Imorgon är sista dagen i skolan och en vecka tills jag lämnar. Det känns väldigt konstigt och jag tror inte att jag själv förstår att jag ska lämna om bara EN VECKA!! Jag är så klart taggad på att se alla mina vänner och familj igen men det känns som att jag kommer lämna en del av mig själv om en vecka. Eftersom att jag skaffat mig på sätt och vis ett nytt liv här och att jag bara ska lämna det och inte veta när jag kommer tillbaka. Det här året gick hur snabbt som helst och det var helt klart hur kul som helst och jag skulle göra vad som helst för att få göra om det! Men jag tror att de största anledningarna till att det var så bra var först och främst min familj, kunde inte ha önskat mig en bättre värld familj eller bättre värd syskon!! Men också alla kompisar jag skaffat och även hur bra min skola var! Det finns hur mycket som helst och jag kommer njuta och försöka ta in så mycket jag kan av det min sista vecka!

Men iaf senaste tiden har jag haft fullt upp med allt möjligt. Den 21 maj sprang jag mitt första halv marathon och Suzan och Arturo sprang deras årliga marathon! Det var faktiskt väldigt roligt och jag kommer definitivt att spring ett igen.

Förra helgen gifte sig en av mina vänner och det var ett Somali wedding så jag blev introducerad till ännu än kultur och det var hur  coolt som helst att se och höra om deras traditioner för ett bröllop.

Igår var graduation och choir uppträdde,  sista konserten med choir. Så kul att se hur glada alla seniors var. Senior year är i princip en lång väntan på graduation, det är allt det pratar om och tänker på haha. Och det räknar ner dagarna från Day 1. Men det var coolt att se en amerikansk graduation där alla har på sig cap and gowns,  valedictorian och senior calls president håller tal plus att alla 400(!) ska gå över scenen och få sitt diplom.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Maj 12-15 åkte jag till San Francisco med runt 20 andra utbytesstudenter från EF och det var hur roligt som helst och San Francisco var över förväntan och kommer helt klart åka tillbaka!

Så torsdag morgon åkte vi från Boise och stannade för lunch i Reno,  Nevada för att gå på In and Out.  Vilket är ett Hamburg kedja som inte finns i Idaho. Planen var att vi skulle stanna ca en halvtimme och sedan fortsätta men en av de som körde läste in nycklarna i en av bilarna så vi väntade i ca tre timmar tills någon kunde komma och öppna dörren. Vilket gjorde att vi kom till San Francisco runt 21 och det var mörkt när vi kom till Golden Gate bron. Men de gjorde inte så mycket för det var coolt att se den i mörkret också. Efter det tog de oss till en gata dowtown med massor av restauranger och vi åt middag för att sedan åka till hotellet.

Fredag, fick vi biljetter till en hop on hop off tour bus som tog oss runt i princip hela San Francisco och vi åkte till bron igen, åkte igenom San Francisco parken,  såg city hall och massa mer. Vi hoppade av igen i China Town och gick genom China Town och little Italy hela vägen ner till pier 41 där vi skulle mötas för att ta färjan ut till alcatraz.  Alcatraz var så coolt, vi hade en audio tour så man gick runt själv med touren i öronen och de berättade om fängelset och fångar och det var väldigt intressant plus att utsikten från ön inte var dålig heller! Sedan på kvällen så gick vi upp för Lombard Street vilket är en kringlig uppförsbacke/gata. Vilket den enda tror jag då alla andra gator är raka men väldigt branta och det var Lombard Street med plus att den var kringlig! Men tydligen är den väldigt känd,  men jag hade aldrig hört om den haha

Lördag, fick vi heldag fri tid att göra vad vi ville och min grupp stannade nere vid vattnet,  hade lunch på hard rock café och sedan tog bussen till "hippie town"  och även till union Square for shopping. Sedan på kvällen möttes vi upp för middag för att sedan åka upp till en utsiktsplats där man såg över hela San Francisco. Dock var det mycket dimma så man såg det inte så klart.

Söndag,  var det dags att åka tillbaka till Boise men vi stannade strax utanför SF för att gå in i ett Jelly Bean factory.  Viket var coolt då vi fick se hur de gör The Jelly beans plus att fick gratis Jelly beans! Sedan efter det åkte vi hem till Boise och var hemma runt 22.

Men det var en väldigt rolig resa och jag såg mycket även fast vi vara hade två fulla dagar i SF. Men vi lämnade hotellet varje dag runt 8 och kom tillbaka kl 23 i princip varje dag så vi tog vara på tiden och gjorde så mycket som möjligt!

Likes

Comments

Hej!

Det här inlägget kommer lite sent men för en månad sedan den 23 April hade jag Prom och det var verkligen som på film. Hur människor frågade andra,  att det var det enda folk pratade om i en månad innan,  alla vackra klänningar osv. Det var hur kul som helst och jag spenderade det med mina bästa vänner.

Ca en månad innan blev jag frågad till Prom av en av mina bästa vänner och vi gick med en grupp av våra närmast vänner! Alla säger att gå med vänner år så mycket roligare än med bara en dejt. Men att gå med en dejt i en grupp av vänner är bäst!

Veckan innan Prom hade jag fortfarande inte nån klänning,  skor el någoting så min host grandma tog mig och shoppade allt jag behövde! Vi hade så roligt och vi köpte skor, klänning och väska.

Den 23e tog min host grandma mig också till en beauty School som fixade mitt hår. Det var så roligt för det var fem personer som hjälpte till eller bara stod där och pratade om Prom eller mitt hår.  Man märkte verkligen att de alla älskar det de gör!

Sedan åkte jag till en buffé för att äta innan Prom med min grupp,  tog foton efter det och sedan åkte vi till Boise Train Depot Downtown där Prom var. Efter att Prom var över åkte vi till Ihop och åt pannkakor!

Veckan efter gick jag Megan och Michelle på Boise diversity Prom som firar LGBT och har samma syfte som en Pride festival. Det var också väldigt kul och jag hade på mig en enkel blå klänning jag köpt second hand!

Jag har nu bara ca 2,5 vecka kvar då jag åker hem den 9onde juni och kommer till Arlanda den 10 juni. Jag känner mig ärligt talat väldigt förvirrad för jag vill inte lämna.  Jag har skaffat mig ett liv har som jag vara ska lämna helt plötsligt. Men jag spenderar så mycket tid med familj och vänner som jag kan de sista veckorna jag har.

(jag har inte bilderna från Prom än så det får bli de få bilderna jag tog med mobilen under kvällen)

Likes

Comments

Hej!

Jag har planerat att göra det här inlägget länge men har aldrig tagit tid att göra det till nu!

Men den 7-10 april åkte jag på tour med Borahs musikprogram till Seattle och det vet hur kul som helst! För det första är Seattle en väldig fin och trevlig stad och vill verkligen åka tillbaka någon dag plus att vi gjorde massor av roliga saker.

Torsdag morgon lämnade vi Boise och åkte ca 4 timmar till ett universitet halvvägs till Seattle och hade clinics där.  Vilket är när vi sjunger för en lärare på universitetet och får feedback. Efter det satte vi oss på bussen igen för att fortsätta till Seattle. När vi väl var framme efter ca 12 i buss så hade skolan hyrt en båt för oss och tog oss på en tur utanför Seattle så att vi fick se Seattle från vattnet.  Det var perfekt väder med sol och ca 20 grader!

På fredagen,  så åkte vi till ett musik museum i centrala Seattle och efter det åkte vi till ett annat universitet för ha en till clinic. Efter det åkte vi tillbaka till centrala Seattle och gick på en lasershow till Daft Punks musik.  Vilket var hur coolt som helst. 

Lördag,  fick vi mycket fri tid för shopping då vi åkte till Pikes Place Market,  vilket är en stor marknad med massor av små butiker och stånd.  Plus första Starbucks caféet 😉.  Det var så mysigt och jag och en av mina vänner Melah gick runt och kollade på allt och lite till plus att jag köpte en del också.  Efter det gick vi på en orkester konsert vilket inte var det roligaste på resan men för den var så lång. Efter det åkte vi tillbaka till hotellet för att packa och åka hem på söndagen.

Det var definitivt en väldigt lyckad tour och besök.  Och jag kommer definitivt komma tillbaka till Seattle. 

Veckan efter hade min teater klass våran föreställnings vecka av vår teater "Seven nasty princesses" vilket är komedi och var hur roligt som helst speciellt eftersom att tre av prinsessorna spelades av killar och rollerna hade väldigt starka personligaheter 😂😂

Likes

Comments

Hejsan!

Jag har haft mycket för mig sedan jag senast skrev ett inlägg så det kommer nog komma upp några inlägg om det under de närmaste dagarna!

Men den 1-2 april följde jag med min kompis Megan till University of Idaho i Moscow,  Idaho.  Vilket är ca 5 timmar från Boise. Megan hade freshman orientation eftersom att hon ska gå där nästa år. 

Det var i alla fall hur roligt som helst och jag såg hur livet på college är. U of I Har verkligen ett väldigt fint campus med många sororities och frat houses. Vi kollade in alla dorms,  aktiviteter, klubbar och annat som har med college att göra!

Likes

Comments

Hej sorry för extremt dålig uppdatering,  känns som att jag börjar varje inlägg med det haha. Men har fullt upp hela tiden så hinner helt enkelt inte med hehe!

Men senast jag gjorde ett inlägg här det varit påsk,  spring break och annat kul!

LaCrosse säsongen har börjat på riktigt då vi har börjat spela matcher!

Början av mars åkte jag till Tamarack med andra utbytesstudenter och åkte skidor och bodde i en jätte stor stuga! Och det var kul att åka skidor igen även fast det inte var så bra snö då det regnade!

Spring break var förra veckan och det är sista lovet innan skolan slutar! På lördagen gick vi till Boise zoo och Sebastian och Samy deltog i Easter egg hunts. Vilket var väldigt underhållande att titta på och sedan gick vi runt och kollade på alla djur på zooet. Söndagen så åkte vi tidigt till Portland vilket är cirka 6 timmar från Boise. Vi stannade till Onsdag kväll och under de fyra dagarna hann vi med fyra olika coola museum och Ikea. Plus att alla museum var inte i Portland så säg mycket av Oregon! Sedan nr vi kom hem hade jag sleepover med kompisar och såg nya batman vs superman filmen!

Sedan under påsken hade vi Suzans syster och hennes man över för middag och frukost plus att vi målade ägg och hade en till raster egg hunt.

Dessutom köpte Suzan fler kycklingar i helgen och de är hur söta som helst. Plus att hon också köpte två ankor!

Likes

Comments

Hej!

Här kommer en update om vad som hänt sedan jag senast uppdaterade. Livet här i Boise leker och det är helt sjukt att det redan är slutet av Februari och det ser ut som att jag kommer hem mellan 7-9 juni. Vilket bara är 4 månader och jag har blandade känslor över att det börjar närma sig slutet.

Men,  men här är allt som vanligt,  skola på dagarna och lacrosse efter skolan. I tisdags såg jag filmen Race på bio och den rekommenderas verkligen!

Dagen innan Valentines day sprang jag,  Suzan och Arturo ett race 10k som hette: Run for Luve. Vi sprang på Boise Greenbelt och det var väldigt fint väder! Dessutom håller jag på att förbereda för att springa mitt första halv marathon den 12 mars!!

Likes

Comments

Halloj!

Två veckor efter att jullovet var slut hade vi finals i alla mina klasser för att avsluta 1st Semester. Ungefär som nationella proven i Sverige förutom att vi hade en hel vecka med två finals per dag. Jag avslutade 1st Semester med 4.0 GPA vilket är A i alla ämnen!

Sedan veckan efter finals week startade 2nd Semester och mitt schema ser lite annorlunda ut nu. Två av mina klasser var semester klasser så de slutade efter första semestern. Så mitt nya schema ser ut följande:
1st Period: A-Capella Choir (samma som innan)
2nd Period: American Government (samma)
3rd Period: Athletic fitness (samma)
4th Period: US History (samma)
5th Period: Theatre (samma)
6th Period: Practical Law
7th Period: Office aid

Office aid sitter jag i skolans main office och svarar i telefonen,  springer ärenden etc.

Denna vecka startade Lacrosse vilket är sporten som jag ska spela under våren och jag gillar det.  Det är en helt ny sport för mig eftersom att jag aldrig i mitt liv har spelat Lacrosse men jag gillar det hittills och speciellt tjejerna i laget.

Likes

Comments

Hejsan!

Sorry för extremt dålig uppdatering på sistone (inte för att jag är så bra på att uppdatera annars) men från den 18-4 hade jag jullov och firade min första jul och nyår i USA,  vilket var väldigt roligt och speciellt nyår var väldigt annorlunda.

Jullovet startade med ett 10k race som jag sprang med Arturo, det var det svåraste racet hittills eftersom att det var uppförsbacke i 2 av 6 miles.  Död när jag var klar haha

Julshoppa med Denali och byggde pepparkakshus med Sebastian och Suzan

Julafton vaknade jag till snöfall och julstämningen var på topp. Vi åt julmiddag,  öppnade presenter och kollade på love actually.

Nyår var så roligt och så annorlunda och väldigt typiskt The potato state Idaho.  Vi hade nyårs middag på kvällen och vid tolvslaget åkte jag och Barbra (min värdmormor) downtown för att kolla på The potato drop.  Vilket är ungefär samma sak som The ball drop I times Square new york fast med en gigantisk potatis. Det var väldigt kallt men också hur roligt som helst med mycket fyrverkerier och live band. 

Efter jul var jag sjuk några dagar men blev bättre till efter nyår. Då jag bla följde med Denali's familj upp i bergen för att åka pulka och åkte skridskor med Megan och Maggie.

Likes

Comments