Tycker det är dags för en liten update eftersom det var superlängsen man skrev något. Så tack till en viss person som frågade om jag hade uppdaterat min blogg så nu gör jag det ✌

Som kanske inte alla vet så gjorde jag en Gastric by pass operation den 7 september 2016. Jag hoppades och trodde att jag skulle klara av att uppdatera bloggen var annan vecka och tala om hur jag mådde och vad jag tänkte men eftersom jag va lat och inte gjorde det så ska jag nu skriva lite.
Kan då börja med dagen då jag opererades.

7 september

Jag åkte ner till Kalmar tidigt på morgon. Jag var den fjärdede som skulle opereras så jag skulle opereras efter lunch men dom ville att jag skulle komma vid 7 ifall det blev någon ändring i operations schemat som skulle göra att jag skulle opereras tidigare. Så var där ca 7 fick mitt rum snabbt och fick de snygga kläderna som jag skulle ta på mig efter jag duschat med Descutan. Jag duschade och hoppade i dom sexiga kläderna och satte mig på sängen och satt och prata med Anne ( svärmor). Sen kom en läkare och sa att jag skulle opereras innan lunch för det blitt ändring i operationsschemat. Så kom dom och satte i dropp i min arm, och det tog ett tag innan dom hitta en bra ådra att sätta nålen i. Det var tre st som försökte hitta en ådra. Sen så kom det en sjuksköterska in och sa att jag skulle ner till operations avdelningen och klockan var inte mer än 9 ungefär. Så jag tog min säng och följde efter sköterskan. Och vid detta laget var svärmor i cafeterian och tog något att äta. Sen när jag var nere på avdelningen så fick jag sitta och vänta i min säng i kanske 10-15 minuter innan kirurgen kom och talade om vad som skulle hända så fick jag komma in till operations salen där det stod fullt med folk. Jag hann typ inte bli nervös. Allt gick så snabbt ena stunden var jag i mitt rum och pratade med svärmor, och andra stunden var jag på operations avdelningen och pratade med kirurgen. Väl inne och väl på operations bordet så vart jag fast spänd vilket var lite läskigt eftersom dom ställer en upp under operationen. Och för er som undrar vad en Gastric By pass operation är så förminskar man magsäcken med en lättare förklaring. Och jag fick medel som skulle få mig att somna trodde dom men jag somnade inte efter jag hade räknat till 10 så fick göra det 2 gånger. och det sista jag kommer ihåg är att någon tar mina glasögon och jag säger "nej jag behöver dom för att se". Han skarattade lite och jag däckade och vaknade på uppvaket bredvid en gubbe som snarkade som tusan. Sen fick jag åka tillbaka till mitt rum och säga till Anne att jag var klar. Hon kom upp till rummet och pratade med mig lite innan hon åkte hem eftersom jag var tvungen att sova kvar för att dom ville se så jag åt som jag skulle och fick i mig vatten.
Och där var den dagen. Nu till dagarna efter vilket jag kallar helvetes dagarna. Många frågar mig nu idag om jag ångrar denna operation. Och ja ibland gör jag det. och ibland gör jag inte det. Men dom första dagarna kanske den första veckan så ångrade jag den så jävla mycket. Varför ?
Jo, jag mådde så fruktansvärt dåligt. Jag gjorde inte mer än att sova, äta och att gå på toa. Jag bodde hos min svärmor då jag ville inte vara själv och dom föredrog att jag inte skulle vara själv de första dagarna. Jag vaknade och gick upp och åt min frukost.. oftast lätt filmjölk utan socker bara ren filmjölk. Satte mig i fåtöljen i vardagsrummet och somnade där. Vaknade efter några timmar och åt igen och gick in i sovrummet och somnade. och så vaknade jag och gick till fåtöljen i vardagsrummet och sen vaknade och gick till sovrummet. och så var det kanske i 2-3 dagar.. Och sen tvingade Anne mig ut på promenad och det tackar jag för annars hade jag väl inte rört på mig haha. Sen så tröttnade jag på att må dåligt och vara ifrån stoffe så jag bad Dagny att skjutsa hem mig. Började direkt med att äta bättre. Men dom dagarna så ångrade jag denna operation. Men när jag började se skillnad på att jag hade gått ner i vikt så mådde jag bättre när jag såg att det äntligen hände något efter 6 år att försöka gå ner i vikt. Men jag visste också att det skulle bli överflödig hud. Och det har jag och det ska jag inte sticka under stolen.

Nu har det gått exakt idag den 7 Mars 2017 så är det 6 månader sen jag opererade mig och jag har gått ner 40 kg ! 40!!!!!! KILO ! Jag kan inte ta in det själv... GUD ! och det syns. På många sätt.
Jag mår bra idag. Dock så äter jag inte exakt som man ska, jag jobbar natt (kör lastbil) så får jag inte i mig alla måltider som jag ska få i mig, men får i mig det jag bör för att må bra. *Jag var sjukskriven i ca en månad sen fick jag ett jobb som lastbilschaufför och jag trivs som fisken i vattnet där men tyvärr så är detta min sista vecka :( Jag har gått ner några storlekar i klädesväg också då jag köpte ett par nya jeans för någon vecka sen.. kan dock inte ha dom nu.. eller jo det är klart jag kan ha dem men dom är lite för stora men det gör inget.
Men ett ut av det stora för mig var när vågen stod på det första målet jag hade. Hade längtat till det ! och äntligen så kom den dagen och jag vart så glad. Och nu väger jag nästan 20 kg under det målet ! Jag är nöjd över det jag har presterat.

Som ni ser på bilderna här under så har jag gått ner en del och jag är så nöjd, jag börjar bli mer och mer nöjd över min kropp men det finns vissa saker som jag kommer fixa till sen när jag är i en vikt som jag ska stanna i.
6 månader och har gått ner 40 kg !

Och som ni ser på bilderna över så är jag eller jag var blåhårig och jag trivdes med det men eftersom jag fäller lite så ville jag inte underhålla mitt hår med att färgade i gång i månaden så kanske bli blå hårig igen sen när mitt hår mår bättre. Men nu är jag brun och röd hårig. som jag ville bli för ca 3 år sen men inte blev det så nu har jag äntligen den färgen jag velat ha. och självklart är det min bästa syster som gjort mitt hår.

Den 22/3 kommer jag genomgå en ny operation men det är inget som är skönhets relaterat. Jag ska operera handleden eftersom jag har carpaltunnel syndromet för att förklara det lite lättare så är det trångt som gör att man får ont. Och jag kommer vara sjukskriven i 6 veckor där efter så då får jag en tid på mig att söka nytt jobb och kanske blogga mer. Men nu ska jag gå och kolla på det nya golvet som min sambo har lagt nu under tiden jag har skrivit detta inlägg.. Antingen så är detta inlägg långt och tagit tid att skriva eller så är han jääävligt händig ! Heeej då !

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Snö. Helg. Oskarshamn och träffa folk. Det tycker jag om. 

Man har funderingarna på om man ska börja blogga igen, men jag är inte helt säker på det. Jag har ju datan att blogga på och så självklart har jag ju min mobil också att blogga på men jag vet inte när jag ska ha tid. Antingen innan jobbet eller när jag väntar på att få lasta lastbilen. 
Jag får ta mig en tänkare på om jag ska börja eller inte :P 


Likes

Comments

Var du nervös inför operationen? Gick det fort när du väl var på sjukhuset?
Jag var inte så nervös. Jag talade in för mig själv att "jag ska ju göra operationen efter lunch, så jag behöver inte vara nervös nu". Så jag var inte riktigt nervös. Sen när jag väl var på sjukhuset så hann jag aldrig bli nervös. Jag skulle som sagt opereras efter lunch och som 4 i kön. Så jag chillade lite på rummet och la mina saker till rätta och duschade sen med Descutan ( vilket var intresant då allas hår vart som svinto men mitt vart lent och glansigt) sen så tog jag på mig de snygga sjukhuskläderna och la mig i sängen och kollade lite på mobilen. Så kom dom inte och skulle sätta en nål i ena handen, men dom tog i min högra hand vilket ingen har gjort och förstod varför för det var svårt att hitta en ådra att sätta nålen i. Så det var 3 st sköterskor som försökte sätta nål. Tillslut så gick det. Och sen kom nästa sköterska och gav mig lite smärtstillande och typ 6-7 andra tabletter. Och jag tog dom och sen så kom hon tillbaka och sa " nu är det din tur" och då var klockan vid 9 och jag hann inte bli nervös innan jag var nere på kirurg avdelningen, så satt där i sängen och väntade och tänkte inte på någonting förutom att klockan gick så frunktansvärt sakta. Så kom Peter som min kirrurg heter. Så fick jag masken där syrgasen kom och så det sista jag kommer ihåg var att någon tog mina glasögon. Sen så vaknade jag på uppvaket sen så somnade jag om och vaknade i mitt rum. Så fick jag reda på att jag skulle va kvar över natten. Så detta korta svar så var jag inte nervös eftersom jag inte fick chanses då jag inte hann med det.

Hur känner du dig nu?
Jag känner mig bra, jag har snart nått mitt första mål efter bara 2 månader! Och jag är stålt över mig själv.

Hur längesen var det du gjorde operationen ?
Jag gjorde operationen den 7 Septermber 2016 så jag har vart opererad i 10 veckor och 5 dagar

Ångrar du dig ?
Inte nu. Men jag har ångrat mig. Dom första dagarna när jag var hos Stoffes mamma (eftersom man skulle inte va ensam dom första dagarna) så mådde jag så fruktansvärt dåligt. jag ångrade mig så fruntansvärt mycket, trodde jag skulle må så hela tiden men allt vart 100 gånger bättre när jag kom hem och sov i min egna säng och vara i mitt egna hus. Men ja jag har ångrat mig FRUKTANSVÄRT mycket.

Vart gjorde du operationen ?
Jag gjorde operationen på sjukhuset i Kalmar

Hur var det dagen efter operationen ?
Dagen efter så mådde jag bra och dagen bestod av att få i sig vatten och "mat" vilket inte var en höjdare men fick i mig rätt mängd rätt snabbt så jag fick åka hem.

Vad kostade denna operation?
Jag betalade vad det kostar för ett läkarbesök eftersom jag fick en remiss till operationen, men har sätt olika priser beroende på vart man bor men kanske 50-100 tusen (och detta är vad JAG tror det kostar)


Likes

Comments


   Ja. Nu är det dags för en update.
​Det har hänt rätt mycket sen sist jag skrev av mig lite på bloggen. Och detta inlägg kan bli lite skumt, rörigt och lite förvirrande.  
​Jag har genomgått operationen och idag är det 4 veckor sen jag gjorde den och idag åt jag spagetti och köttfärssås !! SÅÅÅ GOTT ! Jag mår super bra efter operationen, jag mådde inte bra alls de första dagarna efter operationen. Men jag visste att jag skulle må bättre och nu har jag gått ner 18 !!! ARTON kilo.. Jag kan inte ens fatta det själv. 
Sjukskriven har jag vart också nu ett bra tag och jag klarar det inte mer... Är så trött på att sitta hemma och inte göra ett skit.. Jag har sökt jobb som en tok och hoppas verkligen på att jag får ett ut av de jobben iallafall! Orkar inte sitta hemma och inte göra något. 

Jag kommer inte ens ihåg vad jag har gjort dessa 4 veckor mer än att vara hemma och inte gjort så mycket, Men jag jobbade faktiskt en natt i förrgår och det var kul och roligt och jag saknar att sitta bakom ratten i en lastbil. 

Likes

Comments

​⦁ Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? 

Mitt liv för 10 år sen. Jag var 12 år, måde allmänt dåligt och ville inte vara i skolan. Så alltså mitt liv såg ut som fan för 10 år sen. 

Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet?

Jag hade det förr. Varje dag så hade jag något inom mig som jag bara ville srika ut men kunde inte för jag vågade inte.  Men nu så kanske jag inte har det som jag brukade, nu kanske är det som en överaskning för någon annan. Jag har 2 personer jag kan säga allt till och det gör jag. 

Stjärntecken?

Jag är född 19 December så jag är skytt.

Vad har du gjort i dag?

Idag har jag inte gjort så mycket då jag och stoffe vaknade vid halv 1. Och vi såv så "länge" för att vi somnade vid 4.54 eller det va sista gången jag kollade på klockan när vi hade lagt oss.

Är du besatt av någonting?

Besatt är ett starkt ord, men jag är inte besatt av något just nu. Jag var BESATT av choklad. Kunde äta en sån stor 200 grams choklad kaka på nån timme. Vilket jag inte är nöjd över nu. Men nu kan jag inte komma på något som jag är besatt av. 

Beskriv platsen du befinner dig på just nu?

Kan ju skriva vardagsrum så tror jag alla förstår hur platsen ser ut. Soffor, tv, bord, matta, bokhylla.

Vilken färg är dominerande i din garderob? 

De flästa klädesplagg är svarta eller mörka. Men jag önska att jag kunde ha lite mer färg glada kläder. 

Vilken är din favorithögtid?

Hösten och vintern. visst sommaren är underbar, men jag älskar hösten och vintern

Hur går du helst klädd?

Jeans, linne munkjacka

Är du morgon- eller kvällsmänniska? 

Helt klart en kvällsmänniska. 

Din relation med dina föräldrar? 

Jag tror att den har blivit bättre efter jag flyttade. Innan så sågs vi varje dag pratade varje dag och hade ett vanligt mor och dotter/far och dotter relation. Så nu har vår relation blivit bättre, starkare och roligare.

Hur lång tid tar det för dig att göra dig klar på morgonen? 

Det beror på vad jag ska göra på dagen.  När det var skola så tog det ca 10-20 minuter om jag sminkade mig. Men om det var fordons dag så tog de ca 5 minuter då jag inte sminkade mig. Men kan ju säga mellan 5-15 minuter beroende på vad jag ska göra. 

Har du varit på ett bröllop? 

Ja. Jag har vart på 2 men det som stack ut var min systers bröllop. Så vacker hon var! rolig efterfest och god mat och trevliga personer ! Vackraste bröllopet jag vart på.

Bor du med dina föräldrar? 

Nej. Inte sen 3 år tillbaka. Jag flyttade hemmifrån när jag var 19 år.

Känner du någon av motsatt kön du kan berätta allt för? 

Kanske inte allt. Men nästintill allt. 

Vilken var den senaste boken du läste? 

Gray

Vad tycker du om lukten av bensin? 

En udda fråga.. Ja. Men lukten av bensin som många tycker luktar gott. Jag tycker inte att det luktar äckligt men det är väl ingen doft jag vill ha som parfym.

Vad gjorde du igår vid midnatt? 

Jag var i påskallavik och firade min bästa vän <3

Likes

Comments

Det finns så många frågor inom mig utan svar, jag vet vad jag vill. Men inte om jag klarar av det!
Har tvekat nu ett tag men endå kämpat, och nu har jag gjort ett val! Jag ska genom gå detta och jag ska kämpa som jag aldrig gjort förut. Jag vill! Jag ska! Jag kommer klara det!
Det jag pratar vet inte många om. Men  jag kommer antagligen dela med mig av det, men inte just nu. Jag vill vara klar innan jag delar med mig av min andring i livet. Hoppas bara att jag gör rätt val!

Likes

Comments


 Snart så smäller det ! och jag har nog aldrig vart såhär nervös över någonting i hela mitt liv. Om 11!!!!! dagar så tar jag studenten!! Gud så jävla skönt ! efter 5 år på gymnasiet så är det äntligen min tur att fira min arbetslöshet iaf änsålänge.Men det verkar som att jag har 2 sommarjobb att välja på. Måste bara snackar lite med dem på berget i Karlskrona om jag kan få hjälp av dem :)

I Lördags var det ju bal också. Jag hade en MYCKET MYCKET bättre bal i 9an..
Förrätten va helt klart en 10/10. Men sen när varmrätten kom in så var det en torr hamburgare och inte ens nån ketchup på eller något. Men visst den var väl god.. Men lite sås hade inte skadat. Och efterrätten som var en brownie som bestod av 90%  nötter.. yey. De bästa var väl att man fick 2 gratis öl/cider till maten. Men jag hade för stora förväntningar helt enkelt. Och nej hela balen var inte en besvikelse. 
Sen att dagen var allt för lång. Det skulle räkt med att en buss gick vid 00.00 och en vid 02.00 För vi var ett gäng som bara satt och väntade de 2-3 sista timmarna på att bussen skulle komma. Men ja det var kallt. och inne kunde man inte va för det vart FÖR högt ljud på. och ute fanns det inte någon sittplatser om man inte gick en bit bort. 

men det var jätte fint super fint.

Nu ska jag försöka sova.. ja jag vet att klockan är snart 3.. men jag ska jobba natt och gick upp tidigt idag för att gå på en intervju till ett jobb..


-Skin som den sol du är !

Likes

Comments

​I morgon är det BAL!! I MORGON!! jag börjar bli liiite nervös... det är inte min grej att gå på sånna saker.. dock så har jag ju vart på en innan men den va ju utan alkohol och till typ 23... denna är ju så att vi kommer hem 04.00.. hoppas bara att det går bra ! 
nu ska jag dra mig mot skolan :) och idag får jag sällskap i bilen :P 

- Skin som den sol du är 

Likes

Comments

​Jag som många andra har inte så bra tålamod som många kanske vet. Men skulle ha på ansiktsmask förut.. och ja den hann ju inte torka innan jag var där och kände.. stod ca 15 minuter men va o kände efter kanske 5 minuter. Haha,

Denna dag har vart en bra dag, den har gått fruktansvärt fort, har städat lite tvättat lite och lagat mat. Men också pratat med en kvinna från bemmaningen!!! SKA PÅ MÅNDAG TILL EN INTERVJU !! jag gick alltså vidare i rekryteringen !! DEt trodde jag verkligen inte men nu går det åt rätt håll iaf! nu ska jag ner och fixa lite mer tvätt sen ska jag duscha och sen sova,

- Skin som den som du är ! 

Likes

Comments

Sakta men säker sä kryper lördagen närmare.. men inte så sakta.. snarare med STORM STEG!
På lördag är det bal och jag ska gå med maja o eddie.
Men även att jah känner personerna jag ska gå med så är det fortfarande jobbig.
Jag har ingen aning om vad jah ska göra med håret mer än att jag ska färga det på fredag... Sminket har jag ingen aning om vad jag ska göra heller.. det är jobbigt.. hoppas iaf att klänningen blir klar! men det tvivlar jag inte på.
hoppas bara att det blir en lyckad kväll på lördag
-skin som den sol du är!

Likes

Comments