handboll, rehabilitering, träning

Hej!

Sen senast har det hänt ganska mycket, både sämre och bättre saker, men mest bra saker faktiskt! Det var länge sen det varit så hahah

Visst har en del träningar känns motiga och tunga och längtan till målet börjar vara olidlig, men senaste gången jag var hos fysioterapeuten sa hon att hon ska försöka få in 10 gånger till åt mig så jag. slipper till plan helst före årsskiftet - det är ju snart?! Maten funkade si och så den senaste månaden så fysen har varit lite tung, har fått minska lite på vikter fö- men nu börjar det gå bättre och jag känner redan hur orken kommer tillbaka. Värken har minskat, känner egentligen bara av den om jag råkar vrida för mycket eller suttit i en dålig position länge. Råkade vrida bakåt förra träningen och har fortfarande ont, men det är ovanför diskbråcket så tror inte det är något farligt. Uthålligheten har ökat, jag orkar springa längre och snabbare och blir knappt andfådd, men måste jobba på spurter för efter att jag hängt med på kontringsövning var jag så slut.


Nu ska jag kämpa vidare och så hoppas jag att det inte tar länge till!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Den här veckan har inneburit både höjdpunkter och vissa dåliga saker när det gäller träningar.. så tänkte göra en topplista-ish grej!


Sämre:

1. Tisdagens kvällsträning gick rent sagt åt helvete. Var först taggad som vanligt, körde min fys ordentligt med ökade tyngder för första gången på ett tag på morgonen och det kändes rätt så bra, men när jag väl kom till träningarna stämde ingenting. Hade ont, kroppen kändes trög och längtade så till målet men var trött så att istället för att det sporrade mig till att kämpa vidare blev jag mest sur. Fick lägga av med bollandet snabbare än vanligt pg.a. värk och när jag skulle jobba med stegen blev jag jämt distraherad och varken det eller rörligheten blev till något vettigt.

2. Våra tränare frågade om någon var intresserad av att spela division ett matcher i damserien den här säsongen, vilket är en till möjlighet att utvecklas jag måste hoppa över nu för jag kan inte börja spela två serier direkt när jag fått spellov, och kommer behöva vila emellan träningar och matcher för att det inte ska bli överbelastat.


Bättre:


1. Har fått in två jättebra fyspass! På sommaren körde jag ganska mycket fys på gymmet, har ett program min fysioterapeut gett som stärker de muskler som behöver stärkas för att jag ska få spela igen och ha mindre smärta. Efter att mitt gymkort gick ut och att skolan börjat har det inte blivit gjort helt, dels för att jag alltid är med på en del av träningarna och att det ibland blivit lite kort med tid, men också för att jag inte har utrustningen som behövs i vår hemmahall. Nu när skolträningarna dragit igång har jag tillgång till den föreningens gym och jag får själv välja om jag försöker vara med dom andra eller direkt går till gymmet beroende på vad som står på schemat, vilket ger mig en hel timme att göra allting ordentligt.

2. På onsdagen, då vi har lite tidigare träningar, tog jag paus från övningar och visste att min kreativitet inte räcker till för koordination i cirka 45 minuter, så efter vår gemensamma korta uppvärmningsjoggning drog jag ut och sprang lite i området runt hallen, var jag sällan springer. Det bara flöt på och jag tänkte konstant att äh jag orkar lite till och svängde borttåt från hallen- vips hade jag sprungit 5 kilometer bara sådär på ungefär 33 minuter. Inte världens snabbaste jag vet, men hela sommaren så blev mina springturer hur jag än försökte alltid relativt korta, där runt 3.5km för jag pressade mig alltid att springa snabbt och blev trött fort. Nu vill jag jobba på uthålligheten också.

3. Vårt flyg till Stockholm och Skuru Cup går imorgon och jag är taggad! Har gått och varit orolig över att jag bara kommerLikes

Comments

handboll, rehabilitering, träning, vardag

Nu har det börjat bli kallt på morgnarna, och allt jag vill är att krypa upp i soffan med ett par vänner o se på film inlindade i filtar medan man äter ugnsäppel och dricker ångande hett kaffe med en massa mjölk.. Men det är så mycket program just nu så det får vänta.

På veckoslutet väntar Skuru Cup som jag faktiskt ser framemot även om alla matcher bittert kommer ses från bänken för min del, men har börjat acceptera att om jag vill bli bra och spela på högre nivå senare måste jag rehabilitera fullt ut först. Ska bli jättekul att få vara med laget och Stockholm är en så sjukt fin stad,

Skolan har även höjt tempot lite, men jag börjar känna mig mer bekväm där och vänja mig vid de nya rutinerna. Imorse var jag till och med i tåget 10 minuter i förtid, istället för 30 sekunder före tåget går som jag varit varje gång de två senaste veckorna. Tror det berodde på att jag hade träning på schemat idag och var jättemotiverad, körde fysprogrammet jag fått av fysioterapeuten och det gick jättebra.


Har inte skrivit så mycket här men vet inte heller direkt vad jag ska skriva, så om nån har en bra ide får den gärna skriva i kommentarerna

Likes

Comments

handboll, träning, vardag

Den här veckan drog skolan och träningarna dragit i gång ordentligt, och det känns faktiskt bra.

Både mina egna och skolans tränare har varit förstående, och jag har snabbt kommit in i den nya rytmen. Började gymnasiet så måste åka tåg i. en halvtimme till skolan varje morgon. Börjar klockan åtta dessutom så det blir tidiga morgnar och vissa dagar ganska sena eftermiddagen så är ganska så slut när jag kommer hem haha.

Har som tur en kurs i denna period som bara går ungefär hälften av gångerna, så har det lite enklare nu i början.

Förutom att det är helt ny dygnsrytm, mycket nya människor och ett nytt skolsystem så har jag också handboll i en position i skolan, vilket betyder att jag har två morgonträningar och en eftermiddagsträning i en hall vid skolan. Har varit på två nu och det verkar bli jättebra, vi är en liten grupp på ungefär 7-8 personer, så vi kan fokusera på det vi inte får på lagträningarna. De kommer antagligen bli mer fysik och skadeförebyggande träning vilket tas emot med öppna armar eftersom vi inte har just någon sån träning med laget.

Nu är det bara att köra ordentligt med koordination och göra stärkande övningar så hoppas jag att jag är redo att hoppa in i mål när säsongen kör igång :)

Likes

Comments

handboll, träning

Efter förmiddagens besvikelse drog jag iallafall iväg på träning, lite fundersam över vad jag skulle hitta på när de började med skott.

När jag väl kom dit glömde jag nästan bort allting, stämningen var jättebra och alla kämpade verkligen.

Vi började med en liten löprunda för att värma upp, och alla hölls med till slut för första gången på evigheter haha, sen gick vi in och hade tänjningscirkel. Själva träningen var igen ganska långt koncentrerad på passningar och försvar i par, denna gång utan skott så stod på plan och försökte mitt bästa. Märks nog att jag inte stått utan för mållinjen på flera år, är så ovan och vaknade på lördag morgon med högra armen helt fylld av blåmärken och spräckta blodkärl i armvecken hahah. Vi avslutade med lite spel med beachhandbollregler och så tänjde vi igen.

Åkte hem med jättebra humör och var lagom trött, tog kanske i lite för hårt med ryggen ibland men annars kändes allt jättebra. Ska använda dom här sista veckorna med förbud till att få mina passningar i skick o kanske lite mer explosivitet i vaderna som fått ganska lite uppmärksamhet under sommaren.

Iallafall så var det bra att få åka och ha det bara roligt en hel träning och inte behöva stå på sidan alls, blev ett litet lyft. Några veckor till, måste bara orka vänta.

Likes

Comments

handboll, hälsa, rehabilitering

Det var ett tag sen jag skrev här haha

Startade den här bloggen i oktober när jag fick ett 'långt' spelförbud på två månader för att underhålla mig själv men det blev inget av den saken och 10 månader senare har jag fortfarande spelförbud.

Hade behandlingspaus över sommaren och har slitit som fan för att stärka alla muskler och trodde jag var redo för spel och har längtat så efter att stå i mål så stod två träningar utan egentligt lov för att testa och kände ingen smärta- men så var jag på fysioterapi idag och hon konstaterade att även om jag gått framåt med hästlängder under sommaren så är min rygg fortfarande inte redo för spel.

Såå fick bli besviken och arg igen.

Är väl ändå en fördel att jag blir förbannad istället för ledsen, ilska kan man ju ändå använda till sin fördel men orkar inte vänta mera. De sa tre månader i början, redan det kändes som en alldeles för lång tid men nu börjar det se ut som att det ska bli ett år.

Känns förjävligt att det är just jag som ändå vill mera med min handboll än bara spela för skojs skull som ska vara skadad så länge också. Har viljan och motivationen men kroppen håller inte.Det är ju nu jag ska börja bli ännu bättre, lägga grunden för att spela som dam om några år, inte stå på sidan av plan och göra knäböj.


Tänkte använda den här bloggen för att se till att jag inte glömmer bort varför jag ändå går dit och gör det ,och för att dokumentera framsteg o så.


Likes

Comments

Äntligen höstlov❤️

Idag hade jag inget att göra på förmiddagen så jag sov ut, vaknade 11-tiden och blev kvar och tittade på lite ytvideor. 12 steg jag upp och fixade lunch och gick ut med hunden. Sedan skulle jag ta mitt transportkort o gå till tågstationen, men hittade varken kortet eller pengar så fick springa till grannen och låna pengar hahah.

Sedan tog jag tåget in till stan för att gå på magnetröntgen, men råkade sätta mig i fel vagn och märkte först när jag skulle stiga av att ingen biljettförsäljare kommit för att jag satt i en vagn utan biljettförsäljning heh. Trött eller?

Sedan fick jag stå ett bra tag och vänta på stt mamma och pappa skulle plocka upp mig med bilen,men det gjorde inte så mycket för hade ett nytt avsnitt av Den fantastiska resan i hörlurarna och det var soligt och skönt även om det bara var 2 grader varmt.

Vi kom försent till magnetröntgen för vi fick irra omkring en stund inne i byggnaden,finns liksom 3 stycken olika sjukhus/läkarföretag (?) i samma byggnad, så jag fick vänta på att den föregående blev klar men som tur tog det inte så länge. Gick in och blev satt i maskinen,behövdes inget skiljemedel (?) så allt gick helt galant,somnade nästan.

Sedan åkte vi hem och bästa pappa överraskade mig med ett par av mina favvobyxor från dr denim. Hade honom att gå in på Stockmann igår och köpa ett par som var på rea med mitt gåvokort,men de var fel modell och var ganska besviken så han fick föra dem tillbaka. Har använt mitt andra par så mycket att de har ett stort hål vid låret så blev verkligen jätteglad.

Nu på kvällen har jag hunnit äta middag,gå ut på en lååååång promenad med hunden och mamma,gå i bastun och nu ska jag sova.

// Joanna

  • 22 Readers

Likes

Comments

Idag fick jag äntligen mitt Kylie Lipkit!

Beställde färgen Candy K,för tänkte att den skulle passa mig bäst. Använder faktiskt nästan aldrig läppstift alls, för har väldigt rosa läppar så tycker de flesta ser underliga ut på mig,men blev så kär i Kylies produkter redan när hon lanserade de första,har tittat på sååå många swatches och reviews så bara måste ha ett.

En sak som oroade mig var att Candy K verkar se väldigt olika ut på olika människor,på vissa är den väldigt brun och inte alls sådär ljuvligt rosa med en brun underton som den är på andra.

Så ni kan förstå hur rädd jag blev när jag testade den för första gången och tittade i spegeln och den såg brun ut. Och då menar jag inte bara lite mer åt det bruna hållet,utan verkligen brun,typ som en väldigt ljus chokladpudding. Fick sån panik haha,men när den torkade blev den mörkare.

Ser ändå inte sådär rosa ut på mig,men tror det har med ljuset och göra för på bilder med blixt ser den jättebra ut!

För övrigt verkar det vara en jättebra produkt, läpppennan glider på hur enkelt som helst,den är verkligen jättemjuk. Själva liquid lipsticket känns inte för torrt och verkar hålla ganska bra även utan läpppenna på hela läppen. Har druckit och ätit yoghurt och äppel och än så länge sitter det kvar.

Priset är ju förstås ganska högt,även om jag köpte på erbjudande så att leveransen bara var drygt 5 euro,så tillkom ju tullavgifter och den totala summan blev ca. 40€. Fick ju detta i födelsedagspresent av farmor,vet inte om jag hade köpt det själv. Men det blir ungefär 20€/ produkt alltså,så verkligen inte oöverkomligt,you gotta treat yourself ibland haha.

Verkar vara överlag en väldigt bra produkt,kan inte vänta på att testa den i dagsljus!

8/10 ananassar!🍍

// Joanna

  • 26 Readers

Likes

Comments

Heeeej!

Skrev inget igår för gjorde inget annat än läxor och var på en promenad med hunden, men kommer skriva mycket den här veckan för har ganska mycket att göra i slutet av den!

Måndag: Vanlig skoldag:/

Tisdag: Före skolan ska jag och hämta mitt Kylie Lipkit från posten hihi, och på kvällen ska jag och kolla på lagets träningar om jag inte har för mycket läxor

Onsdag: Vanlig skoldag men höstlovet börjar på eftermiddagen😄 ska se om jag hittar på nåt med nån kompis

Torsdag: Ledigt, röntgen i Helsingfors på eftermiddagen så åker kanske in tidigare och tar en kaffe med mamma eller något

Fredag: Ska kanske äta lunch med mormor, före jag och mamma och pappa åker till Kimito till mammas kompis, som har vääärldens ljuvligaste hus i mitten av ingenting

Lördag: Kimito,vi åker antagligen ut någonstans eller plockar svamp

Söndag: Kimito och köra hem


Likes

Comments

Hola,

sov äntligen ut idag, hur skönt som helst!

Till frulle blandade jag en fryst banan med mangosmoothie och kvarg i mixern. Ville ha en lätt frukost eftersom vi skulle till Ikea efteråt på lunch (trodde jag..)

11:15 körde vi till min kompis och plockade upp henne och sedan bar det av till Ikea!

Vi gick omkring och det var jättekul haha, låter ganska tråkigt men älskar inredning så tycker det är jätteintressant.

1: Ljuset i den här spegeln var verkligen perfekt haha 2: Lampoooor 3: Ootd bakifrån eftersom mitt ansikte inte samarbetade idag


Klockan 13 började jag bli jättehungrig,men kön till restaurangen var så sjukt lång att vi lät det vara eftersom min kompis och min pappa inte var hungriga.

Vi körde hem henne och så for vi till matbutiken och köpa grönsaker. Tycker lite synd om min pappa för jag börjar grina av det mesta om jag är hungrig, får fortfarande inte hungerskänslor som jag borde och när jag väl får dem så är mitt blodsocker redan helt för lågt. Började halvgrina i butiken p.ga. att den skyren jag ville ha var slut,det är på den nivån liksom.

När vi kom hem 14:30 fick jag äntligen lunch, värmde grönsaksbullar som jag köpte på Ikea! Jättegoda, tycker inte alls om kikärter som är huvudingrediensen,men man känner inte alls smaken av dem.

Sedan gick jag ut på en liten promenix med hunden,eller jag stod på åkern medan han sprang lös. När vi kom in så tog både valpen och jag en liten tupplur i soffan,började känna av ryggen rejält.

Nu har jag precis vaknat och ska gå och jobba på en presentation jag har nästa vecka!

// Joanna

Likes

Comments