​Även om vi inte har fått något svar på mailet, så kan vi ju ändå försöka ta reda på vad för ekologiska leverantörer som finns att välja mellan(även om vi inte kan räkna på vad kostnaderna skulle bli, då vi inte vet hur mycket som köps in). Vi kan se vilka som finns närmast, har bäst utbud, bra priser osv.

-Julia Blom


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​mailet nedanför mailade jag till Jenny för snart 3 veckor sedan väntar fortfarande på svar för att kunna gå vidare med projektet.

Hej Jenny! 


I Anna-Linnéas ämne så har vi fått en uppgift där vi behöver få svar på några frågor som jag tänkte kolla med dig om du möjligtvis har svar på dem. 

Växterna vi har i skolan vilka levererar dom och vad är inköpspriset? Per månad? 

Vad kostar råttor och de andra djuren vi använder som mat och vilka levererar? Kostnaden per månad är vad?​ ​                                                                                                                       ​- Victoria Kjartansdóttir 

Likes

Comments

Det första vi tänkt göra är att kontakta djurvårdarna angående 2 frågor. 

Vilka leverantörer de har och vad priserna är. 

när vi fått reda på detta kan vi börja kolla på vad våra priser skulle bli i detta projekt.Victoria Kjartansdóttir 

Likes

Comments

En till idé vi har är, att vi själva börjar odla mer grönsaker, kanske kan man ha olika projekt i varje klass. Första året får man välja mellan några enklare grödor, och senare kan man avancera till grödor som är lite svårare att hålla vid liv. Det blir då så närodlat som det bara går, samtidigt som det fungerar i utbildande syfte och erfarenhet för eleverna. Skulle eleverna i alla djurhusets klasser vara med skulle det blir rätt mycket (vi skulle ju inte kunna bli självförsörjande, men man skulle nog kunna minska inköpet en del iallafall). Man kan då sträva efter att minska leveranskostnaden så att pengarna man sparar, täcker kostnaden av inköpen till projekten (ex jord, frön, mm.)

-Julia Blom​

Likes

Comments

​Vi har planerat att prata med djurvårdarna (någon ansvarig) för inköp av grönsaker/frukt. Vi ska bland annat fråga vad vi har för leverantörer, hur mycket som går åt per månad och hur mycket det kostar så att vi kan jämföra med andra leverantörer. 

Likes

Comments