Header

EMMABODA Det är inte en nyhet att det hade kunnat hända när som helst, men nu hände det våran Fredag den 7:e april. Vart jag än ser på facebook har alla i min vänkrets prytt sina sidor och profilbilder med svenska flaggan i vänstra hörnet. Det där minnet som finns kvar av det som hände i Paris, kollen man hade på vänner som var där, byts sakta ut av franska vänner som pryder sina profilbilder med svenska flaggan. Vad är det som händer här?

Terror attackerna kommer allt närmare, när inbördeskrig började råda i Syrien så kände man sympati, men det är något annat att faktiskt själva vara i händelsernas centrum, den nära känslan av empati. Tyst har jag vakat nyheterna under dagen, och förstår inte hur en människa kan agera såhär med sina faktiska medmänniskor.

Jag vaknade idag vid ca 15.00, lät mig själv sova ut ordentligt efter veckans jobb, solen sken och jag drog mig lite i de nyinköpta sängkläderna. Vid ca 15.15 drog jag igång kaffet, rökte "morgonciggen" och gjorde mina behov på toaletten. När jag kom tillbaka till köket för att hälla upp morgonens första kaffe drog jag igång radion. Mixmegapol sände non stop om någon lastbil som kört in i Åhléns på Drottninggatan i Stockholm. "Vilken jävla otur" tänkte jag och tog första sippen av kaffet. Minuter gick, kaffet minskade ur koppen och spekulationerna ökade, tillslut var jag tvungen att gå in på Aftonbladets hemsida för att se vad som hänt. Det kändes ju som det var full prio i Stockholm över detta. Chocken stod mig upp i halsen samtidigt som jag inte riktigt kunde förstå att det var sant. Min sambo kom hem från jobbet vid ca halv fem, och verkade oberörd. Jag sa vad som hade hänt och han trodde inte sina öron. TV4as presskonferens med polisen var satt till 17.15 men blev uppskjuten, vi satt båda som klistrade och väntade. Dock var det inte mycket mer information än de spekulationer som rått av TV4s personal på plats, förutom en bild på en "intressant person".

Jag tror större delen av Sveriges befolkning faktiskt står i chock idag och det finns inte ens ord för mig att beskriva hur ledsen jag är för familjerna drabbade idag. Det är en oerhört brutal akt att gå igenom med och saknaden av empati är omänsklig. Har det här att göra med religion, ledarhyllningar eller hatbrott att göra spelar ingen roll. Som gärningsman förklarar man krig mot folket, och jag hoppas jävlar du brinner i helvetets eldar och blir återfödd som maskros i min trädgård. Då ska du djävlar dö, och jag ska njuta lite av det också.

Bildkälla: http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/M04XE/attentat-pa-drottninggatan-i-stockholm-flera-doda-och-stort-antal-s

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

EMMABODA and the city film senare och jag känner mig som en 39 årig kvinna i New York. Grejen med den här serien/de här filmerna är att kvinnorna som ser den kan alla relatera till den inre divan inom oss själva. Nej, hon kanske kommer ut allt för sällan, men hon bor där. Hon lever i drömmen om oss själva, Louboutins och utekvällar. Jag tycker det är roligt för den här tanken emerges när eko-farming och framgångsrika kvinnor börjar bli ett faktum, mellanlandar idéer. Tänk er, alla karaktärer talar mer eller mindre till er själva; den sexuella, den kreativa, den konservativa och paragrafryttaren, empatin som uppstår är näst intill flerdimensionell och den är rent utav fantastisk. Det finns inte många kvinnor idag som inte sett denna serien, tänk om det hade varit tvärt om. Jag tycker denna serien sedan start banat väg för oss och våra interests. Just fabulous! En söndagstanke såhär sent. #love

Likes

Comments

Norrhult Vad är PR? Public Relations, något jag alltid haft nära hjärtat. You are your brand. Egentligen tycker jag att en ensamstående ägare inte ska fokusera så mycket på vad allmänheten tänker om dig, fast endå. Vill du bygga upp ett företag ska DU stå i fokus, du ska representera dig, det är vad allt handlar om. Om du nu är inte så Rosa som förväntas av dig, utan du själv känner att du är svart/vit/guld/någon skrikig färg, ja då ska du köra på det. Fyll aldrig ett hål som inte passar dig i alla fall. Det spelar ingen roll vilket företag du representerar, alla kör sitt race och sina färger. Det är på så vis du kan se till att människor känner igen dig, och det DU står för. Var beredd på att lära känna dig själv om du bygger ditt företag, din business, för det är det som allt handlar om i slutvändan.

Dina värderingar. #josefineandart

Likes

Comments

Nog för att det är Söndag, men det är en ny dag. Den här videon satte lite i perspektiv för mig i alla fall, då jag alltid känt att jag är en liten del av båda. Så luta er tillbaka i fem minuter, vi vet att du ändå har tid för det. Fantastiskt att man ändå markerar, eller hur!

Likes

Comments

EMMABODA Precis, jag står upp för mig, står upp, efter ett par dagar sängliggandes med magsjuka/influensa eller vad du nu vill kalla det. Kär sjukdom har många namn liksom. Just nu sitter jag och små skissar på lite drivbänkar jag ska ha i trädgården till sommaren. BondeJossan med hängselbyxor säger jag bara, har ni förresten sett mister Mandelman på gården? Blir lite småkär i dem alltså! Jag, bonde som sagt, utan djur. Well, Bullen och Freya får vara med såklart. Jag hoppar HP utbildningen (Highland Park) på jobbet imorgon för jag tar liiite längre tid på mig att återskapa min vardag efter sjukdom än min sambo. All kärlek till honom, men jag är lite avundsjuk..

Likes

Comments

EMMABODA Jag såg en dokumentär på SVT för ett tag sedan om en konstnär som målade allt från rumpor, till vaginor och penisar. Brutalt, tänkte jag och önskade att jag kunde vara lika oberoende som henne. Någon timma gick innan jag bestämde mig för att måla min första oljetavla, samtidigt som jag målade min första när inpå kroppsmålning, en rumpa. De fick liksom hänga ihop på ett wierd distant sätt. Jag är extremt stolt över den här rumpan, även fast än hon är grön (den var tänkt djup blå först). Den symboliserar min väg att bryta mig ur den här 1700-tals porträtt perioden jag alltid levt efter och min brutala omvändning till att måla abstrakt. All heil AC till att ha lärt mig att jag SKA måla med olja. Vänta er mer av detta, och tattoos ofc.

Jag verkligen hat-älskar denna tavlan bland annat för att jag tycker den är direkt kopplad till mina ångest attacker, bland annat för att den ger perspektiv på vad som färväntas av moderna kvinnor, samtidigt som det är min första okonventionella talvla. Love, peace and prosperity.

Likes

Comments

EMMABODA Hejsan, Josefine heter jag och lever som sagt med ständig prestationsbehov och panikångest. Jag måste alltså betala FÖR att få mina mediciner, att få mitt lugnare jag idag, mitt jag JAG. Det betyder att jag behöver betala för ett jag som jag känner igen mig själv som. Utöver att jag måste betala för min medicin måste jag ju alltså betala för min telefontid på 3 minuter. Är det här på riktigt, för att jag ska må relativt bra, så måste jag ha lite extra cash när det väl gäller?

Nu tänker du, det finns faktiskt en gräns för vad du ska betala per år. Ja, men varje recept är på ett halvår, så jag kommer aldrig upp i en speciell summa på så vis. Anledningen till att jag reagerar nu, beror på den fakturan jag fick häromdagen. Det beror alltså på en faktura på 100 kronor som jag fick hemskickad efter en 2 minuters visit på vårdcentralen. Jag har tidigare försökt få recept via telefon, dom har sagt ok, sen har jag inte fått in ett recept i alla fall, varpå då jag gick till centralen. Nu tänker du, men 100 kr är ingenting, men vad jag menar på är principen i detta fall. Det här är direkt kopplat till en tandläkarvisit jag har i huvudet, där jag fixade till tråden efter tandställningen på exakt 3 minuter för 700 kr. TRE MINUTER. När jag kom hem sprack det upp igen så fort jag käkade, så jag har skitit i att fixa till detta. Inte nu då för att det "var för mycket pengar" utan av principen. Blir lite småförbannad liksom. Betala för att betala, men jaja det är ju som annat här, men lite surt är det ju. Ständig ångest eller fem år av tandställning, samma sak.

Likes

Comments

EMMABODA Varenda gång jag hör denna låten så får jag massor av energi, vilket är en tjej grej kanske? Lyssnar du ordentligt på texten i musiken förstår du varför, "you just might get it". Lyssna ordentligt så hör du en kvinna skrika ut i ren despair and panic. Det här är egentligen vad vi lär oss hur vi ska vara, enligt media, jag skämtar inte ens. Ta hand om era damer, herrar.. Still an empowering song. #loveburlesquedancing #delad

Likes

Comments

EMMABODA Svårigheten att leva med sin egna konst är något man får lära sig, och det gör man med tiden. Jag kan skatta mig ganska lycklig, då de släktingar jag personligen förlorat inte har varit extremt och överdrivet närstående för just mig. Låt mig introducera för er, min farfar. Jag gjorde det här porträttet för ett antal år sedan, närmare bestämt 09. Det är ett porträtt av en ung farfar från farmors och hans bröllop. Jag har det här porträttet ståendes på mitt kontor, alltid, för att påminna mig själv om honom. Sista tiden har inte varit så lätt, då han levt med diabetes näst intill hela livet och då fått ta konsekvenserna för detta nu. Oavsett om min farmor sett till att han hållit en strikt diet, så har han fått amputera tå efter tå och nu då ben efter ben. Nu står han snart i valet och kvalet av att amputera sitt andra ben. Tänk er själva att vara fast, utan möjlighet att gå vidare.

Därför har jag min starka, envisa och kämpiga farfar som det enda porträttet än så länge på mitt kontor. Jag är själv stolt över bilden och känner igen vart den kommer ifrån, men den symboliserar också envisheten i mig. Bästa farfar, kämpa på. Jag ska försöka att komma ihåg att visa dig den här hyllningen.

Likes

Comments

NORRHULT Hembjuden till det lilla torpet i Norrhult ikväll. Blev bjudna på Klavreströms bästa Thairestaurang, sedan led vi igenom lite bubbel bad. Till skillnad från andra gånger vi badat så klarade jag mig idag i närmare en timma istället för 15 minuter innan jag blev illamående. Framsteeeg! Det är ju helt fantastiskt! Ska nog se till att bada lite oftare för lite mer avslappnad vardagslyx. Bara faktum att det var 38,5 grad ute i vattnet lockar ju.

Eftersom Christian och brorsan fortfarande ligger och kokar sig själva levande tog jag tillfället i akt att lyssna på lite akustisk musik och smälta samman i datorstolen, Nova kom in en sväng för att hålla mig sällskap. Ska nog snart ut och sjunka ner i soffan framför Tv:n innan hemfärd. Balsam för själen.

Likes

Comments

Nouw Magazine