Contains affiliate links
/ Make Up Store / Make Up Store / / / / / /
Hej hej!


Jag måste få börja att prata om detta ni ser på bilden, alltså wow! Klicka på bilden så kommer ni direkt till produkterna och kika närmare på dem!😍 Nästan ta på dom..haha.

Igår när jag vaknade hade jag ett meddelande på telefonen där det stod att min käre vän hade vunnit ett rim på Instagram som resulterade i att jag hade vunnit en liten julklapp från make up store!

Min dag kunde inte startat bättre så jag skyndade mig att slänga iväg ett meddelande till min käre vän för att tacka och ja TACK igen♡ Efter alla dagsbestyr igår så fixade jag mig för att skynda in till stan och hämta ut min lilla julklapp😍

När jag hämtade ut det så mötte jag även min mamma för vi hade planerat att se Solsidan på bio och en middag innan, rå mysigt! Med handen på hjärtat är det väldigt skönt att vara utan barnen på kvällar😅 Men det känns också väldigt naket och lite läskigt att gå "själv" jag är van att ha barnvagnen framför mig och en kompanjon på högra sidan, så lite märkligt att gå där utan något runt sig. Blir som en liten skyddande rockring haha.

Jag måste få rekommendera Solsidan filmen! Den är såå värd att se (Tror alla som jag själv, har bra förväntningar, eller kanske inte för att dom "sabbar" serien) riktigt bra och rolig! Synd bara att man hade några tanter bredvid som typ hade själv terapi med filmen och liksom: - "Jo men juste så är det nog" genom heela filmen😂

Men vad förväntar jag mig egentligen med en nästan fullsatt biosalong?

Summan av min gårdag är- näst in till bästa! (Hade kunnat skippa mellan delen av dagen😂) Men riktigt mysig dag!

Idag då? Söndag och första advent❄

Riktigt mysig dag idag också! Har jag sagt hur galet förtjust jag blivit i julen? Kanske, men kan nästan inte sluta tjata för äntligen efter år av hat inför julen och en ständig ångest som börjat krypa fram redan i augusti, till nu att kunna finna mig mitt i den och fortfarande vara jäkligt nöjd och lycklig.

Klart att vissa tankar vill slå ner en med det där fantastiska kring julen som jag lyckats bygga upp, men jag kan idag även "vifta" iväg dom. Det jag måste göra är inte som alla andra dagar att planera framåt inför julen utan mer vara här och nu. Verkligen stanna upp och får jag en känsla som är NU då måste jag göra den direkt annars vet jag inte om det lyckas gnaga igenom mig det gamla?

Så nu när det "officiellt" är okej att prata om julen och börja pynta (första advent) så pratar jag massor nu om det😉 Det enda jag kanske hade önskat (kanske ego jag vet inte?) är att folk i allmänhet borde glädjas mer åt andra än att kommentera, alla har vi absolut olika åsikter om allt genom livet. Men detta att tex. julpynta i november det håller verkligen inte alla med om men är det något för dig, ja fine då är det det. Där kanske man kan möta den personen istället, säga sin åsikt men ändå glädjas att jag som exempelvis pyntar tidigt får göra det utan att nästan känna en skam att det redan ser juligt ut hos mig😉

Jag kan ta det att folk kommenterar och låter nästan lite fräcka kring det, eller till och med lite nedlåtande. Jag är ganska van att folk kommenterar mitt tidiga julpynt haha.. (Och ja ibland är det gränsen för tidigt för mig, som i år blev klart med julbaket för ca1 v sedan också. Men som sagt får jag känslan nu så "måste" jag, tror jag) Men i störta allmänhet det gäller kanske inte bara tidig julpynt utan allt egentligen som folk tar sig för att göra.

Kanske inte passar Dig, men passar den personen perfekt! Stanna upp, gläds med den, säg din åsikt (kanske ödmjukt?! Vad vet jag) men tänk efter vad som kommer ut för det är trots allt den andra personens val och tydligen/kanske det gjorde den personen väldigt glad där och då.


MEN nu spårar jag ur på annat... känns som detta blev långt *suck*, i alla fall så var vår första advent riktigt mysig! Startade dagen med det första ljuset och en mysig frulle. En upptäckt att vi fått en "nisse" boende hos oss till barnens stora förtjusning. Skrev varsitt litet brev åt honom. Sedan gick vi iväg till min mormor, åt lunch och julpyntade lite mysigt hos henne♡ Åt middag och hade det trevligt innan vi försent kom hem till julkalendern så fick se den via play, det gick ju också!

Avslutade med lite gott fika jag och Keila och bjöd nissen på smakprov😉

Nu är det länge sedan det var säng dags men fastade här lite♡

Ha en super fin fortsättning så kanske jag hinner uppdatera lite till.

Puss och kram♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej kära ni!

Jag har varit väldigt off här på bloggen under en ganska lång tid och det har faktiskt varit ganska mycket som hänt sedan den 3februari när jag skrev sist, då berättade jag om hennes operation som hade gått väldigt bra och att vi fått flyta till vårt alldeles egna och det kändes ju så underbart allt men att Rozinias 'utöver den lyckade op gick bra' så var hennes andra negativa saker fortfarande lika dan att hon inte åt osv.

Jag tänkte att jag ska börja att prata om läget med Rozinina för det är ändå något som fortfarande är aktuellt tyvärr men det har börjat kännas lite bättre men mia frågor består och det är så frustrerande att inte få svar på det.

Men iaf, Rozinia blev bra inte jättebra men bra efter op, hon började andas lite bättre och det läte inte sådär jätte ansträngande och framför allt hon slutade sätta ALLT i halsen och nästan kräktes vid varje måltid eller då hon drack. Men hennes fortfarande problem är att hon fortfarande är som en svamp och drar åt sig alla sjukdomar, är förkyld mer eller mindre hela tiden och det går bra hon lever med det och dagis är införstådd att hon är förkyld nästan jämt men det ''positiva'' är att hon inte smittas hon bara låter och ser ut att vara förkyld. Men då finns det dagar hon är sämre an vanligt och det är då det blir så påtagligt hur mycket hon måste anstränga sig och vad hennes lilla kropp går igenom.

Hon kan ha en jämnhet i sin förkylning men från en dag till en annan blir det jätte jobbigt att andas och hon är betydligt mer påverkad av det. Hon kan en dag bara få jättehög feber eller hon kan en dag bara vara så snorig att hon knappt kan andas. Det är så olika från dag till dag / gång till gång. Det är så frustrerande.

Sen har hon fortfarande det största problemet kvar som jag är mest orolig över och det är hennes vikt och avsaknad av aptit. Hon har förbättrats avsevärt mycket dom senaste månaderna och hon kan ha en super vecka då hon bara äter till skillnad från förr att det kunde vara en specifik måltid hon kunde äta hysteriskt mycket. Så det är ju positivt och känns bra men (det där JÄLVA ''men'') problemet är att hennes kropp inte tar åt sig näringen/fettet så hon får växa, lägga på sig och öka i vikt och framför allt skaffar ett bättre immunförsvar som mat gör mot en. Maten har sån stooor påverkan på oss och det är så tydligt nu när man fått all information och all kunskap om mat (skulle skämtsamt snart kunna jobba som dietist) så det vi gör är att sedan op den 2feb går kontinuerligt på vikt kontroller varannan vecka hos dietist, vi får kost råd av dietist, hon mäts varannan vecka av dietist, fått göra matdagbok hos dietist, dagis har fått ett kost schema att följa av dietisten och nu även fått börja gå till en Logoped för henne mat problem.

Jag trodde en Logoped endast var för talet (vilket alla höjt på ögonbrynen med när jag säger att dom även tar hand om barn med olika mat problem) men som sagt dom har tagit sin an den psykiska anledningen till varför hon inte äter. Vi fick jättebra tips/råd och även en ny kunskap om vad det kan handla om. Att vissa psykiska funktionsnedsättningar kan ha en påverkan på ett barns vilja att inte äta/äta vilket var helt nytt för mig. Men det håller dom på utreda nu om det kan vara en typ av psykiskt funktionsnedsättning som kan vara i grunden för hennes dåliga aptit. För ibland är det som hon känner att maten är ''smittad'' och därför vill hon inte äta tex: hon fåt en tallrik med mat jag vet hon gillar och kanske tar tuggor i fel ordning att hon får in pastan före köttet eller såsen innan pastan och i hennes mun ser man att det växer och hon spottar ut och direkt efter de skjuter hon ifrån sig tallriken och vill inte äta fastän man visar att det är det hon tykcer om och visar att det bara var den tuggan. Det förklarade logopeden kan vara en psykisk sak att just det vart äckligt i munnen och då tror hon övrig mat på tallriken kan vara smittad av JUST den dåliga smaken och därför inte vilja äta resten. Jag tror vi är på rätt spår men som sagt det faktiska problemet är egentligen inte VARFÖR hon inte äter eller hur mycket hon äter eller hur mycket extra fett jag mfl tillsätter i hennes mat som är ett problem till att hon inte ökar på sig det

FAKTISKA problemet är (som bla dagis håller med om) är att hon inte tar åt sig näringen och fettet för att lägga på sig ökad vikt. Och den frågan har jag ställt så MÅNGA gånger och det är taget alla dess möjliga prover på ämnesomsättningen m.m och allt ser bara bra ut som vanligt men det finna fortfarande kvar som en fråga VARFÖR ökar hon inte trots alla åtgärder vi gör alla runt Rozinia..


NOG om Rozinia det kommer uppdateringar säkerligen och jag hoppas inte allt för många blir less på det men det är så mycket värt för mig att få skriva av och rensa ur allt som finns i mitt huvud och all information man får från alla dess olika håll. Det är skönt att rensa ur.

Men jag fick ju även tillgång till vårt nya boende och det är så otroooligt skönt att få bo här att få fixa till vårt egna och bara få känna oss hemma. Det är sånt lugn och fantastiskt för barnen med. Keila har så mycket vänner runt om här från sin klass men nu även nyfunna vänner och det är så underbart kul att se att hon får vara omringad av så fina vänner att hon verkligen strålar min lilla stora sessa <3

Jag har även börjat nytt jobb sedan jag tog min lilla paus från bloggen, har nu börjat på ett litet drömjobb att få vara en del av Skellefteå Kraft känns otroligt och det är så himla härligt där. Jag saknar jobbet massor när jag vabbar och jag trivs superbra där. Det var verkligen värt för mig att säga upp mig och få starta där och för barnen blev det så mycket bättre att nu vet jag mina fasta tider och det är normala tider. Att skippa provision och att känna att jag måste leva för jobbet och inte som det ska vara att jobbet är en del av livet bara. Jag är så tacksam och glad, det har varit så mycket ångest sedan jag började också att jag har vabbat så mycket och startade min andra vecka på provmånaden med vabb och det har känts som jag absolut inte är en tillgång till jobbet utan snarare en lite parasit som bara tar upp en plats. Men jag har så fina chefer och andra runt om mig som är så förstående och fina kring detta och det värmer så otroligt mycket att ha ett arbete som faktisk förstår eller vill förstå och ändå är positiv det är så guld värt!

Sedan har det varit mycket känslor senaste tiden då min mamma och min bästa vän fått negativa besked av läkare och jag kommer inte gå in på mer detalj i det än (kanske aldrig) men det gör så jävla ont i mig, mamma som har senaste åren fått så mycket negativt först tumör i huvudet, sedan ögonen som var kaos, sedan nu en till sak om ögat som hon igår tack och lov fick chans att op och det verkar lyckat men sedan fått ett negativt besked om mer allvarlig sak och jag hoppas för hela mitt liv att det INTE är så så. Och min fina underbara lilla vän som har fått det besked en absolut inte vill höra än mer för henne leva med just nu och jag håller alla mina tummar och liv för att du ska må bra snart älskade du<3 Du förtjänar att få vara frisk och jag hoppas att allt kommer gå bra för dig. Vi talas vid ibland och jag försöker finnas där men det är så svårt att förstå den kampen och känslan den bär på och få ihop mitt egna liv att kunna ta mig och hälsa på och bara få finnas där.


Sen har jag sedan jag flyttade hit fått en nyfunnen vän och inte trodde jag för mitt liv att jag kunde hänge med sånna gamla tanter ;) haha skämt och sido så är hon underbar och det är så underbart med dom vänner man skaffar och bara eter en stund känns som man har känt denna i evighet och trivs så bra, liv och se dig åldras snabbare än mig med en skönhet du har ;) kram vännen, vi har hängt så mycket senaste och det är så skönt att bara få ha en vän man kan vara sig själv med och bara slappa om man vill och samtidigt ha så otroligt roligt med, länge sedan jag skrattade så mycket under ändå så kort tid

Nu blev det här ganska långt och inte alls så mycket utspritt om olika områden jag tänkte men ett långt inlägg om lite axplock den senaste tiden.

Får ta resten sen någon annan gång och jag ska absolut bli bättre på att få tid att blogga det är så roligt! Har även fått en del som frågat om jag stängt ner bloggen helt och om jag kan slänga ut ett inlägg igen och ja jag ska absolut göra det, det är som en liten befrielse att skriva av sig allt. Underbart!


Puss och Kram <3 Ta hand om varann man vet aldrig vad livet tar för väg.Likes

Comments

Hej alla fina!

Jag hoppas ni har det toppen!
Jag kan aldrig sluta tjata om detta så tack IGEN för all stöttning och alla fina kommentarer både här på bloggen, sociala medier och privat♡♡ Ni förstår inte vad det värmer och stärker framför allt!♡

Just nu, är allt helt okej med Rozinia, det märks knappt att hon har opererats, precis som läkarna sa. Äntligen någon som säger det den ska♡

Och just nu funkar livet ganska bra för oss. Fick nycklarna till nya boendet i Tisdags så jag började genast packa in och flytta våra saker. Ville ha så mycket som möjligt gjort till Onsdagen då hon skulle på op.

Vilken lättnad hörni att få ha sina saker runt en, ens egna dörr att stänga, barnens lyckliga ögon över sina saker som plockas ur kartonger.. det ger sån värme i hjärtat och en massa ny energi.
Jag är helt slut och känner mig mer eller mindre överkörd, men med flytten och en lyckad op vinner man så mycket på.

MEN (jag hatar att säga ordet men) det är än inte över alls med Rozzi, hennes allmäntillstånd är oförändrat, hennes mat intag är oförändrat, hennes värk i kroppen är oförändrat och hennes känslighet i omgivningen är oförändrat.

Just nu känns det trotts allt (ovannämnd lycka om op och flytt) som jag kvävs, känns som tiden står stilla. Jag går på nålar, på helspänn och med en ständig oro i kropp och själ.

FÖR ATT: (vi tar detta från början)
Vi kom till lassa kl9 när vi skulle boka in oss, fick komma till ett förberedningsrum inför op. Väl där mötte jag väärldens finaste sköterska som jag samtalde en hel del med. Men iom att Keila råkade ge Rozinia en tugga rån på morgonen så fick vi vänta till kl 13 på op.
Under dom timmarna satt jag och sköterkan och talade många vändor. Hon hade läst Norran och förstod att det var jag, peppade mig och stöttade helt det som stod och tyckte det var beklämmande samtidigt som hon även visste om allt tjorv det varit tyvärr.

Men hur som helst så pratade vi om Rozzi och hon frågade vad vi fått veta inför op om Rozzi och vad den läkaren förväntade sig på barn, varpå jag svarar att jag fått veta att hennes sond skulle ryckas under op och efter det förväntade dom sig att hon skulle komma tillbaka till sitt egna ätande.
Där när jag säger det och sitter med R i famnen så brister det totalt för mig..
Sonden är ju min enda trygghet i allt helvete och en trygghet att veta att R får i sig allt hon behöver på en dag.

Hon blir ganska upprörd och säger att dom absolut INTE kommer ta sonden ifrån oss. Det var bara strunt prat, hon menade på att det är INTE deras uppgift att ta beslut om utan det får ansvarig läkare göra INTE dom.
Det kändes såå skönt!

Sen frågade hon om Astridlindgrens barnsjukhus vi var in på och varför dom hade reagerat på hennes lymfar..
Jag berättade då att det är pågrund av att dom är förstorade utan en naturlig förklaring med bakterier/virus i kroppen.

Och jag frågar då henne om jörteln i halsen hör ihop med lymfarna och om man skulle kunna under op ta prov på den och kolla så det inte finns någon camcer i den eller annat.

Ärligt får jag veta att hon inte visste helt men skulle samtala med ansvarig kirurg som skulle komma lite senare och kunde då förklara närmare.
Men hon tyckte också att det var väldigt märkligt att hennes lymfar är stora utan en förklaring på varför och höll med om att hennes symtom kunde tyda på nåhot mer allvarligt.

Jag får efter ett par minuter träffa kirurgen som ifrågasatte varför jag ville ha prover och förklarar då samma för honom och jag säger även att för mig är det Väldigt olågiskt att hennes lumfar är stora utan en förklaring.

Han håller med om det och förklarar en massa spännande saker om körteln och lymfarna men tyckte absolut att det var angeläget med prov på körteln för analys men kunde inte lova om dom kunde ta allt som krävdes.

Efter op kom han och pratade med mig som vanligt om hur det hade gått. Han förtydligar att körteln var EXTREMT stor och förklarar att utrymmet i strupen var sondslangens storlek ×2 så det rymdes sonden och ungefär lika stort att andas genom.
Men viktigast av allt bekräftade att han hade kunnat ta ut alla prover som krävdes och skickade iväg dom till Umeå, men att svaret kommer om först 10 dagar.

Det, det är där jag befinner mig nu i tankarna, vad ska proverna visas? Det kväver mig sakta inifrån.. jag känner sånt obehag i kroppen.
Jag håller på gå sönder av väntan i ovissheten och OM det inte skulle visa något så hänvisade kirurgen ändå till att ta prov direkt på lymfarna för ivland är det inte alltid att körteln visar samma som lymfarna (hans intressanta förklaring) så hur som kanske det måste göras ett nytt prov och en till väntan!

Jag vill bara att det ska vara bra! Jag hill bara att det vänder from i morgon. Imorgon när vi vaknar får jag veta att det är helt lugnt henne lymfar är tillbaka i normal storlek, Rozzi äter som aldrig förr helt själv utan sond och hon får vara FRI och FRISK från allt♡ Jag vill bara starta om.. jag vill kunna lämna denna konstanta ångesten och oron bakom bara pausa av. Jag vill aldrig mer behöva tänka på sjukdomar som inte är normala, jag vill kunna börja andas normalt. Jag vill att mina barn ska leva normalt igen båda två. Keila ska inte behöva stå undan och vänta pga lillasysters sjuktillstånd och Rozzi ska inte mer hindras i sin vardag pga sonden eller annat.

Jag vill bara kunna vara ärligt lycklig en hel dag igen utan Rozinias "sjukdom" som gnager i bröstet på mig.

Jag älskar livet mer än allt och lärt mig uppskatta det lilla i vardagen men just här och nu i allt (som det känns) oändliga kaos så känns det lilla i vardagen långt bort, det lilla har övergått till att uppskatta och bli fylld av lycka över ett extra skratt från Rozzi en extra teckning från Keila, och framför allt en dag där Bara sonden tar upp vardagen det är just NU min totala lycka och glädje, mitt lilla extra i vardagen.

Jag har så länge jag kan minnas alltid hatat överraskningar Aldrig någonsin kunna hålla mig från julklppar m.m och framför allt har jag aldrig kunna vänta haha..
och just nu sätts allt det där i prövning.. väntan är värst.

Min mest frihetskönsla är att det är såå nära till lekpark haha.. vi har gungor utanför och som Rozzi är lucklig över det! Och Keila har så många kompisar nära och är ute varje dag och leker med dom sen vi kom hit. Och idag var det en helt del barn i hennes lilla rum som skrattade och busade♡ med en arg Rozzi utanför som inte fick komma in.. haha ja.. det gläds jag åt och det värmer så otroligt att smååå ljusglimtar kommer♡♡♡

Mina älskade små små prinsessor vad ni gör mig hel om ni bara visste, mina älskade älskade små busfior som är det mest kompletta i universum. Mamma älskar er mer än det mest oändliga, det vackraste jag någonsin har♡♡♡

Puss och Kram
och förlåt igen för det mest längsta inlägget igen, men det är så mycket jag vill få ur mig och lämna här och det gör jag verkligen allt jag bär i tankarna lämnas här och det känns lättare igen♡
All kärlek♡

Hjärtan♡

Världens bästa mormor♡

Likes

Comments

Hej vänner!

Nu känner jag att det är dags att prata igen, detta är mitt ventilations rum..där jag bara kan skriva av mig, lämna och blicka tillbaka om jag känner för det.
Jag är duktig på stoppa mina tankar tillbaka i facken och inte ha dom viftandes i huvudet men just:

NU kring allt med Rozzi känner jag att jag behöver mer för alla känslor och tankar.

Ni som läst mina inlägg tidigare känmer ju till den lååånga historien kring hennes körtlar. Alla, dom många läkare inklusive familj känt, som känns och i vissa fall syns är ju ganska oroande.
Men mer påtagligt blir det när jag får insikten i att hon inte märker av dom själv, det gör inte ont när man trycker på dem.

Än mer påtagligt blir det när hon har en snabbväxande bakom strupen..

Än mer påtagligt blir dom när jag inser att hennes nattsvettningar kan ha med det att göra..

Än mer påtagligt blir dom när förstår att hennes kraftiga viktnedgång och hennes minskade aptit kan ha med det att göra..

Än mer påtagligt blir det när jag upptäcker att hennes låånga månader med feber dippar 20dagar/mån kan ha med det att göra..

Än mer påtagligt blir det när hennes trötthet, ljudkänslighet, spring av människor i hennes närhet kan ha med det att göra..

ÄN JÄVLA mer påtagligt blir det när man lägger ihop allt och inser att ALLT stämmer in på lymfkörtelcancer..
Än jävla frustrerande blir jag av vetskapen att läkare påtalat hennes förstorade lymfar utan att crp eller blodprover visar bakterie/virus.. och ingen har kollat henne mer.
Än mer frustrerad blir jag när jag lyft frågan fått till svar : ja det har vi med tänkt på, men vi inväntar op och ser om det blir bättre.

Då kommer hennes SOND ryckas om man förväntar sig att hon ska äta som aldrig förr och ändå har ingen tänkt steget längre..

Och ja just nu kanske jag målar fan på väggen men vet ni, detta har varit min misstanke sedan i maj/juni -16 jag har bara inte talat öppet om det ännu.
Ännu mer vill jag hålla tyst om det här för min egna skull..

Egoistisk..kanske, men jag vet vilken effekt "egen tanke/diagnotisering" har för provokativ verkan hos människor och man får absolut inte läsa på internet.

Och där har ni rätt, nej jar är det minsta fanet att läsa sjukdommar online och jag provoceras lika mycket som andra av att vissa gör det.
Men nu kändes det ganska viktigt att klicka mig in på sidor som 1177, cancerfondens hemsida för att se.

Och nu känner jag att jag jar mer kött på benen att ringa läkare imorgon för mig (idag måndag) och faktiskt kunna lägga fram 1+1 och faktiskt åtminstone kräva ett prov av lymfarna biopsi eller allt som krävs för att jag ska kunna andas igen och tänka.. fan vad skönt med hjärnspöken. Eller det andra som jag absolit inte vill tänka.
Och faktiskt kräva det än som tidigare när jag näst intill bett om ursäkt att dom ens besvärat sig med ett extra blodprov.

Även om jag nu bara har hjärnspöken och alla symptomen bara är pga körteln i halsen så rycker jag ändå att det är min rätt som förälder att faktiskt få veta eller kunna känna lugn.

Men jag är på riktigt väldigt frustrerad hur det viftas bort trots att jag fått höra till mig att läkare tänkt i samma banor men vi ska vänta op.. då, då ni då kommer Rozzi bli som aldrig förr..
Känns ganska naivt och dumt.

Puss och Kram
och tack ni som orkat läsa ända hit♡

Och tack alla ni som skriver dagligen♡

Där är en av hennes 6 kärtlar som man känner och ser..

Likes

Comments

Hej fina!

Måste få börja med att säga TACK♡ Tack till alla ki som skrivit, peppat, delat m.m
Det har gett stort resultat!

I måndags ringde det ju en kvinna "Ingrid" och sa att det blir ingen op.
I tisdags pratade jag med "Eva" som sa att jag blivit total lurad.

Och i onsdags hörde det av sig en kvinna från Norran som ville ha en intervju efter att hon fått kännedom om bligginlägget.

Så i går torsdag hade vi en träff på 2.5h och i slutet av vår träff då ringde Ingrid upp helt galen för då hade det ringt en överläkare från Skellefteå till deras bakjour och skällt ut som hur fasen dom kunde sätta stopp för Rozzis op så HELT plötsligt fanns det inte EN utan TVÅ dagar att välja op. Antingen 31/1 eller 1/2..det är ju väldigt märkligt att nyss hade dom "sjukt folk" och nu fanns det två dagar att välja tid på.
Så jag tackade så mycket för det och valde 1/2 precis som det var tängt.

Det var ju väldigt passande samtal just nu när Norran var här och fick själv höra vilket kaos det är.

Bara 10min senare ringde "Eva" och berättade att överläkare kontaktat Umeå och skällt på dom sp nu skulle dom rota fram en tid.. var på jag stoppar henne och säger att dom redan ringt och vi bokat in en dag. Varpå hon frågar "men såå bra! Visst var det i Umeå?"
Nej hon sa att det fortfarande skulle vara i Skellefteå, "Eva" blir då rvär irriterad å ifrågasätter hur fasen dom tänkt det och IGEN har det inte kommit en anmälan om det till Skellefteå.

Så hon lägger på och ber mig att igen dubbelkolla med "Ingrid" hur det verkligen skulle vara, så jag ringer upp henne och får bekräftat att det var i Skellefteå.
Ca. 2h senare hör "Eva" av sig och fick veta att det var Skellefteå op skulle bli av och då har hon ÄNNU inte blivit informerad om det av Umeå så hon var inte allt för nöjd men sa att jag skulle andas och släppa taget om det här nu och hon skulle lösa detta och sa att vi var iaf välkomna och att det var Umeå hon var irriterad på men hon skulle lösa allt tjorv.

Det kändes såå skönt att få höra dom orden att äntlogen får jag släppa tankarna på allt kaos och hon ordnar det och jag är henne evigt tacksam för henne engagemang, stöttning och arbete hon ger detta♡ villet jag även fick möjligheten att säga äntligen och jag är såå tacksam!♡

Nu har jag även blivit kontaktad av en till tjej som jobbar för ett företag som gärna ville träffa oss och veta mer om hur allt ligher till och ville även göra en grävning i alla personals brist i detta. Så henne ska jag återkoppla till och se hur det skulle te sig.

Men som det ser ut idag så blir det op 1/2 som tidigare planerat och det känns så skömt för Rozzis skulle men självklart är jag inte nöjd efter allt detta tjorv.
Och jag hoppas fler föräldrar/vuxna ser bristerna dom varit med om och höjer sin röst så vi blir fler som hörs och då kanske kan påverka detta sjuka maktspel som händer i att lägga ner en del avdelningar på lasarett här i Skellefteå.

Nu inväntar jag papper från en annan perosn som skulle skicka över blanketter för anmälning, så ska jag skicka in det också för detta är inte okej och sist av allt väntar jag på alla journaler så får jag sätta mig ner med dom och kolla.

Måste bara få skryta lite över vårt underbara väder vi haft idag, så fick bli en prommis vid älven i stan idag och skingra lite tankar och kan säga att det var såå välbehvligt och skönt♡

Hoppas ni alla får en toppen helg det ska jag ha!
Ikväll blir det en efterlängtad aw med jobbet som jag har saknat mina kollegor♡

Puss och kram

Likes

Comments

Hejsan fina!

Nu har jag en massa skit att skriva av mog ang. Rozzi och hennes sjukdom.

Allt började våren -16, Rozzi hade varit dålig i magen en längre tid & förkyld ca3v av 4v i ca 2mån, som gjorde henne väldigt trött ledsen och framför allt slutade hon äta. Inte direkt men det smög sig på, så under en resa ner till Sthlm så blev det värre hon slutade äta helt och sista dagen (innan astridlindgrens barnsjukhus) drack hon ingenting och hennes bajs bara rann ur henne ca 7-8ggr per dag tillslut kom ingenting inte ens kiss.
Jag sökte vård då på Astridlindgrens barnsjukhus som tog prover på henne. Gjorde en analys av blöjan och det som etsat sig fast mes hos mig är att ALLA hennes blodprover var bra men hennes körtlar var uppsvällda och läkaren reageradr pp det mer och skulle skicka upp en remiss till Skellefteå eftersom dagen efter skulle vi åka tillbaka.

JAG VÄNTAR ÄN PÅ DEN DÄR REMISSEN.

Fick ett samtal att analysen såg bra ut inga bakterier eller liknande. Hon hade börjat äta lite bättre igen efter ca 3v och drack iaf som hon skulle.
Sommaren kom. Hon blev sämre igen, mer förkyld..eller väldigt förkyld då även feber smög sig på till och från ganska ordentligt. Hennes körtlar i halsen var fortfarande uppsvällda.
Sökte hjälp för detta och hade det andra i bagaget med mig när jag talade med läkaren. Vilket bortförklarades då med att hon var förkyld för att hon började dagis i Mars och det kunde avlösa sig dom senaste månaderna och nu blev det ju sommar med annat i luften.
Sagt och gjort hon fick lite medicin att kurera sig mot.

Sommaren fortsatta i samma anda, var in igen på bvc med henne för att säga att medicinen inte hjälpte vilket hade också en naturlig förklaring. Det är ju sååå mycket i luften och bakterier och virus som avslöser varann så det är inte konstigt att just DEN medicinen inte hjälpte. Sen tyckte man att hennes lungor lät väldigt rossliga/slemmiga och täta så hon fick 3olika astma mediciner och mollipect på det.

Hjälpte avsolut ingenting.
Så slutade utan att en orla prata med yttligare en läkare som skulle pressa i henne ännu mer.
Men Rozzi blev ännu sjukare i sluetet av sommaren så igen var jag in på bvc för att kolla och då visade det sig att hon hade en enklare öroninflammation, så hon fick medicin för det och hennes körtlar var ju som sagt fortfarande stora vilket förklarades igen med den naturliga förklaringen..bakterier/virus. CRP har ALLTID visat bra och ingen sjukdom i kroppen har visats på något blodprov.

Efter hon blev behandlad av ögoninflammationen blev hon ett par veckor friskare igen.
Fick 2 tänder och fick direkt sjyhög feber, hosta, näsrinnande ca 2v innan tänderna och ca 3v efteråt (vilket var "normalt") hon fick medicin även för det och en massa olika näsdroppar och nässkölj.

Hon blev bara värre det blev inte bättre och tillslut skulle hon ändå måsta på dagis för jag fick ett jobb som jag längtat efter massor.
Och där fortsatta allt.. hon rasade i vikt, pendlade i feber, näsrinnande och allmänt påverkad. Så mina första 2månader på jobbet var inte alls ball för mig. Jag skickade henne ändå till dagis för jag kunde ju inte vara hemma mer..det kändes inte sjysst mot någon.

Men tillslut sa Rozinia och hennes kropp stopp.. allt rasade totalt. Hon hade helt slutat äta, dricka och hade konstant feber.
Jag åkte in ca 2ggr på akuten med henne med yttligare naturliga förklaringar och nya mediciner, blev aldrig bättre.

Tillslut orkade inte jag jag bad mamma åka in med henne och gon kanske kunde trycka på att det är fan inte okej det här. Sagt och gjort, hon fick mer hjälp hon inhalerades direkt och hon fick annan starkare medicin med sig och för första gpngen en uppföljnings tid 2v efter för sista veckan skulle vi ha märkt radikal skillnad på lillan.
Jo tjena... det gick nästan 3v sen ringde jag och var närmare hysterisk att medicinen inte hjälpte och uppföljningen var ju helt bortblåst. Fick komma in på akuten dagen efter samtalet och där fick vi prata med en läkare som jag trodde hade alla svaren, hon dom äntligen tog mig på allvar, hon som skulle skicka henne till barn för fortsatt kontroll.
Mediciner, läkarkontroll på barn fick uppföljningen bli. Hon på barn läkaren gav sin syn i det hela och då var ALLT avblåst ALLA mediciner och det jag nyss hörde som lät så självklart var inte alls problemet.

Hon fick en tid till röntgen, en remiss till öron  näsa hals i Umeå hon fick en remiss till logoped och lite mediciner.

Röntgen i halsen visade att en körtel växt och jobbade emot kroppens immunförsvar (därav alla sjukdomar, ganska logiskt) en akuttid till Umeå för op blev det och där föll allt bort.

Det är där jag är IDAG Jag är sååå fruktansvärt ledsen, besviken, upprörd, förbannad och äcklad.

Tack gode jävla gud att Rozinia slet ut sond slangen imorse så jag var rvungen in på barn och träffa den mest underbara, brutalt ärliga och raka person jag träffat hittils.

Igår ringde det en tant från Umeå och sa att Operratioen för Rozzi skulle ju vara den 1feb i SKELLEFTEÅ????!!!!
Men nu är det inställt pga sjuka läkare/eller vafan det nu va.

Så idag när jag träffade den där underbara kvinnan som var då äckligt brutalt ärlig mot mig.
Rozinia har ALDRIG haft en op-tid i Skellefteå..jag fick se hennes journal där hon inte finns med på en lista i skellefteå att en op dag är planerad..
Kvinnan vi kallar henne Eva. Eva var så upprörd och förbannad och berättade:
"Sen dom la ner öron näsa hals i Skellefteå har lagt mer har sååå många barn blivit drabbade av att stå utan op-tid. Jag hatar detta system hur fan dom tänkt det ska fungera, vi skickar patienter till Umeå för där finns vården. Varpå UMEÅ i sin tur lägger över ansvaret pä BARNMOTTAGNINGEN i Skellefteå för att Umeå inte köarar av såå mycket op sjölva så skickas patienter (barn) över till barnmottagningenmmed tider som UMEÅ har förbestämt.
Därför ringer dom dig nu Johanna ett par dagar innan med eld i röver och ljuger dig rätt upp i ansiktet att det är sjukt folk när det hela handlar om att det INTE FINNS en op-tid."

Och:

"Johanna du förstår varför jag spyr över detta, jag far så otroligt illa att se ett barn som Rozzi plågas över något hon inte skulle behöva egentligen att vi idag plågar henne med yttligare en slang som hon hade kunnat skita i, något som egentligen inte är henne nödvändigt! Jag ÖNSKAR att banden till Umeå klipps.. du förstår varför.. för då slipper vi denna skit folk har satt bla er i"

Så just nu IDAG tisdag står jag handfallen.. lurad och jävligt överkörd känns det som.
En dotter som i snart 1års tid blivit fel madicinerad och fel behandlad av ett GÄNG inkompetenta läkare som INGEN velat ta ansvar och utreda henne för det faktiskta.

Jag har kämpat att få göra ett körtel prov på henne och utesluta körtelcancer EFTERSOM hennes körtlar växer/är stora utan en naturlig förklaring från crp eller blodprover. Jag har kämpat och skrikit för en op-tid som UMEÅ leker bort som att det inte vore värt ett liv för henne.
Cancerprover som tagits utan resultat för man vägrat öyssna på mig om vars och vilka man ska ta. Jag har kämpat att hon ska kunna få en bra vardag, även jag och Keila.. som nu är tillbaka på ruta 1 känns det som.
Jag har kämpat för vår rätt när det enda känns som ett stort naivt skämt "hon har ju iaf tryggheten i sonden"

Jag är så fruktansvärt upprörd..och kommer gå vidare med detta! Och jag tackar dig underbara "Eva" som jag mötte idag att du var så ärlig och hjälper mig framåt med detta. Väntar nu svar från henne vad läkarna i Skellefteå ska ta för ansvar efter detta.

Likes

Comments

Hejhej fina!

Måste få skriva av mig..
Rozinia min lilla minifis är fortfarande sjuk efter ca 5mån och ännu vet ingen.

Vi har varit in på både vårdcentralen, akuten och på barn. Fått träffa en hand full olika läkare och ännu mer sköterskor.

Det jag trodde var en sommar allergi, blev i höstas ett frågetecken om det var tänderna som spökade, som i sin tur blev ett frågetecken om allergi i huset..till att nu inte ha en aning.

Hon har behandlats för vanlig förkylning, asmta, allergi, övre lung infektion till att IDAG måndag inte ha en aning om vad det kan vara.

Fredagen för 2v sedan fick vi fara på röntgen och där konstaterades en "boll"/vävnad på en körtel, vilket är som en svamp som drar åt sig all luftburen sjukdom/virus/bakterier. Där kom förata lättnaden, jag vet vad det är jag bet att hon har fått en remiss till Umeå för op. Hon skulle även få remiss till logoped för att kolla svalget.

Hon blev lite bättre ett par dagar och allt kändes genast superbra.

Tills i förrgår på lördag kväll efter all julfirande så blev det en snabb tur till akuten , det var hennes andra dag sjuk igen, hosta och tät i luftvägarna, hade knappt fått i sig annat än dricka.
På kvällen just innan bilfärden kollade jag tempen och hon hade då en temp på 39.8. Fick även då konstatera att hon hade en övre luftvägs infektion som började behandlas med antibiotika.

Fick åka hem sent den natten och fick första kuren och fortsättning på morgonen där på. Telefonkontakt med barnläkare för vidare koll om det hjälpte henne lite.
Men efter att vi konstaterat att hon är lika dålig som gårdagen blev det en tur till akuten igen och mötte upp läkaren..som i sin tur inte såg ett jäkla fel på ungen mer än en svårare förkylning.

Blev så jäkla arg hur han kunde konstatera att antibiotikan var fel, att hon inte hade något symtom på sjukdom mer än hosta och lite snuva. Var på en annan läkare av misstag kommer in till rummet och börjar på en undersökning och jag blev ännu mer arg när han i sin tur hörde rossel och bubbel i lungorna, röd i halsen och han tänkte en virus infektion..

Han blir utkallad att han var i fel rum och vår barnläkare kommer tillbaka och jag fick skälla it hobom en hel del att 2 andra läkare kan se och höra något på henne men han märker inget jäkla fel alls!?

Fock efter 4h veta att idioten inte ens läst hennes journal, så han gick i väg och läste jom sedan tillbaka och vi fick ett rum på barn.

Fjärde dagen hon inte ätit och fått i sig 2 munfull med vätska, en temp på 40.1 idag.
Ny läkare (tack och lov) som förklarade varför HAN inte ville ha antibiotika i henne för att hon inte får i sig fast föda och då är antibiotikan näst intill farlig för magen.

Crp prover taget och hon ligger på 5 vilket är komstigt för oss alla här, att ungen är sjuk men det finns inget i hennes kropp som tyder på det.
En helt ok syresättning vilket är toppen men fortfarande återstår alla frågetecken om VARFÖR hon är sjuk.

Så vi är fortsatt inlagda med en kortare permission över dagen för att se hon hon äter/dricker bättre hemma.. vilket skämt. skulle inte hända.
torr blöja sen i morse säger iaf mig att hennes vätska hon får i sig tas upp av kroppen pga bla feber/sjukdom. Men jag håller mina tummar och jag hoppas hon SNART får komma till umeå♡

Mitt lilla hjärtegryn.
Hoppas hon snart är bättre

Likes

Comments

Att trösta sitt barn flera timmar under en dag.
Att behöva se smärtan i sitt barn.
Att se längtan och hoppet hos sitt barn.
Att måsta prata med andra vuxna om sitt barn.
Att ge all sin kärlek till sitt barn men det är ingenting värt och kärleken kräver mer än så..
Att höra sitt barn inte vilja till skolan eller kompisar längre..

Det är var jag kämpar med varje dag i flera veckors tid nu. Keila har en sån stark längtan en sån kärlek och ett så otroligt stort hopp att just nu och för flera veckor sedan spelar inte min kärlek roll längre hon vill ha mer och längtar efter mer.

Att ikväll ta ett beslut att Keila inte åker till skolan imorgon för yttligare ett samtal med läraren om varför, men vad hjälper det¿
Detta finns i hennes vardag vars hon än befinner sig. Hon ser det hemma hos vänner.
Hon hör om det på raster, på lektioner på stan..
Till och med på Tv har det börjat plåga i henne så hon hellre stänger av.

Hon förklarar hur jobbigt det är att vara med vänner och höra dom prata och måsta springa därifrån för hon klarar inte av det och istället sätter sig själv och gråter.. för saknaden finns där.

Längtan är så oerhört stor!

Att det efter år börjat komma ikapp henne så påtagligt gör så fruktansvärt ont i mig och sårar att måsta se henne så oerhört ledsen.
Men jag klandrar ingen och jag tvingar absolut inte.. det ska vara rätt åt alla håll.
Men att hålla hoppet öppet och torka tårarna är så fruktansvärt plågande.

Hon har blivit mer medveten att hon ritar, skapar, pratar, fantiserar och skriver hemliga brev helt ensammen.. kollar på foton som finns på instagtam.. att känna en kärlek större än allt.

Att sakna en skyddande prins.

Det är extra tufft nu i November för det är nu det blir mer tal om det.
Även skolorna går igång på alla cylindrar för nu ska vi skapa och älska!

Snart är det farsdag.. Keila hör detta överallt.
Hennes kompisar som bor varanna vecka och inför varje helg måste höra på skolan att en ska till pappa och bo. Att höra hur andra fiskar, kör skoter, spelar fotboll kramas och älskar sin pappa gör fruktansvärt ont. Att hon hellre går undan och gråter för sig själv.. Att fredagarna på skolan blir allt jobbigare.

För där ute någonstans vet hon att han finns hon vet att hon älskar honom och att han är hennes störta kärlek. Han är hennes idol som hon längtar efter, som hon bara önskar att få se. En gång. En gång det skulle räcka säger hon. Kanske bara i förbifarten.

Han liknar ju henne hon tycker det är kul att se bilder och se likheter.

Men just nu hatar hon att dom finns runt henne dom där papporna.. dom där kompisarna som pratar om sina pappor och frågar henne varför hon inte har en.

"Barn har ju så många frågor."

Mamma älskar dig, mammas kärlek räcker inte men den finns oändligt mycket av.
Mamma hoppas men tar inte förgivet. Jag önskar lika mycket som du och längtar efter den dagen lika mycket som du.. även om den aldrig kommer. Jag finns här oavsett alltid för dig.

Men jag förstår åt det andra vuxna hållet, jag vet mer ur ett vuxet perspektiv och kan sätta mig in i den situationen och det är inte lätt. Jag klandrar ingen men jag vill alltid se dig lyckligast i världen♡♡

Likes

Comments

Hej fina!♡

Ikväll är en sån där kväll då allt verkligen bara över öser en.
Man känner sig liten och totalt förstörd, tankar och känslor snurrar om varannat.

Minnen, skräck, rädsla, kärlek, lycka..
Ja ett smärre kaos inombords!

Ett positivt besked i allt är att Hovrätten avslog överklagan så nu måste vi vänta ut till 3Nov jag önskar detta får vara över och jag önskar att våra röster få vara hörda.
Att Keila fått rätt att Keilas röst var hörd och att hon togs i allvar.

Ikväll har en gammal gammal gammal dänga ekat i mitt huvud och får det att brännas i kroppen och bakom ögonen..
Gissa låten:
"" And I need you now tonight
And I need you more than ever
And if you'll only hold me tight
We'll be holding on forever
And we'll only be making it right
'Cause we'll never be wrong together
We can take it to the end of the line
Your love is like a shadow on me all of the time
I don't know what to do and I'm always in the dark
We're living in a powder keg and giving off sparks
I really need you tonight
Forever's gonna start tonight
Forever's gonna start tonight ""

Total eclipse of the heart~ Bonnie Tyler

Lägga mig och sova och bara låta detta bearbetas av sig själv i sömnen för jag kan inte hantera det och jag vet att jag inte kan göra något bättre.

Även sånna här kvällar jag tok saknar många av mina vänner som himlen fick alldeles för tidigt och Ariona.
Fy fan vad mycket är orättvist!

Jag önskar bara att allt runt mig får vara lugnt och odramatiskt hädan efter.

Puss och kram fina♡

Likes

Comments

Hej fina ni!♡

Hör kommer lite av mina supermysiga höst/vinter & jul tips!

För är det något jag verkligen börjar älska senaste åren så är det att uppskatta den vackra hösten vi har och den supermysiga julen som kommer♡

Jag måste och få slå ett slag för den materiell kärleken som finns😍 helt underbart att köpa en ny filt att gosa in sig i, kanske nya ljus eller varför inte slå på stort och köpa en ny soffa?

Vilket jag är såå sugen på göra, jag ska bara få iväg min soffa först så jag får byta till en nya fin senare! Och då är jag sugen på en som denna Beliani och få mysa till med lite kuddar och en eller 2 stora fina filtar!

Sen så har jag kikat på lite köks utrustning och det jag saknar mest är lite pannor och en sånhär Panna, aluminium med vit keramisk beläggning. Som är lite större och man även kan göra en ugns rätt i med. Dom fina handtagen gör ju allt på denna.. ååh vad kär jag blev haha. Kommer framöver ge ett klick på denna och vänta med spänning på paket haha!

Och på tal om mysiga filtar!

Kolla här ---> Dubbel filt med ärmar för vuxna Snug Snug Big Twin Huuur sjukt mysig såg inte denna ut? Tänk er att man myser ner sig tillsammans och har en kväll med ljus och en härlig film.

Eller detta paket med filt och 2 mys kuddar! Klicka här --->vidaXL Så otroligt mysiga dessa är! Jaghade dessa i ljusrosa tidigare i huset och jag verklihen ääälskade dom! Så detta är också ett litet klick jag kommer göra😍

Och sen har jag kikat lite på mysiga julsaker och dom här söta tomtarna

----> Tomtar sticks God Jul sticks jul dekoration Tänk er att ha dessa sötisar som dekoration i julgruppen med, ååh jag längtar så mycket efter jul och alla tomtar!♡ Det är ju heelt galet vad taggad man blir att gå i julstämning haha. Kanske blir tidigt i år med att julpynta😂 förra året var det kring den sista oktober 😀mysmys ju!!!

Och som sist HUR jäkla söt var inte denna julpåse?

--->Presentpåse STOREFACTORY - God Jul

Köpa en lite julgåva, stoppa i denna söta påse och gå bort med! Skulle vara såå lyckat😍 eller iaf om jag själv fick den haha

Jamen det var lite av mina tips, jag har fler jag ska visa också och då lite mer inriktat nu blev det lite olika just bara för att jag är så sugen på dessa saker och måste göra klick på dem!😍😍

Ha det bäst och glöm inte ni är bäst😘

Puss och kram ♡

Likes

Comments