Header

Min Vardag, Vovvar

För några dagar sedan så har lillen råkat skada sig i ögat - antagligen genom att klia sig och på så sätt få in klorna där. Det har sett ut att gå på rätt håll då han har tittat med det ordentlligt men sen upplevde vi att det plötsligt vände igen och han började så smått att stänga ögat och dessutom rann det lite gulaktigt slem som man med jämna mellanrum var tvungen att ta bort så då kände vi att det var dags att kolla upp hur det faktiskt stod till med hornhinnan där.
Vi svängde in på Evidensias parkering vid strax efter 10 och möttes (som vanligt) av otroligt trevliga människor. Veterinären som kikade på ögat föll pladask för Rocki och gosade och myste med honom en massa - vilket han älskade! Han lyckas alltid charma halva sjukhuset när han går innanför dörrarna, haha. De kollade tryck i ögonen, färgade hornhinnan och kollade innanför ögonlocken och kom fram till att där var lite små rispor i ögat som behövde fixas. Så i ungefär en vecka så kör vi på två olika sorters ögondroppar och en liten smärtstillande tablett så håller vi tummarna att det har blivit superbra till nästa återbesök! :)
Lillen är helt underbar när det är besök hos veterinären som står på schemat! Till och med hon påpekade hur lugn och härlig han var, alltid roligt :)
Så nu är det droppar i massor som gäller så ser vi vad de säger om en vecka.
Och till sist vill jag bara prisa Evidensias sjukhus i Helsingborg som har så underbar personal! I love it!

Likes

Comments

Min Vardag, Vovvar

Lillen hittade en ny favoritplats igår -- mitt bland högarna med nytvättade kläder, haha. Där låg han och gottade sig i solen och hade det allmänt härligt. Så galet gullig är han den lille skiten <3

Likes

Comments

Min Vardag

Idag var vi trötta här hemma....både jag, Rocki och Lennart låg och snoozade som bara den i sängen imorse innan det var dags att vandra ut på morgonrunda. Vi möttes av otroligt fint väder dock :) Riktigt magiskt ljus.
Dagen bjuder väl annars inte på något jättespännande - jag ska plugga litegrann täntke jag och sedan försöka ta mig an städningen här hemma...ungefär så ser denna onsdag ut.

Likes

Comments

Min Vardag

Jag har ju då haft julstämning sen i början av oktober....men nu börjar ju resterande del av befolkningen att hänga på också :) På årets julmarknads-tour, som jag och mamma gör varje år, så blev startskottet jul-/bymarknaden i Stenestad förra helgen.

Upp och ner längs med denna mittgata i byn så fanns det julsaker och diverse hantverk till försäljning tillsammans med olika kaffestånd och här och var fanns det härliga dekorationer att vila ögonen på.

Sen hittade jag dessa två skönheter nedan stående i en av gårdarnas trädgårdar. Jag föll pladask och var tvungen att fånga den härliga atmosfären på bild :)

Likes

Comments

Min Vardag, Vovvar

Söndag eftermiddag innebar mopsträff i Bruces Skog :) Vi är ett riktigt härligt Helsingborgs-gäng med mopsar som drar ihop till lite träffar då och då och det är alltid himla trevligt. Söndagens träff bjöd på en massa bus i hägnet och för en gångs skull fint väder!
Eftersom Lennart sov hos oss mellan lördag till söndag så var han också med och träffade alla mopskompisarna. De har så galet roligt när de är så många och får springa lösa - man blir helt varm i hjärtat.

Vi hade toppentrevligt och ser fram emot nästa träff :)

Likes

Comments

Min Vardag

Igår så startades söndagen på helt rätt sätt - alltså med en god brunch.
Denna gång så blev det en hemmagjord variant tillsammans med Bella som kom hit vid halv 11. Kaffe, pannkakor, bullar, jordgubbar, vindruvor och melon så långt ögat når....otroligt gott och mysigt.

Alltså, finns det något godare än en härlig pannkaka med jordgubbssylt, socker och färska jordgubbsbitar?....

Likes

Comments