Header
View tracker

Inspiration, Natur/Omgivning, Vovvar

Det har varit mycket kring både skola och jobb på senaste tiden och idag kände jag att kroppen började säga ifrån litegrann. Så med vovvarna bredvid mig och kameran i handen så gick vi på finrunda för att bara slappna av lite. Att fota natur är alltid så fruktansvärt avkopplande, och med Rocki och Lennart som sällskap så blir det ju bara ännu bättre.

Lennart fastnade också på en bild :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Inspiration, Min Vardag, Vovvar

Igår spendrade vi till stor del dagen med att fortsätta julpyntandet. Det var granens tur att trilla på plats.

Utöver alla det vanliga grejset som hängs upp i granen så har vi alla var sin egen "julgranskula" som representerar oss eller det vi gillar på något sätt. Philip har en bil, jag har en sko....

... och Rocki har en mops. Han tyckte den var himla rolig att busa med innan det var dags för den att ta plats bland grenarna i granen.

Det var spännande att få fibbla på mopsen i granen tillsammans med pappa, tyckte Rocki.

Nu börjar det närma sig med stormsteg! Har inte ens hunnit förstå att det är december ännu, men härligt är det i alla fall.
För tillfället så är vårt köksbord täckt av diverse juldekorationer som ska placeras ut i lägenheten...så det är ska jag nog starta denna söndag med tänkte jag!

Likes

Comments

View tracker

Inspiration, Min Vardag, Saker och Ting

Jag tror dock inte riktigt att det har landat hos mig ännu....att det faktiskt är den 1 december nu. Så mycket roligt att se fram emot, så många presenter att köpa och slå in och såååå mycket glögg, pepparkakor och varm choklad som kommer att trilla ner i magen.
Jag håller verkligen med om att det är "the most wonderful time of the year".

Änsålänge har jag varit duktig och endast adventspyntat här i lägenheten men jag känner att det är dags att köra igång på riktigt nu. Så att den där härligt juliga känslan verkligen kan börja kicka in :) Ska bara bli av med århundradets förkylning, som bestämde sig för att drabba mig nu igår, och sen ska allt granen sättas upp och pyntas och hela huser ska få fyllas av allt det vackra.....jag är en julnörd, I know!

Likes

Comments

Inspiration, Min Vardag, Saker och Ting

Jag är ingen stjärna på att laga mat...har jag aldrig varit. Jag brukade få restriktioner om att inte vara i närheten av spisen, under några som helst omständigheter, när jag var hemma hos folk för att de visste att jag var en sådan människa som lätt kunde överkoka snabbmakaroner, förvandla köttbullar till kolbitar och till och med förstöra mikromat.... Men jag har inte heller tyckt att det var roligt att laga mat så jag har inte gjort några större ansträngningar för att lära mig.
Någonting måste dock ha hänt, för att för några veckor sedan så ställde jag mig självmant i köket för att testa ett 5:2-recept som jag hade stirrat på ett par gånger tidigare. Där stod jag med pannor och kastruller på spisen och fibblade med än det ena, än det andra...och fy fasen vad gott det blev!! Jag var helt ärligt så chockad att jag inte visste hur jag skulle reagera när jag tagit några tuggor. Magnifikt helt enkelt!
Så sist vi var och handlade så hade jag kikat ut 4 nya recept, från samma 5:2--bok, som jag shoppade ingredienser till :) Den första rätten testade jag igårkväll och ett lika lyckat resultat! Helt mållös....

Råris med blandad lök, blekselleri , champinjoner och rökt skinka med en touch av matlagningsgrädde och citron. Kanske inte så avancerat för dig som läser detta men för mig är det en kalasvinst att ha klarat av detta och fått sådana komplimanger för det!

Om detta nya ryck är något som kommer att hålla i sig eller om det är snabbt övergående återstår att se...men jag är väldigt intrigued än sålänge.

Likes

Comments

Inspiration, Min Vardag, Inredning, Saker och Ting

Äntligen har man ju kunnat börja ställa ut lite julgrejer, hänga upp stjärnor och piffa till med ljusslingor utan att någon tycker att det är alldeles udda och på tok för tidigt. Jag är ju som person en av världens mest julglada människor och om sambon inte hade hållt mig tillbaka så hade jag nog kunnat påbörja tomtandet i oktober.....(så ganska tur att han har lite koll på läget kanske...?).
Jag smygstartade i början av november med ljusslingor i sovrummet men sen lyckades jag hålla mig tills nu.
Det är ju nämligen julskyltning i stan idag vilket innebär att det nu är underförstått att alla ska adventspynta (YEY), så här är lite snapshots av vad jag har pillat fram.

Lite fler ljusslingor är utplacerade än vad jag kände för att fota...men ni förstår hur det ser ut på ett ungefär i alla fall!

Likes

Comments