Header

Idag åkte vi med katamaran ut till Stora Barriärrevet och spenderade hela dagen ute till sjöss, det var en riktigt härlig dag. Vi snorklade på två olika ställen på de delarna av revet som ligger längre ifrån fastlandet, vi fick se en massa olika fiskar och koraller samt även några baby revhajar.

Inte nog med det, jag fick även möjligheten till att testa riktig dykning. Vilken upplevelse! Blev en panikartad start då jag svalde en hel del vatten och hade svårt att vänja mig vid att andas genom tuben men så fort det kom på plats och lugn forsade genom kroppen så begav vi oss ner.
Vet inte helt säkert hur långt nere vi var men jag gissar på cirka 15-20 meters djup. Det är en konst att lära sig och kräver nog sina lektioner i bassäng innan man hoppar in i havet, men jag är så stolt över att jag gjorde det och känslan var obeskrivlig. En dröm som gick i uppfyllelse, att få dyka i Stora Barriärrevet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sista dagen här i Melbourne började med en sovmorgon, skippade frukosten för att äta lunch ute vilket blev asiatiskt. Det är ju fredag här så det var fullt med folk ute och en massa som skulle äta samtidigt som mig.

Efteråt blev det lite shopping, unnade mig ett par populära Calvin Klien underkläder. Hittade mer spännande underkläder i deras butik men kände att det räckte med ett set så att jag har råd att resa vidare så att säga haha.
Sen blev det lite basic från H&M.

För första gången gick jag på bio själv, blev Beauty & The Beast; en oerhört fantastisk och vacker film som jag verkligen rekommenderar!

Likes

Comments

Idag spenderade vi dagen på Melbourne Zoo, fantastiskt att se djuren på så nära håll samtidigt som det går emot mina normer att besöka parker som denna. Har väldigt svårt för zoo:n och vill inte alls stödja deras verksamheter, heller inte akvarium och Sea World etc.. Så detta får bli mitt sista besök på ett zoo någonsin. Hellre då vill jag gå på safari och se djuren där de verkligen hör hemma.

På lördag flyger vi upp till Cairns, jag kan inte förstå att tiden har gått så fort! Imorgon är det en månad sedan jag landade här i Australien. Från att ha haft svårt att anpassa mig till tidszonen här och hemlängtan till att nu känna sig som en van backpacker känns mer än bra.
Kommer ihåg den första veckan på hostel så lagade jag aldrig mat där utan åt ute varje dag då jag kände mig obekväm med att dela kök med så många, idag är det inga problem och jag stannar mer än gärna inne och lagar mat.

Samtidigt som jag tycker om att vara här i Australien och njuter varje dag utav min resa så längtar jag faktiskt efter att få komma hem, borta bra men hemma bäst. Fast jag kommer definitivt få resefeber igen efter en månad eller så, dock har jag mycket som ska förändras och planeras när jag kommer hem så ser fram emot det.

Likes

Comments

Nu på kvällskvisten gick vi på en kvällsmarknad, där Queen Victoria Market brukar vara. Det var mycket större än vad jag trodde men mycket roligt att se, plus luktar det alltid så gott på marknader.

Blev middag här, kyckling i bröd med pommes och någon ost; kommer inte ihåg vad det hette men gott var det.
Självfallet blev det även lite churros, alltid ett måste på festivaler/marknader!

Imorgon checkar vi ut och förflyttar oss till ett nytt hostel, det är samma hostelkedja som vi bodde i i Canberra (och som vi var väldigt nöjda med) så förväntningarna är ganska höga från min sida.

Likes

Comments

Ännu en regnig dag har passerat här i Melbourne, solen tittar visserligen fram från och till men molnen dominerar verkligen himlen. Frukost blev det ute på ett annorlunda sett, bröden var inne i en sådan korg som dumplings brukar ligga i - annorlunda men gott.

Jag åkte iväg på egen hand för att träffa vänner till familjen som bor här i Melbourne, det blev en tur till ett litet museum, lunch samt ett varv på Melbourne Star som är ett väldigt hög "parisehjul" där man får veta mer om Melbourne samtidigt som man får se utöver hela staden.

Middag lagades själv på hostlet, nu är vi tre svenska tjejer vilket är riktigt roligt. Jag köpte panerade fiskar och kokade ris, jag saknar verkligen riskokaren hemma haha.
Imorgon ska vi försöka att gå på en marknad här som är väldigt omtalad, om vädret tillåter.

Längtar så till Cairns, till det soliga vädret och slappa dagar på stranden. Där kommer vi definitivt att snorkla, se Stora Barriärrevet vilket varit något jag länge drömt om.

Likes

Comments

Om det är något jag verkligen älskar så är det att titta på folk, se hur olika alla är - hur fint det är att vi alla är olika.

Vissa dagar är jag extremt nöjd med hur jag ser ut medans andra dagar känns det som om jag har alla komplex där finns att ha. Just nu är jag inne i en sån svacka där jag mestadel känner att "jag kan se bättre ut", jag är liksom aldrig riktigt nöjd oavsett hur jag klär mig eller fixar mig.

Här i Australien blir jag verkligen så taggad av att se alla vältränade och snygga tjejer på stranden, det verkligen får en att själv vilja anamma en bättre livsstil. Det är också taggande att se bekanta och andra människor kämpa och rasa i vikt och nå sina drömkroppar.
Jag var väldigt duktig att gå till gymmet förra året fram tills hösten då jag tappade fokuset och lusten, två jobb och två intensivkurser på distans gjorde att jag helt enkelt inte orkade lägga energi på annat.

När jag kommer hem ska jag börja gymma på allvar igen, hur klyschigt det än låter. Vill bli lika duktig, läs bättre, än vad jag var innan. Har ingen målvikt utan snarare en kroppsbild jag har som mål att nå. Som jag alltid har skrivit så är målet att "tighta" upp kroppen samt förbättra konditionen, jag vill ha en stark och välmående kropp som ska bära mig igenom vardagen.
Min svaghet är kost, jag har så extremt svårt att byta matvanor. Men jag ska klara det!


Det ska bli skönt att ta tag i hälsan när jag kommer hem. Här i Australien har det blivit mer att äta ute än vad jag trodde vilket är roligt då jag vill njuta under denna resan, men samtidigt blir det ju att man inte drar ner på mat vilket jag trodde jag skulle göra (nuddlar, omelett etc.). Absolut inte att man äter onyttigt men man hamnar i matkoma en gång för mycket hehe..

Jag kommer att misslyckas flera gånger, jag kommer att ha mina svackor, men jag kommer inte att ge upp, jag måste bli mer envis och sluta tro att jag kommer att se resultat efter en vecka - otålighet är min största fiende när det kommer till träning.
Jag måste bygga upp en stark vilja för att göra detta, ett mål så starkt att jag vägrar ge upp förens jag nått mitt mål.

Många stora ord, men det är handlingarna som är det viktigaste. Jag tror att i med att jag börjar se en framtidsplan för mig själv de kommande åren så tror jag att det kan hjälpa mig att fokusera.

Ser så fram emot att komma hem och börja planera min framtid, är så glad att jag äntligen börjar inse vad jag vill göra med mitt liv. Den stigen jag vill ta känns bra, det känns verkligen bra.

Likes

Comments

Melbourne har tyvärr inte bjudit på jättebra väder, mestadels regn och imorgon ska det kanske till och med åska. Men men tatuerade mig runt lunch idag, blev en pappersvikt båt på armen samt ett flygplan vid ankeln. Blev ärligt talat lite osäker på flygplanet då jag tycker att ena vingen inte fick raka linjer så ska rätta till det när jag kommer hem till Sverige, såg inte det på salongen. Fast sen kanske jag inte kommer tycka vingen är orak men oavsett så är jag faktiskt ändå nöjd.

Imorgon hoppas vi på att kunna ta spårvagnen runt city så att vi får se staden lite, det är så stort här och man vill ju gärna se mer än den stadsdelen man bor i.

Likes

Comments

Efter en lite knepig nattbusstur och små komplikationer vid receptionen ligger man nu i hostelsängen, trött och mätt, och chillar.
Melbourne är verkligen vackert, eller ja det lilla vi hunnit se av staden idag. Föredrar Melbourne framför Sydney, en helt annan känsla här; en mysigare och inte lika hektisk miljö.

Blev lite shopping idag samt middag på en asiatisk restaurang, eftersom sömnen knappt befann sig igår natt så har man varit dåsig hela dagen.

Morgondagen kommer att spenderas på stan, ska även börja kolla på vad som ska göras här i Melbourne under veckan. Vädret ser inte ut att vara på vår sida under vår vistelse här men det är härligt varmt här så det njuter man av till hundra procent.

Likes

Comments