Header

Då var det provdag idag, första gången som jag skriver högskoleprovet. Jag tyckte absolut inte att provet var lätt MEN det var definitivt inte så svårt som jag hade målat upp det i huvudet, med tanke på att detta är det som ska hjälpa dig att nå din drömutbildning så ska det ju faktiskt inte vara enkelt.

Mattedelen var ju den jag tyckte var som en omöjlighet, det lättaste var kart- och statistikräkning. Men att räkna med x och y samt vinklar och så vidare hade jag noll koll på, jag håller tummarna för att jag får ihop något poäng från mattedelarna.
Egentligen är det ingen avancerad matematik (Matte A) då om man kan grunderna så bör det inte vara en omöjlighet, men var det fem år sedan du öppnade en mattebok så är det klart att det inte finns så mycket kvar. Jag tror att min lillebror har några matteböcker från matte A och B som jag då inför vårens högskoleprov ska kunna plugga i, det handlar bara om repetition i mängder.

Jag vet verkligen inte var jag kommer att lägga mig, med tanke på att jag inte pluggat, men oavsett slutpoängen så blir det en bra början inför våren då jag kommer att satsa på att skriva minst 1.0. Det är mitt första stora mål för 2018.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När jag verkligen behöver fokusera så sätter jag mig alltid på biblioteket, där kan jag jobba på ostört och får mycket gjort - enda minus är att det är kallt där så man får ha tjocktröja med sig. Högskoleprovet är på lördag och jag är faktiskt lite nervös för även om detta är en "testrunda" för mig så kommer det ju visa var jag lägger mig utan att ha pluggat in det, och då vet jag vad jag behöver jobba på extra mycket inför nästa prov där jag kommer att satsa till hundra procent.

Sitter just nu och tittar på Stranger Things, kollar om serien inför säsong två som kommer nästa vecka. Alltså är helt galen i den serien, är ingen serieperson men denna är helt galet bra hehe. Dessutom har jag fått en sådan där härlig kändiscrush på Charlie Heaton som spelar Jonatan Byers, vem gillar inte en oddball?

Likes

Comments

Om det är någons krönikor som jag verkligen tycker om att läsa så är det Egoinas just för igenkänningsfaktorn, jag känner verkligen att de berör och får en att öppna ögonen. En av hennes krönikor för VeckoRevyn handlar om att vara introvert och vad begreppet egentligen betyder, en mycket bra krönika som jag tänkte spinna vidare på.

Som Egoina skriver så mitt i prick så betyder inte introvert att man är blyg och osocial utan det handlar om att man samlar energi genom att få vara ensam/för sig själv, liksom en extrovert får energi av att vara bland folk.

Jag råkar faktiskt vara både blyg OCH introvert. Min blyghet ter sig som mest i sociala sammanhang där jag inte är den som helst pratar först, högst eller mest medans min introverta sida visar sig genom att jag trivs med att göra saker på egen hand, att jag är ganska självständig.

För mig kan en shoppingtur vara väldigt energikrävande, när jag går på shoppingturer ensam så brukar jag gå när jag vet att det inte är rush och likaså när jag ska gymma. Det handlar inte om att jag inte kan vara bland folkmassor utan att jag föredrar när det är lite lugnare, då blir jag inte lika trött i huvudet och jag känner mig mer harmonisk. Dock så blir jag inte trött varje gång jag är i stora folkmassor utan risken för huvudvärk och trötthet är bara större.

Något positivt som min introverta sida har givit mig är att jag är väldigt självständig, jag kan klara mig själv och är inte den som känner mig beroende av någon annan - jag trivs i mitt eget sällskap. Att vara introvert ser inte jag som något dåligt utan snarare ett behov som ibland behövs infrias och ibland inte, det beror helt på hur jag mår rent allmänt just då.

Ibland kan jag ses som osocial, men det kan jag ta. Jag behöver vara det ibland, det är okej. Vi är alla olika och vi har alla olika behov, och ibland behöver vi stanna upp ett tag och lyssna på kroppen och knoppen. Oavsett om man är introvert eller inte, alla kan behöva lite ensamtid från och till - vissa av oss behöver bara den tiden lite oftare än andra.

Likes

Comments

Wow alltså jag måste faktiskt säga att jag är så grymt nöjd med håret nu, längden är prima och färgerna känns fräscha. Tänk att jag var så nervös för att klippa håret haha.

Igår kväll var det födelsedagsmiddag med tjejerna ute för att fira Emelie, blev en lyckad kväll och självfallet roligt att skämma ut födelsedagsbarnet med sång utav servitriserna. Alltid gott och trevligt att äta ute med finfina vänner, är så glad att jag får ha så bra människor runt mig.

Likes

Comments

Efter mycket dividerande blev det faktiskt två besök till min frisör denna veckan där första besöket blev klippning utav mina oerhört slitna toppar plus en liten bit högre upp.
Under klippningen diskuterade jag och min frisör om färg och som alltid så förstår hon min vision så därför bokade jag en till tid dagen efter där vi färgade håret mörkare med ljusa och kalla inslag.

Dessa frisörbesök var verkligen behövande då mitt hår var oerhört slitet och behövde en genomgående kur vilket jag även fick så det var verkligen skönt och håret känns så mycket friskare och fräschare, plus så älskar jag faktiskt denna korta längden.

Vill ni boka tid hos min grymma frisör så klicka HÄR.

Likes

Comments

Klockan är nio och jag är redan trött, en shoppingtur på stan är mer uttröttande än vad man kan tro haha. Fick med mig hem lite nya plagg till höst-/vintergarderoben samt en ny plånbok i sammet, kollade även lite smått efter en ny vinterjacka men det är ett köp som är värt att kolla rundor för innan man slår till.

Jag och Caroline testade även på lite Raw Food på ett mysigt litet fik, ett väldigt gott och nyttigt alternativ som jag definitivt kan äta mer utav. Alltid roligt att testa på något nytt, vidga sina vyer.

Likes

Comments

Då blev det möte idag med en ny studievägledare på Study Abroad där vi diskuterade de universitet jag kikade på på deras utlandsmässa och nu har jag gått från fem universitet till endast två, priserna mellan dem är i princip densamma men det som är viktigt för mig är skolornas kvalitet, boende samt stadskänslan. Efter mötet spenderade jag eftermiddagen med att researcha och bara läsa på en massa, väldigt roligt faktiskt.
​Inget är skrivet i sten, med största sannolikhet så blir jag kvar i Sverige och hoppas på att jag kommer in på programmet jag vill in på men utlandsstudier är absolut ett fantastiskt bra alternativ för mig om det inte sker.

Likes

Comments

Förra veckan var jag på en mässa där universitet från hela världen samlades för att visa upp och berätta om deras skolor och varför man ska välja just dem. Det blev en väldigt lärorik tur på mässan och jag måste säga att efteråt blev jag väldigt inspirerad och självklart började tankarna att bana iväg, "kanske är det inte en så dålig idé att börja plugga utomlands i alla fall?".

Det var fem universitet på mässan som stack ut, universitet som jag tyckte verkade oerhört intressanta. Alla ligger i Storbritannien, två i London och tre i städer utanför London. Som många vet så är London dyrt att leva i och på mässan fick jag se att det finns fler städer som är billigare men minst lika vackra som stora London.

Tanken av att flytta till ett nytt land och bo samt studera där i tre till fyra år är skrämmande, jag blir skakis när jag tänker på alla dessa utmaningar och förändringar det skulle innebära. Då kommer jag verkligen att behöva kliva ur min comfort zone, samtidigt hade det varit ett riktigt äventyr och tanken är ju, trots rädslan, enormt lockande - speciellt när jag inte har något som håller mig kvar.
Utomlands har jag chansen att läsa min drömutbildning för här i Sverige kan jag inte det då intagningspoängen är för höga, och någonstans vill jag våga ta den chansen och göra det jag vill göra även om det skrämmer mig.

Oavsett hur det blir så kommer jag att åka till UK nästa år och besöka de universitet jag är intresserad av för att för mig är det viktigt att inte bara se bilder/läsa om skolorna utan också fysiskt uppleva dem, det är ändå ett möjligt hem i några år och då är det viktigt att jag känner mig trygg och trivs där.
Jag vet inte hur min framtid kommer att yttra sig och jag vet inte var jag kommer att hamna, men en sak är säker; jag kommer att börja studera nästa höst - det är mitt stora mål för tvåtusenarton.

Likes

Comments