Header

Ligger här i soffan, har ont och är helt slut. Tänker på allt våra kroppar måste stå ut med från den stunden man bestämmer sig att skaffa barn. Visst, säkert olika för alla, men jag tror ändå majoriteten får uppleva rätt mycket fysisk smärta. Först under hela graviditeten. Organ som kläms och flyttas. Magen som töjs och känns som den ska explodera. Tyngde som belastar ryggen och allt annat. Foglossning. Hormonerna som gör kroppen extra skör. Och sen förlossningen. SMÄRTA med stora bokstäver. Och tiden efteråt. En misshandlad och trasig kropp (ja kanske inte alltid, men jag antar att de flesta i alla fall är utmattande av den enorma ansträngningen). Och när kroppen är som trasigast, mest utsliten och sårbar - då ska man bära, vagga, bära, vagga. Och barnet blir tyngre för varje dag. Kanske får man lite mer foglossning efter förlossningen. Eller så värker ryggen rejält som någon form av efter-smärta. Och brösten - ömma, såriga och blodiga. Vet ni vad? Jag fick till och med ont i tummarna och handlederna av att lyfta Gabbe hela tiden när han var bebis. Och efter ett tag i knäna av allt bärande upp och ner. Och nu av att bli dragen på alla möjliga vis och sparkar hit och dit. Aldrig har jag känt mig så sliten som de senaste åren. Men samtidigt så lycklig. Det gör ont att vara mamma. Och ibland i det psykiska också. Lägg på sömnbristen och hormonerna på alltihopa också, så har vi en cocktail av utmattning. Men det är underbart på en och samma gång. MEN, kan verkligen rekommendera att träna lite styrka och kondition innan man blir gravid 😜😂

Lillan vägrar att vara still och lägger sig på de mest obekväma sätten som finns. Aj!

Likes

Comments

Om det är något som jag verkligen stör mig på när jag läser en blogg så är det dåliga rubriker! Då menar jag antingen rubriker som inte alls har med inlägget att göra, typ en låt text som inte alls anknyter till texten (wtf?!) eller (och detta är det mest störande/provocerande) rubriker som totalt överdriver innehållet, typ rubrik: JAG FICK MITT BEN AMPUTERAT! och sen fortsätter inlägget något i stil med "vilken hemsk dröm jag hade..". Det finns två anledningar till att jag finner detta så oerhört störande. Dels så blir man grymt besviken. Man förväntar sig att läsa om något som sen bara visar sig vara något annat. Och två - it's so fucking offensive. I alla fall när rubrikerna handlar om tragiska saker som människor faktiskt råkar ut för. Jag läste nån rubrik någon gång om någon som skrev om att hon blev våldtagen. Och precis som i exemplet ovan var det en dröm hon hade. Att man inte förstår hur offensive detta är mot de som faktiskt råkar ut för detta och behöver skriva om det PÅ RIKTIGT, är obegripligt för mig. Vem fan bryr sig om att du tyckte din dröm var jobbig, tänk på de som råkar ut på riktigt för det! Känns som dålig, kränkande sensationalism.

Likes

Comments

Vi har en lugn helg. Igår blev det fredagsmys, beställde pizza och tittade på The Americans (sjukt bra). Sen idag har varit en jobbig dag. Lillan verkar ha fest i magen och jag är helt slut. Men vi tog oss i alla fall ut på en promenad med flocken och jag har beställt lite nytt från Jollyroom. Beställde vinterkängor, förvaringslådor till Gabbes Lego och förvaringslådor till Ikea möbeln. Yes, det blir den fyrkantiga möbeln från Ikea. Igår tänkte jag faktiskt att jag trots allt skulle beställa hushyllan, men då var rean borta. Så det blir den från Ikea. Lite tråkig, men den är ändå mest praktisk för tillfället. Får se det som ett tecken att rean tog slut. Får köpa den när Gabbe blir lite större, den är nog mer lämplig då, nu är det mest en "förvaringsmöbel" som vi behöver.

Stor rea på Jollyroom nu, ska man handla så är det nu man kan hitta massa fynd :)

Likes

Comments

Har precis varit iväg och lunchat med Julia och Dunne. Så roligt att träffa de. Och faktiskt kul att hälsa på jobbet. Mycket har förändrats och det är positivt. Ska vara ärligt och säga att jag saknar känslan av att jobba. Av att vara i den vuxna världen och få använda hjärnan på ett annat vis. Nu har jag ju pluggat lite så man har ändå hållit igång hjärnan en del, men det är på ett annat vis. Och sen den sociala biten. Hur som helst, mysigt att träffa de och så klart hade vi en miljon saker att prata om. Nu ska jag snabbt in på Mobilia och justera mina glasögon och sen ska jag hämta Gabbe. När vi kommer hem blir det lite små fix hemma innan vi kör fredagsmys :)

Jesus vad jag saknar att luncha ute. Idag blev det en "grön" (vegetarisk) lasagne. Riktigt god!

Likes

Comments

Sitter och funderar på vad för slags förvaring för leksaker vi ska ha till Gabriels rum. Tycker att hus hyllan från Alice & Fox är grymt fin. Den är dessutom på rea nu på Jollyroom. Men frågan är hur pass praktisk den är? Vill att man ska kunna ha några korgar/lådor där som rymmer leksaker som man inte vill ska synas. Och plats för böcker. Annars verkar hyllorna på Ikea väldigt bra, dock inte lika fina. Gabriel är fortfarande liten och klättrar så behöver ha möbler som är säkra och praktiska.

Eller..

Med dessa..

Denna är också otroligt fin och praktisk (och på rea på Jollyroom), men den kan jag garantera att Gabbe hade klättrat upp på och gjort livsfarliga konster på..

Likes

Comments

Jag kom på att jag inte har visat hur håret blev nu när jag var hos frisören inför bröllopet. Det blev som sagt mörkare och lite annorlunda än vad jag hade tänkt mig, men snyggt blev det. Min frisör använder vårdande färger, så tro det eller ej, men färgningen gjorde under för mitt slitna hår. Det är mörkare än mitt naturliga där uppe och sen blir det ljusare i en svag ombre nedtill. Riktigt snyggt blev det och jag har vant mig nu vid lite mörkare. Enda nackdelen är att det lär bli en utväxt, men det får jag lösa sen.

Snyggt, eller hur? 😃

Likes

Comments

Hej bloggen :) Blev en liten oplanerad blogg paus. Har inte gjort så mycket de sista dagarna, mest varit trött och tagit det lugnt. Men igår vår jag på en jätte mysig preggoträff. Maria som också väntar bebis fixade ihop en träff med några tjejer som också snart ska föda. Blev en riktigt mysig kväll med mat och massa snack. Gravida kvinnor och kvinnor med barn, vi kan prata, minst sagt haha 😃

Sen idag är faktiskt första lördagen på lääänge som jag och Juan inte har något planerat. Vi njuter av en stressfri helg. Har kollat på serier och var på en långpromenad nyss. Nu lagar Juan middag, jag lyssnar på musik/mobilbloggar och Gabbe leker. Efter middag blir det bad och hela kvällsrutinen med Gabbe. När han har somnat ska vi fortsätta med serier och gottis.

Bloggen kommer kanske inte vara lika uppdaterad ett tag framöver. Jag är trött och känner mig typ blank i hjärnan nu. Men kommer passa på de dagar som jag är pigg så klart 😜

Likes

Comments

Vilken mysig dag jag har haft! Jag och Nawa gick runt lite på Hansa. Köpte grejer till barnen och kollade HM Home. Gabbe fick nya och tjockare pyjamaser till hösten/vintern nu. Han har börjat bli betydligt mer frusen nu när han är lite större, i alla fall på nätterna. Sen fikade vi. Hade riktigt kul och skönt att hitta på något, var verkligen avslappnande.

Jag vill inte vara sån, men ibland undrar jag hur jag överhuvudtaget kunde bli stressad innan jag hade barn. Livet utan barn känns som peace of cake när man lever småbarnslivet. Som idag, alltså jag kan inte beskriva känslan riktigt, men jag kände mig 100 kg "lättare" när jag gick där själv utan barn. Det enda jag behövde hålla koll på i princip var min handväska typ. När man är med barn känns det som man mentalt bär en ryggsäck på 100 kg och har tusen saker att hålla koll på och ansvara för. Jag känner det inte ofta i stunden, det är ju kul att hitta på saker med sitt barn och man går rätt mycket på automatik och adrenalin när man är med barnet, men man känner kontrasten när man sen går själv. Eller som nu på kvällen. Jag är inte trött. Inte på det viset i alla fall. Efter en heldag med Gabbe är det som att jag ska hamna i någon form av koma efter nattning. Men så är det, man vet inte det man inte upplevt, men jag önskar att jag stressat mindre och slappnat av mer innan jag hade barn. Tänk om man visste liksom. Och jag säger detta på mitt ödmjukaste sätt, inte alls meningen att underminera stress bara för att man inte har barn. Vår perception är ju vår verklighet och det är inte mer än normalt.

Likes

Comments

Gissa var jag sitter just nu?! På bussen!! Haha ni som känner mig vet att jag är världens transport-snobb. Jag avskyr att ta buss och avgudar min bil. Men jag har svårt att köra nu och vågar heller inte nu när jag är så här långt gången. Så bussen får det bli. Denna bussen är ändå okej, ny och fräsch 👍🏻 haha

Ska iväg och träffa Nawa i min mammagrupp. Vi ska träffas utan barnen, de är på förskolan. Vi är helt hypade över att ses utan barn!! Kan knappt minnas när man sist tog en runda på stan själv med en vän bara. Och lika bra att passa på, för detta vara vara 6 veckor till.... 😂

En hemsk selfie, men skäms att sitta på bussen, en vuxen kvinna, och ta selfies haha 😂😂 Så det får bli denna fula jag snabbt knäppte snabbt som bara den.

Likes

Comments

Alltås jag skämtar inte, men jag och Juan har alltid otur. Med allt ifrån de minsta sakerna till stora. Vi fick hem vårt bord. 100 kg fick Juan och min pappa bära på. När vi öppnar det och ska montera det så ser vi att det är en träkvista (tror det heter så) EXAKT där var skruvarna ska i för att montera fast benen. Och så klart lossnar en bit. Typisk! Inte nog med att jag har väntat hur länge som helt på det, så ska det beställas på nytt. Jag tror faktiskt inte det hinner komma innan jul 😭😭

Likes

Comments