Tänd grillen, lägerelden, kaminen, kakelugnen och pannan med tjärstickor från Fjärås. 100% naturmaterial, inga tillsatser.

Klicka här för att komma till webbshoppen

Min sambos pappa, Rune, har länge tagit vara på tjärtallar för att ”dra tjärstickor” som är grymt bra att tända i spisen med. Tills alldeles nyligen är det bara utvalda släktingar som har fått ta del av hans hantverk vid födelsedagar och som julklappar. En mycket uppskattad present! Så uppskattad att vi bestämde oss för att låta fler få uppleva denna 100% naturliga och ekologiskt odlade braständare!

Kådan gör att det brinner bra
Vissa tallar bildar extra mycket kåda. Det har människor dragit nytta av i hundratals år. Den höga halten kåda gör virket naturligt impregnerat och traditionellt har man använt det kring fönster och till finsnickerier som under lång tid ska tåla väder och vind. Kådan fungerar också som tändvätska. Stickorna tar lätt fyr och brinner intensivt.

En liten varning - det sotar en del när tjärstickorna brinner, så det kan bli lite sot på insidan av kaminluckan.

Använd stickorna så här:

1. Bygg som vanligt upp din brasa med torr ved.
2. Stanna upp och njut av den härliga doften från tjärstickorna.
3. Tänd ett par, tre stickor och för in i den nedre delen av brasan för att få igång elden. Tjärstickorna avger hög värme och det behövs för att tända resten av brasan.

De fungerar utmärkt när man ska tända grillen, lägerelden, kaminen, kakelugnen och pannan. Jättebra att ha med på utflykt, eftersom de tål att få lite vatten på sig och ändå går att tända med.

Lokalproducerat och ekologiskt
Stickorna är garanterat lokalproducerade i Sverige. Tallarna har vuxit i skogen hemma i Sundstorp, utanför Fjärås. När min sambo Calle och hans pappa Rune jobbar i skogen för att gallra och ta hem ved, tar de vara på tjärtallarna de stöter på. Först torkas stora kubbar, sedan hugger de dem till mindre bitar som också får torka. Till slut dras stickorna för hand med en hovtång, när andan faller på, eller när det är slut i byttan i köket vid Rune och Ingrids vedspis.

Naturlig tjärhalt
Tjärhalten och storleken varierar och vi har inte skickat dem för tester på något laboratorium. Rune ser förstås lätt vilken sticka som är extra bra och vilken som är normal standard. Vi packar en bra blandning i varje paket. Vi levererar stickorna i presentförpackningar försedda med en liten informationsfolder.

50:- för 25 stickor
Allt detta hantverk, den härliga doften och en del av svensk skogsbrukskultur får du för endast 50:- per paket. Roligt att använda själv och en perfekt gå bort-present till alla med kamin, kakelugn eller vedeldning och folk som gillar friluftsliv.

Vill du ha en större mängd utan presentförpackning, så har vi nu stickorna för 1:75/st i webshoppen. Då packar vi det antal du vill ha i ett förbrukningspaket.

Du får beställa precis hur många stickor eller paket du vill!
För att få maximalt ut av fraktkostnaden rekommenderar vi tre eller sju paket.

Tre paket tjärstickor á 50:- och Postens spårbara tjänst ”skicka lätt” 53:- = 203:-

Sju paket tjärstickor á 50:- och Postens spårbara tjänst ”skicka lätt” 89:- = 439:-

De finns också att hämta i Fjärås och Kungsbacka.

Njut av en varm brasa!
// Malin och Calle

sökord som jag hoppas länkar till det här inlägget: Törestickor, töre, itänne, törved, tjärstickor, tjärtallar, tjärved, elda, starta en eld, få fyr på elden, starta en brasa, campingeld, lägereld, naturens egen tändvätska, naturlig tändvätska, eldstartare, braständare, fetved

Klicka här för att komma till webbshoppen

Många gillar våra tjärstickor.
Den åttonde februari 2017 fick vi ett härligt mejl:

Hej Malin.
Dina tjärstickor, som jag nu använt till och från i några månader, är smått fantastiska.
Ibland lägger jag in en för stor vedklabb i spisen. Den ligger och pyr och ryker och vill inte riktigt ta fart och tända.
Då petar jag bara in ett par av din tjärstickor undertill och – tjoff! det blir som att tillföra en skvätt fotogen. Göta Petter vilket fart det blir på elden!

Med vänliga hälsningar
Lennart Lindén

Tack Lennart! Vi är så glada att du gillar tjärstickorna!
Gör som Lennart och prova du med!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Innan jag flyttar över det populäraste inlägget till min egen hemsida, så får jag se till att det kan ligga kvar tryggt på den här sidan. Dessa rader är alltså för att det ska synas att bloggen är aktiv och inte stängs av på grund av inaktivitet.

Kram Kram

Heja www.pysselparty.se !

Likes

Comments

Det är så enkelt, lockande och skönt att sitta här och skriva av sig i bloggen. Tills häromdagen kunde jag dessutom låtsas att jag trodde att det skulle ge mig någon sorts inkomst. Det gör inte det. Det kommer troligtvis inte att göra det inom någon nära framtid heller. Jag har inte kommit upp till 500:- på nouw och de betalar inte ut 12:20... Jag tjänar mer än 12:50 om någon bara köper en enda grej från www.pysselparty.se.

  • Belopp16,03 SEK
  • Avdrag arbetsgivaravgifter-3,83 SEK
  • Bruttolön*12,20 SEK
  • Ersättningen betalas ut månaden efter (25:e) att du tjänat ihop minst 500:- i bruttolön (efter arbetsgivaravg. är avdragen).* Från bruttolönen dras vanlig svensk löneskatt på 30%. läs mer

En inspirerande kund/kollega och en inspirerande bok har hjälpt mig att hitta fram till beslutet att bloggandet här på Nouw inte kan få så mycket av min pyttelilla arbetstid i höst. Istället ska jag satsa på www.pysselparty.se, bygga en webbutik och marknadsföra mig på olika sätt. Prio 1 den här sommaren är att få igång webbutiken med alla mina produkter.

Framgångsfobin måste ha slagit till, för här sitter jag ändå och har lyckats övertyga mig själv om att skriva ett sista inlägg istället för att jobba hårt med butiken. Varje produkt ska fotas, mätas och beskrivas tydligt och säljande. Det tar tid och kraft att ordna detaljerna, men förhoppningsvis leder det till försäljning!

Ett inlägg här tar också tid, men kräver ingen faktakoll eller linjal. Bara tt öppna härnan och skrva av mig, som till en kompis. Skönt och enkelt.

Under våren har jag återhämtat mig från min tidigare tillvaro och känner större trygghet och balans i livet. Jag har satsat på mig själv, hem och familj och navigerat inom företagsvärlden. Det är knappt ett halvår kvar till utvärderingen om firman gick plus eller minus. Mitt mål är att gå med vinst, om så bara en krona, och jag vill stolt kunna fortsätta som företagare och hemmafru även nästa år.

Nu är jag beredd att kavla upp ärmarna och satsa där det behövs för att leda Pysselparty till framgång!

Det innebär tyvärr att jag inte hinner mysa med Nouw särskilt ofta.

Stor kram och tack för att jag har fått dela mina tankar med dig!

Följ mitt arbete på www.pysselparty.se!

Likes

Comments

Det finns en gammal sanning att man ska tjäna på att ha bolån, för att det är skattemässigt fördelaktigt. En av mina gamla chefer, Gösta Larsen, förklarade på ett logiskt sätt varför det inte stämmer. För ett par veckor sedan hörde jag Företagarnas vd Günther Mårder säga att många höginkomsttagare har kvar sina bolån för att det lönar sig. Av ren nyfikenhet har jag räknat och vill gärna visa mitt resonemang.
Som vanligt med reservation för att jag inte är en auktoritet på ämnet. Har varken doktorerat i ekonomi eller dubbelkollat med experter.

För enkelhetens skull har jag räknat med ett litet nätt bolån på 1 000 000 kronor.

På Compricer ligger de bästa bolåneräntorna på 1,69% idag och de högre ligger på 4,25%. För att ha med en framtidsjoker i leken har jag även räknat på 15%.

Frågeställningen är så här: Om jag har ett lån på en mille, hur mycket avkastning behöver jag då få på mina investeringar för att det ska löna sig att behålla lånet jämfört med att betala av det och slippa betala ränta över huvud taget?

Andra vinklar och omständigheter kommer på slutet.

​Lägsta räntan - 1,69%
Betalar årligen 16 900:- i ränta till banken.
Får skatteavdrag för ränteutgifter på omkring 30%
Då är det 70%, av räntan, alltså 11 830:- som måste täckas av investeringen, för att det ska gå plus minus noll att ha kvar lånet.
Investerar jag hela miljonen, så behöver investeringen ge en avkastning på 1,1830%
Den bästa inlåningsräntan på Compricer idag är på 0,9%, så investeringen måste ske på annat sätt. Aktier? Obligationer? Lotto? Nä, skojade bara :-) Guld eller råvaror?
Investerar jag bara hälften av pengarna, så måste det ge 2,366% (11 830/500 000%)
Investerar jag en fjärdedel måste det minst ge 4,732% (11 830/250 000%)

Mellanräntan - 4,25%
Betalar årligen 42 500:- i ränta till banken.
Får skatteavdrag för ränteutgifter på omkring 30%
Då är det 70%, av räntan, alltså 29 750:- som måste täckas av investeringen, för att det ska gå plus minus noll att ha kvar lånet.
Investerar jag hela miljonen, så behöver investeringen ge en avkastning på 2,975%
Investerar jag bara hälften av pengarna, så måste det ge 5,95% (29 750/500 000%)
Investerar jag en fjärdedel måste det minst ge 11,9% (29 750/250 000%)

Jokerräntan i framtiden - 15%
Betalar årligen 150 000:- i ränta till banken.
Får skatteavdrag för ränteutgifter på omkring 30%
Då är det 70%, av räntan, alltså 105 000:- som måste täckas av investeringen.
Investerar jag hela miljonen, så behöver investeringen ge en avkastning på 10,5%
Investerar jag bara hälften av pengarna, så måste det ge 21% (105 000/500 000%)
Investerar jag en fjärdedel måste det minst ge 42% (105 000/250 000%)

Slutsatsen är att en medelmåtta som mig tveklöst bör: Amortera - inte investera!
För att det är klurigt att få ordentlig avkastning på sina investeringar. Men om man är jättesäker och fantastisk på investeringar, så kan det förstås löna sig.

Fler argument och funderingar
Det kan finnas andra kattemässiga fördelar som jag inte har tänkt på eller är i riskzonen att få ta del av inom en nära framtid. Den med mycket hög inkomst får ju också en högre skattesats. OM systemet är sådant att man då skulle kunna hoppa ner till en "vanlig" skattesats genom ränteutgifterna, ja, då skulle det kanske kunna löna sig.

Vid en ekonomisk kollaps där alla lån försvinner, då hade det varit sunt att leva loppan för pengarna istället för att betala av sina lån.

Den som investerar i en tokdyr lägenhet i centrala stan och är stensäker på att sälja den ännu dyrare, ja, då kanske det kan löna sig.

Har man lånet på huset för att slippa andra dyra lån, så kan det vara bättre än sämre... Fast bäst är ändå att vara skuldfri.

Är lånet bundet, så måste man ändå betala den räntan man skulle ha gjort de bundna åren, så då är det kanske smartare att spara ihop en rejäl avbetalning till den dag det är dags att skriva om lånen, eller helt enkelt boka möte med banken och förhandla direkt!

För omkring 25 år sedan var Riksbankens styrränta uppe i 500%. Det var det ingen som trodde kunde hända, men det hände. Då var det många företagare och villaägare som fick STORA problem. Med en sådan framtida joker, så vore det tryggast att vara så skuldfri som möjligt.

När det är dags att leva på den lilla pensionen, så finns det stora fördelar att ha betalt av sitt hus och ha låga boendekostnader. Det är till och med så att de experter jag har läst på nätet rekommenderar att man hellre amorterar än pensionssparar i bankernas pensionssystem.

Hur mycket lägre blir räntan nästa år om jag amorterar 20 000:- på min mille?

Lägsta räntan - 1,69%
Betalar i år 16 900:- i ränta till banken.
Amorterar 20 000:-
Betalar andra året 1,69 x 980 000 % = 16 562:-. En minskning med 338:-
Amorterar 20 000:- till
Betalar tredje året 1,69 x 960 000 % = 16 224:- En minskning från år ett med 676:-

Mellanräntan - 4,25%
Betalar i år 42 500:- i ränta till banken.
Amorterar 20 000:-
Betalar andra året 4,25 x 980 000 % = 41 650:-. En minskning med 850:-
Amorterar 20 000:- till
Betalar tredje året 4,25 x 960 000 % = 40 800:- En minskning från år ett med 1 700:-

Jokerräntan i framtiden - 15%
Betalar i år 150 000- i ränta till banken.
Amorterar 20 000:-
Betalar andra året 15 x 980 000 % = 147 000:-. En minskning med 3 000:-
Amorterar 20 000:- till
Betalar tredje året 15 x 960000 % = 144 000:- En minskning från år ett med 6 000:-

Det verkar futtigt idag att betala av 20 000:- på sitt lån för att få 338:- mindre ränta nästa år.
På sikt är det ändå vettigt att göra, för så här låg kan räntan inte vara hur länge som helst.

Imorgon är det jag som loggar in på banken och tar lite av besparingarna till att betala av en del av våra bolån. Jag vill ha kvar en del på sparkontot som säkerhet nu när jag inte har någon inkomst att tala om, men lite av det kan jag ta till detta viktiga.

Fick du en tankeställare eller lite hjälp med ditt beslutsfattande av mitt inlägg?
Sponsra mig gärna med en krona eller två genom att swisha till 0703555777.
Eller gå in på www.pysselparty.se och beställ några roliga papper, stämpar, kort eller kvalitetspennor!

Tack så mycket!
// Malin

Likes

Comments

Studentsången

Text: Herman Sätherberg
Musik: Prins Gustav

Sjungom studentens lyckliga dag,
låtom oss fröjdas i ungdomens vår!
Än klappar hjärtat med friska slag,
och den ljusnande framtid är vår.
Inga stormar än
i våra sinnen bo,
hoppet är vår vän,
och vi dess löften tro,
när vi knyta förbund i den lund,
där de härliga lagrarna gro!
där de härliga lagrarna gro!
Hurra!

Svea vår moder hugstor och skön,
manar till bragd som i fornstora da’r,
vinkar med segerns och ärans lön,
med den skörd utan strid man ej tar.
Aldrig slockne då
känslans rena brand,
aldrig brista må
vår trohets helga band,
så i gyllene frid som i strid.
Liv och blod för vårt fädernesland!
Liv och blod för vårt fädernesland!
Hurra!

Beställ studentkort av mig, eller gör egna!

Färdiga kort levereras i cellofankuvert med klisterremsa som går att återanvända. 40:-/kort. Faktisk frakt tillkommer. Korten är dubbelvikta, så att det går att skriva på insidan. Korten i detta inlägg är 10x10cm. Jag gör även kort som är 15x15cm eller 15x10cm, säg till vad du vill ha!

Stämpeln K1058D Händer & Mössor är monterad på träkloss. Motivet är 3,7cm brett och 4,5cm högt. 98:-

Cardstock 12×12″, 6:-/ark – var femte på köpet:
Kritvitt – Bright White
Benvitt – French Vanilla
Mörkblått – Great Lakes
Gult – Sunshine Yellow

Sidenband, face satin, 3-4mm brett, 2:-/meter – var femte meter på köpet
Gult – Canary
Blått – Royal

Ett stort grattis till alla studenter – ni klarade det!
Hoppas att vädret blir bra och kvällen riktigt härlig.
Lycka till i framtiden!

www.pysselparty.se
malin@pysselparty.se
0703555777

Likes

Comments

Oavsett hur det går med mitt företagande, så tar jag med mig skaparglädjen! Jag älskar att vara i ateljén. Det är så fantastiskt härligt att tänka på en design och kunna genomföra den inom ett par dagar. Slippa vänta en vecka tills allt vanligt jobb och hushållsarbete tillåter en stunds skapande. Tänk att få lov att vara konstnär!

Idag har jag gjort några kort till Simons pedagoger. Cirklar på cirklar-blommor! När glitterlimmet har torkat och jag har ny ateljétid ska jag fota och lägga ut på www.pysselparty.se. Very businessy. Självklart ska jag även tala om vad papprena heter och att man kan komma till mig och göra detta själv, eller beställa pappren på posten. Eller kanske till och med beställa färdiga kort, om man skulle behöva sådana. Just dessa kostar 40:-/st och då ingår ett kuvert. De är 4x6 tum stora och får plats i ett vanligt litet "privatkuvert". Eftersom de är dubbelvikta, har man gott om plats att skriva på.

Jo, det där med vad jag ska bli när jag blir stor. Förtagande och familj och sånt. Jag vill ju fortsätta att vara hemmafru och företagare. Ibland tänker jag att jag tjänar för lite för att få lov att vara hemma. Både jag och min kära Calle har hög arbetsmoral och stort ekonomiintresse. Å andra sidan så tjänar jag faktiskt några kronor här och där. Jag säljer några kort till den lokala inrednings- och presentbutiken "Mitt-i-Mellan" och det kommer kunder till ateljén och jag har några få bokningar inbokade. Det är när jag tänker för mycket på att jag som företagare borde dra in 35 - 60 000:- per månad beroende på om det är grejer jag säljer eller tjänster, för att kunna ta ut en lön på 25 000:- före skatt varje månad. Vilket motsvarar en lägre lön på ett lönearbete, eftersom semesterersättningen tillkommer när man lönearbetar, men måste läggas undan när man jobbar med firman.

Men just nu är det ju inte en månadslön jag är ute efter. Jag glömmer lätt det. Jag är ute efter att företaget ska gå med vinst det här året. Vinst! En krona i vinst är också en vinst! Och marknadsföringen med foldrar, hemsida och blogg har ju kommit långt mycket längre på det här året än på på de tidigare sex.

Dessutom är året tänkt för att lugna ner mig efter stresstillvaron.
Det är tänkt att familjen och hushållet ska få lite mer omsorg från mig. Vilket verkligen är fallet.
Nu är det jag som både lämnar och hämtar på skola och förskola, så det blir ganska korta arbetsveckor för mig.
Jag sköter alla matinköp och nästan alla kläd- och skoinköp. Jag planerar och fixar allt som ska råddas i vardagen.
Calle tar fortfarande hand om större yttre grejer, men han har mycket mindre del i inomhusarbetet och barnomsorgen. Som läggningen till exempel. Den gör jag för det mesta. I alla fall 80% av gångerna. Jämfört med förut när jag slogs för att göra det omkring 50% av gångerna och blev sur när jag ändå fick göra det 60% och Calle 40%.

I och med en möjligare tillvaro så tycker jag mer om familjen.
Det är fantastiskt att känna kärlek istället för stress!

Visst bråkar vi fortfarande ibland och när jag är trött på kvällarna kommer häxan surtant fram när tålamodet har tagit slut. Men på det hela taget, så känner jag mig mer generös och kärleksfull mot min familj. Det är underbart! Jag kan uppskatta de små trollen och min fantastiska Calle igen!

Tänk om...
...jag skulle kunna göra konst att sälja
...jag får fortsätta längre med mitt företagande utan stora avkastningskrav
...jag får upp farten i hushållsarbetet, så att jag kan göra det på kortare tid, så att det syns att jag har gjort något samtidigt som det finns tid över till skapandet och företagandet
....jag trivs med tillvaron och duger som jag är!

Visst låter det härligt!

Stor kram och lycka till med balansen i din tillvaro!

Var nu snäll och duktig och gå in på www.pysselparty.se och sponsra mitt drömliv genom att köpa något fint ;-)

Likes

Comments

Also known as: "Man är ju inte mer än människa". Jag är så trött på att jag sabbar för mig själv. Om och om igen. Att jag inte förstår vad som är bäst för mig. Det är väl bara att ta ut ett par mål, ordna handlingsplaner och delmål och arbeta sig fram längs den utstakade vägen. Hur svårt kan det vara?

​Samma mekanism som får mig att bli försenad, eller i sista minuten, morgon efter morgon, får mig även att lägga saker på fel ställe, så att jag får ägna onödigt mycket tid åt att leta. Det får mig att skriva om allt och ingenting i den här bloggen istället för att lägga upp produkter eller inlägg på min företagssida.

Jag blir så arg på mig själv!!! Dumma mig!!! Skärpning!!!

Det värsta är att jag är över halvvägs på mitt "friår" och jag är rädd att det tar slut utan resultat. Istället för att få eld i baken och göra allt jag kan komma på för att få lönsamhet i firman, så börjar jag kolla på halvtidsjobb som jag inte ens vill ha och griper desperat efter halmstrån.

Halmstrå 1: Jag har registrerat mig på ett ställe där man genomför åsiktsundersökningar och om man fyller i formulär kan man få lotter eller poäng som man kan byta mot varor. Fånigt egentligen. Det är inte ett sätt att tjäna pengar när man har ont om tid. Det är ett sätt att få prylar man inte behöver när man ändå har gott om tid att sitta med sånt.

Halmstrå 2: Jag har gjort metapic-inlägg på den här bloggen och bett vänner klicka på dem så att jag ska tjäna några kronor. Det hade kanske funkat om jag hade 10 000 följare, men det har jag inte.

Och nu har barnen kommit upp och jag måste börja med morgonhysterin, sedan är det inköpsresa till Kungsbacka för maten är nästan slut. Sen blir det ett par timmar när jag absolut måste lägga in några produkter eller göra ett nytt inlägg på min riktiga hemsida!

Som tur är har denna ilska tidigare resulterat i att min folder blev klar och att jag faktiskt la in en räknare på min hemsida, så det verkar som att jag behöver bli arg för att komma vidare.

Jag är lite rädd för att jag egentligen behöver en chef som styr mig åt rätt håll. Det är trist att se sina egna begränsningar. Och jag vill inte acceptera begränsningarna. Jag kan själv! Jag vill kunna själv! Jag ska försöka igen. Jag har flera månader på mig.

Hoppas verkligen att du kan se ett nytt blogginlägg på www.pysselparty.se om du går in d​är ikväll!

Kramar och lycka till med din dag!

Likes

Comments

Ögonblickets triumf när han reagerar som jag har planerat. Att jag äntligen får som jag vill. Att år av försök bär frukt. Att min son somnar av avkopplande massage!

Simon är fyra år och kvällspigg. Det spelar ingen roll om han har varit trött och gnällig hela eftermiddagen, han vill ändå inte sova. Pratar, studsar upp och ska hämta saker. Vet precis vad som passar sig att säga för att få vara vaken lite till. Underbara uttryck som "Jag ska aldrig byta bort den här mamman" eller "Mamma är bäst i hela världen".

Jag är 40 år, kvällstrött och utbildad massör och ansiktszonterapeut. Under utbildningarna berättade lärarna om hur fantastiskt det är att ge barn massage. Hur enkelt det är att få överaktiva barn lugna och hur en storasyster lärde sig att få sin "jobbiga" lillebror att somna på en minut genom att smeka honom framför öronen.

Ända sedan vår lilla Majken föddes för drygt sex år sedan har jag försökt. Jag vill ge mina barn alla fantastiska fördelar som massagen för med sig. Men det har inte varit så uppskattat som det utlovades. Visst de tycker om massage, men mer som en rolig lek. Tills rätt nyligen, när jag upptäckte att de somnar skönt av ansiktszonterapi.

Som vanligt orkar jag inte hålla igång med kontinuiteten. Det blir ett par kvällar, men sedan är det för mycket med fullt ös hela kvällen. Jag är för trött av matlagning, disk, jagande av barn för varje plagg som ska av och på när dagens outfit ska bytas mot nattkläder. Arg av att tvinga mig på dem med tandborsten och mammagreppet. Orkar knappt läsa högt i en färdigskriven bok som bara är att läsa.

Ikväll orkade jag en mellanvariant. Majken somnade gott. Simon var inte trött och ville bara prata och vifta med armar och ben. Då berättade jag en påhittad saga medan jag klappade honom över ansiktet. Upp och ner från pannan till nästippen. Runt i evighetsåttor på pannan. Mjukt och repetitivt på kinden framför öronen. Sagan började ta slut och han vände sig på mage. Jag klappade på ryggen. Det gäller att inte komma för nära sidorna, för det kittlas. Lugnt och mjukt på den underbara barnhuden. Och han var lugn. Och jag var nöjd. Så vänder han sig på rygg igen. Nej, tänker jag, nu kommer han igång igen. Men det gjorde han inte. Han drog ner täcket med foten, tog den lilla knubbiga handen och drog upp tröjan och jag kunde se att ögonen var vilsamt stängda och munnen lite nöjt förväntansfull. Han ville bli klappad på magen. Jag gjorde det. Lugnt och snällt. Runt naveln, följa tjocktarmens väg motsols i stora cirklar. Göra solstrålar ut från naveln och in igen.

Ögonen fortsatte att vara stängda. Munnen slappnade av. Armarna låg avspänt upplagda bredvid huvudet. Min älskade pratkvarn hade somnat.

God natt!
Sov så gott.
Dröm om härliga saker.
Vakna utvilad och glad.

Köp en stämpel, boka en zentanglekurs eller beställ kort till nära och kära!
www.pysselparty.se

Likes

Comments

En butik kanske ska sälja mina kort. Jag är så taggad och sugen på att pyssla!

Gjorde åtta kort i rask takt!

Det knasiga är att jag vet att jag är för långsam för att få ut någon vettig lön på mitt eget skapande. Jag hade bestämt att det inte var någon idé att sälja kort, utan bättre att sälja kurser och utrustning. Och zentangle till konferenser också förstås!

Tankar och känslor kring min livsväg just nu.

1. Jag gillar att göra många olika saker. Det kan jag väl få göra nu då. När jag ändå har ett eget år eller två.

2. Är du lönsam lilla vän? Nja, kanske inte så värst. Men vi har klarat oss på Calles lön och föräldrapenningen i ett halvår, utan att behöva ta från besparingarna, så jag kanske inte behöver vara så där fantastiskt lönsam.

3. Men pensionen då? Den är faktiskt ett bekymmer. När det har gått ett år måste jag fundera mer kring den. Jag skjuter upp det tills dess.

4. Det är lätt att fylla dagarna med firmajobb, hushållsarbete och socialiserande. Jag behövs för familjen den här perioden. När jag känner att jag är i en kvinnofälla, så tänker jag bara på vilken kvinnofälla jag var i tidigare. Då var det fullt ös på jobbet och lika mycket ansvar hemma. Och ständig stress. Nu har jag samma ansvar hemma, men mer tid att genomföra något.

5. Kärleken är mycket lättare att känna när stressen tar en paus. Självklart hjälper det fina vädret och fågelsången. Jag märker att jag tycker mycket mer om min familj nu. Det är så skönt att uppskatta dem på riktigt istället för att kämpa med att komma på fördelar med att befinna sig i en familj.

6. Små trevliga korttids-uppdrag skulle passa mig fint. Några timmar då och då. Ge järnet, träffa folk och tjäna en slant. Hör av dig om du behöver bemanning några timmar.

7. Jag är lite nervös inför sommarlovet. Hur ska jag klara att inte vara ensam på flera veckor? Hur ska nåt bli gjort hemma och på firman? Klarar jag att vara tuffare mot barnen, så att jag slipper att ensam plocka undan efter alla aktiviteter? Det måste jag, så det klarar jag nog. Bara att lägga an rätt inställning och hålla fast vid den.

Kraaaaaaaaaaam

Uppdatering några dagar senare....

Kvinnan som driver butiken Mitt-i-mellan i Fjärås centrum köpte 20 kort som ett första försök. Min firma fick en inkomst och mitt ego fick en kick. Underbart att någon vill ha det jag gör och tror att det går att sälja vidare.

Det är nämligen en av de allra tuffaste delarna med att inte ha full beläggning på firman just nu. Att jag inte får bekräftelsen på att jag gör rätt. Ingen yttre bekräftelse alls, faktiskt.

Och jag gillar bekräftelse. Ibland behöver jag det extra mycket.

Ekonomiskt klarar vi oss bra. Tidsmässigt har jag aldrig långtråkigt eller väntar på något. Det är fullt upp med det mesta. Men just den där yttre bekräftelsen på att mina insatser är värda pengar. Det är den jag vill ha mer av!

Samma dag som affärsinnehavaren köpte 20 kort, så kom en trevlig besökare till ateljén och handlade. Så jag är inte helt utan kunder. Jag är tacksam för att de finns! Och för att jag får bekräftelsen emellanåt!

Mer av det, tack!

Likes

Comments

Funderingar på morgonkvisten.

#beach2016 #atttänkasomensmal #DetTarTidOchViljaFörAttÄndraVanor

- Skulle en smal person ta en näve chips från gårdags "bilutflyktsnax" medan tevattnet kokar?
- Skulle en smal person ta en extra klick Bregott och slicka av smörkniven före diskmaskinen när frukosten är över?
- Längtar en smal person efter en härlig socker/koffein-kick i form av brun läsk direkt efter frukosten?

Jag bara undrar.

Likes

Comments