Header

Då var ännu en jobbhelg avbockad och klar, nu har jag ledigt en dag innan jag öppnar på tisdag på jobb. Tänkte mig en tur på stan imorgon om vädret tillåter, annars blir det till att packa inför helgens bravader då jag inte har så mycket ledigt innan jag åker.
Nu laddar jag för en filmkväll i form av Guardians Of The Galaxy, Chris Pratt är definitivt en drömman i min åsikt hehe. Kommer dock inte stanna uppe för länge då jag sovit dåligt hela helgen, känns skönt att få ha sovmorgon imorgon.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hur skönt är det inte med sol och värme? För min del blir det inget solande utan istället jobb hela helgen, inte så roligt kanske men är långledig nästa helg så det ser jag fram emot.

Annars har jag varit på bio, såg den nya Pirates-filmen. Tyckte helt klart den var sevärd och över mina förväntningar, dock kom jag med väldigt låga sådana men den var bra. Dessutom har jag lånat hem några böcker från biblioteket, finns inget bättre än att mysa ner sig med en bra bok.

Så lyxigt när ens kollega på jobb blivit klar med sin nagelutbildning och kan bygga naglar, gjorde mina idag och är riktigt nöjd. Gjorde dem verkligen inte långa, brukar inte bygga naglar och är inte bekväm när de är för långa - speciellt inte när jag jobbar. Så det fick bli ljusrosa klor med en glittrig ringfingersnagel på varje hand.

Likes

Comments

Denna soliga måndag spenderades med Annica, så kul att se henne igen då vi inte setts sedan jag åkte till Australien. Vi var först på ett café för att sedan äta en tidig middag ute, efteråt åkte jag en sväng till Emporia med min bror. Så skönt att sommaren snart är här, ser fram emot denna sommaren som kommer innehålla mycket jobb blandat med roliga aktiviteter. Och sommaren börjar på bästa sätt - nämligen med en festival. Woho!

Likes

Comments

Efter en stressig jobbhelg så är var det så oerhört kul att avsluta med att Tre Kronor slog Kanada i straffar och nu är världsmästare i ishockey! Det kallar jag för en riktig finalmatch, en nagelbitare ändå in till avgörande räddningen. All ära till Henke och Bäckström, men för mig var Nylander den klara stjärnan - han gjorde mitt VM 2017.

Nu är jag helt slutkörd; rösten är hes, huvudvärken på gång och allmänt slutkörd. Imorgon ska jag unna mig en sovmorgon, när alla fasar över måndag och vardag blir jag glad för att få ta "helg".

Likes

Comments

Helgen började med restaurangbesök med vänner igår till följd av förta dagen tillbaks på jobbet idag, skönt men oerhört stressigt idag. Efteråt blev det en tur till LundaPriden, härligt även om det var lite kallt. Hann hem för att se sista perioden i semifinalen och Tre Kronor vann mot Finnarna, tänk er att vi ska spela i final imorgon och har chans till guld! Visserligen är Kanada mästare två år i rad och det kommer verkligen bli en tuff match men att vara underdogs kan nog vara till fördel.

Imorgon är det jobb igen och efter det så blir det hockey-söndag, bra avslut på en bra vecka.

Likes

Comments

Just nu har jag hamnat i en svacka där mitt självförtroende är på noll när det kommer till mitt utseende, vanligtvis är jag ändå helt nöjd med mig själv men för tillfället känner jag mig bara så blöö. Vikten är densamma men jag känner mig ändå större, tjockare, än vanligt. Vet inte om det är en fixidé eller om jag faktiskt blivit större. Kan också ha att göra med att det är säsong för beach-kroppen nu..

Nej detta är något som jag märkt tar alldeles för mycket utrymme i min hjärna, dags att börja ta tag i saken för jag tänker inte må såhär hela sommaren! Därför har jag börjat kolla efter inspiration för att egga motivationen, jag tror att jag måste göra träning och kosten till något roligt och intressant - för annars kommer jag inte hålla det.

I denna nya kategorin på min blogg, Min Träningsresa, så kommer jag helt enkelt att skriva om min träning samt min resa för ett hälsosammare liv, jag tror att det kan vara bra för mig att hålla en dagbok om det. Jag hör mig själv tjata om det då jag skrivit det flera gånger haha men det är ju så det är när man inte är en "naturlig tränare", det tar tid. Så länge man inte ger upp.
För mig är det också viktigt att lyfta fram alla motgångar som kommer med, motivationsbrist, lathet, sötsug och så vidare. Ofta publicerar man bilder när det går bra eller när man är på gymmet men när det kommer till motgångar så är det precis tvärtom, vet inte någon som har en spikrak resa när det kommer till träning.

Mitt långsiktiga mål: Att ha jobbat upp en vältränad, hälsosam och tålig kropp som jag är stolt över till juni 2018 då jag kommer att resa till Asien.
​Min resa har redan startat lite lätt i form av PW, en prenumeration på magasinet Shape Up samt att börja se över mina matvanor. I juli kommer jag att börja gymma igen.

Likes

Comments

Till helgen drar jobbet igång igen för min del, det är farligt vad man har vant sig vid att bara "glida runt". Dock känner jag att det ska bli skönt att få rutin igen och börja tjäna pengar, för även om det kan vara skönt att ha slödagar så är det verkligen inte kul i längden. Har ju i och för sig haft saker att göra men det har jag ju kunnat schemalägga relativt hur som helst.

Ska ta upp träningen igen nästa månad, försöker ständigt få träningen att bli en del av min vardag men ja det har inte hänt ännu haha.. Jag är verkligen en periodtränare, jag har mina perioder där jag tränar jämt medans andra där jag inte tränar alls. Känner att jag behöver hjälp och har på senare tid funderat på om jag kanske ska skaffa en PT online, alltså någon som utför kost- och träningsupplägg. Möjligtvis till hösten, ska först komma igång själv. Det viktigaste för mig är att jag är ärlig mot mig själv och min relation till träning, jag är ingen "gymgeek" så därför tänker jag inte låtsas som det heller. Jag gör min egen resa i min egen takt, skam den som ger sig!

En annan sak jag tänkt på är att färga håret snart igen, älskar att ha en blond balayage men denna gången tog mitt hår väldans med stryk så tänkte färga håret i någon härligt mörk färg till hösten. Har inte bestämt vilken nyans eller om jag ska ha en eller flera färger i håret, får se vad jag blir sugen på till hösten.

Likes

Comments

För några veckor sedan läste jag en artikel på Veckorevyn skriven av Sophie Linnusaar (som ni kan läsa HÄR ), artikeln handlar om att vara trettio år och singel, då de flesta börjar tänka på att starta familj etc. Även om jag själv har en ganska bra bit kvar till trettio så tyckte jag ändå att det hon skrev var något jag själv kunnat skriva, det var verkligen mitt i prick! Oavsett vilken ålder eller relationsstatus du har så rekommenderar jag verkligen alla att läsa denna artikeln.

Det här med kärlek och förhållande är något jag, ju längre tiden går, lär mig mer om och främst lär mig hur jag själv vill ha och behöver det. Ibland har jag undrat om jag kanske är för kräsen, att jag har en orimlig bild av hur det "ska vara". Själv är jag ju inte perfekt och då kanske jag inte borde ställa höga krav? Men vet ni vad? Det är inte det som det handlar om.
Efter att mitt första riktiga förhållande gick långt åt skogen så bestämde jag mig helt för att inte göra undantag, inte nöja mig. Jag lovade mig själv att inte gå in i ett förhållande bara för att, ska jag göra det igen ska det vara för att jag verkligen är kär - på riktigt. Jag kan kompromissa men jag vill inte kompromissa bort allt det som gör mig till den jag är, inte tappa bort mig själv.

Detta låter väldigt uttjatat och klyschigt, men om man inte älskar sig själv så kan man inte älska någon annan. Att gå in i ett förhållande är inte lätt, du måste vara beredd på att ta någon annans tankar och behov i åtanke - att ge och ta är A och O i alla förhållanden. Jag bara gav, jag var inte redo för ett förhållande. Dessutom hade jag inte en bra relation till mig själv då jag led av psykiska problem, jag skulle ha fokuserat på mig själv och byggt på min egna karaktär.
Idag är jag inte den jag var, jag har lärt mig att älska och acceptera mig själv men också att jobba på mig själv.

Under dessa snart tre åren som singel så har jag jobbat och vårdat den viktigaste relationen vi har, nämligen den till mig själv. Jag har lärt mig så mycket om mig själv samt växt och kryssat av stora saker på min bucket-list, jag trivs med att vara själv. Dock saknar jag den där känslan av att vilja ha någon, den där omtumlande jag-är-kär-upp-över-öronen-känslan, det var längesen jag kände det. Men det kommer, jag har lärt mig att inte jaga den utan det får komma när det är dags. Tills dess så fortsätter jag att jaga mina drömmar (läs mål) och ta hand om mig själv.

Likes

Comments