En författarinna som jag varmt kan rekommendera är Simona Ahrnstedt som är en av mina favoritförfattare, hon skriver böcker i romance-genren där hennes första tre böcker utspelar sig i äldre åratal medans hennes nyare böcker utspelar sig i nutid. Min favorit än så länge är "De Skandalösa" som utspelar sig under dekadensen storhetstid.

Vad som gör hennes böcker så bra är att hon skriver på ett sätt som får en att verkligen känna av hur karaktärerna känner och tänker, hon lägger ner stort arbete på att researcha de miljöer och åratal böckerna utspelar sig i vilket märks då man lätt kan måla upp en bra bild av vad som händer. Dessutom så följer man inte bara en karaktär utan det finns även mindre "sidestories" i böckerna där sekundära karaktärer lyfts fram men utan att ta över huvudberättelsen.
Simonas kvinnliga huvudpersoner är starka och passionerade, möjligen lite kliché för vissa, men oerhört intressanta och en story som drar in en. Ett superbra alternativ till Fifty Shades-böckerna.

Beställde hem "Betvingade" samt "En Enda Risk", den sistnämnda är en av hennes senaste. Själv föredrar jag faktiskt de böckerna som utspelar sig under tidigare tidsperioder då jag tycker att de sticker ut mer och har en intressantare miljö och andra moralfrågor som intensifierar storyn mer, men har bara läst en av hennes nyare böcker så återstår att se.

Jag har alla Simonas böcker utom två, en bok som heter "En Enda Hemlighet" hade jag innan men lämnade den på ett hostel i Australien då jag hade blivit klar med den vilket känns dumt då jag gärna vill ha hela samlingen. Den andra är den senaste boken, "Allt Eller Inget", som släpptes ganska nyligen som jag tänkt kika efter under mellandagsrean. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna andra advent spenderades först på Vellingeblomman där vi gick runt och kikade på julpyntet samt tomtebyn, efteråt togs en liten lunch där innan vi åkte vidare för julmarknaden på Katrinetorp Landeri. En mycket mysig och liten julmarknad med en del att kika på, det bästa är ändå dessa härliga dofter som julmarknader omges av.

Imorgon väntar en långdag där jag har pass på båda mina jobb, ska försöka hinna till gymmet mellan passen då jag behöver förnya mitt medlemskap. Annars ser veckan relativt lugn ut, julveckan kommer dock att bli hektisk då jag har något inplanerat varje dag. Men oj vad jag längtar till julafton, främst till all god julmat. Mums!

Likes

Comments

Tvåtusensjutton har varit ett år där jag har tillåtit mig själv att få njuta, följa mina drömmar. Förutom min omvälvande och fantastiska resa till Australien så har jag bland annat gjort mindre småresor, gått på festival och konserter - vågat belöna mig själv när jag gjort något bra. Jag har haft några tuffa år bakom mig och därför kände jag att detta året så skulle jag faktiskt få lov att unna mig.

Nästa år har jag visserligen två oerhört stora mål som jag verkligen kommer att fokusera på då de kräver så mycket arbete och drivkraft, men det som jag också kommer att sätta i fokus är mig själv; fokusera på min personliga utveckling. Jag har kommit så långt och vuxit så mycket som människa, och jag känner att ju äldre jag blir desto mer formas jag till den kvinna som jag vill vara och kan känna mig stolt över.
Här under är några av egenskaper som jag vill förbättra och/eller förändra:

* Bli mer lättsam.
Jag har en tendens av att ibland ta saker på för stort allvar, även ha höga förväntningar på saker och andra. Det jag vill lära mig är att våga släppa lite på tyglarna och låta saker ske för ibland är det bara så skönt att släppa på kontrollen lite, faktiskt låta andra göra saker på sitt sätt. Och vad gör det om allt inte alltid blir som man tänkt sig? Såklart ska man ta sin framtid och sitt liv så som man själv vill ha det men som skrivet så kan man inte styra allt, så att sluta stressa sönder över något jag inte kan styra över utan snarare vara lite mer lättsam tror jag skulle göra under för mig. Släppa loss lite mer.

* Vara mer i nu:et.
Ett av mina största "problem" är att jag oftast har huvudet någon annanstans än i nu:et, ibland så tänker jag mycket på något som har hänt eller så tänker jag mycket på framtiden. Jag har ganska svårt av att njuta av själva stunden, tänker jag inte bakåt eller framåt så tänker jag på något annat. Alltså jag tänker väldigt mycket överlag.
Jag vill lära mig att inte tänka så mycket, att vara mer i nu:et och sluta överanalysera. Om jag försöker att leva mer i nu:et så tror jag också att jag kommer att må mycket bättre. För det mesta så har jag stressat upp mig själv eller till och med sårat mig själv för att jag tänkt så mycket och sönderanalyserat något, helt i onödan skall tilläggas. Nej så att vara i nu:et är ett mål att jobba för.

* Positiv energi.
Jag har på senare tid tänkt mycket på positiv och negativ energi, det känns viktigt för mig att omge mig med bra energi som är upplyftande. Ibland kan jag bli riktigt arg och verkligen sura över saker som i efterhand känns så oviktiga. Istället för att haka upp mig på saker i onödan så vill jag bli bättre på att bevara en bra energi, detta gäller inte bara mig själv utan också att jag omger mig runt människor och miljöer med rätt energi som mer hjälper än stjälper mig.

* Våga bryta mönster.
Egentligen så är jag ganska flexibel men när det kommer till vissa saker så kan jag vara väldigt inrutad, ibland vill jag ha och göra saker och ting på mitt sätt, annars känns det fel.
I år så har jag blivit bättre på att testa nya saker och kliva ut ur min comfort zone, jag tror att min resa till Australien har bidragit mycket till just detta. Jag vågar att testa nya maträtter, jag vågar utmana min vardagsrutin och börja tänka lite utanför min egen bubbla. Detta är definitivt något jag kommer att jobba vidare på under tvåtusenarton, målet är att berika samt inspirera min nuvarande tillvaro och fortsätta att våga testa nya saker.

Likes

Comments

Hur mysigt är det inte att julmånaden äntligen är här? Jag önskar mig faktiskt lite snö nu i december.

Min första advent startade med en härlig sovmorgon, träningsvärken från gårdagens gympass med en kollega gör sig verkligen märkt; främst armarna och bröstet som känns helt mörbultade. Förutom gympasset så drog vi lite spontant ut igår kväll till Lilla Torg för en drink och tjejsnack, riktigt mysigt men jag känner verkligen hur den delen av mitt liv är förbi. Jag har alltid älskat att gå ut och dansa. Tyckt om att få ett rus av den högspelande musiken och andra människors glada och smått fulla energi, men nu är jag inte så mycket för det längre. Visst är det kul att dra ut någon gång, fast nuförtiden så föredrar jag i sådana fall att dra ut till bar/restaurang än klubben för trots att jag inte dricker så finns det ju härliga alkoholfria drinkar att smutta på.

Likes

Comments

Då kan jag bocka av julklappshandeln på att göra-listan för idag inhandlade jag de sista julklapparna, känns bra med tanke på att det inte är december ännu haha. Passade även på att handla några nya hjärtformade skålar på jobb som jag tyckte var så söta, plus en stilfull dagskalender inför det kommande året.

Något jag verkligen behöver köpa till mig själv är nya underkläder, min underklädeslåda är så basic och tråkig vilket är så olikt vad jag brukar ha annars men på senare tid har jag definitivt tänkt mer på "vad är skönt att jobba i" än "detta är så snyggt". Visserligen har jag en VS-påse fylld utav superfina underkläder i olika modeller, men det är min privata samling som jag inte använder.
Tanken är att fynda några nya godingar under mellandagsrean, gärna finare set då jag aldrig har matchande underkläder. Ibland är pricken över i:et i en outfit ett par snygga underkläder, för även om de inte syns så är det känslan av att känna sig sexig som verkligen kan göra under.

Under december så kommer jag skriva mer personliga texter än att skriva om min vardag, främst kommer det att komma några "2018 Mål:"-inlägg där jag kommer skriva om vad jag vill uppnå under tvåtusenarton.
Detta året har varit ett bra år för mig så jag vill sammanfatta året i en rad inlägg men även blicka framåt och skriva om vad jag vill göra med mitt tvåtusenarton, alltså kommer nästa månad bli mer personlig än vanligtvis.

Likes

Comments