Header

Smink - min hatkärlek! Att gå på sminkavdelningen är för mig som att gå in i en godisaffär som barn. Det finns så mycket att testa, kika och pilla på att man blir lyrisk men också så många valmöjligheter att man blir tokig. Skräckblandad förtjusning! Att sminka mig är jag däremot usel på och vardagssminkningen håller jag mig till, oavsett tidpunkt. Så många ögonskuggor jag provat och eyeliners jag försökt med. Och resultatet? Fråga mig inte!

Hela garderoben är fullproppad med olika märken och nyanser av foundation, puder, bronzers och gud vet vad. Helt rätt har jag aldrig riktigt hittat men för tillfället har jag landat i dessa produkter, som varje dag ger mitt ansikte ett litet lyft ifrån ett trött spöke. Måste tipsa om foundation från Fit Me-serien, där även jag har hittat hem med min svårmatchade olivtonade hy. Och concealern från Sephora, vilken jag numera inte kan leva utan. Adjö finnar och mörka ringar!

Likes

Comments

Gör övningskörning till en del av vardagen
Sök tillstånd att övningsköra med så många som möjligt av de du kontinuerligt åker bil tillsammans med. Inte bara ger det dig större möjligheter att köra ofta utan ger dig också möjlighet att köra olika bilar samt få nya tips av olika personer. Alla har sina styrkor och svagheter i trafiken och ser din körning på olika sätt! Kör varje gång du ska åka med i bilen någonstans, då vardagskörningen är en stor möjlighet för att hinna med att övningsköra. Se dock till att åka 5 minuter tidigare för att undvika stress!

Kör med rätt person
Att övningsköra innebär för många stress och press, vilket förvärras om fel person sitter bredvid. Se till att köra med någon du trivs med, som själv är lugn i trafiken och inte stressar upp i knepiga situationer. Att börja bråka eller tjafsa vid varje situation är helt onödigt och gör bilkörningen oerhört mycket svårare. Det är just lugn och trygghet som ska tillföras i den redan stressiga situationen!

Planera teoriplugget
När jag fick hem teoriböckerna kändes det fullkomligt överväldigande och som ett projekt utan slut. Känslan av att det var övermäktigt gjorde att jag sköt upp plugget mer och mer. Någon som känner igen sig? Ett tips är att skriva upp när du ska ha läst igenom ett visst kapitel och när du ska kunna det utantill, istället för att ta allt på samma gång.

Investera i teoriapp
Jag köpte till en början bara teoriböckerna och märkte snabbt att jag varken hade ork eller lust att släpa omkring på dem. Med en app i telefonen hade jag alltid teori och frågor nära till hands och den använde jag varje gång jag fick en stund över, supersmart! Något som till en början kändes som en onödig kostnad visade sig ge otroligt mycket, eftersom det faktiskt är just på bussen och liknande tid att plugga finns. En värd investering!

Våga
När jag väl sitter med körkortet i handen och vet vad som krävs för ett körkort är jag stensäker på att jag hade klarat det på min 18årsdag likaså. Jag körde precis lika bra då som jag gör idag. Skillnaden idag är att jag vågade ta steget och testa, vilket ju i slutändan visade sig vara vinstlotten. Våga trotsa känslan av att inte vara tillräckligt bra och testa, om och om igen för slutligen är du där! Och kanske på första försöket precis som jag, vem vet?

Likes

Comments

Det svenska vårdsystemet . . Sitter än idag med dunkande bihålor och en förkylning som aldrig vill släppa taget, vilket var anledningen att jag idag slutligen tänkte göra ett besök hos herr doktor. Nu hade till och med jag tröttnat på svullen hals, öron och en huvudregion som vi inte ens ska tala om, PUST! Väl framme i den timlånga telefonkön är jag tydligen inte tillräckligt sjuk för att få en tid, med motivationen att jag kan svälja mitt eget saliv. Jag menar, hallå?

Anyways, jag gjorde det bästa av situationen och köpte med mig en påse full med de förnödenheter jag kunde komma över på Apoteket utan recept. Växtbaserat hokospokus förväntar jag mig inte göra underverk, men lite lindring hade inte skadat! I övrigt har jag spenderat större delen av dagen i soffan med X antal koppar kaffe framför Sex and the City och ska nog minsann fortsätta kvällen på liknande sätt. Är dock lite sugen på en promenad förbi ishallen och kika lite hockey, vem vet?

Likes

Comments

Månadens vill ha är faktiskt nya torkarblad till bilen. Har ni hört något tråkigare? Men med en period av i princip konstant nederbörd inser jag dock att det är mer än nödvändigt, så vuxensidan får vinna denna gång. Någon aning om hur man byter dem har jag dock absolut inte så det får bli månadens lärdom. Allt har sin första gång, haha!

Månadens höjdpunkt lär sannolikt bli skidresan som väntas om två veckor. Är pirrig inför några dagar i Alperna med långa backar, toppsällskap, god mat och förhoppningsvis en och annan solig dag. Lite nervös är jag dock också, för det var inte igår jag stod på skidor senast . . .

Månadens saknade är, förutom sommar, sol, bara ben, ledighet och mycket annat, min älskade Annabanana. Vi har nästan varit med om lite FÖR mycket tillsammans, men våra minnen ger mig ett leende på läpparna varje gång. Det är inte alla som varit i Alperna tillsammans, hängt några timmar på Örgryte hotell, haft biodejter titt som tätt eller ätit så mycket hallonpaj som vi. Våra äventyr finns föralltid kvar i mitt hjärta!

Månadens mål är att komma igång med träningen en gång för alla. Jag vill inte ens tänka på hur lite mitt gymkort används och jag vet hur mycket bättre jag mår med regelbunden träning, både fysiskt och mentalt. Det är mer än dags att tagga till och återvända till gymmet, med en snygg träningsoutfit eller två som motivation. Men först, bli frisk!

Likes

Comments