Header

Efter ett dygns resande, tre flygbyten och dålig sömn är jag äntligen framme i Australien. Ligger just nu i sängen i mitt hotellrum, är så glad att jag bor på hotell de första nätterna för sov så dåligt på sista flyget så är verkligen helt slut!

Imorgon ska jag ut och handla lite mat samt bara gå runt lite, bara ta det lugnt och landa lite. Nu när jag också har fri WiFi så ska jag börja planera min resa lite noggrannare.

Likes

Comments

Idag är det pappas födelsedag så efter några ärenden åkte jag och min bror och överraskade honom med lite presenter och en bakelse full med ljus, vi firade ju honom och min bror i söndags med en som vanligt trerättersmeny med släkten. Eftermiddagen har spenderats i resväskan, sista kollen så att jag verkligen har allt jag behöver. Har dividerat en massa om jag skulle ha en resväska eller stor ryggsäck men det blir resväska, visst kan det vara lite bökigt ibland men varje gång man ska packa upp en ryggsäck måste man packa upp allt - i princip. Plus ska jag ha en mindre ryggsäck med som jag kan ha på utflykter.

Likes

Comments

Vilken lättnad! Jag fick nyss veta att jag klarade slutprovet och därmed har klarat kursen, jag bokstavligen skuttar av glädje! Jag skrev provet imorse, var inte nervös men jag var orolig eftersom jag hade så dålig koll på kemidelen men det gick till slut. På måndag ska jag bara lämna in en utvärdering utav kursen och sen är kursen slut.

Idag får jag lov att vara nöjd - jag är så stolt över att jag klarade det.

Likes

Comments

Nu känns det mest som om man bara går och väntar, väntar på att dagarna ska gå. Jag blir lite otålig, för jag längtar så!

Idag har jag varit så trött, varför vet jag inte då jag sov bra inatt. Var i alla fall iväg en runda på Emporia och fick hem en liten hårtork, reseplånbok samt solglasögon.
Igår köpte jag ett silverschampoo från märket Fudge som ska hjälpa mig att hålla kvar de kalla tonerna i det blonda. Mitt hår har en tendens att dra mot det guldiga/varma hållet så silverschampoot ska hjälpa att hålla det i en kall nyans.

Likes

Comments

Inför resan så kände jag att jag verkligen ville ha en ny hårfärg, en fin hårfärg. Ombré är något jag alltid tyckt om så jag bestämde mig för att göra en sådan innan avfärd, och efter två sittningar så fick jag mig en hårfärg som jag är så himla nöjd med!

Håret ser lite ljusare ut på bilden men jag är mörk i hårbottnen då vi behöll min naturliga hårfärg där så den ser mer ombré ut i verkligheten men i solen ser det verkligen ljust ut, men jag är verkligen glad och frisören var så duktig som gjorde denna förändring möjlig.
Nu kommer håret dock att behöva mycket vård och omsorg så för första gången i mitt liv har jag köpt speciella schampoon, balsam, oljor och inpackningar. Att ljusa och bleka upp håret är väldigt slitande och eftersom jag dessutom kommer vara mycket i solen nu så krävs det att jag sköter mitt hår, men det är det så värt.

Likes

Comments

Igår var det alla hjärtans dag, vilket också är min brors födelsedag. Så det blev ett minifirande på morgonen och släktkalaset för både min bror och min far (som fyller år nästa vecka) är på söndag.

På eftermiddagen mötte jag upp Caroline för en tidig middag på Graffiti, blev en massa härligt snack innan det bar av till bion för att kolla på Fifty Shades Darker. Filmen var helt okej, musiken satt som en smäck och verkligen lyfte filmen.

Fick även en liten avskedspresent som definitivt ska med i packning, lite vardagslyx lär nog behövas från och till hehe.
Att ha ett sådant guldkorn till människa i mitt liv gör mig så lyckligt lottad.

Likes

Comments

Varje gång jag tar stora beslut, beslut där mitt dagliga liv påverkas, så måste jag alltid tänka en extra gång - på grund av min ångest och mina panikattacker. Jag har haft dem diagnoserna i drygt sju år men har lyckats övervinna dem och varit fri i över två år, *ta i trä*.

Min åsikt är att man aldrig blir helt "frisk" från ångest/panikattacker men att man lär sig hantera dem och där av minskar dem, för även om jag inte haft en panikattack på två år så har jag känt av dem några gånger - jag har lyckats att hantera dem. Desamma gäller min ångest, jag har lärt mig att känna igen min kropps tidiga varningssignaler och vad som triggar igång min ångest och därefter jobbat emot det.
Det låter komplicerat och som om det är något jag kämpar med varje dag men så är det inte alls längre, jag mår riktigt bra och stärkt mitt psyke. Mitt liv kretsar inte längre kring dessa två diagnoser.

När det kommer till resan så vet jag att det kommer att trigga igång min ångest/panikattacker och jag kan ärligt säga att det är en av de saker som skrämmer mig mest med resan. I med att det kommer vara en stor psykisk utmaning för mig så kommer jag definitivt ha mina dalar under resans gång - det gäller bara att inte ge upp!

När man reser med någon form av psykisk ohälsa så tror jag att det är viktigt att känna sig trygg i sig själv, när jag får ångest eller en panikattack vill jag bara hem så jag tror att det är viktigt att jag känner mig hemma och trygg i mig själv. Annat som är ångestframkallande för mig är när dåliga saker sker som jag inte kan kontrollera, t ex om bussen får punka. Då gäller det att acceptera situationen och jobba därifrån. 
Det är såklart lättare sagt än gjort, men jag tror på mig själv. Jag får bara inte vika mig för rädslan, det är viktigt.

Jag vill bevisa för mig själv att jag kan om jag vill och jag tänker inte stå i vägen för mig själv och mina drömmar.
I can do this.

Likes

Comments

Hela veckan har präglats utav sjukdom, blivit förkyld som speciellt framåt helgen blivit värre.
Nästkommande vecka kommer att fokuseras på plugg, slutprovet är bokat på fredag så det gäller att repetera, repetera och repetera.

Väskan och handbagaget är nu färdigpackat, ja jag är ute i god tid haha. Känns nästan som det är imorgon jag åker, känns darrigt om jag ska vara ärlig.. Redo lär jag nog aldrig bli och jag skulle ljuga om jag inte var rädd och nervös, men det är ju inte så konstigt.

Likes

Comments