Header

Började min tisdag med att åka upp till Helsingborg för att köpa ett par assietter på IKEA från ett sortiment som utgår och assietterna fanns bara där, tallrikarna köpte jag förra veckan men tyvärr är skålarna helt slut så får kompensera dem med några ur sortimentet i en annan färg.

Efteråt drog jag till gymmet för en snabb runda. Ni vet den känslan efter man varit på gymmet och köttat och man känner sig så himla snygg och bra? Uuuii det är en bra känsla, en oerhört bra känsla. Benen fick sig ett rejält pass, kändes ganska tungt att gå tillbaka till bilen. Imorgon är det armarna som ska få sig en omgång.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Måndag igen och denna veckan kommer att inledas med en stor höstrensning, kommer att gå igenom alla mina saker för en "Slänga, skänka, sälja eller spara"-runda. Jag är verkligen inte en person som kan spara en massa kläder och skor som jag inte använder så då gör jag mig av med dem, så det ska bli skönt att få gå igenom allt.

Var igår och kollade på den nya filmen om Björn Borg på bio och den var mycket bättre än vad jag trodde, oerhört intressant så den rekommenderar jag. Bokade även biljetter till nästa års hockey VM i Danmark, jag och min far ska gå på en av Sveriges matcher och jag ser så mycket fram emot det.

Denna veckan hoppas jag på att få tillbaka min mobil då den är på lagning, efter fem månader. Fick en ny mobil efter att min gamla gick sönder men redan nu är den nya mobilen trasig så lämnade in den och kommer åter igen att få en ny, tröttsamt tyvärr.

Likes

Comments

Om ni vill få er en ögonöppnare och riktig tankeställare så ska ni se dokumentären The Hunting Ground som finns på Netflix, det är en dokumentär som handlar om sexuella övergrepp på kända universitet runt om i USA som mörkas och viftas bort.

Jag blev verkligen förbannad och ledsen över att detta sker idag, i denna välutvecklade värld. Tjejer vågar att komma fram och berätta om de hemska överfallen och istället för att hjälpa så försöker universiteten mörka allt och istället vända det till tjejernas fel. "Sa du nej?", "hur sa du nej?", "vad hade du på dig?", "var du full?", "tänk på vad killen går igenom, han kanske inte mår bra".
Universiteten påstår att falska anklagelser kan smutsa ner en hel skolas rykte och menar på att alla anklagelser är osanna, att offren ljuger. Hur kan dem? Det tar oerhört mycket mod att ens våga att berätta om något sådant och så säger dem att dem ljuger. Det leder till att färre vågar att anmäla och i ett fall tog en tjej sitt liv för att skolan inte trodde henne, offren smutskastas och trycks ner bara för att universiteten hellre vill rädda deras rykte OCH tjäna mer pengar.
Poliser vägrar ta brotten seriösa, football-spelare hyllas till skyarna och tycks synd om när anklagelser om våldtäkt riktas mot dem. Killarna, brottslingarna kommer undan och kan göra vad dem vill medans offren, tjejerna hotas och förminskas för det är ju deras fel eller så är de lögnare.

Detta är en dokumentär om stor orättvisa, en dokumentär som visar varför feminism och jämställdhet är viktigare än någonsin just nu. De två tjejerna som "leder" denna dokumentär är oerhört modiga och har ett fantastiskt driv, blir så imponerad av alla tjejer som är med i dokumentären.

Jag hoppas samhället ändrar sin syn och sitt agerande gentemot våldtäkt och sexuellt ofredande. Istället för att fokusera på kvinnorna så borde blickarna borras in på männen som gör detta. Vi ska inte uppfostra tjejer med att lära oss vad vi inte ska göra för att undvika detta utan uppfostra killar att inte gå emot någons vilja, no means no!

Likes

Comments

Nu är hösten verkligen här, regnet öser ner och blåsten är kylig och ganska stark. Nu när jag varit ledig så har jag faktiskt hållit mig inomhus med tända ljus och spenderat dagarna med Netflix och lite småpill hemma, samt fixat lite med bloggens yttre.

Nästa år har jag en del resor inplanerade vilket jag ser så mycket fram till, den längsta sträcker sig enda ner till Asien. Jag har fått mitt reseintresse ut av min far som i min ålder seglade jorden runt och har sett och upplevt så mycket, hans berättelser har inspirerat mig till att vilja se världen med mina egna ögon. Som liten så reste min familj väldigt ofta och jag har fått se så mycket av världen redan, men jag vill se mer och har många destinationer på min bucket-list.
När jag reser ser jag inte det som att ta semester från mitt vardagliga liv utan för mig handlar det om att berika mitt liv med nya upplevelser och kunskaper, att lära sig utav nya kulturer och öppna sinnet. Att resa är som balsam för själen.

Likes

Comments

Ja då var min födelsedag nästan förbi och det känns bra att vara tjugofyra. Dagen spenderades med mina föräldrar, vi åkte faktiskt till IKEA där jag unnade mig ett par lyxiga sängkläder, en orkidé samt sex tallrikar och just dessa tallrikar har jag haft ett öga på ett bra tag så när de reades ut nu så kunde jag inte inte köpa dem. På kvällen blev det lite mini-spa och nu sitter jag framför tv:n med GW:s mord.


Det bästa med att fylla tjugofyra är att jag har stora mål som jag vill uppfylla samt fortsätta att sätta mig själv i fokus och bygga vidare på mig själv, och nu när jag håller på att hitta min väg så är det verkligen roligt när jag ser att det går sakta framåt.
Jag är taggad och jag är redo att jobba vidare med det jag har, främsta målet måste nog vara att tjugofyra ska bli bättre än tjugotre; vilket inte var ett dåligt år för mig.

Likes

Comments

Eftersom jag fyller år snart och är kund hos Yves Rocher så fick jag hem ett blad med födelsedagserbjudande där jag fick köpa två produkter med 30% rabatt på varje vara plus två hemliga produkter som jag fick gratis. Jag köpte en peelande duschgel med doft av mango och koriander (supergod doft) samt en ansiktskräm för dag och natt, gåvorna var en peeling för ansiktet samt en krämig lotion för hela kroppen.

Återstår att se om produkterna är bra, hade tänkt ha en liten spakväll ikväll då jag varit så sliten och sjuk så då kommer jag att testa dem. Jag rekommenderar Yves Rocher starkt då de flesta av deras produkter inte bara är bra utan företaget är miljövänligt och värnar för miljön, jag har varit kund i många år och är väldigt nöjd.

Likes

Comments

Idag var det tungt på jobbet, känner att en förkylning och feber är på väg att bryta ut. Känner mig överlag väldigt trött, tömd på energi. September ser ut att bli en hektisk månad, känns som om det inte kommer att lugna ner sig på ett bra tag.
Och mitt i denna hektiska period så fyller jag år, tjugofyra år för att vara exakt. Känner mig redo för tjugofyra, tjugotre har varit slitsamt men lönsamt och en tid för mognad. För tjugofyra hoppas jag på förändring, action och mer mognad. Drömmar och mål står åter igen, liksom under tjugotre, i fokus.

Har börjat frossa i en serie på Netflix, nämligen Stranger Things. Har länge velat kolla på den så igår bestämde jag mig för att börja och det slutade med att jag kollade igenom hela säsong ett, allt jag kan säga är att jag nu förstår all hypen som omger denna serien. Säsong två kommer i slutet av oktober, spännande.

Likes

Comments

Sitter framför tv:n och kollar på Morden i Midsomer men känner redan nu att jag kommer att lägga mig inom en timme, sov dåligt igår och ska upp 5:30 imorgon igen så vill gärna sova längre inatt. Min sista arbetsdag innan jag får två dagar ledigt vilket behövs då jag känner mig rätt sliten, jobbat oerhört mycket de senaste två veckorna så en liten vila är mer än välkomnande.

Förutom go-fika på jobb och en tur till Emporia så var jag även ute en stund i mina gamla kvarter, även om jag inte är där allt för sällan så blir jag alltid lite nostalgisk.

Likes

Comments