Efter julen bytte jag praktik plats för att få se lite nytt och för att komma lite närmare hemmåt, de blev då Salong Lycka i Solf.
Där finns bara en stol men vi skall fixa så en till finns där. Produkterna är till 90% ekologiska men även några vanliga produkter finns till försäljning. Färger har vi av märket KC professional.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Mitt färg yp. Föregående färgning hade kunden blekt roten själv hemma med butiksblekning.. Blekte roten med 3% av KC bleach, satte sedan i några slingpaket med få slingor men breda, på dem lade jag 8-10.3 (beach blond) luxima. Slingorna lade ja mest i 'underhåret', dom blev kalla och fina och ganska så diskreta. Kunden blev nöjd👍🏼

Likes

Comments

nu är det jättelänge sen jag bloggade sist. men praktiken löper på som vanlit, jag trivs riktit bra och har kunder alla dagar.
nu har vi fått in massor med julgåvo paket från Kevin Murphy till salongen så har fixat med dessa idag. å vi skall även nu göra erbjudande till kunderna klipp+färg till rabatterade priser framtills jul, när vi ändå har färg period nu.

julgåvorna^

Likes

Comments

Denna vecka har varit en roliga vecka på praktik. På måndagen hade jag 1 färgning (min handledare) och 2 klippningar åså var även Ac på besök. På tisdagen så hade min handledare bokat hela dagen för en kund som skulle ha hårfölängningar. Kunden kom kl9 på morgonen,  vi tog ut tejpförlängningaena som hade suttit där i 6 månader (!!), sen blekte jag hennes rot och efteråt satte vi dit nya förlängningar (tejp,70cm). De skulle inte klippas överhuvudtaget. har tyvärr inga bloggvänliga bilder från detta moment, ac fråg i skolan om du vill se hehe^^. Vi var klara redan efter kl1 eftersom både jag och min handledare gjorde henne jick det dubbelt så snabbt än vanligt.
Efteråt satte jag i några lila slingor, sintter åt min handledare. Det var första gången ja någonsin har arbetat med förlängningar själv och det jick superbra och var riktigt roligt! :) avslutade dagen med 2 klippningar.

Likes

Comments

detta är salongen jag är på och kommer trolitvis fortsätta till julen. 2 frisörer jobbar här. Virpi och Mirjam. virpi är frisör och mirjam är frisör, kosmetolog, fotvårdare och gör även gelnaglar. det erbjuds alltså många olika behandlingar på salongen. Kunderna är i väldigt varierande åldrar, likaså språket och könen. produktmärken/färgmärken som används är b.la idhair, igora, kevin murphy, kardashians.

Likes

Comments

Kunden ville ha bort väldigt mycket av längderna, helst så att hela dip dyen skulle försvinna. Lite löngre därfram, och kortsre baki. Istället för vårdbehandling hade jag i balsamet längre och gjorde en lyxigare massage. Vi färgade även hennes hår och gjorde några slingpaket.

Efter en vecka ungefär kände hon att hon ville gå steget längre, och klippa kort kort hår. Klippte väldigt kort i nacken upp till ossipitalbenet och sen lite längre ovanpå. Pannluggen lämmnade väldigt lång. Tunnade ur massooor med kniven.
En liten spontan "pixie frisy" blev det.


(Hon jag gjord YP på är på salongen varje dag, därför passade detta perfekt som mitt yrkesprov.)

Likes

Comments

Igår var första praktikdagen, lite pirrigt men ändå kul. bekantade mig med stället, putsade produkthyllorna på samma gång ja läste å lärde mig om deras produkter.

Idag, andra dagen har jag gjort massor. färgat håret på två stycken. klippt tre stycken och färgat bryn på två stycken, finska såsom svenska kunder.

Likes

Comments

idag har jag som vanligt gjort massor med vardagliga syslor salongen.  har även gjort lite waterfall på dockan och testade en flätning. hade en klippning straxt före jag slutade

Likes

Comments

i början av veckan gjorde vi en enkel och snabb makeover på salongens produkthylla. så lite som kan göra så mycket.

färgade igår roten åt en av frissorna, använde nectaya färger. klippte hennes hår idag och hon blev supernöjd!

Nu återstår endast 1 vecka av praktiken??

Likes

Comments

dagens färkund som ville ha den ljusa ombren omgjord till en rödare ombre. satte i Igora 6-88 och 7-69, resultatet blev superbra men väääldigt svårfångat på bild. i verkligheten såg man väldigt klar och tydligt att topparna var röd/lila. båda blev nöjda!
fräschade även upp topparna med att klippa vort det värsta

Likes

Comments