Vart lite bad me grabbarna idag! Va riktigt kul! Slog sig gjorde man när vi alla åkte ruschkanan å hoppa trampolin👌😂

Sen käka dom lite på Max och drog tillbaka till Umeå medan ja drog hem till syrran igen!👍

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Då var det klart. Blir dubbeljobb från v.47 - v.51. Weeheyy cashen ska in! 😉
Blev att köra igenom axlar och armar idag, gick bra! Trots att jag nog dragit på mig en inflammation i höger arm någonstans så ja, måste nog lyssna på kroppen och låta den vila lite från överkroppsträning i några dagar nu då jobbet sliter nå djävulskt på rygg/axlar/armar.

Se alltid de ljusa i saker och ting, de finns redan gott om mörker i världen.

frid.

Likes

Comments

Mycket har hänt under loppet på ett år.

För exakt ett år sedan, stod jag på socialtjänsten och fick stöd där ifrån ekonomiskt så jag precis klara mig i månaden med hyra, mat etc. Absolut inga stordåd till pengar, mådde dåligt psykiskt för det kändes som jag bara stod och stampa i samma spår dag ut och dag in.

Sen kom en polare till mig och sa, "jag har sökt nu på postnord, de behöver inför jul" så ja, jag passade på att skicka in personligt brev till dom, skippade CVt för jag hade inget nytt på den fronten precis. Jag hade varit lat, oansvarig alldeles för länge.
Som tur va så fick vi båda två komma in på en anställningsintervju och visa vilka vi var, jag fick turligt nog jobbet, oturligt nog fick inte han det. (Kände mig lite småtaskig då för de var ju liksom han som tipsa mig om det)

Sen var ja där lite under november och december 2015. Långa pass, men fick ut en okej lön för att klara mig.
Efter det så var de tillbaka till socialtjänsten igen, mådde ännu sämre för jag ville ju fortsätta få in mer pengar och stå på egna ben.
Så paniken ökade i kroppen så jag fortsatte att söka praktiker etc i butiker för att få in en fot och erfarenheter.

Pratade med arbetsförmedlingen angående en snabbutbildning för service inriktad mot butik etc, och den stod de för så hade samma inkomst via försäkringskassan och socialtjänsten för att precis klara mig i månaden.
Jag fick även här omkring tag i en extraanställning via en till vän på Food Courten i Utopiagallerian men då hade inte chefen hunnit se att de passen var tagen precis innan av en anställd så då gick de inte. Jag fick det men fick det inte. haha..

Så jag var så motiverad att lämna detta liv för ett bättre, att lämna den oansvarige och lata Joachim till att få en anställning, till att få en högre inkomst som jag arbetat för.
Så jag klarade kurserna snabbt, och for ut för att hitta en praktik under våren 2016. Var runt i 5 butiker tror jag på samma dag och fick in foten på ett ställe, Childrens House. Låg i och tjata litegranna så jag fick ha praktiken där, och det gick bra trots att jag inte kunde vara där hela tiden.
Ännu en vän till mig hörde av sig veckan innan praktiken skulle starta om att de behövde folk på postnord, i en annan anläggning här i stan där han arbeta.

Så ja, de var ju ett arbete så ja skicka in ansökan direkt.
Under andra veckan på praktiken for jag på anställnings intervjun och fick jobbet där efter.
Så då stod jag där, nu med en praktik att klara av och en extra anställning på postnord, de var en stor omställning och en utmaning för mig som knappt hade arbetat!

Det vart långa dagar då jag vart inringd dagligen på postnord att ersätta folk som blivit sjuka, om volymerna var höga etc. Så vissa dagar kunde bli 10:00-00:15 för mig. När ja påbörjade praktik de dagar jag inte hade fått klart att jag skulle vara på postnord och de ringde in mig under dagen.
Och det vart ännu mer pappers arbete här då socialtjänsten etc ville veta hur mycke de skulle ge mig utöver de extra ja tjänade nu.

Varför gjorde jag detta, att vara på praktik trots jobb? Jo för jag ville bli klar med utbildningen, visa att ja vill vara på båda ställena, att ja kan arbeta och framförallt, visa för mig själv att jag klarar mer än vad jag tror.

Sedan när praktiken var slut, så var det vara extrajobb som gällde ett tag innan sommarjobbet börja, sen vart jag anställd som sommar biträde istället och vart schemalagd. Och det gick bra, tills min bästa vän hastigt gick bort. Men jag fick lov att bita ihop för min egna skull och arbeta ändå, genom denna process att bearbeta detta, för de är de han vill, att ja ska fortsätta lyckas att ta mig framåt i livet mot något bättre.

Sen nu efter sommaren så fick jag en tillsvidare anställning på postnord, något jag kämpade för att få och fick. 
Sen nu i idag(måndag) fick jag ett samtal av chefen från Childrens House att de behöver mig inför jul att jobba extra, så ha kollat mina arbetstider och se vilka dagar och timmar för att se vilka timmar jag kan arbeta extra där. Så nu får jag hoppas att detta går vägen! Ska in dit i veckan och prata med honom. (håller tummarna!!)

Aldrig hade jag trott att jag skulle komma så långt på bara ett år, för exakt ett år sedan.
Min första målsättning, nyår, 2015 var, finn ett jobb och sköt det till 110%. Vilket jag stolt kan säga att jag bockat av. Men att ha en anställning och kanske arbeta extra utöver den ett år senare, det hade jag aldrig trott.

Trots motgångar med min bästaväns hastiga bortgång, min morfars bortgång osv så står jag här, fötterna på jorden och huvudet bland molnen, med deras styrka inom mig så klarade jag att fortsätta ta mig framåt och motbevisa mig själv att ja kan.

Så det är inte bara styrketräning jag håller på med, jag arbetar också haha.
Jag arbetar också mycket för att bli en bättre människa i mig själv, vilket har tagit tid men ger resultat. Våga ta för er vänner.

Varför skriver jag ut att jag levt under socialtjänsten/försäkringskassan?
Jo för jag skäms inte över den jag har varit, har varit lat och oansvarig, det står jag för. Men jag är inte den personen idag. Jag är en helt annan människa nu precis ett år senare, men ändå samma kille som jag var då. En bättre version av mig själv helt enkelt.

frid.

Likes

Comments

I lördags var de som vanligt, ut å käka nå gött, hänga å checka butiker sen träna på agendan.
Vart ett grymt pass med tobbelito, har idag en dag efter (söndag) sjuk träningsvärk i baksida lår och vader, även i bröst och rygg sen tidigare i veckan.
Vart ett långt pass, längre än vanligt med bastu efteråt! Välförtjänt!!!

Passet:
Stretching för att mjuka upp leder och muskler i förebyggande syfte mot skador etc.

Singelövningar:
6set rakmark med hantlar x så många ja orka
7-8set rakmark med stång x så många ja orka
6set rakmark med hantlar x så många ja orka

efter det-

Superset:
kring 6set liggande legcurls x så många ja orka
-
kring 6set gluteus maskin x så många ja orka vardera ben.

kring 5set hipthrust x så många ja orka
-
kring 5set Marklyft med en kettlebell.

kring 6set i abductor maskinen x så många ja orka
-
kring 6set i adductor maskinen x så många ja orka.

Avslutat med -
Vadpressar i en vadpressmaskin, vadpress i smithmaskin, vadpress i sittande vadpress ställning, sen fristående vadpressar med kroppsvikt.

Vart stretching i mängder efteråt innan duschen/bastun kallade.

For sedan till pappsen för firande av min låtsasmamma å käka GOD mat, riktig indisk mat, mer specifik, sri-lankesisk mat. Betydligt godare än de man köper i resturanger här i Sverige.

Sen Söndagen då, en planerad vilodag jag egentligen behövde just idag då hela kroppen är nedbruten och träningsvärken värker off doome.
Men istället var de Korpen Innebandy me några kollegor då va ja där och lira, tufft motstånd då dom va skickliga och hade dubbelt så många spelare än vi (7st med målvakt) och dom (10-12st med målvakt) men vi gnagade på och vann tillslut med 4-3. Blancos är namnet på topp laget! 😉 haha!

Imorgon måndag, så blir vilodagen perfekt, framflyttad en dag då ja inte ska skippa den.
Så blir och fortsätta kolla på Stranger Things, kanske börja med Narcos och lira FIFA17.😉


Ta vara på dom små stunder här i livet, oftast är det dom små som betyder mest i slutändan. Då de små sker oftare än de stora och därefter bli större än de stora stunderna i slutet.

frid.

Likes

Comments

Tisdag.
Tränade ihop med willepille, axlar och armar stod på schemat och kontakten var 👌👌👌 och trycket därefter! Får in feeling och teknik bättre å bättre för varje pass! Underbart!

Torsdag.
Körde ett utomjordiskt bra rygg/armpass.
Det bästa rygg passet jag gjort någonsin skulle jag vilja påstå, aldrig har jag kört så intensivt med superset som jag gjorde nu. Lär kännas i övermorgon!! Sedan råka ju klockan gå lite för fort.😉
#bästa!

Sen råka jag ju fota lite igen, standard.
Får skylla på hög motivation. ✌
PS4an kom idag, så lira fifa 17 blir sjuuukt najs!

Sätt ett högt mål, det ska inte vara lätt att ta sig dit. För då blir det ingen utmaning och då utvecklas man inte. Men GLÖM inte att sätta delmål på vägen! Utan delmål, små belöningar att du tar dig sakta mot toppen så att säga, så kommer inte motivationen, viljan och drivet att hålla, för motgångar kommer! Då är det bra att ha delmålen att luta sig lite mot ibland. Och då får man också svart på vitt att det går framåt, så de inte känns som att man står och stampar i samma spår, för det är lätt att glömma vart man en gång startade.
Planera, utför, slutför, utvärdera.
Ge aldrig upp, för just runt hörnet kan vinstlotten befinna sig, den bästa vek aldrig trots motgång, motgången gör dig starkare.
Börja nu, inte imorn, inte på måndag, inte nästa månad, utan nu.

frid.

Likes

Comments

Idag träna ja första passet efter sjukdom. Armarna fick sig en omgång, små muskelgrupper då efter att ja vart sjuk så inte ja blir det igen, safety first.

Träna med linne jag fått från fredde, nu efter hans bortgång så lite känslosamt var det.
Det är ett stort namn att fylla, men tror han är stolt över mig vart han än är. I mina tankar och minnen finns han alltid kvar.

Och de gick bra! Grym kontakt, Grymt tryck och ja, va mer ska man säga!

Glöm inte bort att inte ta något förgivet här i livet, livet är kort och intensivt! Så ta verkligen vara på det ni håller kärt, för lika snabbt som ni får de ni vill ha (va de nu än kan vara) så kan de vara borta lika fort. Värdesätt era relationer högt exempel.

frid.

Likes

Comments

Mötte upp mannen Tobbe, drog till avion, kolla butiker, käka Burgers, chillade, sen hjälpte ja han på gymmet och sen drog vi vidare.
Vi hälsade på Pontus, chillade där ett tag. Va riktigt soft du vet!
Sen åkte vi runt en sväng, 

Fick talat för mig igår, "de som är bra me dig jocke är att du alltid är dig själv".
Det va fint sagt, och me de vill ja förmedla att säg positiva saker till varandra istället för att trycka ned varandra etc. En positiv sak kan göra en dålig bra till en bra, ett dåligt självförtroende till ett bättre.
Positivitet är underskattat.

frid.

Glöm inte att checka in tobbes blogg. Sprid kärlek! 

Www.nouw.com/tobiassjälin

Likes

Comments

Jag gillar vara ute. Speciellt när färgerna kommer å det blir lättare att andas igen.
När mörkångesten sakta kryper sig på när man lämnar sommaren farväl men glädjen i att se framemot nästa sommar!

Fick besök av Britt-Inger (freddes mamma) och hon är som min extra mamma. Jag ser henne som det iaf, och Benny, de kom med lite grejer och sa hej när det skulle ta Tigge till veterinären. Min polare Tigge, 17 år, liten krigare! Min favorit!

Sen satt jag ned och bollade några ord till Fredde, brukar göra det ibland. Är väl för mig ett litet plåster på såret kanske. Känns som de hjälper iaf.

I helgen blir det fokus på att bli frisk igen. Vill in å träna igen!

Ha en fantastisk helg mina vänner, vila, mys, ta de lugnt, gå ut på äventyr, härja, va de nu än är ni ska göra. Ha kul! 

Glöm ej bort att du är fantastisk precis som du är och att inte låta någon säga något annat. Du är du, dom är inte du. Så när ni vaknar på söndag, kolla in i spegeln och säg till dig själv. 

"Jag är bra, jag är grym, jag är vacker, jag duger som jag är..." och fyll på mer positiva saker. För det är bara du som kan förändra dina egna tankar, allt börjar med dig. 

frid.

Likes

Comments

Go mat, Träning me babe willz, och nej. Jag är inte seriös på videon. Är inte så nedlåtande utan fula mig ba för de är den chargången vi bruka ha mot varran 😉 så ta inte de seriöst peepZ
Ingen bild på crille tyvärr, nästa gång där med!

Lätta vikter för min del, mycket kontakt träning, rehab, åren av slarv med stretching kommer ifatt en till slut. Kort i muskler här å där så fokus på boxböj, då ländryggen ej håller mottet längst ned vid vändningen på böjen så får ej för tillfället köra original böj. Då det utför mer skada än positiv effekt helt enkelt. Mitt misstag, min lärdom. 

Och glöm ej bort, du är unik, one of a kind. Ta hand om dig. Le. Våga sprida glädje å kärlek istället för ilska och hat.
frid.

Likes

Comments