När en har chansen att göra musik och vara 'artist' så blir en fotad ibland. Och då tycker en det kan vara det är kul att visa upp de bilderna. Fantastiska Isabell Kirstinä tog dessa fina bilder på mig för några veckor sedan och de används i samband till mitt EP släpp. För ja, jag släpper en EP inom kort som heter 'The Way I Got Lost' med mitt musikprojekt JMY X.

Kika gärna in på min facebook för att läsa mer om släppet, det kommer bli fantastisk kul och ju fler det är som lyssnar desto roligare är det såklart! http://www.facebook.com/jmyxofficial/

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår var jag och min partner ute och 'gjorde stan'. Målet var återigen att hitta kläder till mig och jag kan ännu en gång meddela att jag misslyckades. Det finns verkligen inga fina kläder någonstans. Får kolla lite online och se om jag hittar något, har ni några bra tips på sidor?

Vi gjorde däremot någonting som jag alltid uppskattar och det är att äta god vegansk mat på restaurang. Denna gången åt vi på 'Green Food' på drottninggatan 53 och då fick jag den ypperliga idén att jag ska börja recensera olika restauranger här på bloggen. Varför inte liksom?

Green Food är en mysig lunchrestaurang med många sittplatser, mysig stämning och trevlig personal. Något jag la märke till var lugnet som rådde i restaurangen. Det var väldigt mysig musik och jag kände mig avslappnad. De serverar en mängd olika asiatiska rätter dock bara två veganska. Beroende på hur en ser det kan det både vara plus och minus, jag tycker det är extremt bra att de har veganska rätter, men jag tycker det är synd att de inte har fler. De veganska rätter de serverar är sushi och soppa. Jag valde den veganska soppan.
När maten var klar fick vi hämta den vid disken och jag blev förvånad över hur mycket mat de serverade. En fick en stor skål som var full med gröna godsaker som risnudlar, korriander, tofu, persiljia, ingefära och morötter. Till sidan om fick vi två söta små skålar, en med chili/lime och en med jordnötter, en fin och bra detalj.


Maten var väldigt fräsch och väldigt väldigt god. Jag tyckte de flesta ingredienser i soppan kom fram och ett stort plus var att de serverade silkestofu i soppan. Silkestofu är supergott och smälter i princip på tungan. Däremot tycker jag att den kunde vara marinerad, då den inte smakade väldigt mycket.

+Veganskt utbud.
Jättebra att de hade veganska alternativ en kunde välja på, stort plus att det redan stod på menyn så en slapp fråga.
+Mycket mat.
En fick verkligen mat så att en klarade sig vilket jag tycker är väldigt bra då de flesta restauranger ofta snålar med portionerna.
+Mysig stämning i restaurangen.
Tack vare att vi var där vid en lugn tid var det väldigt lite folk där vilket gjorde att vi faktiskt hörde musiken. Det bidrog till en väldigt avslappnad matupplevelse.
+Trevlig personal
Personalen var uppmärksamma på vad en behövde och hjälpte till om det var något vi undrade över med ett leende på läpparna.
+Silkestofu
Favorit. Måste ha med det som ett plus <3

-Veganskt utbud.
Jag hade hoppats på att det fan fler maträtter att välja på. Kvalitén på rätten kompenserade dock upp det. Men det hade varit trevligt att se fler veganska rätter på menyn.
-Alla smaker kom inte fram.
Soppan vi åt innehöll väldigt mycket goda ingredienser, dock tyckte jag att buljongen tog över smaken lite väl mycket.
-Toaletten
De hade varken tvål eller handpapper på toaletten, vilket känns otroligt dåligt med tanke på att det är en restaurang.

Betyg: 3.5 / 5

Likes

Comments

Då: Jimmy, 18 år:

När jag var 18 år gammal var min mentala ålder och min kroppsliga ålder i schack med varandra. Om jag ramlade med skateboarden då ställde jag mig snabbt upp igen utan några större skador. Om jag var ute och drack en vecko- eller helgdag vaknade jag upp frisk och kry dagen efter, utan ångest, inte bredvid någon man ångrade vakna upp bredvid och jag vaknade alltid upp peppad på livet. Jag tyckte livet rent allmänt var mycket roligare än vad det är idag. Jag njöt av mycket mer av småsaker och jag tyckte att mina problem inte var stora.

Nu: Jimmy, 25 år:

Nu när jag är 25 år gammal är min mentala ålder och kroppsliga ålder INTE i schack med varandra. Min kroppsliga ålder må vara 25 år men min mentala ålder går nog upp emot 40+ år. OM jag vågar mig på att skejta nu för tiden så ramlar jag med största sannolikhet. När jag ramlar gör det ont, jag får alltid skrapsår och jag ligger och gnäller över livet i +15 minuter. Nu för tiden dricker jag inte alls och är helt nykter av en rad olika anledningar. Men jag insåg efter ett par hårda år med hårt supande att det inte är värt att vara full en kväll och må skit 3 dagar efter. Det handlar om att njuta av livet, och det gör jag bättre nykter med en frisk och kry hjärna. Dock vaknar jag sällan upp nu för tiden och är megapepp på livet, men jag vaknar däremot alltid upp bredvid någon jag älskar och någon som älskar mig, och det är jävligt nice.

Det händer mycket på 7 år och jag tror det är viktigt att komma ihåg att vi inte kan påverka framtiden. Hur mycket vi än tänker på den kommer den fortfarande vara där när vi kommer dit. Det vi kan påverka är vad vi gör idag, för det är nuet som formar framtiden. Försök att leva ditt liv precis som du drömt om, och försök göra alla de saker du vill göra. "ingenting är omöjligt" är en jävligt klyschig mening, men den passar väldigt bra in här.

Likes

Comments

Hej.
Jag är ju som sagt musiker, och som musiker strävar en ju för att ens musik ska vara tillräckligt bra för att folk ska give a fuck. Det verkar som att jag har kommit ett steg på vägen då jag tillsammans med Rexius Records gick ut med att vi har skrivit kontrakt tillsammans. Det känns jätteroligt att få arbeta med drivna människor som vet vad de sysslar med. Om ni vill läsa deras pressmeddelanden kan ni TRYCKA HÄR.

Jag skulle gärna vilja visa er den musiken jag redan släppt och jag hoppas ni tar tillfälle att lyssna på den. Just nu finns den bara uppe på Soundcloud men snart kommer det fler låtar som kommer finnas uppe på Spotify och iTunes osv. Kommentera gärna vad du tycker, och om du gillar det. Dela det med någon du tror kan gilla det. Det gör så jävla mycket <3

Likes

Comments

Folk i USA börjar spåra ut. En stor del av USA's befolkning tycker att det är helt rimligt att stötta Donald Trump, människan vars politik har jämförts med Hitlers. De vill sätta honom i Vita Huset och göra honom till president. Detta skrämmer mig så jävla mycket. Eftersom USA är en världsmakt kommer hela världen påverkas av Trumps politik OM det nu blir så att han vinner. Jag förstår verkligen inte varför folk ska vara dumma i huvudet.

Donald Trump vill:
  • Bygga en vägg som avgränsar Mexico och USA. Han menar på att ett land utan gränser inte är ett stabilt land. Han vill dessutom att Mexico ska betala för väggen.
  • Han vill lägga ner The Environmental Protection Agency, ett företag som värnar om miljön och människans hälsa.
  • Vill ta bort Obamacare och byta ut det till något "bättre". (Obamacare är en lagstiftning som Obama kom fram med 2010 vilket ger bättre sjukförsäkringar för alla människor, även de som inte har så mycket pengar.
  • Han säger att han kommer "Ta hand om kvinnor". Vad det nu kan betyda? Vad jag vet har Donald betett sig väldigt sexistiskt i tidigare samanhang och jag tror inte detta har förändrats.
  • Han vill tillfälligt neka alla muslimer in i landet förutom de som har "bevisat" sig själva.
  • Han vill också neka alla flyktingar från Syrien och kasta ut de som redan befinner sig i USA.
  • Förstärka deras militär styrka så att "ingen vågar jävlas" med dom.
  • Istället för att försöka få fred på annat vis vill Trump "bomba skiten" ur ISIS och även döda deras familjer.
  • Stänga ner internet på flera ställen i världen där det är konflikt.

Dessa är bara en handfull av de saker han står för och vill föra in om han får makten. Att se detta är skrämmande att se. Vart är världen på väg? Hur kan en människa med såhär starka rasistiska/sexistiska åsikter få röster? VEM STÖTTAR EN SÅN HÄR PERSON?
Jag tänker avsluta detta innan jag blir för galen. Men kolla gärna på videon under där John Oliver förklarar detta mer djupgående på ett jävligt roligt sätt. #makedonalddrumpfagain

Likes

Comments

Har varit ute med min kära partner hela dagen och försökt hitta kläder. Det är dock jävligt svårt. H&M och alla andra fast fashion-kedjor är ingenting jag vill stödja vilket leder till väldigt få alternativ. Vi var dock på Emmaus och försökte hitta lite second hand, dock utan lycka. Fan, jag behöver verkligen nya kläder. Känslan av att dra på sig ett par nya byxor och en schysst tröja äe så jävla bra. En känner sig så jäkla fin på någe vis. Alltid gott att känna sig fin.

Vi gav upp klädjakten och drog istället till Saigon och käkade asgod vegansk Pad Thai. Vill inte överdriva, men Saigon kan var den bästa Thairestaurangen i Göteborg. Påtal om Thai, vad är grejen med folk som säger att de tycker thaimat i Sverige är godare än thaimat i Thailand?! Jag blir upprörd. Det är som att säga att coca-Cola smakar annorlunda utomlands än i Sverige. MEN DET GÖR DET INTE, samma ingredienser. Det är fler sinnen än ett som sätter smak på livet. Tänk på det.

Likes

Comments

Vill ge mina största gratulationer till Leonardo som äntligen vann en Oscar för Best Actor. Det tog sex nomineringar men nu tyckte folk att det var på tiden. Gött snack och ett bra tacktal!

Nog att Leonardo aldrig vunnit en Oscar. Men var han tvungen att göra såhär? Hur som helst, älskar det. 

Likes

Comments

Hej. Då kanske ni undrar vem jag är? Därför tänkte jag ganska lägligt berätta lite mer om vem jag är:
Jag heter Jimmy.... Det är i princip det ända ni behöver veta om mig. Under tiden ni läser min blogg kommer ni förmodligen lära känna mig mer, därav behöver jag inte skriva ett inlägg som handlar om vem jag är. Det kommer ni få reda på. (obekvämt att lista info om sig själv? ja.)
Om det mot förmodan är så att det kliar i fingrarna och ni vill sätta sprätt på goggle så kan jag stoppa er redan nu. Allt ni behöver veta om mig och förmodligen alldeles för mycket mer finns att ta in på min väldigt inaktiva youtube-kanal Jimpans Java.

Varför är din youtube-kanal inaktiv?
Jag älskar att skapa videos och älskade all typ av respons jag fick på mina videos. Mina tittare är mina bästa kompisar. Däremot tar det extremt mycket tid. Komma på content, filma och klippa en video tar minst en hel dag och jag kände väl där någon gång runt tredje gången jag brände ut mig själv att jag får lägga detta på is lite. Jag har ett ganska mörkt förflutet och är väl inte den bästa människan på att ta hand om mig själv.
Jag är dock jävligt pepp på att börja igen, men det får bli när jag mår bättre och känner att jag har tid!

Vad kan ni förvänta er av min blogg?
Ni kan förvänta er en jäkla massa tankar och idéer om olika saker och ting. Förmodligen kommer jag skriva mycket om saker som händer i samhället, ge ut recept, skriva om veganism och allt där emellan. Som person är jag rätt samhällskritisk och hyfsat bitter. En kan säga att jag är en 'snälltrevlig' bitter människa. Jag vill aldrig att någon ska ta åt sig av det jag är bitter över, därför är jag försiktig. Om ni läser min blogg med en underton av bitterhet hela vägen gör ni RÄTT. Om ni gillar bilder kommer det finnas en del, men förmodligen inte bara.

Det var allt för denna gången.

avslutningsvis:

Likes

Comments