis. Slippa känna mig så splittrad på alldeles för många delar.

Få tid att tänka. Tid att reflektera. Tid att ordna det fint runt omkring mig. Tid för mig.

Få möjligheten att prova mina idéer som ständigt pockar på uppmärksamhet. De där idéerna som många får, men som de flesta lyckas strunta i och trycka ner och tänka att nej, inte ska väl jag... Min självkänsla är egentligen inte så bra som det kan verka när jag kaxigt säger att jag tror att det faktiskt kan bli någonting av det jag går och tänker på. Det kanske är ett av skälen till att jag tvekar så mycket. Jag är själv inte helt övertygad om att det går. Det är därför jag vill ha så mycket ekonomisk trygghet, så att ett eventuellt misslyckande eller en trög start inte blir så kännbar.

Men alla de där idéerna och fantasierna, de går inte att ignorera. Det är som en trasig tand - tungan är där och känner hela tiden. Mina tankar går till firman hela tiden. Jag skulle kunna göra si, jag skulle kunna göra så. Det får jag kolla upp.

Min högsta önskan just nu är att mitt fantastiska jobb skulle erbjuda mig en årslön för att säga upp mig. Då behöver jag inte välja. Då är valet redan gjort. Inte så troligt kanske, men det är omorganisation på gång och företaget behöver spara pengar och ibland händer det faktiskt att folk blir erbjudna pengar för att sluta. Många gånger får man det man önskar, så jag fortsätter att önska högt: Jag vill ha en årslön med avsked från jobbet, så att jag har både tid och pengar att prova mina företagsidéer!

Jag känner tacksamhet för mitt fantastiska jobb och är glad att jag har det. Tackkortet har jag gjort för ett tag sen. Knapparna med alla storlekar och färger representerar alla olika delar man har i livet. Och de är roliga att leka med och passar bra som dekor. Vill du köpa knappar? Skicka ett mejl till info(snabel-a)pysselparty.se, för priser och storlekar på paket.

Likes

Comments

Blå T-shirt som jag fick i present från min moster en gång, jeans och en liten kille vid ändan. Dessutom en varm tröja lite nochigt hängd över underarmen.

Lägg till skor, jacka, passerkort, lunchpåse och macka, så är dagens outfit komplett. Jag är redo att möta dagens utmaningar och storslagna dagdrömmar!

Likes

Comments

Min fösta photo session här på Nouw. Fotograf Carl-Henrik Carlsson startade med en skur av foton, som verkligen drog fram min inre skönhet. Den rosa tröjan kändes helrätt idag. Blåa jeans och sockar med vinkelmönster i dova färger ger en skön kontrast till toppen.

Någon skum sjukdom? Nej, bara grym frustration över fotografens misstolkning av mina instruktioner. Nej, nej, nej, jag menade inte så - du ska ta många bilder, men inte hela tiden. Det måste vara paus emellan och så måste du sikta lite. Står jag mitt i dörren nu?

Här syns min fantastiska svarta topp. Lägg märke till jeansens brodyr på fickorna som jag accentuerar med en läcker handrörelse.

Det är ju rätt uppenbart att jag gör mina bloggförsök i helt fel forum. Jag som har kläder på mig för att skydda mig mot kyla och dölja kroppen, är väldigt förvånad över hur mycket tid och ansträngningar och pengar många lägger på sina utstyrslar och att berätta om dem. När andra skriver "Åh, vilken härlig outfit" Tänker jag att de måste skoja. Det är ju en tröja och ett par byxor!!! Så tjatigt. Nästan som att höra om folk som älskar fantastiska fälgar på bilar. Bah, urtrist.

Varför inte kontra med min version av dagens outfit. Då kanske jag också får en massa uppmuntrande kommentarer, eller vad tror du?

En vanlig människa med medelmåttighet written all over.

Jag gick ut hårt här och fixade detta efter läggdags. Kläderna har varit på sedan 06:30 idag. Den rosa är jag faktiskt grymt besviken på. Deppiga sömmar nedanför axlarna och alldeles för kort och bred tröja. Jag ser ju fetare ut än vanligt. Ändå är jag för snål för att slänga skiten. Den ska slitas lite mer först...
Jeansen är rätt nya och sitter bra - förutom att de pressar upp valkarna, så de ligger som en härlig marängsmet ovanför linningen. Sockarna - tja, de är de fulaste i det paketet från New Body. Dock var de andra i paketet rätt fina, så jag köpte det förstås ändå. Deras sockar och trosor håller jättebra och så blir det lite ekonomiskt bidrag till någon sportklubb också.

Likes

Comments

Jag borde ta åt mig av tipset att "Renodla din affärsidé", men äh, du kan vara Renodla. Jag vill göra allt! Som tur är har jag hört/läst att många framgångsrika människor bara följde sin passion. Inga tankar på att bli rik, bara att få göra det de verkligen brinner för. Det är först när de verkligen har följt den inre rösten som det har blivit riktigt bra. Det kanske finns en och annan rackare som har följt sin inre röst och ändå inte lyckats ... Ungefär som när man lyssnar på tipset att vara sig själv och killen ändå aldrig ringer tillbaka. Det struntar vi i. Jag vill prova om min passion är något för välden. Här kommer det jag brinner för och det jag tror att jag kan försörja mig på!

1) Pysselparty - min passion för papper kombinerad med en naturlig fallenhet för att assistera och tjöta med folk.
Mitt befintliga koncept ska utvecklas. Jag vill köra kurser i min blivande pysselverkstad på tomten. Dit kan man även komma för att få slå in fina paket och annat roligt pappersrelaterat. Det ska också vara möjligt att komma dit med några kompisar och pyssla loss med allt mitt material efter eget huvud. Den portabla delen ska förenklas, så att det blir lätt för företag att ta in Pysselparty som en del i kundträffar eller personalvårdsdagar. Snabbt och enkelt ska alla kunna göra fina kort av det material jag tar med mig. Dessutom ska man ha roligt! Det är viktigast!

2) Föredrag - jag har så mycket att säga
Jag har redan provat. Det är jätteroligt! I mitt nuvarande arbete tar jag bland annat emot besöksgrupper och berättar om jobbet och vad vi gör där. Det är en underbar utmaning att fånga publiken. Hitta vad som får dem att lyssna och förklara så att alla förstår, utan att somna. Fem gånger har jag hållit föredrag som jag själv har arbetat fram. Då har jag blandat mina filosofiska tankar om tillvaron med riktiga exempel, ritat diagram och fått publiken att prova saker i en övning. Tre gånger gick det bra, en gång var det lite så där och en gång var det riktigt illa... Pinsamt illa.
Jag kan bli bättre och jag vill öva tills jag blir riktigt bra!

3) Blogga - igen, jag har så mycket att säga...
...och ett visst bekräftelsebehov... Enligt mina undersökningar hittills är det visst väldigt viktigt att renodla just när det gäller bloggande. Ja, ja, det går kanske att köra en blog för varje ämne... eller nåt... Jag är helt ny i den här branschen, så här är tankarna rätt vaga...Alexander Bard sa något om att alla vill skriva och ingen vill läsa. Han har en poäng där.

4) Malin leker - på youtube
Min lille treåring tittar på massor av filmer på youtube. Gärna samma om och om igen. Medelmåttiga filmklipp där vuxna män antingen plockar ut leksakståg och leksaksbilar ur förpackningar och visar upp dem, eller leker med tågen och bilarna med relativt enkel handlig. De har miljontals visningar! Visst skulle väl jag kunna göra sånt jag med?! Synd bara att jag är ett IT-pucko och inte ens kan få den här texten vänsterställd hur mycket jag än klickar på den knappen... Fantasi har jag och många idéer är redan nerskrivna och insatta bakom rätt flik i pärmen "Ett års förberedelser". Jag har faktiskt försökt några timmar. Letade efter gamla digitalkameran som går att filma med, ställde upp kikarstativet som även funkar till kameran och letade instruktionsfilmer och gratis redigeringsprogram på nätet. Kamerans batteri hittade jag inte och när jag hade tittat på instruktionsfilmerna ett tag, var jag trött på att sitta vid datorn.

5) Hyra ut saker, eller kanske till och med ett hus
Det finns många för och emot här. Passionen är inte störst på detta område. Dessutom kan det bli mycket jobb på helger om jag ska hyra ut prylar som vanligt folk hyr när de är lediga. Visst skulle det vara roligt att utforma fina instruktionslappar till vissa apparater och kundkontakten kan ju också liva upp tillvaron. Men hur funkar det med försäkringar, stöldskydd och hur lång tid tar det innan grejerna börjar löna sig? Många av miljonärerna som var med i ett svenskt tv-program om just rika människor, hade blivit rika tack vare fastighetsaffärer. Uthyrning av fastigheter var nog inte grejen, utan mer köpa och sälja... Då borde jag först utbilda mig till mäklare. Njä, ingen passion där inte. Förutom om jag skulle hyra ut saker till teambuilding och själv följa med som lekledare. Då blir det kul!

6) Frilans - skribent, kontorist, eventpersonal
Om pengarna måste in, så har jag många färdigheter och kan vara mitt eget lilla bemanningsföretag. Korta uppdrag och tydliga avtal. Jag skriver helt enkelt en lista på allt jag kan och lägger på hemsidan. Det låter väldigt naivt. Den här strängen har utvecklingspotential om den skulle bli aktuell.

7) 071-nummer - En som lyssnar
Det finns många som vill prata med någon. Jag kan lyssna, jo, jag kan vara tyst ibland och verkligen ta in det en annan människa säger. Dessutom kan jag säkert anpassa mig efter önskemål, så personen kan få välja vilken typ av lyssnare den vill ha. Tryck 1 för att få förståelse, tryck 2 för att bli ifrågasatt, tryck 3 för att få en utskällning, tryck 4 för att få beröm och så vidare. Det kanske skulle kunna ha inriktningen att följa Edward de Bonos sex tänkande hattar.

8) Fixa, paketera och sälja en viss träprodukt
Nu är jag inne på känsligt område. Min sambo är inblandad i den här idén och han är inte typen som berättar... Bäst att hålla låg profil här och bara ha med den som en punkt på listan.

9) Leva på räntan - eller aktieutdelningen eller lottovinsten
Kanske inte så mycket till affärsidé, men ändå med på listan.

10) Friskvård - människan är intressant
Jag har gått kurser i olika typer av massage och faktiskt jobbat med det vid sidan om mitt vanliga jobb ett tag. Jag har en portabel massagebänk. Dessutom har jag läst en hel del om vad vi kan göra själva för att hålla oss friska. Kroppen och psyket är superintressanta ämnesområden. Stress är alldeles för vanligt, tänk att få vara med och motverka trenden med utbrändhet. Hjälpa människor att se alternativ innan det är för sent. Eller kanske snarare - upptäcka människor i riskzonen och suga tag i dem med någon magisk manipulativ metod, så att de inte kan fortsätta på den inslagna vägen.

Vilken eller vilka strängar jag väljer - om jag väljer att gå vidare med företagandet - beror på många faktorer.
Passion, tid och ekonomi är de tre viktigaste. Det är inte meningen att byta mitt intressanta jobb mot 40 timmar slit varje vecka. Det ska ju vara roligare, bättre och mer harmoni!

Likes

Comments