View tracker

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Beställde hem en ny hårolja som heter Orofluido Beauty Elixir, den hade fått bra recensioner på hemsidan CocoPanda så tänkte testa den. Med paketet kom även en info- och instruktionslapp om oljan vilket bara var positivt, den har en doft av vanilj och luktar riktigt gott. Ska recensera den efter att jag använt den ett par gånger.

Jag håller just nu på att att göra en fix-kur för mitt hår då mitt hår varit väldigt torrt och frissigt sedan i somras, det är slarvigt att jag inte tagit hand om mitt svall bättre.
Förra veckan var jag på Ullared med föräldrarna och passade då på att bland annat köpa lite hårprodukter, en värmeskyddsspray samt en inpackning från märket Aussie. Inpackningen funkar jättebra även efter en användning, ska recensera den efter fler användningar.


Jag vill färga håret i början på nästa år så tänker verkligen sköta håret och se till att det mår bra och klarar av vintern.

Likes

Comments

View tracker

December är här och vi är inne på det sista kapitlet för det här året, tänk att 2016 snart är slut. Det känns nästan overkligt hur snabbt året har passerat förbi, snart är det ett nytt år som vi kommer att välkomna in. Jag kommer senare denna månad att göra en sammanfattning över mitt år och hur året förändrat mig.

Denna sista månad kommer inte bara att innehålla julmys utan även en hel del pluggande, utöver jobb så kommer jag att lägga ner kopiösa mängder med timmar till att klara av mina två kurser. Det är svårt nu i början och jag känner att min studieteknik är lite off så ska definitivt förbättra den.

Likes

Comments

Det kan nog inte finnas en mer förvirrad människa än mig när det kommer till att veta vad man vill jobba med. Jag har velat bli det mesta: veterinär, egenföretagare, undersköterska, reseledare, hotel manager, frisör, inredningsarkitekt och ja you name it. Det kan flyga förbi en tanke eller en tillfällig hobby och vips så får jag för mig att "det här ska jag göra!". Men där har aldrig funnits någon genuin passion för yrkena, bara en fix-idé om att det kan vara något jag vill göra.

Sen i höstas har tankarna ständigt återkommit till tanken om att hitta det jag vill jobba med och utbilda mig till det, att påbörja resan mot en yrkestitel jag vill associera mig själv med. Jag känner att inom två år skall jag ha börjat studera och påbörjat resan.

Det finns en yrkesgrupp som ständigt kommit tillbaks till mig sedan jag slutade gymnasiet: psykolog, kurator, rådgivare etc. Sedan jag läste psykologi som kurs på gymnasiet så insåg jag att detta var något jag verkligen brann för, inte bara för att jag själv haft problem med psykisk ohälsa utan också för att jag känner att jag är bra på det och vill lära mig mer samt hjälpa andra med deras problem.
Psykolog skulle vara det absolut ultimata för mig, samtidigt känner jag att uppförsbacken är ganska saftig då mina betyg inte räcker till; jag har absolut inga dåliga betyg men för att plugga till psykolog krävs verkligen nästan 100% i betyg plus så är det hög konkurrens om platserna.

Istället kommer jag att satsa på att utbilda mig till kurator/rådgivare, det ger mig i princip samma möjligheter bara att jag inte har den "fina" titeln men det gör mig absolut ingenting. Jag vill helst jobba med unga vuxna, så alltså inom ungdomsmottagningar eller privata mottagningar med speciell inriktning.

Det känns bra och även om jag inte är 110% säker ännu så vet jag att genuiniteten och passionen finns där, och det säger väldigt mycket.

Likes

Comments

Idag köpte jag årets första julklapp, vill gärna bli julklappsklar nästa vecka så jag inte behöver stressköpa något. Utöver julklappen köpte jag även en liten julklapp till mig själv, nämligen en actionkamera. Det är en hel vetenskap att lära sig den så ska läsa in mig i samt pilla mer med den imorgon, köpte till en selfie-stick och ska även köpa en tillhörande väska till den så att jag kan samla alla tillbehören på ett och samma ställe.

​​Köpte även ett nytt block från Lagerhaus, så himla fint med skog som omslag. 

Jag känner att jag måste börja bli bättre med bildkvalitén här på bloggen, tar alldeles för många bilder med mobilkamera. Håller på att kika efter en kompaktkamera då jag vill sälja min nuvarande systemkamera då den är lite för stor och klumpig, här dock än så länge inte hittat någon så får leta vidare.

Likes

Comments

Julpyntsshopping och en lång fika fika förgylla min lediga fredagseftermiddag, blev ett litet doftljus från H&M Home med doft av kanel. December väntar runt hörnet och jag bara längtar efter julen, efter denna underbara känsla som fyller hela kroppen med värme. Även fast kylan ibland är en pina så vill jag ha snö i december, ett vackert vinterland.
Sitter och tittar på The Hobbit som går på Sjuan just nu, ska strax göra våfflor och riktigt mysa ner mig i filten och bara ha en lugn lördag.

Likes

Comments

Att börja veckan med en fika i höstkylan är en bra start, idag jobbade jag heldag för att sedan få lite långledigt - härligt det.
Har fortfarande inte vant mig vid den kalla kylan som plötsligt kommit till Skåne, går ut i lite för kalla kläder och är alldeles för optimistisk till om jag kommer att frysa. Jag har nog aldrig fryst så mycket som jag gör i år.  Jobbigt. 😖

Likes

Comments

Det var ett år sedan Australien, uppdateringarna från förra året påminns jag utav Facebook varje morgon. Det är en bitterljuv blandning faktiskt. Jag var i början av min största resa någonsin samtidigt som jag dolde djupa sår, sår som jag ständigt envisades med att trycka bort tills den dagen då det inte längre gick och jag var tvungen att åka hem; tanken var ju att vi skulle komma hem nu.. Livet efter hemkomsten var jobbig, ett resultat av dåliga val som fattades tidigare det året. Man kan inte undan fly sina problem, inte ens när man är duktig på att "glömma" dem.

Jag fick en provsmak av hur det var att vistas i Australien, ett land jag drömt om att besöka sedan barnsben. Det var precis så som jag föreställt mig, drömmen om att åka tillbaka och verkligen leva ut min bucket-list har varit mitt bränsle i år.

2016 har enbart handlat om att rensa upp förra årets misstag, det har varit ett år där jobb och plikter gått före nöjen. Jag har verkligen slitit i år, omprioriterat och reflekterat över mitt liv och mig själv. Så därför känns det extra roligt att jag nästa år kommer att kunna unna mig något otroligt stort, något jag kämpat för hela året. För inte har jag bara ägnat mitt slit åt att reparera gårdagens misstag, jag har även jobbat för en bättre morgondag.

Mina drömmar är mina mål, jag räknar ner dagarna nu; allt är fixat. Jag ska bara införskaffa mig en färgglad resväska och en ny kamera, sedan är jag redo för nya och längre äventyr. Call me a travel junkie.

Likes

Comments