Jag har inte varit den sportigaste killen i skolan. Gillade inte direkt att spela fotboll, eller så många andra sporter heller för den delen. Däremot gillade/gillar jag vatten mycket, så körde några år som tävlingssimmare när jag var liten.

Jag kan känna nu att det varit kul att vara bra på någon sport, så man kan ha en kul aktivitet med Novalie när hon blir äldre, så började tänka vad man skulle kunna göra som jag själv ände kan tycka är roligt.

Emmas pappa har nyligen köpt sig en riktigt bra offroad cykel. En sån ”Hardtail” variant som man både cyklar upp och ner för stigarna i skogen med, utan problem.

Emmas pappa, Patrik hade med sig den cykeln hit, till Ekenäset där vi är och semestrar lite på deras sommarställe. Fick test cykla denna, och fastnade direkt. Så sjukt kul att kunna cykla både upp och ner för branta stigar, över stockar och berg. Bra träning är det med, framförallt för benen.

Så till själva händelsen i Lördags..

Vi var först ute jag och Patrik på förmiddag på en runda, så jag kunde lära mig stigarna som är bäst att cykla på här. Bra variation på upp och nerför, terräng och väg. Man fick allt alltså. Första rundan gick som smort. Sola och badade hela dagen, då det var 28grader varmt och sol så var man bara tvungen att vara i vattnet.

Men sen på kvällen, ville vi såklart ta en tur till, samma runda fast denna gången utan att stanna en enda gång. Det var såklart svårt med min kondition, men gjorde så gott jag kunde.

Halvvägs in i rundan, så byter vi cyklar, så jag skulle få testa en annan variant, innan jag nu beställer min egna (då dessa cyklar är ganska dyra) man vill köpa rätt direkt.

Ovan på nya cykeln trampar vi iväg, upp för en smal stig, med berg och träd runt oss. Då jag inte riktigt kände till nya cykeln, tog jag det lite långsammare i början, å Patrik försvann bort inom synhåll.

Jag kommer fram till en massa rötter, som kände att jag inte var riktigt säker på att jag skulle klara av, så valde en annan väg ut i blåbärsriset. Det skulle jag inte gjort..

Mitt i blåbärsriset, fanns en osynlig stubbe som jag körde rätt in i, och det blev tvärstopp. Jag flög över styret ner i marken och tog tag med händerna först. Som om jag skulle dyka från en brygga ner i vattnet ungefär.. jag kände ganska direkt att det inte skulle sluta speciellt bra, men försökte ändå resa mig upp och komma upp på cykeln igen. Det gick inte..

Ropade på Patrik, men han hade redan hunnit iväg. Utan telefon att kunna ringa någon, försökte jag igen komma upp på cykeln, men hade sån sjukt konstig känsla i högra handleden, så förstod (efter två tidigare handledsbrott med snowboard för flera årsen) att det var av, eller liknande.

Efter en stund kom Patrik tillbaka, då jag inte hade kommit ikapp, undrade han vart jag var. Vi ledde tillbaka cyklarna, samma väg vi kom och kom tillsist tillbaka till huset där det grillades för fullt. In i bilen och åkte till akuten i Norrköping, där de konstaterade på röntgenbilderna att jag fått en spricka i högra handleden ”radiusfraktur”, och behövde gipsas.

Nu blir det en lugn avslutning på semestern, med 4 veckor gips. Men fördelen är att jag vet nu vilken cykel jag ska beställa/köpa.
Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229