Supernatural, 2005 - pågående - I don't know about you men jag gillar när det är lite övernaturliga saker med i serier. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva denna serie utan att låta ointressant eller löjlig men faktum är att den är så sjukt bra. Kort sagt handlar den om två bröder, Sam och Dean, som åker genom hela USA för att jaga det övernaturliga. Varje avsnitt är det ett nytt "fall" men det finns självklart mer än bara det, det finns en röd tråd som håller ihop hela serien. Supernatural kan vara sjukt läskig (even for me) men även väldigt rolig. Till och med Jonatan tycker den är bra och sådana serier brukar inte riktigt vara hans typ. Antal säsonger: 12 stycken, I know it´s crazy but it's my kind of serie. Många avsnitt och många säsonger så man alltid har något spännande och rolig att titta på hehe. IMDB: 8,6.


Suits, 2011 - pågående
- På flykt från en drogaffär som gått dåligt hamnar Mike Ross, en lysande college-dropout, oavsiktligt på en arbetsintervju med en av New Yorks bästa advokater, Harvey Specter. Harvey imponeras av Mike och anställer honom men på grund av att Mike saknar juristexamen tvingas de ljuga om att han har Harvadexamen. Väldigt intressant och spännande serie, verkligen sevärd. Får en att vela bli advokat so bad. Antal säsonger: 6. IMDB: 8,7.

Pretty Little Liars, 2010 - 2017- Serien följer de fyra highschool tjejerna Aria, Spencer, Hanna och Emily vars gäng faller isär efter försvinnandet av gängets självutnämnde ledare, Alison DiLaurentis. När Alisons kropp hittas ett år senare börjar tjejerna få konstiga sms från en mystisk person under namnet "A", som hotar att avslöja deras hemligheter. "A" är till en början en okänd person som ingen känner till. Desto mer tjejerna gräver för att få fram personen bakom "A" desto fler hemligheter dyker upp till ytan. Alla de älskar hamnar i farozonen och även deras hemligheter riskerar att läckas ut. Otrohets affärer, problemsyskon, otillåten kärlek och mycket mer sätter tjejernas liv på spel.

För mig var denna serien ganska trögstartad men jag ville verkligen se den eftersom så många säger att den är bra. Och nu efter 7 säsonger kan jag verkligen hålla med om det. Väldigt bra, slightly läskig men framförallt spännande. Redan efter första avsnittet var jag tvungen att få reda på vem "A" var och googlade massa olika teorier och även fast jag trodde att jag visste vem det var (vilket jag tydligen inte visste) var den sjukt bra. Är mitt uppe i säsong 7 och kan inte vänta tills resten av säsong 7 kommer, vilket även bilr den sista :( Antal säsonger: 7. IMDB: 7,7.


Game of Thrones, 2011 - pågående
- Hur bra är inte denna serie?! Vet inte riktigt hur man ska kunna beskriva denna serie utan att låta allt för galen. Ett inbördeskrig bryter ut mellan flera adliga familjer i Westeros samtidigt som barnen till de tidigare styrande i landet försöker ta över makten. Blod, the Night's Watch, svek, drakar och en hel del bröst är bara några få nyckelord. Jag var väldigt skeptiskt till denna serie i början men är verkligen helt beroende nu. Den är inte som någon annan serie och det är nog det som har fångat så många tittare. Och jag kan ju säga som så, att man har ju gråtit en del under seriens gång samt slagit näven i bordet ett antal gånger i frustration. Ni måste se!! Antal säsonger: 6, 7:e säsongen släpps i sommar. IMDB: 9,5.

Del ett hittar ni här (länk)!

Likes

Comments

Jag var ju som sagt sjuk i fredags och gissa vem som kommer och lämnar dessa blommorna? Min kära syster. Min fredag blev genast lite färggladare och bättre! Visst är de fina?

Likes

Comments

Efter två heldagar i Stockholm är jag äntligen hemma! Är såå slut. Vi har gått på Formexmässan (en jättestor inköpsmässa) hela dagarna och besökt olika leverantörer och lagt beställningar. Det var första gången för mig och det var verkligen jättekul att gå och titta på alla fina saker och få påverka vad vi ska ha i vår gårdsbutik. Vi hittade massa fint som vi beställde hem. Är supertaggad på att få packa upp det!!

Nu har jag dock blivit dunderförkyld och ligger nerbäddad i sängen. I fredags hade jag och Jonatan varit tillsammans i fyra år och det skulle vi fira med att äta på Pinchos med vi fick avboka bordet :( typiskt! Men vi fick en mysig kväll ändå!

Likes

Comments

Jag är en sådan person som alltid vill ha ett ansikte till ett namn. Om mina vänner pratar om någon som jag inte vet vem det är ber jag dem ALLTID att visa en bild på han/hon. Annars är det ju inte kul. Jag tänkte därför att det kunde vara lite intressant och kul (eller?) för er att få ett ansikte till de namn jag nämner mest i bloggen men även veta lite mer om dem. Here we go:

Hanna Vult von Steyern
Hanna är min närmsta tjejkompis och det är med henne som jag har absolut roligast. Alltid. Vi gick i samma klass i ett år utan att vi direkt brydde oss om varandra med i tvåan på gymnasiet ändrades det och det är jag väldigt tacksam för. Hon är en tjej som alltid gör en glad men bäst av allt (förutom att hon älskar sushi lika mycket som jag gör) är att hon förstår mig och att jag kan prata med henne om allt.

Josefin Guth
Josefin är jordnära person som har nära till skratt som verkligen INTE tycker om tequila. Don't let the picture fool you, en minut senare spottade hon ut det på mig haha. Hon har verkligen ett hjärta av guld och bryr sig väldigt mycket om personerna i hennes omgivning.

Pernilla Persson
Knasiga lilla Pernilla, vad hade vi gjort utan dig? Alla gånger som du bjudit på dig själv och totalt struntat i vad andra tycker. Du är bäst! Pernilla var en av de första människorna som jag lärde känna när jag började gymnasiet. Vi blev indelade i samma grupp på engelskan och när vi började prata kommer jag ihåg hur jag tänkte att den här tjejen, henne vill man ha kvar i sitt liv. Little did I Know att två år senare skulle jag åka till London med henne.

Jonatan Nilsson Kvist
Jonatan är antagligen det namn ni läst här i bloggen och det är inte konstigt eftersom han är min pojkvän. Vi blev tillsammans i januari första året på gymnasiet och om bara en vecka (20/1) har vi varit tillsammans i fyra år. Det är helt galet. Detta förväntade jag mig verkligen inte när jag började gymnasiet. Men gud vad glad jag är att det hände. Jonatan har verkligen gjort mitt liv bättre på så många olika sätt, han har gett mig bättre självförtroende, presenterat mig inför många nya människor och funnits där mig när jag behövt det som mest.

Jessica Hansson
Mina älskade syster, vad skulle jag gjort utan dig? Jag och min syster står varandra väldigt nära och det är jag väldigt glad för. Vi kan vara väldigt lika utseendemässigt (enligt alla andra) men på insidan skiljer vi oss åt en del but we still make a pretty good team. Tack för att du alltid funnits där för mig.

Linnéa Hulting
Linnéa började som en arbetskamrat och det var så jag lärde känna henne. Vi jobbade tillsammans på Hallongården varje sommar under gymnasiet men det var inte förrän förra året som vi blev nära vänner. När all sommarpersonal var borta var det nästan bara jag och Linnéa kvar. Det var så skönt att ha en arbetskamrat som var mer än en jobbkompis. Ibland hade man lite dåliga dagar och mycket att tänka på och då var det skönt att ha Linnéa att prata med. Nu har hon tyvärr slutat eftersom hon skulle åka iväg och resa i några månader. Lite avis och lite tomt.

Detta var som sagt bara en kort sammanfattning av de människor jag nämner mest här, har många andra fina vänner också så don't be sad om du inte finns med här. Jag älskar er alla från djupet av mitt hjärta och är så glad över alla minnen jag har fått dela med er. Det blev ett mer ett appreciation-inlägg än lära-känna-inlägg, det var ju inte riktigt tanken men lite extra kärlek har väl aldrig skadat.

Likes

Comments

De flesta serierna som jag tipsar om är inte helt nya för många men jag personligen föredrar att se lite äldre serier (gärna avslutade) för att slippa vänta ett år på nästan säsong och sedan se klart den på några veckor och sedan vänta igen. Man tappar lätt det då. Jag har sett fler serier än de jag listar men tycker inte det finns någon mening med att lista de serier som jag inte tycker är sevärda. Listar även vad de olika serierna fått för betyg på IMDB då jag vet att många inte vill se serier/filmer med för lågt betyg.


Breaking Bad, 2008 - 2013
- Den 50-åriga kemiläraren, Walter White, blir en dag diagnostiserad med allvarlig lugncancer och bestämmer sig därför för att börja koka metamfetamin för att kunna lämna efter sig ett sparkapital till sin familj när han dör. Detta gör han tillsammans med sin tidigare elev, Jesse Pinkman, och som inte helt oväntat går vissa saker rent åt helvete. En väldigt underhållande och spännande serie som man inte lätt blir trött på. Antal säsonger: 5. IMDB: 9,5.


Better Call Saul, 2015 - pågående
- Om ni har sett Breaking Bad måste ni se denna serie som är en spinn off på Breaking Bad. Denna serien utspelar sig innan Saul kom i kontakt med Walter White och handlar lite om hur han blev advokat, vilket som var väldigt svårt för honom. Även denna serien är väldigt bra, man kan ju inte riktigt förvänta sig annat när det är en spinn off på självaste Breaking Bad. Det är något med Bob Odenkirk (Saul) som jag verkligen gillar. Antal säsonger: 2, första avsnittet av säsong 3 sänds i april. Tagga! IMDB: 8,7.

Secrets and Lies, 2015 - pågående - Ben Crawford hittade en dag kroppen av en ung granne medan han är ute och joggar och blir direkt huvudmisstänkt i pojkens mord. Hans äktenskap, rykte, barn och mentala hälsa sätts på spel under seriens gång. Om jag har förstått det rätt finns det två serier med detta namn som har exakt samma handling? En från 2014 och en från 2015. Märkligt. Men serien är i alla fall väldigt spännande och bra. Antal säsonger: 2. IMDB: 7,7.

Teen Wolf, 2011 - pågående - Tonåringen Scott blir en dag biten av en varulv och blir själv förvandlad till en. Han tvingas handskas med det faktum att han nu är hälften människa, hälften varulv. Genom seriens gång stöter Scott och hans vänner på många olika övernaturliga varelser som på ett eller annat sätt sätter dem själva eller någon de känner i fara. Väldigt svårt att beskriva denna serie då den har utvecklats såå mycket. Det handlar inte längre om en vilsen tonårig som blivit en varulv utan om så mycket mer. Denna serien blir bara bättre och bättre. Jag älskar skräckfilmer så jag har en ganska hög tolerans för skräck eller vad man ska kalla det. Men här måste jag faktiskt erkänna att jag suttit med händerna för ögonen i några avsnitt, främst i mitten av säsong tre. Jag tror folk har fått fel intryck av denna serie, att den bara handlar om några snygga tonåringar som springer runt utan tröja, men så är det verkligen inte. Den är väldigt, väldigt bra, blir mer skrämmande ju fler säsonger man ser och framförallt så är den underhållande. Tröttnar inte en sekund på den. Antal säsonger: 6. IMDB: 7,7.

Likes

Comments

Fick hem detta fantastiskt fina metal liquid lipstick för ca en månad sedan och min ambition var att jag skulle visa er hur det såg ut på men jag kom inte riktigt så långt hehe. Men visst är det fint?! Färgen heter Dancer och är från Kylies Holiday Edition. Den kom i en söt liten förpackning som man kan hänga i granen. Kanske lite sent nu dock..

  • Filed under: Beauty

Likes

Comments

Dessa människor gör mig så varm i hjärtat, är så tacksam för att jag har er

Förra måndagen var det dags för lite kvalitetstid med dessa donnor. Vi träffades på mitt favorit lunchställe, Märtas, som ligger i Höllviken. Det är så mysigt och fräscht där. Och för att inte tala om maten, den gör en aldrig besviken. Dock är det lite litet så vi fick sitta utomhus men med värmare och lite filtar så gick det bra. Sedan tog vi bussen till Emporia för en liten shoppingtur. Julklappspengar och presentkort gör shoppningen mycket roligare. Kom hem med en ny tisha, lite hårprodukter och en bomberjacka.

Likes

Comments

Welcome 2017. Hur sjukt är det inte att det redan är 2017?! Det var ett tag sedan sist, nästan fyra veckor. Under dessa veckor har jag hunnit både fira jul och nyår, jobba OCH vara lite ledig. Det har verkligen varit välbehövt att vara ledig. Min nyår var jättebra. Det började med att vi var ett gäng på sju personer som käkade middag hemma hos Jonas. Jonas och Sara bjöd på tapas och det var såå gott! Minipizzor, skagentoast, casadias, kycklingspett, bruschetta m.m. Oj vad de hade fixat. Helt fantastiskt gott! Toppat med lite mojitos och cheesecake med massor av bär. YUM. Sedan drog vi vidare till en fest där vi skålade in tolvslaget. Hoppas ni hade en bra nyår! Xx.

Likes

Comments