Hej!

Tänkte skriva lite angående min resa till att få min endometrios, vad den gör/gjort med mig och hur den är för mig nu.

Jag skriver detta för att idag är en sådan pissedag med smärtor..

Allt började ca slutet av 2010 början på 2011, började få konstiga blödningar som bara kom första gången jag fick det sov jag inte ens hemma. Jag vaknade av att jag började blöda och det var kanske 2 veckor kvar tills jag skulle få min mens. Jag grät och ringde till kvinnokliniken i Malmö, dem sa ju att det inte va något fel på mig och att detta bara var en mellanblödning och att jag absolut inte behövde vara orolig.

Detta svaret fick jag mer än en gång, jag kunde komma bort till sjukhuset helt förstörd av smärtor och blödningar. Men fick ändå höra att det är inget fel på mig, jag skulle gå hem och lägga mig o ta en Ipren och en alvedon.

Jag lyssnade på dem om och om igen tills mina smärtor blev så jobbiga att jag kunde svimma.. jag kunde vakna mitt i natten och det såg ut som jag hade mördat någon i min säng..

Kvinnokliniken började väl fatta att dem aldrig skulle bli av med mig om dem inte hjälpte mig.

Jag började få ut alla möjliga tabletter som skulle hjälpa mot smärta och jag fick även tabletter som skulle minska mina blödningar..

Jag gick på detta varje dag men mina blödningar blev inte mindre eller lättare..

Mina smärtor var långt över vad jag klarade..

Min första operation fick jag först 2014 då hittade dem inget men dem lyssnade fortfarande inte på mig..

Jag som lever i denna kropp klart som fan att jag söker och pratar och frågar andra om dem någonsin varit med om något liknande..

Jag fick höra om Endometrios första gången 2012 eller 2013 kommer inte riktigt ihåg.. jag visste inte alls vad detta var men ju mer jag Googleade ju mer fick jag fram om vilken hemsk sjukdom detta är..

När jag satt och sökte på vad mina besvär innebar så fick jag fram två alternativ, antingen så var det cancer eller så var det endometrios..

Det kröp i min kropp varje dag, jag kände att det var något fel men ingen trodde på mig.. jag fick för mig att allt bara va i mitt huvud.. jag försökte intala mig själv att det bara fanns i mitt huvud..

Jag började blöda när jag jobba, jag kunde stå med ett barn och helt plötsligt så började jag blöda och jag hade inte många sekunder på mig att komma till en toalett när jag kände detta.. men stod jag med ett barn kunde jag inte bara springa.. (jobbade med multihandikappade barn) efter som att jag inte bara kunde springa så började mina kollegor se att jag blödde och dem fick kanske lite förståelse till varför jag hade mina behov av att kunna springa iväg om jag var tvungen..

För varje år som gick så blev allt bara värre och värre.. 2014 april jobbade jag för sista gången.. det var då jag trodde att jag hade nått toppen av det jobbigaste med dessa problem.. men Fyfan vad fel jag hade..

Dem senaste två åren har jag hållit på med att hota vården att om dem inte hjälpa mig så kommer jag stämma skiten.. jag har fått hjälp så mina hot funkade men dem kan fortfarande inte hjälp mig känns det som..

Nu 2017 den 12 april fick jag en ny operation där dem kunde konstatera att jag hade endometrios och då ska du ju tänka att sen 2012-2013 har jag gått och sagt till vården att jag tror det är endometrios..

Trots att jag fått diagnosen nu så känns det ingen skillnad.. i två dagar nu har jag haft så ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen.. jag har varit så ledsen för att mina smärtor förstör mig psykiskt.. det finns liksom inget som hjälper.. dem smärtstillande jag hade har slutat hjälpa så jag får stå och ta smärtan.. blöder gör jag fortfarande och jag står knappt ut.. för det är inte så att jag bara har ont där min endometrios sitter utan allt gör nästan ont, mina knä gör sjukt ont, i mina höfter känns det som att jag har spikar i min mage känns det som att någon sitter med kniv och skär mig om och om igen, min rygg känns som att den ska gå av på mitteln..


Allt gör ont men jag står upp ändå! Jag tänker inte lägga mig förens dem har hjälpt mig på alla vis dem kan hjälpa mig.

Förlåt för långt inlägg men kände för att skriva av mig

Ciao, vi hörs snart/ Johanna❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 138 readers

Likes

Comments

Hej

Idag har det inte hänt så jätte mycket mer än att jag har klippt mig 😃

Jag har mest tagit det lugnt idag ringt lite samtal och myst lite på en promenad men nu kommer det några bilder!

Ciao vi hörs imorgon/ Johanna ❤️

Likes

Comments

Hej!

Jag måste börja med att be om ursäkt faktiskt för att jag inte uppdaterat varje dag som jag lovat.
Så förlåt för det!

Varför har jag inte uppdaterat? Jag har ju Endometrios vilket gör att jag mår inte alltid helt hundra, och sen i fredags så har jag för första gången aktiverat mig från tidig morgon till sen kväll varje dag. Vilken har resulterat att jag har varit jätte trött och helt slut när jag väl kommit hem på kvällen och jag känner inte för att bara sitta och klaga på att jag är trött..

Vad har jag gjort? Mellan fredag och måndag så har jag varit och hjälpt till med att dela ut nummerlappar till alla som skulle ställa upp på blodomloppet igår(tisdag) här i Malmö, det har inte funnits så jätte mycket att skriva om det faktiskt så därför har jag också låtit bli att skriva för att det skulle blivit samma inlägg om och om igen, vilket jag själv inte hade tyckt vara kul att läsa. Igår var jag ute på blodomloppet och hjälpte till som tältvärd, vad gör man då? Haha ja jag fick en pärm med alla tält namn och olika företag som var där ute och ställe upp och min uppgift var att gå runt och kolla så att alla hade det bra och att dem hade allt dem skulle!

Idag då? Ja idag har min kropp sagt ifrån ordentligt.. jag har i stort sätt bara legat i sängen jag vaknade först vid 10 idag och kände att jag mådde inte helt bra, jag kände mig "sjuk" jag hade ont i kroppen och jag pendlade mellan att dö av värme och att frysa som en istapp XD.. så jag valde att somna om för jag trodde att jag hade sovit för lite.. vaknade igen vid ca 12 och mådde fortfarande inte bra.. så jag tror att jag "gjort för mycket" även om jag inte gjort mycket så har jag inte jobbat eller varit aktiv på över 2 år.. så jag tror min kropp är lite arg på mig.. mår fortfarande inte helt hundra pendlar fortfarande mellan varm och kall sjukt mycket.. jag har ätit chivapcici skulle ta en bild på den innan jag började att äta men var så hungrig när jag kom hem med den så jag började äta direkt men delar ändå med mig av bild på den.

Nu ligger jag i min säng igen och funderar på att försöka sova snart.

Imorgon så ska jag klippa mig och jag ska försöka ta före och efter blid på det men resultatet får ni ändå se.

Måste bara säga att jag har så sjukt fina vänner i mitt liv, en av mina bästa tjejkompisar har pratat med mig i ca 3,5 timme idag för att jag inte mått bra, och jag är så sjukt tacksam att bland annat hon finns i mitt liv, även om hon själv kan må dåligt så finns hon alltid där för mig när jag mår dåligt eller är arg eller ledsen så finns hon där oavsett hur det ser ut för henne! Och jag är sjukt glad för det! Tack min fina Sanna! @Sannybhoney där har ni hennes namn så jag tycker att ni kan gå in till hennes blogg och läsa lite om henne också!

Nu tänkte jag avrunda detta inlägg så ni vet!


Ciao vi hörs snart!/ Johanna❤️

Likes

Comments

Wohoo!

En till dag med att dela ut nummerlappar har gått och jag är helt slut idag igen..

Var hemma hos min pappa och hans sambo sen, där vi grillade och hade mys.

Jag kom hem för ca en timme sen, började leka med Mongo direkt när jag kom hem, och nu ligger jag nyduschad och insmord i sängen😇

Imorgon är det en ny dag med att dela ut nummerlappar.

Jag ska bli bättre på att uppdatera än att bara skriva ett inlägg om dagen.. men tänkte att detta blir en början, för det är inte alla dagar jag mår så pass bra att jag orkar göra massa inlägg..

Men när blodomloppet är över så tänkte jag skriva lite om min endometrios med smärtor och blödningar. Har ni frågor så gå in och ställ dem så tar jag med dem när jag ska skriva om det!

Ska bjuda på en liten bild bomb från idag

Ciao vi ses snart/ Johanna❤️

Likes

Comments

Hej..

Sorry för mycket sent inlägg, har varit igång hela dagen. Det är snart blodomloppet i Malmö, det är på tisdag så nu dessa dagar kommer jag att hjälpa till med nummerlapps utdelning bland annat.


Nu när jag väl ligger i sängen så ligger jag bara och vrider och vänder mig.. kan inte finna ro och ska upp om några timmar igen..

När jag kom hem idag fick jag världens bästa bemötande av Mongo, hon kommer alltid till dörren när jag kommer hem och jag älskar det, för hon är alltid extra gosig när jag varit borta..

Nej nu måste jag försöka sova igen..

Bjuder på en mycket charmig blid på mig och Mongo från när jag kom hem 😍

Ciao vi ses snart/ Johanna ❤️

  • 200 readers

Likes

Comments

Nu kommer det handla om blod som ni säkert förstår och äcklas ni av det så behöver ni inte läsa detta inlägg😂kommer inte bara handla om blod så kommer göra ett mellanrum i texten där det bryts och första delen handlar om blod och andra delen lite om allt möjligt!


Blod!

Jag blev opererad nu den 12 april 2017 och fick då bekräftat att jag har endometrios. Efter operationen så blödde jag i fyra dagar, inga stora mängder eller så utan jätte tunt nästan ljusrosa. Sen hade jag uppehåll i sex dagar och blödde två dagar till, denna gången var det blod.. nu har jag haft uppehåll i 16 dagar och det har varit en dröm.. jag har varit så jävla lycklig dessa 16 dagar! Nu började jag blöda igår igen och blöder fortfarande så två bloddagar nu.


Bloddagar är vad jag kallar dem dagar jag blöder för att kunna se hur jag många dagar jag är blodfri.. jag har även slutat använda preventivmedel så kroppen håller ju på att återställa sig. Så det kommer ju vara lite i obalans nu även om det är så det har varit för mig hela tiden så det är inget ovanligt.. men jag hoppas att det blir förbättring nu när jag har diagnosen och kan få rätt hjälp och inte ha massa skit i kroppen! Nu är det dags för kroppen att börja må bra, ska äta bra och röra på mig, ut och köra Power walk i en timme om dagen, slutat med cigg nu också är inne på dag tre utan cigg!

Nu ska jag inte tråka ut er mer!

Ciao vi hörs snart igen! /Johanna

  • 222 readers

Likes

Comments

Jag har suttit i snart ett dygn och kollat på denna rutan för jag vet hur viktigt ett första intryck är. Men jag är en glad och framåt kvinna. Min tanke med att börja blogga igen är mycket för att jag lider av endometrios och även adhd.. så jag har ju tanken av att vara fett jävla tabu och prata om hur livet funkar för mig med detta. Jag tycker det är viktigt att folk ska få kunskap speciellt om endometrios, kan ni fatta ca 200 000 kvinnor har detta och ändå så är det så få som vet vad det är! Jag fick min diagnos med endometrios 12 april 2017 och jag har hållit på med vården i 6,5 år med detta.. Min adhd har jag haft sen jag var 5 år. Jag kommer dela med mig om allt möjligt. Men är även öppen för förslag på vad ni vill läsa om. Har även en katt och hon heter Mongo.

Tror jag fått med det mesta, hoppas vi ses fler gånger ciao / Johanna

Likes

Comments