"Man vet inte vad man har förrän man förlorar det" kan väl vara det mest uttjatade, men sanna, ordspråket som existerar. Relaterar det just nu till min vardag. Till mitt flickrum, till mina kollegor, till morgonkoppen på sängen av mamma, till melankoliska bussresor till och från södersjukhuset (jobbet), till taket jag krupit upp till hela sommaren där jag suttit fram till småtimmarna och funderat på om det är en sanning att jag har otur i kärlek, eller om det bara är dålig tajming. Och resten av min måndag till fredag som jag tagit för givet och tröttnat på. Men att det skulle vara såhär jobbigt att ta farväl av den hade jag ingen aning om. För att det ska bli extra jobbigt har livet bestämt sig för att ge mig allt, nu, innan jag ska åka. Vänner, så äkta och ärliga att man nästan kan ta på det. Och sen han förstås. Han som får hjärtat att slå lite snabbare. Men värst av allt så ska jag lämna mamma. Min fina fina mamma.


Jag har försökt uppskatta varje sekund av sista tiden här. Det känns som att jag måste ta farväl av min barndom. Trots att jag vet att jag förmodligen kommer komma hem om bara ett par månader så är rädslan över att månader ska bli ett halvår och sen kommer utgångsdatumet. När jag ska ut i vuxenlivet och bli fattig student. Och med det, ta farväl av åren som format mig. De åren jag förbannat men nu helst av allt vill kyssa i pannan. Man vet inte vad man har förrän man förlorar det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag andas in minimala andetag och glömmer sedan att andas ut. Jag biter mig i läppen, blundar och försöker radera varenda tanke ur mitt huvud. Men så ser jag ditt ansikte framför mig, scenen då jag ska krama dig en sista gång spelas upp. Jag böjer mig framåt och precis då förlorar jag kampen. Tårarna rusar och sorgen får syre. Den lever, tar över mig och blöder igenom hjärtat. Det känns som en syra som sprider sig i hela kroppen och jag känner mig som tre år igen. Tre år med uppskrapade knän. Tre år med tårar för att fylla en hel ocean. Tre år och så beroende av den trygga, varma famn, den enda famnen i hela världen som kan stoppa, döda, utplåna den. Mammas famn. Men inte är jag tre år och inga knän som behövs plåstras om har jag. Jag har ett liv, med val och motgångar, att möta. Jag har ett äventyr framför mig och det är tydligen livets gång att jag ska klara av det själv. Jag ska hoppa ut ur fågelboet. Jag hatar livets gång. Samtidigt som jag vet hur kul jag kommer ha och någonstans vet att jag kommer klara mig, så är det ingen tröst nu. Varför kan man inte ha kakan och äta den? 

Likes

Comments

Som ni säkert vet avskyr jag "hejhej bloggen idag åt jag mûssli"-bloggar och läser dem aldrig. Har gjort försök på sånna bloggar men alltid tröttnat. Nu tog jag en annan vändning och skrev öppet om mina tankar och känslor istället och har bara fått positiv feedback. Och som ryktet säker gått så flyttar jag utomlands strax. Om 5 dagar för att vara mer exakt. "Varför då" frågar det flesta men jag besvarar den frågan enkelt med "varför bo i Sverige?". Något jag avskyr mer än ytliga bloggar är Sverige under vinterhalvåret. Så jag och Matilda flyttar till lite varmare breddgrader.

Men åter till bloggandet. Jag har lovat alla att hålla dem uppdaterade varje dag om våra äventyr och galenskaper, men inser ju att det kommer jag aldrig hålla. Så, mina vänner, jag har valt att återgå till en blogg där jag berättar om vad vi har för oss på andra sidan ekvatorn. En liten twist måste jag ju ha och det är att jag tänker fortsätta skriva som jag gör och dessutom skriva öppet, i detalj, om allt. Då menar jag ALLT. Typ som att jag har en helikopter-dejt planerad och en till dejt med en halv-kändis där nere, haha! Så det kommer bli en mix av strand-häng, min sorgsna själ, dejtande och allt annat vi kommer hitta på.  Och så snart jag samlat mod ska jag också berätta om hur och varför vi hamnade på just denna ö.


Likes

Comments

Jag stod och tryckte mig emot honom så hårt som jag bara kunde. Jag andades in och försökte lagra hans doft, i vetskapen om att jag kanske aldrig igen skulle få känna den, åtminstone inte på flera veckor. Jag försökte memorera hans ansikte, hans händer i mina. Jag visste att jag skulle behöva varje detalj för att ens ha en chans att med minnet försöka återskapa det vi tillsammans hade upplevt. Andetagen blev häftigare, hjärtat slog i 180 och det kändes som att jag hade sprungit ett lopp, fast vi bara stått där i snart en kvart och försökt lista ut hur man säger 'hejdå' på bästa sätt. Gång på gång granskade jag honom för att försäkra mig om att jag skulle minnas varenda centimeter av honom, i hopp om att det skulle räcka för att klara av att säga hejdå. Räcka till för att orka stå ut med desperat längtan och saknad efter honom. Räcka för att orka gå och lägga sig i en tom säng och vakna i en tommare, varje natt tills vi ses igen. Jag var livrädd över att glömma bort hur det stormade inom mig vid minsta beröring, eller ännu värre - att han skulle glömma bort det. Jag sköt snabbt iväg den tanken och insåg att jag hade börjat snyfta. "Du har inte tillåtelse att vara ledsen, inte än.." Sa han samtidigt som han torkade bort mina tårar. Tillslut visste jag att det var dags. Jag hade släppt förbi alla förväntansfulla, trötta och mestadels glada människor som skulle in på samma plan. Jag hade inte brytt mig om dem alls och kysst honom som att det var det enda jag ville i livet. Men nu var det dags att gå. Dragningskraften till honom gjorde det nästan omöjligt att släppa. "Hejdå prinsessan. Vi ses snart igen" och utan att kunna svara vände jag mig om. Jag gick fram till säkerhetskontrollen och vakten mumlande något jag inte lyssnade på. Jag var rädd för att vända mig om. Rädd för att jag inte skulle kunna lämna honom. Rädd för att jag skulle kunna lämna honom. Rädd för att jag skulle inse att han var den finaste jag någonsin sett och med det att jag kanske aldrig mer skulle få se det finaste jag någonsin sett. Och rädd, för att slås av den svindlande ensamheten om jag aldrig igen skulle få känna hjärtat rusa och endorfiner spraka, på så sätt som de gjorde när han var i närheten.
Final call flight c803 to Stockholm, Sweden. Boarding at gate 67.
Alla människor blev till skuggor. Allt jag kunde se var honom, på andra sidan glaset. Tårarna gjorde det svårt att se över huvudtaget och allt jag hörde var mina egna hjärtklappningar. Åh Gud snälla, en sista gång. Låt mig se honom igen. En sista gång. Låt mig få förlora mig i honom, för att sen finna mig själv där. Bland trasiga bitar som tillsammans blivit hela. Låt starka händer lyfta upp mig och låt kyssar bedöva all smärta jag någonsin känt. Innan han försvann bakom en folkmassa mimade jag 'jag älskar dig också..'. Jag andades stötvis, glömde bort att inte hålla andan, och när jag såg efter honom en sista gång så var han borta.
Och så var han borta.

Likes

Comments

Okej mina vänner det skulle ju bli hemskt tråkigt om jag skrev "205 dagar", ni räknar baklänges och räknar ut vem jag skriver om. Siktar inte på en Taylor Swift och försöker heller inte hänga ut någon. När ni tror att ni listat ut allt och ligger två steg före så ligger jag ca sju steg före då jag leder er precis vart jag vill. MEN jag uppskattar att ni klickar er hit, även ni nosy bitches som bara letar efter dirt, jag uppskattar er med! Och ni gamla grodor som kommer in och tror att jag skriver om er, jag kan väl säga såhär mycket - Han med stort H vet inte ens att jag har en blogg. Och ytterligare en sak, ibland skriver jag inte i presens, jag plockar fram minnen ur anteckningar och även om Du fick mig att känna mig som en prinsessa i paradiset så hatar jag dig fortfarande. Tro aldrig något annat.

Likes

Comments

Kanske dumt av mig att försöka nå ut till dig. Du kanske hatar mig, eller snarare hatar min existens. Men hur som vill jag bara säga att hade jag vetat, hade jag aldrig gjort det. Jag har redan fått beskåda vad sådana misstag gör med människor. Den här gången var det ofrivilligt och därför kan jag inget annat än att tycka fruktansvärt synd om dig.

Alla vet ju att sånna som krossar hjärtan på heltid borde få livstids fängelse. Jag kan ge mig tusan på att du, precis som jag, i början stod med en röd blinkande "Skör, fridlyst och inte redo att få hjärtat krossat"-skylt och att han hederligt lovade guld och gröna skogar. Men det är inte min poäng. Det jag vill säga är att det var aldrig ditt fel, eller du som inte var tillräcklig. Det gör inte dig till en mindre människa heller om (läs:när) du sakna honom, trots att alla ber dig att spy galla på honom. Du är fortfarande den som kan älska och ingen kommer någonsin förstå hur han fick dig att känna. Men kom ihåg, det var fortfarande din förtjänst att de känslorna kom, inte hans. Och när du saknar honom så att du spricker, när du läser hans sms och när du svarar när han ringer - det är okej. Det är okej att du förlåter honom i några sekunder. Det är okej att du sen bryter ihop och panik-gråter på golvet när du inser att du aldrig kommer kunna förlåta honom. Det är också okej att du faller ner i sorgen 120 gånger för den sista gången kommer och den sista gången kommer du inte behöva mamma eller bästavännen som hjälp upp. Den sista gången kommer du resa dig upp själv. Då kommer du inse att det som var tio gånger bättre än när du föll hopplöst för honom var när du insåg att du inte längre var kär i honom. Du kommer inse ditt värde och att den enda personen du verkligen behöver - är du. Du kommer ta din egen hand och veta att du var den som älskade. Du var den som kämpade. Du var den som tog dig igenom helvetet och tillbaka. Du var den av er som ändå, tillslut vann högsta pris - dig själv och din förmåga att älska och se det bästa i alla, även hos en vidrig lögnare som honom.


To: Becky
From: Becky
With love


Likes

Comments

Ja, jag kanske är i socialt underläge som behövde 205 dagar och två pojkvänner för att komma över honom, men vad fan gör det? Nu kan jag dansa till vår låt utan att börja gråta vid 0:12 sekunder och jag kan gå förbi killar som har hans parfym utan att, på riktigt, tro att jag ska dö. Jag förstår nu vad Håkan menade med att man måste dö några gånger innan man kan leva. Jag kunde börja leva igen när jag insåg att jag inte vill ha honom längre, för han var aldrig perfekt. Eller för mig var han det, då, för att jag var kär. Och det är vad jag lämnar denna saga med - vetskapen att han aldrig var perfekt, men att jag kan älska så mycket att jag inte ser brister. Det är min lott i livet, medan hans är att han kom över mig på 0,2 sekunder.

Men kom ihåg, när du förlorar emot saknaden kl 03.23 så förloras jag i kyssar som får omvärlden att tappa betydelse. På mina 0,2 sekunder älskar jag någon till att bli perfekt. Och vet du vad det värsta är? När den någon tagit din plats, kan ingen längre komma åt mig. Inte ens du. Precis som ingen kunde komma åt mig när du var nummer 1.Likes

Comments

Don't know what's worse, people who try to buy friends or friends that actually can be bought?

Likes

Comments