Header

Videoklipp/Musik

Ni har väl inte missat nya videon på min Youtube-kanal?
Jag är ju ensam hemma nu, och tänkte då ha "vlogg-dagar". Dock blev väl denna videon kanske inte jätteintressant. Men hoppas på att resten av veckan kan bli lite mer intressant så att det känns kul framförallt för mig att dela med mig av det, haha. Finns det något speciellt ni vill se så får ni mer än gärna kommentera det! Roligare att filma något jag verkligen vet att ni vill se! Kram.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tankar/Åsikter

De senaste dagarna har mitt huvud verkligen gått på högvarv. Främst en fundering jag har haft, är vad jag skulle gjort om jag gjorde mig av med hästarna. Ja, vad i all världen skulle jag gjort då? (?????)! Jag har helt ärligt ingen jäkla aning. För att vara helt ärlig, så ser jag vid en tanke på det nu, ingen mening med att ens jobba om jag inte ska ha pengarna till några hästar, typ. Alltså så "illa" är det i princip. Det finns ingenting jag skulle vilja göra. Pistolskyttet som jag höll på med för några år sedan är inget jag skulle vilja ta upp igen i dagsläget och ha som hobby. Vad ska jag fördriva lediga dagar med om inte stallet? Det finns ju ingenting annat jag är intresserad av i dagsläget. Det känns egentligen helt bedrövligt faktiskt. Det gör mig kallsvettig över hur extremt ovärt mitt liv skulle bli om jag inte hade hästarna, helt seriöst.

Vad gör ni som inte har hästintresset? Jag skulle bli GALEN av att i längden inte ha något "vettigt" att göra. Att dra ut på stan och fika med vännerna, det är ingen hobby. Att shoppa är inte heller någon hobby. Eller, det är inte det för mig iallafall. Jag ser framför mig att mitt liv skulle bli svintråkigt utan häst. Jag går till jobbet, åker hem och sover. Sen går det runt sådär och är bara allmänt.. Värdelöst, typ. Lediga dagar kommer också bli helt sjukt ovärda. Vad gör man på lediga dagar om man inte har häst? Jag vet ju av egen erfarenhet att en 100% ledig dag kan vara skönt ibland. Alltså att man bara kan få vakna på morgonen och bara gå i morgonrock hela dagen. Men det är ju långt ifrån något jag skulle vilja ha varje ledig dag. Då skulle jag garanterat bli knäpp i huvudet.

Jag tror att jag är lite beroende av just det där att verkligen känna mig behövd, vilket jag gör av hästarna. De kan inte mocka åt sig själva. De kan inte lägga fram kraftfoder åt sig själva eller fixa så att hovis kommer exempelvis. Allt det där och lite till måste jag fixa åt dem. De behöver mig varje dag. Stallet är min fristad, vilket det alltid varit för mig. Det har varit det perfekta stället att vila huvudet när det var kaos hemma. Bara komma bort från allt och kasta bajs eller vara i närheten av hästarna. De dömer en aldrig utan är snarare mer "förstående" då man inte är på humör. Dit kan jag åka och verkligen se ut som f-n, men hästen ser precis lika glad ut för det. Bara för att jag är där! Tänk så ofantligt mycket tid jag lagt ner i stallet under alla dessa år egentligen.. Det är som ett andra hem. Och det är ju såklart inget man bara kastar bort.

Likes

Comments

Allmänt

Detta inlägget innehåller adlinks.
Jag sitter nu och klurar lite på vad för typ av skor jag ska investera i inför det nya jobbet. Det är bara att inse att jag tids nog måste införskaffa mig ett par nya jobbskor. Så nu är ju egentligen ett ypperligt tillfälle. Jag har nämligen märkt nu det senaste att ett par bra skor verkligen är av stor vikt då man jobbar på ett sådant jobb som vad jag gör. Jag står mer eller mindre aldrig still. Då gäller det ju verkligen att ha bra skor som fötterna trivs i. Jag är lite insnöad på Nike faktiskt.. De har så sjukt många snygga modeller plus att man kan anpassa majoriteten utav modellerna så som man själv vill ha dem.
Är det någon ni fastnade lite extra för?

Nike Metcon 3 iD (öppnas i nytt fönster).

Nike Metcon 3 (öppnas i nytt fönster).

Nike Air Zoom Condition (öppnas i nytt fönster).

Likes

Comments

My Life

Hej på er i vårvädret!
Idag känner jag mig verkligen på vårhumör! Vädret ute är verkligen fantastiskt. Skinande sol på en helt klarblå himmel. Vad mer kan ge vårkänslor såhär års? Kanske lite vårblommor och en och en annan citronfjäril kanske.. Men det kommer nog 😉 Jag gick faktiskt och la mig relativt tidigt igår, eller ja. Tidigt för mig, haha. Så jag vaknade väldigt pigg och på bra humör klockan 9! Så jag har hittills idag hunnit vika den rena tvätten och sätta igång en ny maskin med tvätt. Plockat undan disken och satt igång diskmaskinen. Plockat undan lite här hemma och nu väntar jag bara på att min vloggkamera ska ladda klart så att jag kan bege mig in till stan för att hämta ut ett paket och sedan åka vidare till stallet.

Det är typ det som händer för min del idag, haha. Min familj åkte ju även till Sälen igår vilket var planen några veckor tillbaka. Jag hade även en planerad semester denna veckan. Men med tanke på de väldigt drastiska ändringarna som skedde så var det bara till att gilla läget att semester denna veckan inte fungerade. Men då vi hann färdigt såpass fort så hade jag säkert kunnat vara med till Sälen ändå. Men jag vaknade som sagt med världens migrän igår morse, så allting blev förskjutet väldigt mycket och mamma ville gärna komma iväg i en rimlig tid. Så de åkte klockan 8 på morgonen och är inte tillbaka förrän på söndag igen. Det är verkligen SÅ tråkigt att vara ensam.. Det är dock en annan sak om jag väljer att vara ensam, då är det skönt och givande. Men väljer jag inte att vara själv, då kan det vara jobbigt..

En bild från i somras. Fina pållarna <3

Likes

Comments

My Life

Får börja detta inlägget med att be om ursäkt för tråkig uppdatering.
Men det beror kort och gott på att vi plockat ner hela butiken på jobbet. I måndags började vi kl. 10 och jobbade på till kl. 20 på kvällen. Vi fick då ner majoriteten av butiken vilket känns helt galet faktiskt. Igår så började vi kl. 8 och gjorde då det sista grovjobbet som var kvar från i måndags. Vilket var att ta ner lite smågrejer och skruva ner "skeppen" (alltså det vi har hyllor och sånt på). Sen på kvällen igår så hade vi avtackningsmiddag och hade en allmänt mysig kväll. Samtidigt som det såklart känns tråkigt så var det ändå ett bra och trevligt avslut på det hela. Imorgon kl. 11 går nycklarna över till det nya företaget som kommer ta över lokalen och jag skulle tro att vår anställning då också går över till det nya företaget. Det ska bli väldigt spännande faktiskt!

Vi fick på avtackningsmiddagen även varsin present. Det luktar supergott verkligen.
Tack MyOne för denna tiden. Tack för allt jag har fått lära mig. Tack. ❤

Likes

Comments

Cassianna

Jag har reflekterat och funderat lite över min nya hovslagare och den jag hade tidigare det senaste. Skoningen överlag, hur olika de var i sina arbeten samt vilken känsla de givit mig. Mest intressant måste jag ändå säga är skillnaden på deras inställning gentemot mig, mina önskemål och framförallt min häst. Jag kommer ihåg mig föregående hovslagares första mening när han fick syn på Cassi i stallet "hej din huggorm". Då hade jag inte träffat honom tidigare utan min stallägare hade haft hästarna inne för att underlätta för honom vid tidigare skoning eftersom att jag jobbade. Det hade kanske varit okej om vi kände varandra och jag visste att det bara var skämt. Men att säga så till en häst vars ägare man inte träffat tidigare tycker jag faktiskt är lite respektlöst. Bara där förlorade han ju massa respekt från mig iallafall.

Meningen med det här inlägget är absolut inte att smutskasta min förra hovslagare eller så. Jag tror säkert att de är supertrevliga som individer och överlag gör ett bra jobb som hovslagare. Men just för Cassi så var det nog inte bra. Hon behöver en hovslagare som har tid och tålamod. Hon är absolut inte elak eller dum, utan har nog bara varit med om något vad gäller skoning på bakhovarna tidigare i livet. Detta upplevde jag som ett problem hos föregående hovslagare, det var mycket pust och stånk plus att jag verkligen märkte hur tålamodet sinade och han började bli irriterad på henne.
Däremot min nya hovslagare hade tålamod som jag vet inte vad, för exakt samma jobb. Att tillägga är också att han hade med sig en lärling. Det säger ju också en del om hans tålamod tycker jag.

Varmskoningen var förövrigt superhäftig att se på tycker jag. Han var sjukt noggrann i hans arbete och med tanke på att Cassi är lite meckig med att sko bak, så var jag orolig över att han inte skulle vilja komma tillbaka, hehe. Så jag frågade honom faktiskt om det, och han svarade "Självklart vill jag komma tillbaka. Detta är något som bara kommer bli bättre och bättre. Det här är inga problem ska du se." Han trodde förövrigt, vilket jag nog skrivit i ett tidigare inlägg, att hennes "skräck" för att sko bakhovarna nog berodde på att hon fått en söm slagen fel eller kanske blivit slagen på något vis i samband med skoningen bak.

Jag var också tydlig med att berätta att hon haft tappsko bak var och varannan vecka tidigare. I och med det så ville han gärna se hur hon rörde sig efteråt. Han sa också att det var ganska ovanligt att hästar hade tappsko bak.. Efter att jag gått en liten sväng med Cassi med hans ögon på henne så konstaterade han att han inte trodde att jag behövde ha några boots på henne i hagen alls. Men jag vill vara på säkra sidan i dagsläget, så jag har boots på för säkerhetsskull. Däremot om alla skor sitter kvar till nästa skoning kan det kanske vara något att tänka på - om de verkligen behövs eller inte.

Jag har diskuterat Cassis tappsko-problem bak med en väldigt kunnig tjej som bor här. Eftersom att jag inte kan prata med den som verkligen ägt eller haft Cassi innan mig så är det ju bara spekulationer och inget vi kan veta exakt. Men som hon sa, så kan tappsko bero på något som kanske hände för ett år sedan. Hastigt foderbyte eller liknande som nu tagit ut sig. Det kan också bero på klimatförändringen, det är ju lite skillnad på Danmarks klimat och klimatet som vi har här på Västkusten. Sen kan det mycket väl vara så att hon inte haft bakskor så mycket, så att det har fästs dåligt på något vis. Det kan tyvärr också vara så att tidigare hovslagare inte gjorde skoningen bak tillräckligt noggrant också. Som ni kanske kan se så finns det många spekulationer kring varför hon hade tappsko så mycket och det gäller helt enkelt att inte ge upp utan att fortsätta att lära mig henne. Hur hon funkar och sådär. Förhoppningsvis så har jag nu även hittat mig en fantastisk hovslagare som verkligen sätter mig och min hästs önskemål i fokus och att vi med hjälp av det kan komma ur den onda cirkeln som varit med tappskor.

Överlag ser iallafall dessa skorna bättre ut på Cassi. Jag kommer ihåg att jag var väldigt orolig över hur mycket sko det "stack ut" vid ballarna bak.. Men dessa skorna (som ni kan se nedan) sitter verkligen perfekt! Känns inte som att hon "får tag" i dessa skorna så som hon kanske fick med de andra för att kunna dra av dem.
Det är såklart dyrare med denna hovslagaren i jämförelse till den jag hade tidigare. Men med tanke på hur snyggt det blev och hur noggrann han var, så känner jag verkligen att det är värt varenda krona.

Nu blev det här inlägget verkligen jättelångt, men jag känner ändå att jag har fått med det viktiga som jag kände att jag behövde ha med. Nedan bjuder jag på lite bilder!

En bild från när han arbetar och en bild från när "grov-verkningen" var gjord.

Och här har ni slutresultatet! Det är så galet snyggt. Verkligen ett konstverk!

Som ni ser så passar skon verkligen perfekt till hoven. Sticker inte ut något onödigt någonstans.

Likes

Comments

Cassianna
Hemklickat från Horze.se

Klickade hem ett par nya boots till Cassi igår från Horze.se. Jag hoppas att de är likvärdiga som de jag har från Showmaster. De sitter verkligen toppen! Har två par hagboots och de andra paret börjar verkligen lida mot sitt slut, haha. Ska verkligen bli spännande att få se hur dessa sitter och hur de är.
Såhär skriver Horze.se om dem på deras sida: "Bra boots för alla discipliner. En kombination av neopren och konstläder täcker kotleden och ger dubbelt lager av skydd. Neopren gör de här bootsen tåliga och tuffa för användning varje dag, för alla discipliner. Neoprenfodret absorberar stötar och förhindrar skav mot hästens hud. Tack vare den flexibla designen är de här bootsen också bra för hästar som har korrigerande skoning. Bootsen ger ett tunt, lätt men utmärkt skydd för hoven. Ett kardborrband ser till att boots sitter säkert, även i de mest ogynnsamma förhållanden."

Likes

Comments

Cassianna, My Life

Var verkligen superorolig igår med tanke på föregående inlägg och Cassis eventuella skav. Jag fick dock slutat jobbet kl. 17 igår och det var ljust då jag kom ut från jobbet. SÅ härligt! Så jag skyndade mig verkligen till stallet. U hade redan varit i stallet och pysslat lite med Senco och även mockat, så det var bara för mig att plocka in Cassi. Borstade lite, kollade igenom henne och sen tog jag ut henne igen för att spola av hovarna främst. In på stallgången igen för att kolla bättre om det är något sår eller skav. Kan till min stora lycka faktiskt inte hitta varken sår eller skav, så jag kladdade på lite MSM-salva för att vara på säkra sidan.

Efter det begav vi oss ner till paddocken där jag tänkte longera. Gick bra till en början, men sen visade sig verkligen vårkänslorna. Hon brallade runt och hoppade runt som en tok! Haha. Sen hjälpte visserligen hästarna i hagen intill med att stissa upp Cassi då de sprang runt där och gjorde bakut, haha. Det slutade helt enkelt med att vi fick gå in i ridhuset, så att jag verkligen kunde få ut lite energi. Hon fick verkligen springa i ridhuset och var genomsvettig då jag kände mig klar. Så Cassi fick sedan stå inne med sitt nya svettäcke från Eskadron resten av kvällen. Hovarna fick också vila från boots under natten och jag kunde imorse inte känna något heller, så nu ska det nog vara bra.

Senco fick sig imorse också en ny hagkompis. Stallägarens fosterbarn är ju hemma med sig häst från ridgymnasiet nu. Främst på grund av en skada, så hon behöver verkligen vila. Det är det bästa för Sencos del, att stå med någon som inte ska tas ut hela tiden. Denna häst ska verkligen bara vila. Så den får det lugnt tillsammans med Senco och Senco slipper vara orolig över att vara ensam. Var i stallet strax innan 8 imorse, och har jobbat relativt mycket det senaste så jag ska faktiskt ta och sova någon timme till nu. Sen ska jag verkligen sätta mig och låta tangenterna glöda lite till bloggen här ;-)
Får se om jag kanske åker och rider sen ikväll. Skönt att kunna välja då jag mockade och gjorde klart förut då jag var i stallet.

Vi hörs senare, kram!
-🌸-

Två bilder från igår

Likes

Comments

My Life

Just nu är jag verkligen i en klassisk "upp-ner" period. Är glad och någorlunda tillfreds ena stunden för att i nästa känna mig fruktansvärt misslyckad och dålig rent ut sagt. I stallet igår exempelvis vällde det bara över mig hur extremt dålig hästägare jag är. Cassi har troligen fått skav på ett litet parti på kronranden! Hon stod verkligen och kliade med den andra hoven.. Aldrig sett en häst göra sådär ens.. Var ju medveten om att hon gått någon dag för länge med samma par boots. Så jag har ingen annan än mig själv att skylla. Men usch. Så dåligt.. Hur kan jag ha missat en sån grej? Blir så irriterad och ledsen på mig själv..

Idag jobbar jag iallafall inte till stängning. Så jag kommer åka till stallet direkt efter jobbet. Då ska Cassi få ordentligt med kärlek. Ska spola benen och sedan torka dem och gå en liten runda så de får "lufttorkat" också. Eventuellt kanske smörja någonting också så att det minskar det som nu gör att det kliar (om det nu gör det.. Känns dock mest logiskt med tanke på hur hon gjorde med andra hoven). Sen är min tanke att hon över natten kan få stå utan boots om hon inte "kliar", för om hon kliar är jag rädd att hon kliar upp något och gör sår istället.. Det vill jag ju inte.
Min hovslagare sa ju också att han inte trodde att hon ens behövde ha boots i hagen. Men jag känner att jag under denna period åtminstone, är på säkra sidan bara för att. Det är så meckigt att försöka lasta Cassi och åka till honom för en tappsko.. Klarar hon denna period utan tappsko ska jag dock fundera på om boots verkligen behövs. Ett bättre inlägg om Cassis skor, skoning osv är på ingång, så håll utkik efter det om ni är intresserade av det!

Här nedan ser ni två bilder på Senco tagna från igårkväll då jag snabbt var i stallet efter ett 9.30-20 pass.. Tur att rutinerna går per automatik i stallet vid det här laget kan jag säga..

Likes

Comments

My Life

.. en hästtransport.
Detta är väl egentligen det jag skulle vilja spara till och ha allra mest just nu. Dels för att det är skönt att ha en egen, slippa behöva låna från andra (även om vi har en som ingår i stallhyran) och dels även att kunna sätta framförallt mitt namn på. För det är SÅ fint! Ha en helt egen som man kan göra lite som man vill med. Skulle verkligen behöva lastträna Cassi, speciellt då hade det ju verkligen varit ypperligt att få göra det med sin egna transport. Plus att det såklart för hennes del också borde kännas bättre efter ett tag, då hon säkerligen lär känna igen hennes egna doft. I ett lånesläp eller någon annans släp finns det ju massor av andra hästars dofter, och tycker man då det är obehagligt att gå på transporten (vilket Cassi gör), så är det ju inte något som gör saker bättre direkt, haha.

Det finns jättemånga relativt billiga alternativ på både Hästnet och Blocket just nu. Men ekonomin tillåter inte det just för tillfället tyvärr, för jag har ändå lite krav, hehe. Plus att jag egentligen inte heller är i ett jättebehov av en egen transport just i dagsläget. Men snart så! Hade varit skönt att bara ha en egen som sagt 😉
Har länge varit insnöad på Boj Bravo transporterna. Men UME-släpen är också väldigt bra och även kända för att vara såpass rymliga för de lite större hästarna. Och Cassi behöver utrymme! Minst sagt, haha. Men Thule transporterna är också sjukt snygga faktiskt, iallafall de jag hittat. Mums.
Här nedan på bilderna är det en Boj Bravo, Mustang och en Thule Excellent.

Likes

Comments

Vojlockar i storlek full. Skickas nytvättade.
Den till vänster är i nyskick, 80kr.
Den andra är använd någon enstaka gång men tyvärr blivit lite solblekt, 40kr.

Boots från HG, storlek M.
Endast provade, så nyskick, 120kr.

Supersnygg grimma från Catago, storlek ponny.
Endast provad, 120kr.

Komplett träns med blingpannband. Storlek Cob. Använt men i fint skick. 100kr.

Luddboots från märket Mustang, storlek S. Endast provade, så nyskick! 250kr.
Bakskydd från Tekna, storlek L. Använda fåtalet gånger men fortfarande i fint skick. Rengörs bättre innan de skickas. 100kr.

Gummiklätt tvådelat bett storlek 140. Använt en gång. Inga bitmärken eller skavanker. 50kr.
Helt nytt dressyrschabrak, inte ens provat. Storlek ponny. 150kr.


Vid intresse hör gärna av er på mail: josefinelandgren@hotmail.com och märk mailet med "bloppis". Bloggar du på Nouw funkar det också fint att skriva ett meddelande till mig här.
Ska det skickas tillkommer frakt också.
Kram!

-🌸-

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Här har ni onsdagsvideon vänner!
Ska verkligen snart försöka ta tag i filmandet och redigerandet bättre och försöka hålla schemat med att publicera en video i veckan. Just nu är det dock mycket på jobbet, men det lugnar sig ju som sagt ganska så snart. Så då får vi hoppas att jag hänger med, haha. Gäller ju att ha fantasi och idéer också såklart. Men jag ska göra mitt bästa! Har ni tips så mottages det jättegärna dock. Denna videon är ingen speciell så egentligen heller, utan bara en liten allmän mys-vlogg i stallet. Hoppas ni gillar den, kram!

Likes

Comments

Här ovan ser ni en utmaning som jag och min mamma har antagit.
Vi började på den igår och det kändes redan direkt efter kan jag ju säga, haha.. Både fram- och baksida lår, galet!
Så det ska bli riktigt spännande att se resultat efter 30 dagar, om det ens blir något som syns. Det vet man ju faktiskt inte. Jag har för min del iallafall tagit bilder för att kunna jämföra med sedan när denna utmaningen är slut. Ska bli intressant!

Likes

Comments

Utförsäljningen vi har på jobbet nu är verkligen helt galen.
Varor som är årets nyheter är det till och med 50% på. Så kunderna har verkligen varit helt galna på alla varor under helgen. Vi tre som jobbade har verkligen jobbat.
Här tänkte jag iallafall visa vad jag köpte från vår utförsäljning. Det är ju massor av fina kläder, träns och sådär som är till helt galna priser just nu. Men med två hästar, och alla utgifter så har jag varit illa tvungen att inte köpa saker och ting bara för det är billigt. Så det blev "bara" fyra saker från allt vad man kunde välja på faktiskt. Vad varje sak kostar står under varje bild. Halva priset gäller BARA i vår butik i Strömstad och inte någon annanstans på MyOne.

Show Sheen.
Pälsglans helt enkelt. Det säljer som smör på jobbet så jag kände mig tvungen till att införskaffa mig en jag också. Det var ju ändå halva priset!

Hoodie från Pikeur - SÅ snygg.
Suktade efter den redan då vi hängde fram den på 50% (vilket vi började med på specifika varor bara). Men av någon anledning bestämde jag mig för att avstå. Finns den kvar senare så ska jag ha den - tänkte jag för mig själv. Och det gjorde den, så den fick hänga med hem helt enkelt. Denna hoodie ligger på 995.-

Regntäcke utan fyllning från Hansbo.
Detta täcke såg jag faktiskt lite spontant då jag skulle snygga till bland täckena. Hade faktiskt inte sett dessa täckena tidigare så att jag fick upp ett sådant i Cassis storlek dessutom gjorde att jag kände mig lite tvungen till att köpa det, hihi. Gillar att det är dubbla hakar framme på bogen. Det är ju lite klassiskt för Amigotäckena, toppen! Detta täcket kostar 499.- men jag betalade som sagt bara halva priset.

Pannband från Glenn Gordon.
Det här pannbanden är verkligen To Die For! Har pillat på det sjukligt många gånger, men att köpa ett pannband för 369.- har jag inte sett som jättenödvändigt då jag redan har pannband till mina träns jag har redan. Men när det blev 50% så var det menat till mig ;-)

Likes

Comments

Igår var det verkligen kaos på jobbet. Då jag kom vid 11-tiden var butiken relativt städad och fin.
Då vi stängde butiken kl. 20 var hela butiken verkligen ett bombnedslag, haha. Provrummen fyllda med massor av kläder, ridstövlarna utdragna och huller om buller i hyllorna. Chapsen utöver hela golvet där de hänger och ja.. Galet verkligen. Troligen kommer det bara bli likadant idag eller värre, haha. Så efter jobbet idag ska jag unna mig lite grejer. Visar er vad jag har köpt senare såklart. Mycket fina och bra grejer, har nämligen lagt undan lite i två dagar nu för att verkligen vara säker på att få det jag vill ha 😉 Stod också och velade på om jag skulle köpa mig ett par Ariatskor då mina ridskor återigen är trasiga i kedjan.. Men.. Jag avstod tyvärr. Superhärliga att ha på foten och jag som till och från har problem med mina fötter hade nog trivts extremt bra i ett par sådana. Men det får som sagt vänta..

Efter jobbet idag ska jag till stallet och mysa med hästarna och kanske (beroende på hur trycket är på jobbet och hur trött jag är) longera Cassi. Denna helgen känns effektiv, även om jag inte får gjort något vidare hemma så vet jag hur vi verkligen säljer på jobbet, då känns det effektivt på något vis, haha. Nu bör jag dock sätta fart bege mig mot jobbet, kram!

Likes

Comments

Nämnde ju i början på februari att jag fick ett besked som skulle innebära stor förändring.
Idag kan jag berätta för er vad det handlar om och vad det innebär. I början på februari fick vi ett väldigt plötsligt samtal av ägaren av MyOne att han och hans "andreman" eller vad man nu ska kalla det, skulle komma på besök med extremt kortvarsel, redan dagen därpå. ALL personal skulle infinna sig på plats klockan 13. Min chef sa att det aldrig varit något hon fått göra innan, så detta är allvar, och viktigt. Hon fick heller inget veta, förrän en halvtimme innan oss dagen därpå.

Vi hade våra små aningar om vad ett sådant drastiskt möte kunde innebära, och hade delvis också rätt.
Vi (jag och mina kollegor) och vår lokal har blivit "köpta", kan man säga. Vi har med andra ord inte blivit av med våra jobb eller lokalen. MyOne har INTE gått i konkurs eller ska läggas ned, utan ägaren har bara valt att lämna lokalen på Nordby Shoppingcenter helt enkelt. Skillnaden för oss blir egentligen då bara att vi kommer gå under ett annat namn och vara under en annan ledning. Det har varit helt fantastiskt att få jobba för MyOne, friheten det innebär och hur otroligt mycket ansvar man får - vilket jag bara sett som positivt då man får lära sig så otroligt mycket! Det är ju inget jättestort företag egentligen, så att få kriga med dem och jobba sig uppåt har varit superhäftigt.

Så, vad händer nu?
Först kommer det vara en utförsäljning på en del varor och lite ska även skickas till de butiker som stannar kvar i kedjan. Denna utgförsäljning är nu i full gång hos oss. Efter det kommer butiken att plockas ner, alltså hyllor och allt sånt. Disken med kassorna och ja - ALLT.
Därefter kommer det nya företaget att börja vilja flytta in sina hyllor och varor. De ska också fräscha upp butiken, byta golv och måla om. Så vecka 12 kommer vi ha fullt upp med att plocka ner hela butiken här.
Därefter går min anställning över till Hööks! Det ska bli superkul, faktiskt!

Likes

Comments

Tillbaka i Sverige igen!
Denna lilla "mini-semester" var minst sagt behövlig och jag har verkligen blivit väl omhändertagen. Får hoppas jag klarar mig tills nästa gång vi ses, och att det inte dröjer allt för långt tills dess, hihi. Det är lite mycket i mitt liv nu som ni kanske förstår. Väldigt mycket på jobbet, med hästarna och vid sidan av det hinna att vara Josefine och må bra framförallt. Som tur är så är denna tillfälliga "stressen" inte för evigt, utan kommer snart att löna sig.

Känner mig också en erfarenhet rikare nu då jag fått köra i Norge mesta dels genom att lita på mig själv, min körning och skyltningen.. Inte det lättaste alltid 😉 Har en liten bit kvar på färjan innan jag är tillbaka i hemstaden. Så nu ska jag finlira lite på ett inlägg som ni strax ska få läsa. Kram på er tills dess!

Bästa Senco❤

Likes

Comments

Här står han och suger på sin tunga vilket han alltid gör efter att han fått speciellt godis. Han njuter verkligen och hamnar lite av i sin egna värld då. Vilket kanske syns, han är inte på dåligt humör eller så. Utan gör alltid så när han hamnar i sin lilla värld 😉

På denna bilden syns det kanske lite bättre, haha 😉

Likes

Comments

Följande inlägg innehåller adlinks.

Dessa skor och väskor hade verkligen fått flytta in i min garderob, minst sagt.
Skorna från Nike är ursnygga och verkligen ett par perfekta vår-skor. Skorna med guldig klack på är också superhärliga vår-skor för utekvällen. Och väskor kan man nog aldrig få för mycket av. Det är absolut en stor last i livet, väskor. Har väldigt många och känner inte att det går att få för mycket väskor ;-)

Likes

Comments