Header

Idag var det äntligen dags för min cover up, gjorde en liten impulsiv tatuering i form av en båt i Australien som jag minuten jag steg ut ur studion ångrade. Jag tatuerade mig hos en riktigt härlig kille på Zoi Tattoo i Malmö, min första gång där och jag är verkligen nöjd! Det gjorde inte så ont som jag trodde att det skulle göra och för första gången så skrattade jag mig igenom nästan hela sessionen, vilket härligt gäng.

Det blev en späckhuggare över båten (han åt båten haha), varför just en späckhuggare var för att jag ville ha ett djur och gärna något som inte är så vanligt. Från början var jag inne på en haj men de är mer gråa/blåa och ville inte göra en svart haj, sedan kollade jag på valar innan jag hamnade på späckhuggare. Späckhuggare är vackra djur, djur som ska leva fritt. Späckhuggare symboliserar harmoni, styrka, intelligens, omtänksamhet samt en gnutta lekfullhet. För mig kommer min späckhuggare att symbolisera min resa från psykisk ohälsa, hur jag gått från att ha varit psykiskt sjuk med höga begränsningar i livet till att bli fri och följa mina drömmar.

Jag är grymt nöjd med honom, blev även lite färg i plus skuggning då jag ville ha honom så realistisk som möjligt. Och självfallet fick han även ett namn: Columbus.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag började jag gymma igen, kändes riktigt skönt att vara igång och det märktes att kroppen inte tränat på ett tag haha. Jag föredrar att träna någon gång mellan 08:00-11:00 då det inte är för mycket folk men inte helt öde och man kan köra på vilka maskiner man vill utan att behöva vänta.

Såhär brukar mina träningspass se ut:
* 10 min powerwalk på bandet som uppvärmning.
* 40 min på olika maskiner, med fokus på antingen överkropp eller underkropp plus kondition.
* 5 min powerwalk + 5 min intensiv jogging på bandet som avslutning.

Med tiden kommer jag även att börja göra egna övningar på en matta (push ups, squats, armhävningar etc.), men väntar med det tills jag känner mig mer varm i kläderna. Ska även börja med stretching innan och efter varje pass, så det är en hel del att tänka på. Är inne i den där första fasen då allt känns så peppande och roligt men det gäller ju att hålla igång den drivkraften och som jag sagt så många gånger förr: få in träningen i vardagen.

Utöver träningsstarten så öppnade idag komvux för ansökningar att plugga fristående kurser i augusti så jag skickade in min ansökan innan, i med att jag nu vet vad jag vill satsa på så vill jag öka mina chanser att komma in genom att då läsa distanskurser som jag dels kan få värdefulla poäng i men också som jag kan dra nytta av i de studierna jag vill söka mig till. Jag håller alla tummar och tår för att jag får läsa någonting i augusti. Det är ju lite bakvänt när det kommer till att plugga på komvux men jag gjorde en ärlig och utformad ansökan så hoppas.

Likes

Comments

Blev lite midsommarfest igår i alla fall, kom hem runt 01.30 igår. Men det var väldigt trevligt. Redan halva året har gått och det har verkligen gått fort, alldeles för fort ibland.

Nästa vecka är det en hel del som händer, mest jobb men ska också tatuera mig på tisdag vilket jag ser fram emot men är också nervös för jag ska tatuera mig på ett ställe jag vet gör fruktansvärt ont. Aja förhoppningsvis blir det bra och att jag klarar smärtan, tycker egentligen inte om nålar..

Likes

Comments

Igår åkte jag och Annica till Bakken, förutom att åka karuseller och spela spel så åt vi en enklare midsommarmiddag där. Det var riktigt roligt men var så trött när jag kom hem, tittade på fotbollen och somnade på soffan.

Idag är det äntligen midsommar och såklart är inte solen framme, känns som om det är så varje midsommar haha. Mina planer för midsommar ändrades en aning men men ska strax hoppa in i duschen och börjar fixa mig.

Likes

Comments

Då har jag förnyat mitt medlemskap på 24/7 och nästa vecka börjar allvaret igen, målet är att vara mer nöjd med min kropp än vad jag är nu till juni nästa år då det nalkas resa. För mig har det aldrig handlat om att bli smalare utan mer att ha en tight, stark och hälsosam kropp.

Förutom träningen så håller jag på att ändra min kost med små steg, just nu ligger fokus på att få bort "det gömda sockret" i maten jag äter. Bland annat har jag bytt ut brödet jag äter mot ett som är osötat samt bytt ut sylten till en ekologisk och osötad sylt. Så som sagt, baby steps.

Fick idag hem mitt Fuck Cancer-armband, velat beställa ett sådant länge. Tycker det är viktigt att visa mitt stöd, cancer är hemskt i alla dess former och en sjukdom som beror oss alla.

Likes

Comments

Midsommarveckan, och så svenskt som det kan bli så ska det regna på midsommardagen. Idag var det i alla fall inte regn utan tvärtom - sol och värme. Som en liten utflykt åkte jag med familjen till Ven för en cykeltur, tycker Ven är så vackert och speglar Sveriges vackra sommarlandskap.

Imorgon måste lägenheten städas så det är det min förmiddag kommer att ägnas åt, därefter ser vi vad eftermiddagen har att erbjuda. Möjligtvis ska jag möta upp en polare, eller kanske bege mig till stranden för att bygga på brännan lite.

Likes

Comments

I fredags var det personalmöte samt roliga aktiviteter och god mat efteråt, det var riktigt kul att få hänga med mina kollegor utanför jobb. Så helgen började bra och även om jag jobbat både idag och igår så har det gått fort och humöret har varit på topp - tackar det fina vädret för detta då jag alltid blir gladare utav sol och värme.

Nästa vecka börjas med en utflykt med pappa och bror, ett ställe som var min idé att åka till då jag inte varit där på år vilket är synd. Annars är det ju Midsommar på fredag, sommaren är verkligen här nu. Känns som om det var igår som jag kom hem ifrån Australien, jösses tiden går verkligen fort.

Likes

Comments

Äntligen kom den! Min Bucket List-bok. Jag beställde den från ett företag som heter Kikki K som säljer svenskdesignad inredning men mest kontorstillbehör utomlands. Boken såg jag redan i deras butik i Melbourne men köpte den aldrig då, dock ångrade jag mig och beställde den förra veckan.

Jag är en tjej med många drömmar, läs ambitioner, och dessutom organiserad och har alltid velat skriva ner alla mina to do's här i livet men inte bara rätt upp och ner i ett anteckningsblock för det känns så oinspirerande. Jag vill liksom ha en egen bok för detta som ska kännas inspirerande och rolig att skriva i och därför är denna boken helt perfekt. Inte nog med att man skriver vad och varför utan även kryssar i när man gjorde det, hur det kändes, när, var och hur, vilka man var med samt hur det kändes.

Min bucket list är väldigt varierande, allt ifrån att äga en stor bokhylla fylld utav böcker jag har läst till att besöka Galápagosöarna. Sedan har man även redan kryssat av saker på listan så som att tatuera mig och att resa till Australien, men som skrivet så har jag många ambitioner så det är bara till att börja på sida ett.

Likes

Comments