Simon har länge velat testa att få massage av en riktig massör och jag har aldrig heller fått massage så i måndags bestämde vi oss och bokade var sin 50 minuters klassisk massage på högfjällshotellet uppe på Storhogna. Jättemysigt spa med pool bredvid vinterträdgården. Massagen var bättre än jag trott, jag fick en helkroppsmassage medan Simons var koncentrerad till rygg och nacke. Efteråt badade vi en stund i deras två pooler.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Dagens längdåkning började bra men avslutades i ett dike.. Solen lyste och det var 8 grader varmt iaf!

Likes

Comments

Igår kväll släckte vi ner hela stugan och tände brasan i samband med Earth Hour. Vi körde iofs inte bara en timme för vi fastna i en omgång schack och tiden sprang iväg. Men det blir otroligt tyst och skönt när man drar ut alla kontakter. En annan sorts tystnad då det alltid brukar vara någon fläkt som låter någonstans i stugan.

Vi ställde om klockorna innan vi somnade och vaknade upp lite tröttare, men med ett nytt ljus utanför fönstret.

Jag stod och borsta håret medan Simon tog fram frukosten. Plötsligt hör jag ett utrop: RENAR! Lustigt nog så pratade vi faktiskt om det igår att knappt sett några djur i skogen bakom stugan sen vi flyttade hit. En räv är det enda som pinnat förbi i all hast. Men nu äntligen fick vi ett gäng renar att titta på ifrån frukostbordet.

Veckan avslutas med en supergod middag och säsong 6 av Grey´s Anatomy!

Likes

Comments

Idag sov vi lite längre innan vi steg upp och åt frukost. Röjde lite här hemma, fixade tvätten, hämta ved, gick ut med soporna och kollade bilarna för spolarvätska och motorolja. Solen sken och jag fick riktiga vårkänslor av att städa. När jag var klar tog vi på oss för att göra ett nytt försök med längdskidorna, idag borta på Vargen. Igår tog vi oss 1 km, idag 2,6 km och det gick faktiskt helt okej. 

Rosiga och nöjda åkte vi sedan till Björnrike för att Simon skulle köpa sin nya snowboard. Han beställde ett par bindningar igår kväll också som kommer bli så snygga ihop med brädan!


Dagens frukost!


Simon med sin nya Burton-bräda!

Likes

Comments

Idag var vi lediga ihop och var för första gången bland de första i liften när den körde igång vid 9. Vi körde ett åk i Passet i manchesterränderna innan vi åkte vidare till Björnrike. Simon skulle testa en bräda och jag passade på att köpa mig ett nytt underställ som jag kollat på ett tag. Nu var det dessutom 40% rea så var tvungen att passa på! Supernöjd och otroligt skönt material. Vi åkte ett par timmar innan vi kände att vi var nöjda och åkte hem igen.

Tog det lugnt en stund här hemma innan vi åkte upp till Storhogna på eftermiddagen för att testa på längdskidor för första gången. Det är en tävling om 3 veckor, åk en mil vinn en bil. Vi har blivit lite sugna på att delta men känner att det kan vara bra att teståka ett par gånger innan man bestämmer sig för att åka 10 km uppe på fjället! Vi åkte 1 km och hann båda två ramla, antagligen förstöra spåret och både skratta och bli irriterade. Det snöa och blåste lite också så sikten var inte den bästa och solglasögon/goggles hade vi inte tänkt på. Men vi tänkte ta nya tag imorgon, antar att det tar ett tag innan man kommer på finessen.


I onsdags var det differensslalom i Björnrike mellan bergen om vi var och kika på. Det bjöds på burgare, långburk och en prisutdelning efteråt!


Simon fick en toppenbra mixer i julklapp så nu har det blivit lite medr smoothies det senaste. Bland annat en supergod smoothiebowl till frukost häromdagen!


Blomkålssoppa och färskt bröd tidigare ifrån veckan.

Likes

Comments

Bilder ifrån gårdagens åkning och en paus för varm choklad med Milla hos Opel. På kvällen när vi kom hem var vi båda trötta och Simon har dessutom blivit lite förkyld. Men vi slängde ihop en korvstroganoff innan Simons pappa och dom andra kom och hälsa på för att se lite hur vi bor här uppe.

Likes

Comments

Igår kväll var det personalfest med mat, dryck och mycket skratt! Riktigt rolig kväll som började på hyran på Skalet och som avslutades på måndaxklubben i byn.

Lyx att vara lediga båda två dagen efter också! Efter sovmorgon och frulle så drog vi på oss kläderna och åkte till Skalet för att träffa upp Simons pappa med familj för ett par timmar i backen. Var inte så bra före pga de senaste dagarnas tö men vi hängde mest i barnbackarna med barnen så det var ju bra på så sätt. Under timmarna vi var ute så varierade vädret mellan mulet, massa snöande, sol och sen regn. Nu ska vi jobba imorgon men på torsdag är vi lediga ihop igen så då hoppas vi på bättre före.

Vi åt middag i stugan på Skalet när liftarna stängt och umgicks en stund innan vi tog en snabbis på ICA och åkte hem till vår stuga. Vi hamnade i soffan och det är ju så skönt att vara ligga och bara chilla efter en dag i backen, mätt och belåten!

Likes

Comments

Anna var här förra veckan och hälsade på och en av dagarna var både jag och Simon lediga så vi kunde åka lite ihop.

Likes

Comments