View tracker

My Life

Vad gör jag ens uppe nu?
Inatt är verkligen en sån natt då allt bara tar över. Tänker på allt och ingenting verkligen. Ligger och vrider och vänder mig.. Inget håll är bra och ligga åt men när jag väl lyckas hitta något vis att ligga på som ändå är bekvämt, då kommer hjärnkontoret igång igen. Varför alltid så sent på natten? Klockan är snart 3..
Tur för mig att jag börjar 13 imorgon. Usch för såna här nätter verkligen..

Inhandlade nya lakan häromdagen förresten. Blev så fint!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Cassianna

Fick ett litet besök av min faster i stallet idag, eftersom att hon ville kika på Cassi. Mycket trevligt faktiskt. Vi ses ganska så sällan eftersom att det väldigt ofta blir att vi jobbar om varandra. Men idag kunde vi äntligen få till det!

Till en början började jag faktiskt att filma, haha. Men jag fick tyvärr inte filmat det som var det viktigaste, när Cassi var ensam och hur grymt duktig hon var! Så vi får se hur det blir med den påbörjade filmen, haha..
Hur som helst, tillbaka till Cassi. Vi hämtade henne från hagen och gick direkt faktiskt ut på en liten kort promenad. Mest för att jag ville se hur hon reagerade på miljön, att vara ensam och att bli ledd en längre sträcka. Inga som helst problem sa Cassi. Hon kollade runt lite och rörde nyfiket på öronen. Absolut inget oroligt eller sådär, utan fortsatt stencool som hon varit hela tiden verkligen. När vi kom tillbaka igen så tog vi in henne på stallgången, jag gick för att hämta hennes borstar och då jag var borta gjorde hon ifrån sig ett litet gnägg men så fort jag kom tillbaka igen så var hon lugn och fin, haha 😉

Så även om detta kanske inte är något jättestort, så är det ändå ganska stort för mig. Det är en början på något som ser mycket ljust ut. Hon känns som en häst jag snart, helt utan problem, skulle kunna rida ut på, utan att ständigt behöva sitta på helspänn eller på något vis känna mig rädd. Så det känns väldigt roligt. Så lär nog promenera någon gång till, sen tänker jag sitta upp och rida ut, faktiskt. Hehe 😉

Bjuder på en bild tagen för några dagar sedan 💗

Likes

Comments

View tracker

My Life
Bästis.

Två bilder från arkivet på mig och Senco 💓
Känns mycket bättre idag och jag uppskattar verkligen att ni bryr er såpass mycket, fina ni! Tyvärr så fanns det inte tillräckligt med ork för att ta mig an Cassi igår. Inte för att hon är jobbig att hantera på något vis, men första gången jag tar in henne själv och sådär, så vill jag ha gott om energi och framförallt lust. Så att det inte blir halvdant, för vet jag redan innan att det kommer bli det, då tänker jag inte ens börja.

Så jag siktar på att det känns lika bra sen som vad det gör nu. Har också planer på att ta med mig min kamera och filma lite. Behöver ju uppdatera Youtube-kanalen 😉
Pysslade faktiskt ihop lite inlägg igår under dagen och på kvällskvisten. Tänkte färdigställa dem senare. Kul!
Något ni hade tyckt varit kul att se här på bloggen?

Likes

Comments

My Life

De tre orden i rubriken beskriver mitt tillstånd ganska så bra just nu.. Ibland kommer saker och ting ikapp mig väldigt fort och jag vet inte var jag ska göra av alla känslor och allt, så då bara gräver jag ner mig själv. Uppdateringen har, som ni säkerligen märkt, varit fruktansvärt dålig de senaste dagarna och det beror mestadels på detta. Jag uppdaterar när jag har lust helt enkelt.

Planen för idag är dock att försöka "lura" det jag känner för tillfället och göra något jag inte tidigare fått gjort. Nu har ju Cassi stått med den stora flocken i ett par dagar och hon verkar vara relativt accepterad just nu, så att hon trivs, tänker jag. Så jag tänkte ta in henne själv idag och se hur hon reagerar och beter sig och sen även ta en liten kort promenad för att visa lite ridvägar som vi successivt ska kunna börja rida. Men nu först ska jag göra mig en kopp varm choklad och se på julkalendern. Kram

Likes

Comments

Cassianna

Haha.. Inte riktigt alla pengar kanske, men mesta delen gör faktiskt det. Att köpa häst såhär nära inpå julen var väl kanske på både gott och ont, haha. Men som sagt så känns det så rätt med den här hästen så jag ser det samtidigt inte som någon vidare förlust. Det måste ju ändå vara ett tecken?

Hur som helst så har min "lilla" dam nu då fått tre täcken. Ett täcke med fyllning har varit ett ganska så "akut" måste då jag endast haft två täcken utan någon fyllning alls till henne sedan hon kom. Så nu under helgen har jag köpt tre täcken speciellt till henne.

Senco har ett precis likadant fast i rött istället. Detta är ett perfekt täcket att lägga på till och från ridhuset eller paddocken exempelvis. Skyddar även sadel om det regnar. 😉

Detta har vi haft med nu under helgen till kampanjpris som en "black weekend" vara. Detta är med 300grams fyllning så nu är vintertäcket för de riktigt kalla dagarna fixat!

Detta täcket har jag verkligen suktat efter sedan jag stod och packade upp den stooora täckesleveransen som vi fick för någon månad sedan. Men som ni ser så är det grått och jag hade då "bara" Senco så jag har helt enkelt väntat med att köpa det eftersom att Senco älskar att rulla sig = rätt onödigt köp. Haha. Men Cassi är ju en rätt fin dam så detta täcke skulle hon ju givetvis ha! Att det är avtagbar hals på också är ju verkligen guld.

Likes

Comments

Cassianna

Några som varit lite nyfikna på hur det går och sådär med Cassi just nu. Så tänkte berätta lite om det i detta inlägget. Hon har ju varit hos mig i lite mer än en vecka nu och hon börjar allt komma sig till ro och känna sig som hemma. Hon och Senco står ju ensamma i en hage och med tanke på vad Senco tycker om att vara ensam så har jag inte gjort något med henne ensam ännu. Däremot pratade jag med stallägaren om min tanke kring hagbyten och detta hagbyte kommer att ske redan imorgonbitti.

Då kommer Senco få stå med Honey som han stått med sedan han kom dit och Cassi ska in med resten av flocken är tanken. Går det vägen så ska jag sen börja testa att ha in Cassi ensam, pyssla och gå lite promenader med henne för att visa omgivningen. Därefter ska vi successivt börja komma igång med ridning och träning.
När man köper häst som varit i Sverige så få dagar såhär som jag har gjort så är det ju egentligen väldigt svårt. Det finns ju ingen jag kan fråga vad gäller Cassi direkt. Om hur hon beter sig eller reagerar i vissa situationer. Utan jag får ju komma på och upptäcka det själv, haha. Än så länge är hon ju supercool i det mesta, hade varit kul och superskönt om det fortsatte så. Ser ljus ut än så länge som sagt 😉

Så, detta är planen just nu. Går omplaceringen i hagarna som tänkt så är vi nog någorlunda igång till veckan redan! Hihi.

Likes

Comments

Josefine Tipsar
Hos MyOne!

Ni har väl inte missat att det är Black Friday idag?
Några av våra erbjudanden som vi kommer ha på MyOne ser ni här ovan. Utöver det så infaller ju även kattensdag nu under helgen, så vi kommer ha supererbjudanden både på lördag och söndag som är relaterat till detta. Med bland annat kattbäddar som är nedsatta och även kampanjpris på kattsand. Spännande va?

Generellt är black friday inget jag väntar på årligen faktiskt. Sällan det finns något som är nedsatt som jag behöver ändå. Just nu är det enda jag är i ett stort behov av ett tjockare täcke till Cassi, och det finns ju på mitt jobb så 😉
Har faktiskt inte fått se hur vintertäcket som ska vara nedsatt speciellt idag ser ut, så kanske införskaffar jag mig det om det kan passa till Cassi, hihi.

Någon av er som har något speciellt ni ska införskaffa just idag?
-🌸-

Likes

Comments

My Life
Hjärtan.

Phu! Ytterligare en dag då jag är hemma allt för sent egentligen. Hårt med två hästar 😉
Dock har jag inte kommit igång riktigt så som jag vill med Cassi ännu. Men som sagt, jag har inte bråttom. Har en liten tanke på att kanske sära på dem också (inget jag tagit upp med stallägaren än dock, eftersom om att jag inte helt bestämt mig om jag vill eller inte haha.) detta på grund av att de sällan vidare kommer att ridas samtidigt. För som ni kanske redan vet, så gillar inte Senco att bli lämnad ensam. Då kan jag bespara honom från att bli orolig i hagen och jag kan bespara mitt oroliga "mammahjärta" när han blir så upprörd i hagen, om vi särar dem, haha.

Det känns mycket bättre att ta Cassi ifrån en flock med 5 andra hästar än att ta henne ifrån Senco som då blir ensam. Men vi får se helt enkelt! Himla behändigt och lättvindigt att ha sina två i en egen hage såklart. Men när den ena ska ridas såpass som min tanke ändå är och den andra blir så påverkad av det kanske det inte är så hållbart ändå. Så vi får se helt enkelt! Än är det ingen brådska.

Hur har ni det förresten? Ska verkligen försöka bli bättre på att uppdatera, haha. Har nu tre dagars jobb framför mig så återigen kommer uppdateringen att bli lite knackig då jag som sagt kom hem såpass sent ikväll. Så har inte hunnit göra några tidsinställda inlägg dessvärre. Ska däremot försöka hinna med både tidsinställda inlägg och en och en annan film inför nästa vecka då jag har måndag-onsdag ledigt på raken (om inget oförutsägbart händer och jag får hoppa in och jobba såklart). Så då hoppas jag på att kunna ta igen missad bloggtid.
Kram så länge på er!

Likes

Comments

Cassianna

Här får ni en liten video där ni får se min nya häst i lite mer levande format!
Hon är som sagt suuupersnäll och jättemysig. Hon har redan börjat bli lite mer "personlig".
Igår då jag skulle fylla på vatten i hagen till dem så stod jag först utanför hagen och skulle klappa lite på henne. Senco stod precis bakom henne och hon vände sig ibland om mot honom och drog bak öronen, typ som om att hon menade att han skulle hålla sig bakom henne för att hon ville mysa med mig ifred, hihi.

Mer videos kommer givetvis komma! Detta är som sagt bara början och Cassi är så grymt rolig att rida! Ska försöka se till så att det kan filmas lite bättre nästa gång jag ska rida. Var egentligen inte alls meningen att det skulle filmas just då överhuvudtaget. Men bättre det än ingenting alls.
-🌸-
​​Har ni något önskemål på vad som ska filmas härnäst? Något speciellt ni vill se?

Likes

Comments

Frågor & Svar

Oj så mycket frågor som vällt in nu, haha. Har jag missat någon fråga som var viktig så ställ den gärna igen! Ska hur som helst göra mitt bästa för att försöka ta tag i dem här;

Är det din häst?
- Ja, det är det. Jag har köpt henne. Det kändes såpass rätt vid "första ögonkastet" och fortsatte att göra det även när jag fick provrida. Hästen kommer dessutom från min stallägares hovslagare, så att inte ha den på prov känns ändå helt okej med tanke på att det inte är så långt bort till "föregående ägare".
-🌸-
Om jag inte minns helt fel så var väl stallhyran mycket dyrare där du står nu, hur har du råd med två hästar där då?
- Tro det eller ej, men har man mer än en häst där så får man faktiskt rabatt. Sen är det ju såklart betydligt mycket dyrare där än i stallet jag stod i innan. Men och andra sidan så finns det så mycket mer kvalitéer här än i föregående stall. Här kan jag göra precis det jag vill och hur jag vill med nya hästen. Även om det ösregnar, skulle vara storm och jättemörkt ute, så kan jag trimma ändå eftersom att ridhus finns. I det stora hela hade det blivit ännu dyrare om jag skulle åka till ett ridhus några gånger i veckan för att få ut det jag vill. Men sen får vi se hur det blivt med Senco framöver.

Ett sto, som du aldrig själv skulle köpa dig? ;)
- Haha, ja! Precis 😉 Jag har ju varit lite "anti" vad gäller ston eftersom att jag inte har så bra erfarenheter av de tidigare stona som jag ridit och hanterat. Det där klassiska sto-humöret ha verkligen varit stort. Men med Cassi känns det annorlunda. Jag kommer gå back i några månader framöver, men det känns värt det. Hon är mitt undantag. 💜
-✨-
Hur blir det med Senco nu när du har en till häst som verkar passa dig som handen i handsken? Hamnar har inte väldigt mycket.. Efter då? Asså att han typ kommer i kläm?
- Du har uppfattat det hela precis rätt. Det känns inte roligt att rida Senco mer nu av den anledningen att jag har ridningen på ett helt annat plan numera. Han kommer tyvärr, mycket riktigt som vad du säger, att hamna i kläm. Eftersom att det kommer vara så mycket roligare med Cassi då hon passar mig så himla bra. Men jag har tvvärr ingen plan för honom heller.. Kanske kan hitta någon medryttare eller något, fast det är inte heller lätt.. Så vi får se helt enkelt.

Vad fick dig att köpa en importhäst? Absolut inget negativt menat. Du verkade så riskmedveten när du tog upp det här på bloggen.
- Först och främst så gick jag fullständigt på min magkänsla. Sen att min stallägare sa "det här är hästen för dig" gjorde det hela ännu mer självklart. Sen kändes det faktiskt inte så skrämmande som jag hade ritat upp framför mig kanske. ALLT fanns i sin ordning, hon har fullständig stamtavla, ett riktigt pass och ska bara tilläggsregistreras i Sverige. Sen är hon som vilken annan svensk häst som helst i princip. Jag pratade även med min nya kollega om detta och båda hennes hästar är köpta i Belgien. Så det är nog kanske vanligare än vad man tror att det är importhästar. Just Cassi är heller inte någon "söndertävlad" häst. Utan en helt vanlig hobbyhäst med fantastiska grunder. Man kan däremot börja fundera när det gäller en häst som hoppat 140 och kommer till Sverige och säljs för 40-50 tusen. DÅ kan man börja klia huvudet. Så jag ser detta som storvinsten på lotto faktiskt.
-🌸-
Hur är hon att rida ut och hantera osv?
- Jag har ju inte hunnit med så mycket egentligen. Men av det lilla jag hanterat henne så är hon verkligen ingen svårhanterad häst. Hon kom ju till Sverige förra lördagen, hon har alltså varit i Sverige i lite mer än en vecka. Då jag var och provade henne hade hon varit i Sverige i kanske.. En dag. Hon var stencool. Betedde sig som om att hon stått där hur länge som helst. Sen hämtade vi ju hem henne till stallet där jag står i lördags. Så hon har ju flyttat två gånger på väldigt väldigt kort tid. Så jag tar det lugnt med henne faktiskt. Man säger ju att det brukar ta ungefär en månad för en häst att känna sig riktigt hemmastadd på ett ställe. Men eftersom att jag köpt henne, så har jag inte bråttom. Det kommer helt enkelt.


Hoppas ni är nöjda med svaren!
Och glöm inte att det är helt okej att ställa fler frågor om det är något som känns oklart, haha 😉 Kram!

Likes

Comments