Igår gick vi till stan och lunchade med Amanda, åt laxlasagne på Bistro som va helt ok. När Amanda började om gick jag till Anette som hade slutat tidigt, också va vi där till kvällen när Hampus och Anette skulle på hockeyn. Åt tacos och mös.

Sen har Ludwig hostat lite då och då ett tag nu och igårkväll bröt det ut. Han somnade som vanligt vid 22-23 och när vi la oss vid 12 så började han gallskrika och inget fungerade. Tog upp han och vaggade men då skrek han mer, sen blev han tyst och hostade till och skrek direkt efter. Vi förstod då direkt att lillhjärtat hade ont i halsen... så hemskt! Han var så trött men hade förmodligen så ont att han ville varken sova eller äta. Förberedde mig på en vaken natt men då tog Hampus den istället? Hur snäll?? Så vi bäddade iordning en station i vardagsrummet på golvet till Ludde om han ville sova själv. Mest ville han ha närhet men Hampus hann ändå sova lite.

Imorse hade han snor i hela ansiktet och jag har kämpat med nässug hela dagen men är så svårt då han kämpar för sitt liv för att putta bort den. Haha omöjligt. Men han verkar pigg och har ingen feber. Är bara hostan, halsont och snorig 💙 önskar att jag var sjuk istället för han.

Ikväll skulle vi egentligen till Amanda och Kevin men vi får se hur det blir med det... Hampus kommer vilja sova direkt han kommer hem också är ju Ludde sjuk! Så synd då de snart åker till Thailand men vi hinner träffas innan ändå.

Nu sover han i sin station och har gjort det i 2,5 timme! Ser något sliten ut i sin sovstil.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Insåg nu att jag faktiskt inte skrivit alls om min förlossning. Är ju kul att ha sparat till framtiden då minnesbilderna börjar sina. Så här kommer förlossningsberättelsen:Torsdag 29 juni
Det började redan denna morgon då vi trodde vattnet gått runt 06, hade inga känningar alls i form av värkar men vi ringde in till förlossningen ändå. De sa att vi kunde komma in på kontroll kl 8 för att se om de var vattnet som gick. Väl på kontrollen konstaterades det att det mest troligt var hela slemproppen som gått då de inte såg något spår av vattenavgång. Så vi fick snällt åka hem igen och avvakta, jag hade ju redan gått över 6 dagar nu så var hyffsat ivrig och less. Dagen gick och på kvällen började jag få sammandragningar som blev mer och mer intensivt. När vi gick och la oss hade jag en värk var 10/15 minut så var alldeles för oregelbundet för att åka in, men gjorde så ont att jag inte kunde sova. Tror varken jag eller Hampus sov något den natten.

Fredag 30 juni
På morgonen hade jag tätare värkar, ungefär var fjärde minut så var fortfarande lite långt emellan för att de ska va aktiv förlossning. När jag gick upp på toa hade de kommit lite blod. Så då ringde vi in igen och berättade läget och fick då komma in på en kontroll igen. Direkt när jag la mig och de skulle ta ctg stannade allt av och jag tror jag hade 2 värkar under de 25 minuter vi mätte. Men då var jag öppen 3 cm så framåt hade det gått under nattens värkar. Vi fick ändå inte stanna kvar även fast vi ville då värkarna hade stannat av. Jag var helt slut och hade inte sovit sen onsdagnatt.
Vi åkte hem och det var stadsfesten den helgen så vi låg i soffan med värktimer och hörde Magnus Uggla från området och partymusiken från kitteltältet, haha. När vi gick och la oss och jag kände att de kommer bli en vaken natt till så bröt jag typ ihop, var helt slut och ville verkligen sova och vila upp mig då vi visste att de var nära. Så Hampus ringde in och sa att jag ville ha något smärtstillande som gör att jag kan sova, då alvedon inte hjälpte ett dugg. Vi fick komma in igen och jag fick en morfinspruta på rumpan och sen fick vi sova över på BB utan att vara inskrivna, så de kunde ha mig under observation. Morfinsprutan hjälpte ett tag och jag tror jag sov från 00-03 sen drog de igång ordentligt. Väckte Hampus och vi tog tid och jag hade 3-4 värkar på 10 minuter. Sen stannade de av lite sen kom de intensivt igen.

Lördag 1/7
Hela denna morgon var vi oroliga att bli hemskickade då vi aldrig blev inskrivna, kändes jobbigt då jag fortfarande var Såå trött och orkade inte packa ihop oss och åka hem igen, ville stanna och veta att ongen ska ut. Det kom in barnmorskor lite då och då och tittade till oss. Vid 8 fick vi göra en kontroll och se om de gått framåt. Då sa den barnmorskan att dom måste mätt fel igår för jag var bara öppen 2 cm haha. Då kändes allt hopplöst och blev direkt inställd på att få åka hem. Nästa kontroll var runt 11 och då tror jag vi hade så tur att vi hade barnmorskan vi hade för hon såg hur slut jag var och tyckte de gick ”tillräckligt” fort fram för att vi skulle få stanna. Hade öppnats någon cm till och hade ganska täta värkar. Då sa hon att dom kommer att ta hål på hinnorna(så att vattnet går) och frågade om vi ville det, tror bara jag skrek ja direkt haha. Hon skulle först gå iväg och överlägga om de ska göra det. Hon var borta kanske en halvtimme så i slutet kändes de som att hon skulle komma tillbaka och säga att de inte blir av.
När hon kom tillbaka hade hon den andra barnmorskan med sig och en lång nål, hon gick direkt till deras arbetsbänk och sa att vi blir inskrivna nu. Blev så glad vid detta tillfälle och kände äntligen lite hopp. När de tog hål på hinnorna blev det lite mer intensiva värkar men fortfarande lite för utspridda. Så runt 14 fick jag värkstimulerande dropp. Nu började det göra riiiktigt ont och jag hade ingen bedövning alls. Hade tillgång till lustgas men tyckte bara att jag började må illa av den och kände ingen skillnad på smärtan när jag använde den så struntade i den. Runt 18 tror jag de va då gjorde de så ont att jag sa att jag ville dö istället, haha skärrad Hampus gjorde sitt bästa med att stötta men han tyckte de va riktigt jobbigt att jag tyckte de gjorde så ont. Andades genom varje värk som nu kom varannan minut. Så fort jag rörde mig fick jag en värk. Jag hade bara ätit några tuggor av en äcklig potatisplätta som dom hade på BB under dagen så hade varken sovit eller ätit. Hade någon saft som jag skulle smutta på hela tiden men var inte sugen alls på att stoppa i mig något. Sa vid nästa kontroll runt 19 att jag ville ha epidural nu, så de kontaktade narkosläkaren som var någon TIMME bort. Hade varit en trafikolycka så han var på akuten just nu och behövdes där såklart. Men just då hade jag ju ingen förståelse för de såklart ville bara ha den. Efter någon minut kom den nya barnmorskan som vi fick efter skiftbytet in med en man som kunde lägga tandläkarbedövning på livmodertappen som hjälper ungefär 2 timmar innan den går ur och de borde sitta i tills narkosläkaren kom. Sa bara ja utan att lyssna ville ha ALLT jag kunde få hehe.
Det hjälpte ett tag men sen blev de mer intensivt direkt efter så den hjälpte inte så mycket alls. Men narkosläkaren var inte några timmar bort utan kom runt 20 redan med en cocacola-tshirt och sa ”hoppas det är okej att jag är civilt klädd men jag lovar att jag gör jobbet lika bra ändå”. Var så glad då han kom och laddad då jag hört att det är som att komma till himlen och att man slutar känna värkarna så hade väldigt stora förväntningar. Kände direkt den började fungera vilket tar några minuter och tog tillochmed en nap i en kvart. Var så skönt helt plötsligt. Sen höjde dom min drop så då slutade den fungera tyckte jag. Vid halv 10 sa jag till Hampus ”kan dom inte sänka bara lite så jag får sova Bryr mig inte om de tar 1 timme extra vill sova”. Haha, har även hört att många känner så när man får just drop att man ”kan” justera och sänka dosen. Hampus gjorde ett försök och ringde in barnmorskan och frågade men hon skrattade typ bara och sa nä lilla vän det kommer vi inte göra men jag kan ge dig en epidural-boost. Hjälpte ett tag med hennes boost men sen var de tillbaka.
Vid en kontroll runt 22 var jag nu öppen 8 cm så visste att det nu var nära. Då ville dom att jag skulle röra mig då jag legat still hela tiden på rygg, satte mig upp och då blev det väldigt intensivt, hann knappt andas mellan värkarna. Runt 22.30 kände jag att värkarna ändrades, började snabbt förstå att det var krystvärkar. Hampus blev så chockad när första kom för han såg hur hela jag bara fick panik och började låta konstigt, så han började skratta åt mig Hahaha. Det fick han höra, sa att han måste ringa in dom fort då de inte var någon barnmorska i rummet.
Barnmorskan kom och bad mig andas genom krystvärkarna, det var kanske det svåraste under hela förlossningen. Hela kroppen vill trycka men man får inte trycka utan ska bara andas. Efter någon minut fick jag lägga mig igen så gjordes en kontroll igen, var då helt öppen så fick börja krysta. Nu var jag så taggad och ville bara trycka, så efter 2 krystvärkar var han ute. Barnmorskan skojade och sa att hon var nära att få bjuda avdelningen på tårta för att hon precis hann på få sig handskarna. Så fort gick det, 3 minuter tror jag.

Sen är det så sjukt för direkt han var ute fick jag en värk till då jag tröck ut moderkakan, men direkt efter det släppte ALLT. Och jag kan inte heller säga att jag kommer ihåg hur värkarna kändes vet bara att det gjorde väldigt ont. Visst är det sjukt. 22:50 kom han och var helt perfekt. Och ja, min första fråga var ”VAD ÄR DE FÖR NÅTT??” Då vi inte visste kön under graviditeten.

Fick sy något stygn men annars fick jag inga komplikationer. Vet inte vart jag fick min energi ifrån då jag somsagt inte hade sovit på typ 2-3 nätter och knappt ätit något under dagen. Men när han kom var jag inte ens trött, var väl så hög på endorfiner. Hampus var ett superstöd och de kan inte ha varit lätt för han heller även fast han inte kände smärtan. Han är alltid så engagerad och det kändes tryggt att han var med under alla besök och allting.

.. och snart ska jag göra allt detta igen 💙
Jag vet att många av mina vänner är väldigt rädda för just förlossningen och jag själv var det innan jag blev gravid. Kan bara säga utifrån mig själv att successivt ställer man in sig på det under de 9 månader man bär barnet, och när det närmade sig var jag inte ett dugg rädd utan ville hellre ”känna smärta” så jag visste att det var på g då jag var fruktansvärt less att va gravid i slutet. Det är också en så kort stund man har så fruktansvärt ont, om man sen jämför med vad man får efter. Sen finns det ju folk att prata med om förlossningsrädsla!
Jag är väldigt nöjd med min första förlossning även om den var jobbig, vi hade inga kritiska moment och han skrek direkt han kom ut! Inga komplikationer på varken mig eller Ludwig så kunde faktiskt inte gått bättre än vad det gick. Håller tummarna på att nästa också blir bra!

Likes

Comments

Idag mötte vi upp Hanna och Sigge för lunch på Brygg, och dom hade ÄNNU en gång ändrat menyn och tagit bort min favorit!!! Saknar fortfarande laxmackan men den är ett minne blott sen augusti.. blev en kycklingmacka för mig som var helt okej god! Är ju ganska dyrt att äta där (ca 150kr) så har lite högre krav. Hanna åt från hälsobuffén och det såg faktiskt riktigt gott ut! Kanske blir de nästa gång.

Efter lunchen gick vi på stan en sväng innan vi köpte med oss fika och gick hem till dem. Också surrade vi och hade det trevligt och ongarna lekte och härjade. Så kul dom kommer ha när dom blir lite större och inte bara vill slåss/klösas 💙

Så kul att börja om att blogga, tar så mycket mer bilder då!

Likes

Comments

Natten gick mycket bra, han vaknade en gång vid 3 så gav han flaskan så somnade han om direkt han ätit klart. Vaknade vid 8 och då tog jag med han till vår säng och matade han där/mös på, så somnade vi om till 10. Vi gör faktiskt ofta så då bara jag och Ludde är hemma, myser och somnar om!

Idag har vi inte gjort något speciellt. Ludwig har smakat rån med leverpastej som verkligen var en hit! Han blev superarg direkt den var slut och log direkt han smakat.

Vi ska inte göra något speciellt idag heller utan har bara en hemma-mysdag. Vi gick även in i vecka 17 idag, nu är bebis 16 cm lång och väger ca 100 gram. Jag mår fortfarande bra men riktigt trött och det blir inte bättre. Börjar misstänka järnbrist men jag undviker järntabletter så länge det går, då jag ofta redan har problem med min mage.

Nu sover Ludde så kanske tar en powernap jag med!

Likes

Comments

Var så trevligt och mysigt på olearys, vi fick äta vid baren då det var fullt i restaurangen. Får ju lite panik när okända människor är för nära mig, speciellt om jag ska äta hehe. Men det gick fint. Gick bra för Ludde hos farfar också, är skönt att någon gång då och då lämna bort han en stund även om jag tycker vi får mycket egentid ändå!

Natten var magisk!! Han somnade runt 23 och vaknade 8.30 utan uppvak, i sitt eget rum. Vi hade på Daniels jojk hela natten på mycket låg volym då det är hans ”sova-låt”, är sååå less den men han kommer till ro så fort vi sätter på den.. så får väl bara gilla läget!

Idag var vi på Stigs som är ett café här vid oss och åt en semla. Efter det gick vi hem en sväng innan vi packade ihop oss igen och begav oss till Hampus innebandymatch. Sämsta hallen dock så jag, Amanda och Ludde satt bakom ett mål som vi skyddade oss i, men det blev en vinst iallafall.

Håller tummarna att denna natt blir lika bra men har låga förväntningar så blir jag inte besviken. Han har redan nattats en gång vid 20 men då vaknade han direkt och vägrade somna om. Sen när vi tog upp han så var han helt magisk 💙 tjollrade och skrattade och hade show. Härmade ljud och rörelser vi gjorde och pratade utan något skrik alls. Nu söver Hampus honom igen och hoppas det är för natten!

Likes

Comments

Har ju helt glömt att skriva att vi bytt vagn. Direkt vi fick veta att vi väntade en till visste jag exakt vilken vagn vi skulle ha. Bugaboo donkey duo. Det som är så bra med den är att nu när vi bara har ett barn kan vi trycka ihop den till singel-läge och då är den bara liite bredare än en vanlig singelvagn. Vi köpte den strax innan jul då vi fått sålt våran Emmaljunga, och hittills har jag bara bra saker att säga! Ludde älskar just nu vagnen? Han somnar där lite då och då av sig själv tillochmed vilket aldrig hänt i den andra.

Idag fick jag en rejäl sovmorgon och natten gick väl sådär. Precis som jag misstänkte vaknade han vid 22 och vägrade sova, jag var vaken med Hampus och Ludwig till ca 1 sen gick jag och la mig hehe. Ludde somnade vid 2 och då fick han sova i sin säng, vaknade vid halv 9 imorse så när han väl sover är det inga problem. Är bara nattningen som tjorvar nu.

Ikväll ska Ludwig till sin farfar och jag och Hampus ska äta på Olearys och se Skellefteås match!

Haha! Såhär ser mina hjärtan ut just nu, helt utslagna efter natten kanske? Båda sover som en stock. Är både mysigt och lite jobbigt att Ludde bara vill somna på oss, speciellt nu när jag har lätt för att börja må illa och snart har en stor mage i vägen. Men mest mysigt såklart!

Likes

Comments

I onsdags kom Jenny hit runt 12, vi mötte upp henne i stan och gick och lunchade direkt. Efter vi varit på stan ett tag åkte vi hem till oss och mös på! Och hon åker till Thailand imorgon.. inte lite avis :) hade varit trevligt med en resa, men det får bli ett annat år haha.

På kvällen i onsdags var ludwig otroligt tjorvig och vi kämpade med nattningen i 2-3 timmar också mitt i allt körde han sin första ryggbajs. Haha! Trodde aldrig den skulle komma men jajjamensan. Bara att dra av han pyjamasen och bada då hela hans rygg var klibbig. Sen när vi väl fått han att somna, vaknade han 3 gånger till så torsdagen(igår) var jag en zombie. Ludde var inte heller helt 100 så vi tog en hemmadag.

Idag har Anette varit här och varit med Ludde så har vi fixat i Ludwigs rum och flyttat in hans säng dit. Visar bilder senare i inlägget. Samt städat och fixat så det är rent och fint inför helgen. För en stund sen åkte hon och Hampus iväg på hockey då det är hemmamatch idag.

Ludde har inte sovit något idag på dagen iprincip så nu var han jääättetrött och gnällig. Försökt hålla han vaken så länge som möjligt så det blir en bra natt men nu runt halv 8 gick det inte längre. Så la han precis med en flaska i hans nya rum. Blir spännande att se hur detta går!! Vi kör test inatt då vi båda är hemma hela helgen. Men jag hoppas det går bra. Ibland när han somnar mellan 19-20 så tar han bara en powernap och vaknar igen vid 22... då är det kört! För då är han pigg och vill inte alls sova förrän sent.

Annars då? Har fått sjuka cravings för Brämhults lemonad? Haha. Aldrig druckit det i mitt liv men nu kan jag halsa en hel flaska i ett svep. Om jag jämför den här graviditeten med förra skulle jag säga att jag är betydligt mer sötsugen denna. Förra hade jag mest apelsiner och morötter, men nu har jag betat igenom prinsesstårta och även pucko. Problemet är bara att jag är laktosintolerant och det finns inte laktosfri pucko.. är också dyrt i längden med pucko och brämhults. Men lemonaden kommer jag inte ge upp ändå hehe.

Likes

Comments

Igår kom Amanda och Kevin och åt här, vi gjorde kycklingwraps och såg lite tv/hängde. Ludde somnade även för första gången på flera veckor vid 20, han har varit i en period nu ett tag då han i princip vägrat somna innan 12. Han vaknade dock typ 3 gånger vilket är ovanligt också. Får se hur denna natt blir!

Vi vaknade runt 10 idag, ska hoppa in i duschen nu och sen kommer Jenny med 12.15 bussen ❤️ vet ej vad vi ska göra, kanske äta mat och gå på stan lite.

en bild från när Cajsa var här i måndags, så mysigt!! Vi åt sushi och mös på ❤️
Detta var tydligen enda bilden jag tagit sen sist haha.

Likes

Comments

Idag är första dagen vi är tillbaka till våra ”vanliga” rutiner och Hampus har börjat jobba igen. Tänkte som bara återuppta bloggandet nu, inte göra någon sammanfattning på alla månader. Blir så mycket då!

Vi har iallafall haft en supermysig jul och firat nyår med vänner. Ludwig har hunnit bli 6 månader så tänkte skriva lite vad han kan göra nu!

💙 vänder sig från rygg till mage så fort vi lägger han på golvet, är ingen succé då han mest blir arg på mage haha! Men är bra för han att träna på att ta sig fram.

💙 sitta själv en stund, men man måste vara beredd då han ibland kastar sig åt sidan efter ett tag

💙 härmar ljud vi gör och säger baba,dada,papa,mama ofta, men han vet såklart inte vad han säger utan gör bara ljud

💙 försöker ta sig framåt men har inte riktigt knäckt koden ännu, han trycker upp rumpan och kämpar men kommer bara bakåt eller i sidled

💙äter mat någon måltid varje dag, han gillar allt jag gett han hittills, och äter i slowmotion. Får ofta sitta nästan en timme för att få i han en halv burk 😅

Här i dagarna ska vi faktiskt flytta in han till hans eget rum. Han har alltid sovit i sin spjälsäng och tänker att det blir nog ingen skillnad för han vilket rum han är i så länge det är hans säng. Han vaknar ibland när vi lägger oss då vi lever om, så vill inte att han ska störas. Sen även flytta över han innan han börjar ”förstå” för mycket, nu märker han nog inte som sagt att han byter rum!

Idag kommer Cajsa hit och ska hänga/mysa! Blir mycket trevligt.

Annars gick vi in i vecka 16 idag, och nu kan jag börja känna fosterrörelser!! Tyckte faktiskt att jag kände ett fladder imorse men är så svårt precis i början att urskilja vad det är riktigt man känner. Men känns helt sjukt att det är en till människa där inne som håller på att skapas!

Likes

Comments

Igår fick jag låna Anettes sittplatskort på hockeyn så både jag och Ludde följde med Hampus på hockey! Första perioden var Ludwig magisk, hängde med i matchen med blicken och skrattade mycket. Sen blev han arg på hörselkåporna lagom till pausen och sen akut jättetrött haha. Så han fick ta en liten tupplur sen var han lite gladare.

Idag ska vi rensa upp vårt gästrum som är fuuuullt med kartonger. Vi har använt det som en skrubb och bokstavligt talat kastat in grejer där. Även våra påsar från Ullared(som vi var på för typ 1,5 månad sen) ligger där inne ouppackade hehe. Sen tror jag vi skulle förbi Anette och äta!

Lillskrutten som rivit sig på kinden, han skrapar på allt med sina naglar så dom är inte långa, men svinvassa. Måste kanske fila dom så de inte blir lika vasst.

Likes

Comments